life - 2006 - ScoobyZoli bejegyzései - 4 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére. ScoobyZoli ezekben a témákban írt:


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ScoobyZoli

Kristálygomba

©   ScoobyZoli   |   life

Nyáron kaptam az egyik ismerősömtől egy adaggal ebből a gombából, azóta családom a gombafogyasztás és azt övező tevékenységem miatt hiszékeny, habókos, hipohondernek tart, lehet, hogy igazuk van. A szakirodalom szerint a kaukázusi emberek régóta fogyasztják a kristálygomba levét, és részben ezzel magyarázzák páratlan egészségüket és a magas életkorukat.

A nedü elkészítésének lényege, hogy kb. 1 liter cukros vízhez kell hozzáadni a 6 evőkanálnyi áttetsző kristályokat, 5-6 szem mazsolát vagy egy fügét kell belerakni a műanyag- vagy üvegedénybe. 2-3 nap múlva lehet fogyasztani az italt, érdemes még citromkarikát is belerakni az érlelés előtt, amit a leszűrésnél belefacsarok a lébe.

Nyáron folyamatosan ittam, úgy éreztem, hogy kellemes közérzetet ad, néhány hét után elfeledkeztem róla, de most ismét folytatom a fogyasztását.

ScoobyZoli

Menjünk el ebből az országból!?

©   ScoobyZoli   |   life

Egy msn-es beszélgetőpartnerem a következőket írta:

,,Elegem van ebből a ruppótlan országból, el akarok költözni''

Vajon tényleg ennyira rossz a helyzetünk? Ti milyen kilátásokat reméltek a jövőt illetően?

!!NO POLITIKA!!

ScoobyZoli

Super Size Me (ScoobyZoli)

©   ScoobyZoli   |   film life

Super Size Me - 2004. A filmet azoknak tudom ajánlani, akiket érdekel az egészségtelen táplálkozás, a multinacionális cégek térhódítása és a termékek globalizálódása, valamint foglalkoztatja az, hogy milyen lehet egy átlagos amerikainak a táplálkozási szokásai.

Ez egy dokumentumfilm, de a szomorú valóságot néhol a humor eszközeivel mutatja be, ezért megdöbbentésnek és némi szórakoztatásnak is kitűnő.

Megismerhetünk például egy olyan fickót, aki egy évben több mint 700 BicMacet eszik meg, eddig összesen kb. 18.000-et fogyasztott el, és ráadásul még büszke is erre a rekordjára.

ScoobyZoli

M0 keleti szektor

©   ScoobyZoli   |   hwsw life net

Az M0 keleti szektora egy 26,5 kilométeres szakasz, amely megépítésével jelentősen tehermentesíthetők lennének Budapest útjai, mivel az átmenő forgalmat csökkentené.

Sajnos jelenleg ott tart a dolog, hogy a napokban kötelezte a Fővárosi Bíróság a Nemzeti Autópálya Zrt-t, hogy állítsa le a munkálatokat. Ez egyfelől azért szomorú, mert csúszhat az átadás, másfelől az erre a célra kapott EU-s támogatást is elveszíthejük, ha az út nem készül el 2008 végéig. Felháborodásomban még pénteken írtam egy levelet és ma kaptam rá választ egy illetékestől.

Részlet a levélből:

Teljesen megértjük Önt! Mi is azt szeretnénk, és mindent megteszünk azért, hogy minél hamarabb megépüljön EU-s finanszírozással az M0 keleti szektor. Reméljük, hogy az engedélyezési folyamatok gyorsan lezárulnak és reméljük, hogy belátják a néhány embert maguk mögött tudó civil szervezetek is, hogy az állampolgárok zsebéből 70 milliárd forintot is kihúzhatnak, ha tovább akadályozzák a mindenképpen megépülő körgyűrű építését.

A SZIKE Környezet- és Természetvédelmi Egyesület támadta meg a jogerős építési engedélyt. Pontosan nem ismerem azt, hogy miért fordultak a bírósághoz, de ha egyszer a határozat jogerőre emelkedetett, akkor miért kellett azt visszavonni? Lehet, hogy igaza van SZIKE-nek, de azokra az emberekre nem gondol, akik pl. a belvárosban élnek és a nagy forgalom megnehezíti az életüket?