fotózás - 2005 július - 9 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Művészetek Palotája, Nemzeti színház

©   Haszprus   |   350d art fotózás színház
Ma este a furcsamód hosszúra nyúlt kreszóra után a nemzetihez vettem az irányt, nomeg a művészetek házához. Asszem megérte. Enjoy.

A nagy képek 500-800 KB közöttiek, 2048 pixel szélesek, kivéve az utolsót, ami 3565 pixel széles és 1,1 MB.


És néhány kisebb cucc:

Haszprus

Schönherz panoráma újra

©   Haszprus   |   350d fotózás


A nagy képek 700 KB-osak és 2048 pixel szélesek. Very special thx 2 VDavid aki a fotózásnál nem kicsit segédkezett Csekkoljátok a spéci állványunkat Nem volt egyszerű összerakni (A képen kevésbé látszik de az asztal egyik lába a levegőben van, és biztonság kedvéért egy tálcával van alátámasztva, amit pedig egy újabb szék egyensúlyoz, ami viszont megint egy székkel van alátámasztva mert az se fért az alsó asztalra )



Haszprus

Mentalitás

©   Haszprus   |   fotózás
Mikor készítettem ezt a képet (nem pont ezt a példányt), keresztülment a gépem előtt egy srác, a haverja meg nem ment keresztül, mert ő jóarc volt, hanem megállt, és várta hogy elkészüljön a kép. Aki meg keresztülment, még vissza is szólt, felelősségre vonva a havert:
"MOST MEG FOGOD VÁRNI?!"
Bekaphatja mindenki aki cselekedetének tudatában átmegy a fotózás alatt álló objektumok előtt. Marha idegesítő amikor az ember már nemtomhanyadik 30 mp-es expót kell ellője valami ojjektumról leállíthatatlanul, azért, mert átment valaki a képen.

Persze vannak jófej emberek is, az elmúlt 3 napban 2 ilyennel is találkoztam. Ők nem mentek át a készülő képen. Nekik köszönhető egyébként a Lánchíd, most így utólag risztekp.
Haszprus

Mostanság

©   Haszprus   |   barátok fotózás life
Elég sok elfoglaltságot generálok magamnak ezekben a napokban, úgyhogy se filmnézés, se blog nem nagyon fér be. Van mit írni, de majd még rágni kell magam ezen. Na jó, szóval vettem egy Canon 350D-t*, járom a várost, fotózgatok, vezetek, ma reggeltől újra beülök kresz elméletre, újra fotózgatok, majd vezetek is, ilyesmi. Meglátogattam Norbyt a melóhelyén, irl-kapcsolatok felelevenítése céljából (a gépen keresztüli kommunikáció már nem akkora fun mint anno). Kéne már valami összeröffenést szervezni (túlélőtábor, ilyesmi). Hamarosan.

(* egy dolog hogy a nikon coolpix 885-öm már 3,5 éves volt, másik viszont hogy élete során egyre szarabbá vált a működése, volt rajta obicsere (garanciálisan), attól még szarabb lett, stb, már olyan fakó és homályos képeket csinált hogy fél éve semmit se volt kedvem fotózni vele azon kívül hogy egyébként is elavult.)

Német és angol tanulásról anyagi okokból letettem.

Kellene venni állványt (a mostani álló helyzetben egyszerűen nem bírja megtartani a 350D-t), meg compact flasht, az 512 MB nagyon szűkös. Gondoltam elsőre. Aztán annyira nem is, ha ilyen egynapos valamiről van szó. Legalábbis éjszakai fotózáshoz nem. Egy óra alatt ellövök kb. 15-20 képet, barangolok éjjel max 2-3 órát, szóval belefér a keretbe. Egy objektumról nem kell általában több képet lőjek, mert elsőre sikerülnek. Kellemes. Jó gép, bejött, bár első nap visszavittem hogy hibás az autofókusz, de kiderült hogy az A-DEP mód nem az igazi, vagy csak én nemtom használni. Nemtom mi a szitu, az A-DEP még mindig nem az igazi, cserébe nem használom.

És kéne vennem egy kondibérletet is (2500 Ft!) 18 óra körül valamelyik nap, csak ilyentájt nem vagyok a sch környékén.

Ja akarok majd onnan csinálni egy panorámafotót is, csak problémás a dolog mert kéne valaki (VDavid) akitől lehetne lövöldözni nyitott ablakon keresztül Voltam fenn pénteken, de csak a publikus, nyithatatlan ablakon át tudtam lőni, hadd ne mondjam milyen redvás volt, szóval az alábbi képek csak úgy zárójelek közt értelmezendők…