Haszprus

BKV / közter a k..edves

©   Haszprus   |   bkv life

Van bérletem, 9800 Ft-ért vettem, de megvágtak a bkv-n hogy nem volt bérletigazolványom. 12000 Ft-ra, akármennyit szövegeltem hogy az enyém és mai a dátum és most vettem. Hát a kedves mamátok. Amúgy tudom hogy ez a szabály hogy kellene bérletigazolvány de még soha egyetlen ellenőr se kérte számon rajtam, meg se említették hogy kéne. Ez egy közterületis volt. Nem írtam alá, de átadtam a személyimet. Utólag hülyeség volt, szerintem nem kutathatta volna át a zsebemet vagy bármi, semmit se tehetett volna. Csak nem tudtam h ennyibe fog fájni. De mindjárt csináltatok bérletigazolványt és megyek az akácfába, megpróbálom kidumálni. Ha nem sikerül, akkor 2000 Ft-ot kell fizetnem, merthogy van érvényes cuccom. Illetve remélem a bérletigazolványom ma már érvényes lesz. Nemtom annak hogy megy a kiállítása, sose csináltattam, mert minek, sehol se kérik, és nagy, meg plusz egy vacak amit cipeljek.

Ps lehet mondani h én voltam a hülye. Szerintem nem kellett volna megvágjon, és ezt neki is kifejtettem elég részletesen.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ezzel én is majdnem megszívtam hazaköltözés utáni első héten, megvettem a bérletet, és a HÉVre várva unalmamban elkezdtem olvasni az apróbetűs részt, akkor esett le, hogy bérletigazolvány is kéne. :-/ (Vagy lehet, hogy nem az apróbetűs részből ugrott be, hanem a bérletigazolvány száma mezőből).

Nem sok értelme van amúgy a bérletigazolvnynak, én úgy használom, hogy csak egy fotó van bent, se nevem, se címem nincs ráírva, és a bérletre se az igazolvány száma.
Amúgy meg azért van ez a szabály sztem, hogy ne tudd oda adni másnak a bérleted, de ez is megint milyen köcsögség már…

Közterületis igazoltathat elvileg de jobban utána kéne nézni. Ha nem tudod igazolni magad (vagy nem akarod), abból sem jössz ki jobban.

Viszont szerintem a közteres nem adhatja tovább az adataidat a bkv ellenőrnek.

Amúgy meg azért van ez a szabály sztem, hogy ne tudd oda adni másnak a bérleted
Na de pont ez az, hogy mivel a kutya sem szól a rá nem írt igazolványszám miatt, ezért ennek az egésznek kb nulla értelme van. Most lehetne megint Angliával példálózni, hogy ott a kutyát sem érdekli, hogy hány ember jár ugyanazzal az Oyster card-dal. :-/
Közterületis igazoltathat elvileg de jobban utána kéne nézni.
Igen, azt hiszem, pont azért vezették be most, hogy a közterületisek együtt járnak az ellenőrökkel, mert ők igazoltathatnak is. Legalábbis a BKV a hivatalos kommunikációban ezt állítja. Nem kutathatja át pl a zsebed, de ha nem tudod (vagy nem vagy hajlandó) igazolni magad, akkor az gondolom egyéb kellemetlenségekkel járhat.

Ejj, fasza.. nekem sincs ilyenem, asszem utána kéne olvasnom, mert fogalmam sincs mi ez.. vagy ez csak teljes árú bérletre vonatkozik? Régen a volán bérlet mellé kellett ilyesmi, egyszer kiváltottam, de soha többet nem kellett és így nem is hordtam magammal sztem végül..

Viszont gondolom, hogy lehetett valami módosítás, mert különben ugyanott lennének, ahol eddig voltak. Eddig is az volt, hogy a BKV -s hiába hívott rendőrt ha nem adtál neki igazolványt, mert ha kijött a rendőr, akkor neki köteles voltál igazoltatni magad, csakhogy ő az adataidat nem adhatta tovább. Mondom, meg kellene nézni jobban, hogy jelenleg mi ezzel a helyzet.

Amúgy ha veszel is igazolványt + számot is írsz a bérletre, olyat már szerintem tényleg nem látott még senki, hogy bármelyik ellenőr összenézte volna, hogy a bérleten levő szám egyezik-e az igazolvány számával

Komolyan azt hittem engem fogtok fikázni. De. Még. A végén kiderül h tlg goreny. Volt az emberünk. Mekkora k-csogseg már fizeto utast 12e-re büntetni úgy h ott. Volt a berletem és még szovegeltem is neki… Mi a F-t hisz ez h mi az o munkájának a célja?

Haszprus, Biztos hozni kellett a kvótát.

Mondjuk az is milyen hülyeség már, hogy ha bemutatod utólag a bérleted, akkor is kell fizetni.. Miért kell, ha volt érvényes, csak nem volt nálam?

Balage, Nálam meg ráadásul nálam volt b+…

Na mindegy.

2000 lett a vége.

Orca, igen, csak teljes árú bérlethez kell ilyen.

Haszprus, Sent from my iPhone?

Balage, Adminisztrációs díj címszó alatt kell fizetni. Nyilván a néni, aki az ablak mögött ül a BKV ügyfélszolgálaton, kétezer Ft/ember teljesítménybérre van felvéve
Igazából régebben 600 Ft volt, de akkor szimpla valószínűségszámítással ki lehetett számolni, hogy várható értékben jobban jár az ember, ha nem vesz bérletet alapból, csak ha elkapják, és az aznapi bérletet bemutatja, így hát boldog-boldogtalan erre játszott. Ezért emelték 2000 Ft-ra.

Azt nem tudom, hogy mikor lesz már végre Pesten is chipkártyás beléptetőrendszer a metróban. Emlékszem, még anno a kettes metró felújításának az idején az új állomások mozgólépcsőihez betervezték a helyet a kapuknak, mondván, hogy úgyis nemsokára lesz majd ilyen, aztán azóta sincs semmi előrelépés az ügyben. Pedig szerintem lenne pozitív hozadéka, én pl roppant szemétségnek tartom, hogy két megállóért ugyanannyiba kerül a metrójegy, mint ha Újpestről Kispestre végigmetrózom, és nem csodálkoznék rajta, ha sokan emiatt rövid távra csakazértsem alapon nem vesznek jegyet, pedig amúgy vennének. Egy egyszerű zónás rendszerrel sokkal igazságosabbá lehetne tenni az egészet.


Tamás, 2 megállóra ott a szakaszjegy, 50ft-al olcsóbb!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...