éjjel - 11 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2018
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2005
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2004
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Hajléktalanmosó

©   Haszprus   |   éjjel life

Bementem egy autómosóba éjjel és amikor kiszálltam a kocsiból, jött oda egy benzinkutas kolléga, hogy ne haragudjak meg hogy vigyázzak meg minden, egy darabig nem értettem mit mond, aztán láttam hogy ott alszik a mosóban egy hajléktalan. Kérdezték, hogy kidobják-e meg ilyesmi. Mondom dehogy, és visszakérdeztem hogy vagy én most akkor kiálljak a mosóból vagy mi? Én éreztem szarul magam hogy ott mosatom a kocsimat pár méterre a csávótól és felkel meg stb mert bár víz ugye nem érhette, de hangja azért van egy mosónak. Hülye egy helyzet.

Igazából nem értem, hogy a hajléktalanszállókra ha azért nem mennek, mert ellopják egymástól a cuccaikat, akkor a szekrényeken ott miért nincs valami lakat. A kutasokkal erről beszélgettünk egy kicsit, egyébként az a vélekedés hogy a lakatot is ellopják. Oké, makes sense. Nem tudok mit mondani.

Belemehettem volna hogy jó de akkor miért nem valami elmozdíthatatlan zár van rajtuk, de röviden a lényeg annyi, hogy hülye helyzet ez az egész, igazából nem annyira értem hogy mit nem lehet legalább azon megoldani, hogy ilyenkor valami normális helyen aludjanak, és a normális alatt azt értem, hogy bárhol ahol nem -10 fok van. Őszintén szólva nem hiszem hogy egy nem lophatóan zárható szekrény megoldása ekkora technikai kihívás lenne, más problémát nem látok, igaz, nem vagyok kiművelve hajléktalan-kérdésből, de mindjárt olvasgatok is erről a témáról egy kicsit, mert zavar az ügy, és most máshogy zavar mint eddig, kivételesen nem az zavar hogy kéregetnek, hanem hogy hogyhogy nem lehet megoldani ezt a szállás kérdést az utcánál egy fokkal kulturáltabban. Azért nem tűnik annyira nagy technikai kihívásnak, és ne gondoljuk hogy ha a költségekre mutogatunk, akkor annak nincs költsége hogy ezek az emberek egyébként az utcán töltik az éjszakát. Elég bemenni egy sürgősségire éjjel, és rögtön szembesülhetünk a hajléktalanok éjjel jelentkező költségeivel. Amik nyilván csökkenthetőek lennének pl a szállás kérdés javításával. Értitek, ezeknek az embereknek akik egyébként -15 fokban alszanak hóban meg pocsolyában, azért nem lehet kihívás ennél egy fokkal jobb alternatívát mutatni.

Elnézést a témához való teljesen szakavatatlan gondolataimért, elsősorban azoktól akik esetleg ezzel közelebbről foglalkoznak.

mainframe

Kedves BKV...

©   mainframe   |   bkv éjjel első life magyarország

Nemrég írtam egy levelet a BKV-nak arra a problémára magyarázatot illetve megoldást remélve, hogy ugyan miért az orrom előtt gördül ki rendszeresen a végállomásról a buszom, holott én vagyok az első aki a HÉVről átér oda. Nagyjából kifejtettem nekik hogy ez a naaaagy menerendigazítósdijuk előtt nem így volt, hanem inkább logikusan megvárta a HÉV közönségét, illetve hogy gondolják át hogy mi máshoz érdemes igazítani Csepelen a menetrendeket mint a HÉVhez. Erre kaptam az alábbi választ, amit vágatlanul közlök, majd pár szóban le is reagálnék:

Haszprus

Éjszakai extrém alternatív túra (Kismaros)

©   Haszprus   |   barátok buli éjjel fotózás idézet kismaros történelem túra

IRCQuote fight! In the ring:

Na, hát olyan még nem volt, hogy autó motorháztetőjére felugorjak és onnan dobjak egy seggest, de megfelelő mennyiségű alkoholnak köszönhetően most már ez se hiányzik a listáról (Anett-féle forralt bor, Mainframe-féle ütős és fincsi szőlőlé, Tibi-féle Becherovka, saját csokilikőr, ennyi amire emlékszem). Ami még volt: autót stoppolni az út közepén (éjjel 1-kor nyilván felvesznek három részeget), fogalmazási kihívásokkal küzdve beszélni három sofőrrel (az egyiket nem sikerült meggyőzni, a másik egy taxis volt aki 8 rongyért vitt volna fel minket Bp-re, egy kurvajóarc csaj viszont felvett és elvitt minket Vácra, továbbá kérdésemre elmondta, hogy azért elég para volt megállni nekünk ), mávos jegypénztár kis pénzkiadó pultjára felülni, majd a pultos váratlan dühkitörése miatt onnan lekászálódni, csövesként aludni egy lepusztult mávos vasútállomás várótermében, igazi csövesektől 3 méterre, bank kamerája előtt kukát baszogatni, a 3-as metró egyik állomásán megint csövesként aludni, hangoskodni a nagyvilágba. Igazából bejönne ez az életstílus, lehet hogy elmegyek csövesnek.

Ez azután volt, hogy 6 fős éjszakai túránk 2x3 fősre szakadt, tekintve hogy Tibi, Montana és Mainframe hazajöttek a Kismarosi vonatmegállóból Budapestre. Akik ott maradtunk: Olthyer, adamo és jómagam. Személy szerint igen nagyot néztem és erősen magam alá kerültem, amikor az eltávolodó vonat túloldalán nem bukkant fel három túratársunk.

Zúzni egyébként teljesen fun dolog, mindenkinek ki kell próbálni, ha még nem tette. Aminek kurvára örültem, az az, hogy adamo és Anett nem fogta fel tragédiaként a dolgot, vagy legalábbis ennek nyoma se látszott rajtuk.

Egyébként kurvajó idő volt, se szél, se eső, se sár (a vonaton legalábbis ), ergo egy kurvajó túra lehetett volna. Szerintem.

21:40-es vonattal mentünk oda, végül 7-re értem haza.

Haszprus

Übertúra március 1 éjjel

©   Haszprus   |   barátok blog bme éjjel éjszakai túra fejlesztés túra
Tali március 1 21:20-kor a Nyugati pályaudvar jegypénztárában. Vonat 21:40-kor indul. Akármilyen idő esetén.

Na ha látod ezt a topicot, az azt jelenti hogy meg vagy hívva túrázni! Itt a blogon vagyunk már elegen ahhoz, hogy összejöhessen egy ilyesmi, ráadásul egy csomóan bme-sek vagyunk, szóval noha még nem mindenki ismer mindenkit, de adja magát hogy most már szervezzünk itt valamit...

Ha van kedved jönni, akkor az alábbi két szavazáson csekkold be az összes megfelelőnek tűnő időpontot, és meglátjuk mi lesz.

  1. Melyik éjszakai túrára lenne kedved és lehetőséged jönni?
  2. Melyik nappali túrára lenne kedved és lehetőséged eljönni?
  3. Szavazás rossz idő esetére

Kommentbe egyéni megjegyzések, lelkesítő szövegek, meg bármi releváns jöhet. Az is királyos lenne, ha itt a blogon is jeleznéd, hogy van kedved jönni, nemcsak a doodle-ön. A doodle azért jó, mert megkönnyíti a szervezést, a blog meg azért jó mert személyesebb, mindenki szívesen látja itt is, hogy jössz te is!

Ha tudod hogy nem jönnél, dobj lécci egy privmsg-et. Nincs sértődés nyilván, és sokkal jobb, mintha nem jeleznél vissza semmit.

Haszprus

Éjszakai bringa #2

©   Haszprus   |   bringa éjjel hűvösvölgy idézet sport

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
na nyomtam egy magányos éjszakai erdőzést igaz csak überlájtosat hűvösvölgyben egy 1-2 km-es szakaszon, tök közel a forgalomhoz, van egy turistaút
nrg
jah
vágom
arra felé kergetett meg egy vaddisznó minket kétéve éjjel
Haszprus
jó tudni

Amúgy halál parára számítottam, de nem volt az. Egyrészt a teliholdnak köszönhetően, másrészt mert - mint most éjszaka kihegyezett hallással rájöttem - tényleg közel van ez a rész a forgalomhoz. Sose volt még a villamoscsörömpölés ilyen nyugtató hatással rám

Kell térd-/lábmelegítő.

Haszprus

Kismaros - Zebegény éjszakai túra

©   Haszprus   |   barátok éjjel fotózás idézet kismaros túra

Volt egy éjszakai túra Kismaros - Zebegény útvonalon, öt fővel. Danival ketten 212 képet lőttünk, igyekeztem főleg a sajátjaimból válogatni, technikai okokból (zajszint, vaku hatótávja és hasonlók). Most itt 28 képet közlök, ami elég sok egy éjszakai túráról, de egyszerűen nem bírtam lejjebb szorítani, már így is megszakadt a szívem néhány kép likvidálásakor

Vágott beszámoló:

IRCQuote fight! In the ring:

17:17 dankoimilyen volt a túra?
17:17 Haszpruskibiri kibaszott jó
kúúúúúúúúrvajó
és atompara részeken mentünk
dankoi17:18
igen? erdő?
Haszprus
jah q sokszor lóf*t se láttunk
(telihold meg lámpák ellenére)
dankoi17:18
zseblámpa?
jaaaa
az kemény
Haszprus
hát így világítottunk a fák felé az útról és ellátsz 2 méterig aztán kész
volt valami nagyvad is lol
istvánnal hátul mentünk ketten, daniék hárman elöl... és egyszercsak látjuk h futnak felénk, a bokrok meg mozognak mint állat
elég para volt, ott tanakodtunk h mi legyen, mer hát menni kellett tovább
persze ment egymás paráztatása is
dankoi17:20
pl?
Haszprus
hát h szemeket látok az erdőben meg ilyenek
dankoi17:21

mikorra értél haza?
Haszprus
az út eleje meg úgy emelkedett ilyen éjjel 1-2 között hogy istván véleménye szerint 5 méteren 3 métert... megálltunk pihenni egy picit, istvánnak kapaszkodnia kellett egy fába nekem meg 1 perc alatt úgy megfájdult az állástól a bal lábam h elindulás előtt kénytelen voltam a jobbat terhelni picit
talán 8.00-8:25, ilyesmi
dankoi17:24
nemmondtad, hogy hegyi túrázni mentek
amúgy sztem azért tűnt olyannak, mert nem láttátok, h hova léptek
Haszprus
borzalmasan emelkedett, végig azon paráztam h el ne kezdjünk lefele gurulni rajta
majd képen látod
http://censored.haszprus.hu/censored
válts csak a legjobbakat nézetre, ezeken sztem látszik az emelkedő... és mint tudjuk képen nem jön ki igazán
dankoi17:36

ok
ejha
István lába elég szép szögben állt
Haszprus
jaja
meg azon a képen nem emeltem magasba a gépet hanem néztem át a keresőn és mégis ennyivel fölöttük voltam
sztem a hosszú záridős csoportképek q yok lettek
(15 ill 30 mp-esek) (+ ISO1600 ill ISO800, telihold, szabad ég alatt - a szerk.)
dankoi17:53
jaja
csak vmi szabályos formációt kellett volna kitalálni, nem így össze-szét
Haszprus
hát hiába szövegeltem nekik
dankoi17:54
Haszprus
á baze láccik ezeken a képeken ahogy forog a föld
ha nem is az egyes képeken de köztük lépkedve máshol vannak a csillagok
Haszprus

Bejegyzés-várólista

©   Haszprus   |   blog éjjel fejlesztés version history

Ha minden igaz, ez a bejegyzés reggel 7:0x tájékán jelenik meg, noha 02:56-kor írtam/írom.

Reménykedjünk.

Később erről még többet.

BTW a társszerzőkkel átléptünk blog 2.6-ba.

Update 15:37: na íme egy screenshot arról, hogy miként viselkedett a bejegyzés várólista, amíg aludtam. Mindhárom bejegyzést éjjel 3 körül írtam, mielőtt aludni mentem. A script tökéletesen müködik, ahogy akartam, én viszont a bejegyzések írásakor rosszul gondoltam át a megjelenések időpontjait, mert kifelejtettem a harmadik szabályt.

A megjelenési szabályok:

  1. 23 és 6 óra között nem jelenik meg bejegyzés.
  2. Minden bejegyzés között min. 5 órának el kell telnie.
  3. Egy szerző két bejegyzése között min. 10 órának el kell telnie.
  4. Két filmes bejegyzés között minimum 20 óra kell elteljen, de ha van más témájú post is a várólistában, akkor min. 40.
  5. az utolsó post hossza beleszól a következő post megjelenítésének időpontjába. Lényegében hosszabb post több ideig lesz legfelül, de maximum 15 óráig (amennyiben van más, a többi szabály szerint megjeleníthető post).
  6. az utolsó postra érkezett kommentek darabonként egy óra várakoztatást okoznak (nem adódik hozzá a többi várakoztatáshoz), de legfeljebb 28 órányit. Ennek tipikusan csak a népszerű bejegyzések esetén van bármi jelentősége, azokat némileg tovább tartja az oldal tetején.
  7. ha a blog nincs nyaraló üzemmódban és a várólista mérete 5 fölé növekszik, vagy az utoljára publikált bejegyzés zártkörű volt, a várakozó bejegyzések publikálása lényegesen gyorsabbá válik. (fastQueue)

Update 2007. jún. 29. 06:56: bizonyos dolgok már nem pont így működnek vagy nem pont ezekkel a számokkal, netán egészen máshogy, de meguntam ennek a bejegyzésnek a frissítését.

Haszprus

Kifogások végeláthatatlan listája

©   Haszprus   |   barátok bme éjjel első idézet

Hát megint nincs jó kedvem és fel is ment 120-ra a pulzusom egy-két dolog miatt.

Létrehoztam az osztálynak egy fórumot phpbb alapokon (részben NeoXon hatására), és első hozzászólásként becopyztam azt a levelemet, amiben részletek vannak a szombati kirándulással kapcsolatban. Az eredeti levélben szerepelt egy névlista arról hogy kik jönnek, kik nem tudják, kik nem jönnek. Ezt a listát a fórumban kiegészítettem még azzal, hogy ki miért nem jön.

Na lássuk, milyen érvelések hangzottak el.

  1. mostanság kevés a szabadidő
  2. suli
  3. éjjel 3-ig meló
  4. nem lesz itthon
  5. bnővel túra
  6. suli
  7. focibajnokság
  8. röpi kupa

Mint látható, kifogásokból kifogyhatatlan a lista, azt hiszem ékes bizonysága ez annak, hogy mi már sosem fogunk tudni nagylétszámú bármit is összeszervezni.

Ahogy VDavid fogalmazta egyik nap icq-n:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
én nem a szélességi barátkozás híve vagyok hanem a mélységié
VDavid
Szerintem először szélességileg érdemes barátkozni, h olyat találj, aki érdemes a mélységire.
VDavid
És akkor az mélyebb lesz, mintha nem megfelelő emberekre fecsérelsz csomó energiát

Ez csak egy összetevője a 120-as pulzusnak, úgy érzem a bme-s dolgaim is kezdenek szarul alakulni, de lehet hogy ezúttal is csak a pesszimizmus beszél belőlem.

Haszprus

Hogyan viselkedjetek ha a lakásotokat éppen kirabolják - 1

©   Haszprus   |   éjjel howto life
Szomszédasszony becsönget hozzám hogy figyeljem az egyik lakásukat (kettő van egymás mellett nekik) mert valami idegen bement és bezárkózott...

Fasza.

Szerintem csak kizárta magát valahogy

Meg ilyet szól, hogy telefonáljak a fiának hogy nem ő van-e benn. Mondom mér nem telefonál ő a másik lakásukból. Mondja, azér nem, mer nem adja neki oda (!) a telefont (vezetékes) az unokája (~1 éves (!) lány vagy ilyesmi, csak gügyög), akire vigyáz. Hát ez komoly akadály.

Skacok, ejh, gondolkodjatok minden helyzetben, mérlegeljétek a lehetőségeket. Ha úgy gondoljátok hogy valami veszélyes ember bement a két lakásotok közül az egyikbe akkor mondjuk szerintem az a minimum hogy az 1 éves unokátokat nem a folyosón futkároztatjátok az események zajlása idején (!), valamint mondjuk megpróbáljátok felhívni akiről azt sejtitek hogy esetleg ő van benn, és mindeközben még talán be is zárhatjátok a másik lakás ajtaját hogy legalább oda ne menjen be az esetleg valamiféle fegyverrel vagy határozott fellépéssel rendelkező gonosz bácsi.

That's what I can say.

Szomszédnéni éppen próbál becsöngetéssel visszajutni a lakásukba, reménykedjünk hogy nem valami morc ember van odabenn, mert nem tom mit képzel, mit szándékozik tenni ellene

Lakógyűlésről jőve anyám elmesélte, hogy egy öregasszony a lakógyűlésen azt állította, hogy betettek az előszobájába egy zsák krumplit valamikor. Érdekes történet

Míg az idő telt, megérkeztek a megfelelő családtagok és bejutva a lakásba kiderítették hogy nincs benn senki. Na majd éjjel előbújik a kamrából

Haszprus

Rám-szakadék highlights

©   Haszprus   |   12e barátok éjjel első történelem túra
Tegnap asszem olyan 20.45 körül már szunyókálhattam, rendesen lefárasztott a túra. Ahogy elnézem az ftp-met, sajna éjjel nem érkezett senkitől kép Offline gyerekek.

A talpamról leszakadt egy darab bőr és full izomláz vagyok

A Rám-szakadékban halál-közeli élményben volt részem Na jó, igazából csak rohadtul megijedtem, mert mentünk egy ilyen 15 centi széles párkányon (jobbra-balra mászhatatlan meredekségű fal), és én valahogy nem kapaszkodtam meg rendesen (nem lazulásból, csak valahogy nem jött össze), estem hátrafelé. Szerencsére éppen egy magasabb helyről jöttünk le, így a hátam mögött végtelen hosszú időnek tűnő pillanat múlva elértem végre a falat, aminek sikerült nekiessek és ott megkapaszkodjak, viszont úgy begörcsölt valami hasizmom az akció után, hogy percekig nem bírtam elmoccanni a helyemről.

Update 08:13: Ezt a sztorit most így visszaolvasva leizzadt a talpam

Update 08:50: hihetetlen, az egész túra megvolt 500 Ft-ból egy 200 Ft-os kólával együtt.

Haszprus

Lefeküdtem 21-kor. Felébredtem 2-kor, 4-kor, és…

©   Haszprus   |   álom barátok éjjel
Lefeküdtem 21-kor. Felébredtem 2-kor, 4-kor, és most 7-kor. Két álmomra tudok visszaemlékezni.

Ílom #1: valami hegyes-völgyes vidéken voltunk síelni, Gyuri, Gábor, meg én. De hó nem volt. Egyszercsak előkerült az ördög és közölte hogy illegális területen síelünk, és büntiből el kell navigálni magunkat valahova. Az ördög egyébként nem ördögnek nézett ki, hanem sima embernek, csak valamiért tudtuk róla, hogy ő az ördög. Kiderült hogy a pokolban vagyunk, ami a fent említett hegyes-völgyes vidék, szántó-vető mezőkkel, meg szőlőtermeléssel. A szőlők közötti labirintusban kellett bolyonganunk, de fogalmunk se volt hogy merre is kéne menni. Az ördög követett minket, nem szabadott hogy utólérjen, de végülis utólért és közölte hogy megfeleltünk a játéknak, Gyuri meg Gábor 4-est kapott, én meg 3-ast, de már nem emlékszem, hogy miért. Itt felébredtem.

Ílom #2: átjött Dedix, és valamit akartam neki mutatni a gépen a szobámban, de nem volt ülőhely, csak a forgószékem meg a kanapé, utóbbiról nem lehetett látni a monitort. Kérdeztem hozzak-e széket, mondta hogy ja. Mire visszaértem, benn volt egy forgószék amin ült, de én is hoztam még egyet. Aztán valahogy bekerült a szobába még egy létra is, és azon ültem. De nem tetszett a dolog, ezért vissza akartam hozni az eredeti forgószékemet, ami viszont túl nagy volt és nem fért el. Meg ilyenek. A fél álom a forgószékek cserélgetéséről szólt

Mostanság elég szarul alszom, sosem szoktam máskor felébredni éjjel, pláne nem ennyiszer.