Haszprus

Igazgatótanács (magasabb létformák)

©   Haszprus   |   fejlesztés

Hajtsatok fejet a magasabb létformák előtt. (Avagy: kik írják a blogot?)

A betűméretek az adott témakörben felmutatott teljesítmény szerint alakulnak. Kétfajta rendezés lehetséges, egyik a bejegyzések mennyiségét, másik a rájuk kapott válaszokét veszi alapul. Elnézést amiért mostanáig tartott ezt elkészítenem

Update 2006. okt. 21. 19:00:: Magasabb létformák (SEO).

Update 2006. okt. 22. 00:12: további két rendezés, visszhangátlag és visszhangmax, ld. #26.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 29 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Szerintem jo az otlet A visszhang viszont szerintem nem tul igazsagos. Leven, hogy ahogy elnezem az osszhozzaszolasszam alapjan rangsorol adott temakban. Ez viszont tobb blogbejegyzes tobbe-kevesbe automatikus velejaroja, amit viszont az iras mar tukroz. Valamivel igazsagosabb lenne a bejegyzesekre atlagolt hozzaszolas alapjan csinalni a rangsort, mert igy jobban kiderulne kiknek a temai is a nyerok
Persze ez csak egy eszrevetel, nem tudom a pontos algoritmust hogyan szamitod. Igy elsore ez tunt fel.

Érdekes kis lista, és természetesen fejet hajtok a magasabb létformák előtt (bár nálam nem lehetnek magasabbak )!

Engem leginkább maga az algoritmus érdekelne, amivel a számokat betűkké konvertálod

Valamivel igazsagosabb lenne a bejegyzesekre atlagolt hozzaszolas alapjan csinalni a rangsort, mert igy jobban kiderulne kiknek a temai is a nyerok (NeoXon NeoXon)
Valóban, abból az derülne ki hogy kiknek a témái a nyerők.

Ehelyett az oldal azt mutatja, hogy ki hány olvasói reakciót hozott a blognak, másképp fogalmazva mennyi hasznot hozott a site-nak.

Nyilván ha valaki 10x annyit ír mint a többiek, akkor több olvasói reakciót is hoz, én ezt nem látom kevésbé igazságosnak, ez egyszerűen másvalamit mér mint amit te javasolsz.

Kétségtelenül lehetne csinálni egy olyan rangsorolást is, majd lehet hogy megcsinálom.

Egyébként ultimate rangsort amúgy sem lehet készíteni, sorolok pár okot hogy miért nem.
  • A php nem tudja eldönteni sem a bejegyzések, sem a hozzászólások minőségét. A hossz nem minőség, akár offtopic is lehet, mint ahogy egy egyszavas válasz is lehet roppant hasznos és közérdekű.
  • Mi számít sikeres topicnak, amit sokan olvasnak, vagy amit sokan kommentálnak? Ha súlyozni kell őket, hány olvasás ér egy hozzászólást?
  • Az a topic sikeresebb ami hosszú ideig aktív, vagy ami rövid idő alatt hiperaktív majd gyorsan bereked?
  • Az a topic ér többet ahol 100 komment van 10 usertől, vagy ahol 30 komment van 30 usertől?
  • Az a topic sikeresebb amit 100-an elolvasnak egyszer, vagy amit 10-en elolvasnak 10-szer?
  • Értékes userek kommentjei többet érnek-e mint a mezei userek kommentjei? Ki mennyire értékes?
  • Levon-e az adott szerző által megtermelt értékből, ha nem reagál a bejegyzésére érkezett kommentekre?
És a hasonló kérdések listája azt hiszem végeláthatatlan.

Lehet mondani, hogy érdekem fűződik a két megvalósított algoritmushoz, mert így az én nevem van legfelül, de ki gondolná azt hogy másvalaki kéne elöl legyen egy ilyen rangsorban?

Mindenesetre ha egy társszerzőm javasol a jelenlegi kettő mellé új rendezéseket, akkor azokat szívesen megcsinálom, már amennyiben látom értelmüket. Például ha The GuNN lennék, akkor javasolnám hogy legyen egy legsikeresebb bejegyzés szerint rendezett lista Már amennyiben az üzenőfalat nem számítjuk annak (Technikailag az, szerény 1322 kommenttel ) (Ez jó hogy eszembe jutott mert a 2003-mas fejlesztés kategóriám kommentszámát növelte, de most kiszedtem.)
Engem leginkább maga az algoritmus érdekelne, amivel a számokat betűkké konvertálod (dankoi dankoi)
Betűméret = 7 + log2(kommentszám), ill. 7 + log2(bejegyzésszám)

Betűméret = 7 + log2(kommentszám), ill. 7 + log2(bejegyzésszám)
Először is köszi, másodszor pedig a log2 fv mi is pontosan?

dankoi: log(kommentszám)/log(2), esetleg ennek a floor()-ja vagy round()-ja, netán (int) konverzió. Nálam floor().



Haszprus Csak biztos akartam lenni benne. Így akkor megkérdezném, hogy miként jutottál el ehhez a formulához, és mennyire szórja jól a méreteket?

Annyira szórja jól amennyire a 2-es alapú logaritmus jól szórhatja 2 helyébe beírhatnék tetszőleges számot, értelemszerűen. Ízlés kérdése. Nyitott vagyok jobb javaslatokra. Tudományos megfontolások nem állnak mögötte.

Haszprus Most nem érzem a Schwarz erejét magamban a feladat feltérképezéséhez, de a jól szórás nálam vmi olyasmit jelentene, hogy a min és max érték között a lehető legnagyobb változatosságban (vagyis a szemmel megkülönböztethető legkisebb méretkülönbséggel) kerüljenek kiosztásra a méretek, ergo ne legyen annyi egyforma. Tudom, hogy ez talán szőrszálhasogatás, de talán szemléletesebb lenne.

várom a jobb javaslatokat.

érdeklődőknek tech részletek:

nos, nálam az írásszámlálónál rengeteg kategóriához 100 környéki szám tartozik, de előfordulnak 1-2 bejegyzéssel rendelkező kategóriák is. a többieknél viszont pillanatnyilag az összes számláló 15 alatt van.

mf pl. 11 kategóriában alkotott, de a legtöbbet life címszó alatt, 13 bejegyzést.

hogy viszonyuljon ennek a 13 bejegyzéses kategóriának a betűmérete egy 323 bejegyzéses kategóriához, ha azt akarjuk hogy az a 11 kategória is valamennyire megkülönböztethető legyen, és a szerzők között egységes skálát akarunk?

hát, logaritmikus skála kell, asszem, máskülönben mérhetetlen nagy betűkhöz jutnánk, illetve a helyezésenként eggyel növekszik a betűméret típusú megoldásnak nincs értelme, mert ezt kifejezi a listában elfoglalt pozíció is.

A log skála egyébként tudományos szempontból is teljesen indokolható, én is így szoktam plottolni publikációkban, ha valami olyat kell ábrázolnom, ami mondjuk 1-től 10000-ig terjed és szeretném, ha a kis értékek is látszanának (pl. fokszámeloszlás egy nagy méretű skálafüggetlen gráfban).

Én, The Gunn azt javasolnám, hogy legyen egy legsikeresebb bejegyzés lista is, ahol mondjuk valamilyen díjazásban részesül az első hely! A díj pedig lehetne, mondjuk egy 19" es TFT monitor.

Naaagyon tetszik!
Mostantól nem csak a kommentelésre, de az írásra is ösztönözve vagyunk.
Már csak a nevek melletti kis jelzések hiányoznak, és olyan frankó ranking systemed lesz, hogy csak na!
Egyébként egy újabb fejlesztés-ötlet: a linkbáron lévő cuccokat lehessen kommentolni!
válasz 1 like

The GuNN
Én, The Gunn azt javasolnám, hogy legyen egy legsikeresebb bejegyzés lista is,
Mármint ilyen? Haszprus überblog - Kommentált bejegyzések

mainframe
a linkbáron lévő cuccokat lehessen kommentolni!
Hát nemtom. A javaslat nem alaptalan, időnként bennem is megfogalmazódik erre az igény, de a linkbár direkt azért linkbár, mert nem akarok ilyen jellegű bejegyzéseket, amik csak valami külső dologra hivatkoznak és kész. Máskülönben értelemszerűen bejegyzések is lehetnének, cím, valami komment, és egy link… Nemtom. Szóval a legtöbb linkbáros cucchoz a komment szerintem kb. annyi lenne, hogy lol meg smile, ha vmi ennél tényleg jóval többet ér akkor abból nyugodtan lehet bejegyzés.

Ahah, kíváncsi vagyok mikor leszel első találat a magasabb létformák kifejezésre.

És ügyesen oldottad meg, tetszik.

Ahah, kíváncsi vagyok mikor leszel első találat a magasabb létformák kifejezésre.
Most ötödik vagyok De csak a felvetésed miatt kerestem rá

Az igen, engem meg nem indexel a gúgli.

És ha én is leírom: magasabb létformák?

Egyébként linkbár kommentolása alatt olyasmit gondoltam, mint az üzenőfal (Csak vmi más megjelenítéssel, hogy férjen több szöveg. Mondjuk külön meg lehetne nyitni csak a kommenteket, és mindegyik mellett ott lehetne link a cuccra, amiről szól.), nem olyat, hogy minden link legyen külön bejegyzés, az valóban nem lenne jó.


A sok glutSolidCube(1); megvitatja a problémákat... Én inkább 1024-el küzdök, hogy ne tűnjek kockának



Romsy: hát de ezzel a glutSolidCube-bal úgyis kibújt a szög a zsákból



Megcsináltam a NeoXon által javasolt (NeoXon) "visszhangátlag" rangsort. Ezzel kapcsolatos megjegyzéseim a Haszprus első három bekezdésében olvashatók.

update, megcsináltam a visszhangmax rangsort is, amit talán GuNN javasolt, talán nem, mert nem tudom így értette-e a dolgot A visszhangmax azt mutatja, hogy mely kategóriákban mekkora volt a legsikeresebb bejegyzés visszhangja (rá adott kommentmennyiség), ill. a szerzőket a valaha írt legvisszhangosabb kommentjeik alapján teszi sorba.

Az en javaslatomban azon volt a hangsuly, hogy nyernem kene egy monitort

Én sem nyertem semmit, pedig már majdnem 1500-at kommentoltam.. Mit vársz, ez nem karitatív szervezet (viccelek, Haszprus érti, de anélkül is vicces, vegyétek tudomásul)

Amúgy az igazgatótanács szóra 7. és 11. helyen dob a google
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...