php - 2006 november - 1 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2019
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2018
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2017
-
-
-
-
-
-
-
-
2016
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
2004
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Spamlog

©   Haszprus   |   fejlesztés php reklám

Spamlog

A cucc naponként egy text/xml adatbázist dolgoz fel, amiben el vannak mentve a spamküldés részletes körülményei. Ebből a logolásból egyébként sok érdekes tapasztalatra tehetünk szert, így pl. az alábbiakra:

  • A kommenteket (egy részüket legalábbis) egyértelműen valami spambot (szoftver) hagyja, mivel előfordulnak a kitöltött mezők között olyanok is, amik már rég más névre hallgatnak (így pl. az anon_nick neve régóta vendeg_nev, mégis jönnek spamek kitöltött anon_nick mezővel - érdemes hát betenni a szűrési feltételek közé azt, hogy amennyiben van anon_nick a $_REQUEST-ben, akkor nyilvánvalóan spammel van dolgunk).

  • Javascriptet a legritkább esetben futtatják le, ez egyrészt következik a fentiből, másrészt a logban látható, hogy a javascript által létrehozott mezők nincsenek kitöltve.
  • Értelmi képességekkel nem rendelkeznek, a noscript esetén megjelenő szorzást nem végzik el, az eredmény helyére gyakorta egyéb szöveget vagy reklámurl-t pakolnak.
  • Gyakran üres kommentet próbálnak meg beküldeni.
  • Vannak annyira primitív botok akik a pw nevű input mezőbe is url-t próbálnak beírni aztán csodálkoznak hogy nem jelenik meg a hozzászólásuk…