Montana

Üdv! (Montana a fedélzeten)

©   Montana   |   fejlesztés hollandia life történelem

Sziasztok! Én lennék a legújabb társszerző. Először is szeretném megköszönni mindazoknak, akik bíztattak és támogattak , de főleg Haszprusnak, hogy ideenged. Egy pár szót magamról: BME műszaki infó, most éppen bizonytalan időre jegelve, Fernuni Hagen, infó félgőzzel. Fórum-, blog- és csokifüggő vagyok, szívesen főzőcskézek, szeretek kirándulni és utazni. Tőlem nem fogtok olyan szép fényképeket látni, mint a többiektől, legfeljebb szemléltetés céljából, ha nagyon muszáj. Nem fogtok szakmai témáról olvasni, hadd ne részletezzem, hogy miért. Filmekről se, hacsak nincs számottevő érdeklődés az Oroszlánkirály 5 vagy a Gagyi romantikus vígjáték 32 iránt. És hogy örüljetek, smink- és randitippek, horoszkóp és divat témákról se. Jó, de akkor miről?!

Mint az a kommentjeimből is kiderült, egy ideje Hollandiában élek, így adja magát, hogy az itteni dolgokról írjak időnként egy-egy posztot. Nem ígérem, hogy rendszeresen, azt se, hogy érdekesen, de azért igyekszem. Most jelzem, nem fogom minden alkalommal körülírni, hogy a legtöbb holland ilyen, persze akadnak kivételek, úgyhogy nem akarok általánosítani. De, általánosítok és kész, egyszerűen a hollandok. Szóval, mi jut eszedbe, ha Hollandiára gondolsz? Sajt, szélmalom, bicikli. (És persze fű ) Nagyjából ezek körül fognak forogni az írásaim.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Eddig olyan egyhangú volt a blog, két füves post között szerintem simán jöhetnek a sminktippek

Végre! Megtört a férfi egyeduralom a blogon!
Smink tippeket szerintem is be lehet szúrni itt-ott, így csalogatva a hölgyeket is a blogra!
Sajtok engem érdekelnének nagyon!

Írj bátran amiről jól esik, úgy, ahogy Neked tetszik!

Szia montana! Kuldesz kepet? :o

Szeretnénk végre hallani a nagy szélmalom-elemző posztot. Hiánypótló lenne.
Amúgy üdv, és szeretünk.

Sajtokról nem sok jót tudok mondani, nem is igazán szeretem. Szélmalom lesz, a többit majd meglátjuk.

Mibe fogadjunk, hogy a női jelenlét úgy meg fogja dobni a blog olvasottságát, mint… *találó hasonlat helye* Főleg ha figyelembe vesszük az olvasóközönség villanykar-centrikusságát.

Hollandiáról az jut eszembe, hogy ha egy fél szót is tudsz hollandul, mindjárt leborulnak előtted és azt mondják, hogy „Uw nederlands is echt goed!” – meg az, hogy ha ennél egy kicsivel többet tudsz, akkor meg nem hiszik el, hogy nem vagy holland.

Szerintem az emberek – legalább is az eindhoveniek – fantasztikusak, amit az országból láttam az szép, és ott mernék kerékpárra ülni, bár nem ültem rajta olyan 8+ éve. Itthon meg ugye nem. Nagyon nem.

Bírom még a holland humort is; Hans Teeuwentől nem tudok nem röhögni.

Most majdnem azt mondtam, hogy jó a Hoegaarden sör, de az sajnos belga

Hajrá, jó, hogy hölgy írót üdvözölhetek.

Ralesk: A nyelvről pont ellenkező tapasztalom, biztos nincs szerencsém.
Van valakid Eindhovenben? Itt van ám a közelben! (30 km)

Különben meg mindenkinek köszönöm a szíves fogadtatást!

Montana: niccs, csak nyaraltam – pontosabban Kölnben, aztán kiruccantam mindenfelé és eltöltöttem egy napot Eindhovenben is. Ebben sajnos a Hollandialátogatásom egyelőre ki is merült sajnos, azóta sem tudtam visszajutni; de nagyon élveztem. Van egyébként egy marék holland haverom, de mondjuk például Stuttgartba is nagyon szívesen költöznék (ott meg egy évvel később jártam és nagyon király volt).

Montana, engem érdekel az Oroszlánkirály 1! De tényleg! Meserajongó vagyok!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...