Haszprus

BKV-s matek

©   Haszprus   |   bkv l0lzor life szánalmas

30 napos BKV bérletet akartam venni mai (feb28) kezdődátummal.

Emberünk teker egyet a pecsétjén, és rányomja:

Február 28 - március 27.

Igazából számítottam a dologra, ezért rávezetően megkérdeztem tőle:
- Biztos, hogy 30 nap van a két dátum között?
- Igen.
- Akkor köszönöm, mégse kérek…

Ugye értitek, hogy amennyiben február 28-ig nem jött rá, hogy február csak 28 napos, akkor az elmúlt teljes egy hónapon keresztül 28 napos bérletet árult a faszi?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 5 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nem tudom mire akadsz ki, ennek csak a neve 30napos bérlet, a hátuljára rá van írva, hogy Tetszőleges kezdőnappal váltható. Érvényes a jelöl kezdőnapon 0 órától a következő hónap kezdőnappal megegyező napot megelőző napon 24 óráig […]
Bácsi nyilván buta volt, de már jó ideje így megy.. a 30napos hónap 30napos bérletével is csak 29 napot jársz, a 31-essel meg 30at.

Én is meglepődtem, de nem 30 napos bérlet a hivatalos neve. Havi Budapest-bérlet a hivatalos megnevezés, csak mindenkiben maradt a 30 napos név. Ettől még az arc hülye, ha azt mondta, hogy 30 nap van a két dátum közt (de sajnos helyes dátumokat írt rá)

Neked megéri várni egy napot.. nekem viszont hó közepén kellett vennem, így maradt a rövidített bérlet :-/

Nekem még külön fel is hívta a figyelmemet a néni, hogy ez most 28 napos lesz a február miatt, mivel rutinból én is 30 naposként kértem, de elárulta, hogy ez igazából havi, és hát igen, jópáran szokták rajtuk keresni azt a két napot.
Amikor még volt külön havi és 30 napos is, akkor egyszer én is rendeztem asztalcsapkodást egy ilyen alkalommal, akkor még volt is alapja, ma már sajnos lefedték a logikai hibákat.

mainframe, és ha ma kérded akkor 31 napos lesz?

Srácok most megleptetek, de ezesetben február 28 délutánjai helyett a továbbiakban inkább március elsején veszek bérletet.

Dávid,
a 30napos hónap 30napos bérletével is csak 29 napot jársz,
ezzel vitatkoznék…
30-án megveszed, érvényes 29-ig, 29 + 1 = 30…
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...