fotózás - 2003 december - 14 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Szóval... aludni térek Teljesen rákattantam…

©   Haszprus   |   fáradtság fotózás
Szóval... aludni térek

Teljesen rákattantam amúgy a fotozz.hu-ra.

Ja és 9-kor akartam kelni de most 8.42 van úgyhogy elvetem ezt az ötletet. Kordában kéne most már tartsam az alvási rendszeremet mer ez így, eh, így... hmm, semmi baj nem lesz így (Ezér is nemtom kordában tartani hisz nincs rá okom)
Haszprus

Visszatérek ahhoz, hogy a Photosigen pakolgassak…

©   Haszprus   |   fotózás hwsw
Visszatérek ahhoz, hogy a Photosigen pakolgassak fel képeket. Utoljára x hónapja [fél éve? nemtom] tettem ilyet, és azóta bizony gyűlt egy csomó cucc amit fel lehet pakolni. Akit érdekelnek, itt megleli a Photosigre eddig felrakott képeimet. Sajnos Photosig account hiányában csak kisméretben tudja megtekinteni őket, account-szerzéshez pedig ma már perkálni kell, vagy ismerni kell valakit aki Premium Member a 'SIG-en. El is készítettem pár képet előre, hogy ne kelljen velük majd bajlódni. 3 naponta 1 képet tehetek fel, mivel csak Basic Member vagyok, még abból az időből, amikor nem volt fizetős a 'SIG.

Különben meg… Az új SIG egy rakat szar… A régi rendszer tetszett nekem, amikor ömlöttek a képekre a jelentéktelen, ám mégis jelentést magukban hordozó 'nice picture', 'very nice', stb. színvonalú 'kritikák'. Igazából ezek a 'kritikák' értékelésként funkcionáltak csupán, s ha egy képre sok érkezett belőlük (pozitív visszajelzésből), akkor legalább annyit leszűrhetett az alkotó, hogy egy jó képet készített. Az új SIG új szabályokat hozott, és meggátolta, hogy ilyen értékelések szülessenek. Minden kritika legyen komoly - ez volt az irányelv. Hosszú kritikákat kellett tehát írni, és a kritikák nagyrésze (lsd. 'nice pic') így kihalt. Ha választani lehet, akkor én inkább olvasom a képeimnél 70x különféleképpen megfogalmazva, hogy 'nice pic', minthogy nézzem az üres, kritikáknak fenntartott helyet, vagy a max 1-2 kritikát. Mert nem sok van belőlük az új lapon. Elcseszték.
Haszprus

Láttam egy überjó fotós állványt 1500 Ft-ér…

©   Haszprus   |   fotózás
Láttam egy überjó fotós állványt 1500 Ft-ért egy boltban a BME körül, szerintem holnap megyek, oszt megveszem. Ilyen 10 centis cucc, ergo arra pont jó hogy az ember magával cipelje mindennap, és a kompakt fényképezőgépét rápakolja, ha úgy hozza a szükség.
Haszprus

05:45-kor keltem, megírtam egy fizika ZH-t, elég…

©   Haszprus   |   bme coolpix
05:45-kor keltem, megírtam egy fizika ZH-t, elég parás volt, majd meglátjuk mi lesz az eredmény. Sajna azt hiszem a két fizika ZH-m minden esetre nem fogja elérni átlagban a 40%-ot, ezért kénytelen leszek a kettő közül valamelyiket megismételni.

Bevezetés a számításelméletbe c. tárgyat ma egy idősebb prof tartotta, nem S#monyi. A szokásos órákhoz képest ez egy felüdülés volt, nem másolásoktatással telt az óra, hanem azzal, hogy BSZ-t tanultunk. S#monyi óráin végig kaparunk ezerrel, hogy meglegyen amit leír a táblára. Közben csak kevesen fogják fel, hogy miről is van szó. Most, hogy nem kellett az írással foglalkozni, hanem egyszerűen csak figyelni kellett, az utolsó 1-2 percen kívül mindent értettem.

Fizika óra dögunalomnak indult. Valószínűleg épp ezért Füst#sst – a fizika tanárt – soha nem tapsoljuk meg. Szemléltetésként ide teszem ezt a képet:

Viszont átvette az óra második felét az a tanár, aki mindenféle kísérleteket szokott mutatni, melyek rendszerint minimum érdeklődésre tartanak számot, általában nevetni is szoktunk rajtuk, baromi jó kísérletei vannak tényleg. Nem részletezném hogy ma pontosan mik voltak, tényleg elképesztő dolgok, a hangtan világából.

Azt hiszem, az óra ezen részének hangulatát talán jellemzik a fenti képek, valamint az hogy a tanár fizikatanár létének ellenére kapott tőlünk egy tapsot Jah, és hogy 14:00-kor lett volna vége az órának, de 14:06-ig mindenki csöndben és érdeklődéssel figyelte az előadást egészen addig míg be nem jelentette a tanár, hogy vége mára.