RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 33 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Szép óra. És a mekiben az egész rohadt kiszolgálási procedúrában az a pont zavar csupán, mikor megkérdezik: "Van Smart kártyád?"

Bezony szép óra. Swatch? Nekem a kiszolgálással nem volt még bajom, ellenben a kajával néha.


A McDonald's-ban az a jó, hogy olyannyira uniformizált, hogy még a kérdéseket is mindig ugyanolyan sorrendben teszik fel a rendelésnél, függetlenül attól, hogy melyik országban vagy. Kipróbáltam Észtországban, működött, pedig csak három szót (igen/nem/köszönöm) és a kiejtési szabályokat tudtam

McDondald's: Szerintem az a legfonomabb szenya, amit gyorsétteremben kapni lehet.
Egyszer tőlem is megkérdezték nyáron, miután "fél órát" vártam, elfogadsz egy fagylaltot? A válaszom: Igen. A poén: Õ úgy értette, akarsz még egy fagyit is venni?

Az óra: csúcskategória, nagyon szép. Nekem is hasonló van, csak az Citizen. Szerintem jobb ezeket az órákat hordani, mint a műanyag Casiokat. Valahogy más stílust kölcsönöz a viselőjének.
(Nem akarok senkit megbántani, ez magánvélemény.)

suexID Miért baj ?
Én általában örülök neki, mert nagyon sokszor elfelejtem odaadni, és csak a kérdésnél jut eszembe. És engem ez a kérdés akkor se zavar, ha véletlenül otthon hagytam volna a kártyámat.

Az emberek 80%-nak nincs Smart kártyája, így többek között nekem sem. És idegesítő, hogy ahelyett, hogy nyomatná a számlát még megkérdezi vagy 5*, hogy Smart kártyád van-e? Ha lenne Smart kártyám, akkor odaadnám.

Dehogy adnád. Nálam szinte mindig van, amikor a Plusba megyek vásárolni (édesanyámé), és már egy csomószor elfelejtettem, ott meg nem kérdezik.

Azért kérdezik, mert a mekiben előírás, hogy kérdezzék. Akkor is, ha a kasszás ezzel egyébként nem teljesen ért egyet. Szerintem ő unja a legjobban.

Lásd még Tamás. Igen, uniformizált. A háttérben zajló folyamatokat, pl. a konyhai tevékenységeket is részletesen - és a hálózatban egységesen - szabályozzák.

Hát kb. lecsinálom az uniformizáltságot. Az oké, hogy a szendvics szabvány szerint készül, a takarítás, mosogatás, csomagolás szabványos, de azt minek rögzíteni, hogy mit kérdezzen. A poén az (még nem mondtam), hogy az egyik pénztáros már elég régóta ismer és tudja, hogy nincs Smart kártyám. Tudom, néha kiakasztó tudok lenni, de ez valamiért idegesít!

Ralesk Ralesk: én nem felejteném el, hidd el!

suexID: Itt nem arról van szó, hogy te lecsinálod-e, vagy sem, hanem hogy ők kénytelenek betartani az előírást. Az illető pénztáros hiába tudja, hogy nincs Smart kártyád, meg kell kérdeznie, máskülönben hibapont.
Valószínűleg még nem láttad azokat a kérdőíveket, amiket az ott dolgozókkal egymásról töltetnek ki. Azon még olyan kérdés is szerepel, szokott-e mosolyogni a kasszástársad a vendégre. Nagyon hamar vissza lehet ám kerülni kellemetlenebb munkakörbe (pl. mosogatás). Egyébként a pénztáraknál elhelyezett kamerák sem elsősorban a fegyveres rablásokat hivatottak megakadályozni, hanem az ott dolgozókat ellenőrzik vele. Legalábbis a BK esetében.
Ha változást szeretnél, javaslataiddal hiába fordulsz a pénztároshoz, ő ugyanis hiába próbálná tolmácsolni azt a megfelelő köröknek. Ez nem az az intézmény, ahol támogatják az alulról jövő kezdeményezéseket.

Nekem nem kérték tegnap a smart kártyámat, roppant különös. Mondjuk nem is hordom mert nem járok mekibe jóideje, ennek ellenére ösztönösen direkt smartos helyhez álltam

Az uniformizálás rulez, így ha külföldi vagy, egy mekiben akkor is tökéletesen elboldogulsz.
Az uniformizálás azért is jó, mert gyorsabban megy a sor. Ha tudod előre a kérdéseket, akkor a válaszokat is van időd kigondolni. Nem helyben kezdesz filózni azon hogy hmm vajon van-e smart kártyád, nálad van-e, és hmm vajon nagyobb méretben kéred-e, és kérsz-e kecsapot, mert tudod hogy meg fogják kérdezni mindezt.

Ralesk Ralesk: én is mindig elfelejtem odaadni.

Haszprus: mondjuk ezen egyebkent sem kell sokat filozni, a meki-juzer kommunikacio kb 3 eves ovisok egymas kozti kommunikaciojanak a szintjen lehet

Egy gyorsétteremtől ne is várjunk többet. Pörögjön az a kassza.

Shamalt Na azért nézzünk meg egy nem-uniformizált helyet, egy étteremben mennyi ideig csámcsogsz az étlap/itallap fölött, még ha csak egy baráti sörözésre is ültök be. Vessük ezt össze a meki-beli rendelésleadás időtartamával.

etterembe is mehetek ugy, hogy elhatarozom joelore hogy en akkor bizony vorosboros szarvasporkoltet eszem en punktum, es mcnél is filozhatok orakig hogy kergemarhat, influenzas csirket, netan cianos halat eszek-e

Bizony a szarvaspörkölt az finom!
Filózási különbség: étteremben - mivel mást nem nagyon tehetsz - leülsz az asztalhoz, ezzel máris lefoglalsz egy pincért, pedig csak tűnődsz. Ugyanis neki szegénynek oda kell mennie hozzád.
Mekiben megteheted, hogy amíg nem tudod, mit akarsz, nem állsz be a sorba és nem tartod fel a pénztárost, sem a határozottabb vendégeket.
De a lényeg, hogy a kétféle vendéglátóipari egység alapvetően más célokat szolgál, tehát másképp is működik.

alapvetően más célokat szolgál
es akkor a vendegkorrol meg nem is beszeltunk

# suexID Miért nem szerzel be egy Smart kártyát ?
Ingyen lehet rendelni, még pontot is adnak rá, nincs vele plusz költséged, odaadhatod a Mekiben is, és a végén kaphatsz érte ingyen ajándékokat.
Nem ezen van a hagsúly, de ha már egyszer kifizettetik veled nagyon sok helyen beleépítve az árban, (a Mekiben is,) akkor legalább használjuk ki.
Hisz úgyis kifizetted

Az átalánydíj is nő, ha hirtelen mindenki úgy véli hogy ő kifizette a rá jutó részt. A kaja árába nagyon jól bele van kalkulálva az, hogy suexID nem használ Smart kártyát Ha mindenki Smart kártyával tolná, nem lennének kártyaolvasó nélküli pultok.

Én nem a Mekik mellett vagyok, csak suexID-nak tanácsoltam.
Mert veszteni nem veszt vele semmit

Nehezebb lesz a pénztárcája és a McDonald's nyomon követheti a vásárlási szokásait Bár nem tudom, használják-e ilyesmire a Smart kártyát.

LOL benéztem a Ronaldklub.hu-ra, ezzel találkoztam a szülőknek szóló oldalon:
A szülinapi partik rendezésére kijelölt McDonaldÂ’s éttermek listája >>
McD.hu / Gyermekek és család / Mi és a gyermekek / Születésnap gyermekeknek oldalon a SZÜLETÉSNAPOS ÉTTERMEK linkre kattintva, 4 aloldalon szerepel a szülinapos éttermek listája, ezt kéne ide átemelni.
webfejlesztés to the max


Samm) Samm
hát nemakarnék senkit megbántani, de azért egy swathcot felső kategóriásnak nevezni egy cseppet szerintem túlzás
ok-ok, az óra tényleg fasza, szép, meg felülkerekedik a kommersz "mobilórán", meg a kinaipiacos casion, de azért talán mégsem felső kat.

26) Nonamas (nem regisztrált)
Miért kellett 3 hónap ahoz hogy újra hordhassad? Mi volt eddig? Lusta voltál elvinni megjavíttatni?

27) Nonamas (nem regisztrált)
Amúgy szerintem kicsit száni hogy mindig ingyen akarsz kajálni

Ja kurva szánalmas hogy beülök egy mekibe, otthagyok egy ezrest, leülök az asztalhoz megvárni a szendót (nincs kész, kihozzák), és mivel lassan készül a hamburger, odajönnek hozzám az asztalhoz (!), hogy hé öcsi adunk egy forró csokit, mer sokat kell még várnod a szendóra.

Tisztán látszik ebből a sztoriból is hogy az ingyen kajára mentem.

Nonamas: hol hangzott el ebben a bejegyzesben v a kommentekben h ingyen akar kajalni?

Kicsit élénk a srác fantáziája. De kitűnő gyógyszerek és szakemberek vannak manapság már ilyen esetekre

Nem lesz Smart kártyám. Családban van egy, és arra is küldenek mindenféle primitív promóciós leveleket.

Akkor én valamit rosszul tehettem, mert nekem nem küldenek semmit.
Se egy reklám, semmi, már katalógust se mindíg kapok
Pedig évekig kaptam.

Haszprus: Mi egyszer mekdrájvban kajáltunk, tíz percet vártunk és megdobtak minket két sajtbörgerrel.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...