RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 14 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Meg különben is ez az egyetlen épelméjű módszer.

azért van egy-két kivétel, így például a nyitó zárójel

Haszprus, írj rá scriptet, ami kijavítgatja a dolgot. mondjuk elég csak a pont, a vessző meg a pontosvessző után, kivéve ha a pont vagy a vessző körül számok vannak. szerintem ez elég jól lefedi az esetek 99%-át.

Ez a scriptes dolog szerintem nem lenne túl jó megoldás: ha javítana a pontok után, akkor elrontaná pl az URL címeket.

hát, ha egybeépítjük egy url-felismeréssel, akkor nem. a probléma hogy ha http és www nélkül írja valaki a címet akkor az url-felismerés nem működik.

szvsz túl bonyolult és okos script kéne ehhez hogy normálisan működjön, olyan oltári bénázást meg nem akarok mint amik néha egyes site-okon láthatók... (egyik nap találkoztam asszem a weblaboron egy automata url-lerövidítő scripttel ami hosszabbá tette az url szövegét mint volt, még meg is duplázta a közepét... valahogy így: http://ezittegydomain.com/nagyonhosszucim...gyonhosszucim.html)

hmmm....
Mivel az én kommentem a példafeladat, úgy érzem hozzá kell szólnom.
1.Szerintem ha már csak ennyi a gond az írásommal, az már istenes, lévén, hogy kb. havonta 1x írok valamit Wordben, de azon kívül inkább txt-ben, ami le se sz@rja, hogy hol van space.
2.Ezek a szabályok szerintem korántsem olyan egyértelműek, mint ahogy azokat Te(Ti) megfoglamazod, például most a sorszámaim utáni pontok után legyen-e space? Az esztétika több vonalon támad, nem csak a tördelés felől...
3.Ha nem szólsz be olyan 2-3 kommentes mű-usereknek, akik még egy háromsoros komment kétszótagos szavaiban is 5 gépelési hibát vétenek, akkor nekem miért rágod ennyire makacsul a fülem egy-két elmaradt space miatt? (mert nálam sem tendencia a space-hiány, pl. veszzők mögé szinte mindíg rakok)
Szóval, _space_ //mainframe set to disappointed mode.

erre én is elgépelem...na szép.

a sorszámok után is legyen szóköz. uff. jó irányelv, ha megnézel egy nyomtatott könyvet vagy egy LaTeX által generált PDF fájlt.

Meg amúgy is: mostanában elég sokat b@szogatsz mindenféle BME ill. online dologgal. Miért nem néztem meg a neten, miért nem tanultam ezt-vagy-azt, miért nem rakok szóközt, hogyhogy még ezt-vagy-azt sem tudom...stb. Jóhiszeműségem azt súgja, hogy ezt merő jóindulatból, előnyös fejlődésem előremozdítása miatt teszed. De plz, lásd be, hogy nem vagyok coder (jó, jó, múltkor is segítettél a blogommal... ),és nem szeretek tanulni, és nem megyek be anal ZHra azért, hogy 20 perc után kisunnyogjak. Nem vagyok ilyen.

Nyomtatás, az totál más, imho. Az tipográfia, publishing, meg ilyen. Ez meg "csak" egy weblap, könyörgöm! Vegyük már észre, hogy a világ eddigi "legszabadabb" platformján egy kib@szott szóközről vitatkozunk!!

mainframe: A 2-3 kommentes "műusereken" (ez vajon mit jelent?) nem szenvedek. Akit nem ismerek azon nem tudom idegesíteni magam, meg minek álljak neki oktatni mindenkit akivel valszeg az életbe' nem fogok találkozni? És ismeretlenekkel szemben amúgy sincsenek nagy elvárásaim.

De a bejegyzés amúgy nem neked készült bár kétségtelen hogy a te kommented volt a példa. Noha erre a képszerkesztésből is láthatóan nem óhajtottam felhívni senki figyelmét. (Tudom hogy az üzenőfalon látszik a neved de ott csak rövid ideig)

Egyébként ez a téma már előkerült egy évvel ezelőtt is.

> lévén, hogy kb. havonta 1x írok valamit Wordben, de azon kívül
> inkább txt-ben, ami le se sz@rja, hogy hol van space.
Ez tévedés, próbáld ki automata sortördeléssel. Igen, notepadben. És bizony figyel rá. Ha nincs space, nem töri. (Kivéve ha egy teljes sornyi space-mentes karakterláncod van)

> 2.Ezek a szabályok szerintem korántsem olyan egyértelműek, mint
> ahogy azokat Te(Ti) megfoglamazod, például most a sorszámaim
> utáni pontok után legyen-e space?
Egyértelműen igen - nézd meg akármelyik újságban, könyvben, weblapon.

> (mert nálam sem tendencia a space-hiány, pl. veszzők mögé szinte
> mindíg rakok)
Gyors sql lekérdezés (objektív!) eredménye: 297 kommentedben szerepel vessző karakter, ebből 17-ben követi szóköz (a komment vesszőinek legalább egyikét).
A blogomon a nem tőled származó kommentek közül 2464-ben szerepel vessző és 2157-ben szóköz is követi.

Tamás: Na íme Igazából nem láttam még a 8-ast amikor elkezdtem ezt írni.

mainframe: Felőlem nem muszáj megnézed hogy melyik teremben van a vizsga vagy mi lesz a kiszh témaköre, csak légy szíves ne tőlem várd el, és ne tegyél fel olyan kérdést hogy "és erről én miért nem tudtam?". Azért nem tudtál róla mert nem néztél utána. Amúgy szerinted az ib025-ben (~200 fős terem) tényleg levizsgáztatják azt a 70 embert aki a vizsgára jelentkezett? 200/2/3 = 33 ember fér be oda a megszokott ülésrenddel.

mainframe Eddigi hozzászólásomig csak te vitatkoztál, én csak írtam egy guide-ot

Ollrájt, ez a Te blogod, itt úgy gépelek, ahogy Te szereted. (Tegnap gyereknap volt)

> Ollrájt, ez a Te blogod, itt úgy gépelek, ahogy Te szereted.

Ne tüntessük fel úgy, mintha a szóköz téma az én speciális különbejáratú szektás nyelvtani szabályaim közé tartozna Hidd el a te respektáció-faktorod is rögvest emelkedésnek indul ha nem hibásan írsz, ez a fájdalmas igazság. (Ld. Te is beszólsz azokra akik "kesztyűben gépelnek". Pedig ez még csak nem is a Te blogod )

Pedig a "helyesírás" nevű szekta már beette magát mindenhová: Övék a média, a közoktatás, a gyermekeink sincsenek biztonságban... Most meg a választott prófétájuk fertőzi a blogscene-t!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...