olvasói levelek - 17 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2005
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2004
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Haszprus überblog - utat mutat

©   Haszprus   |   fejlesztés olvasói levelek

[...] szinte az összes blogon található bejelentkezős-regisztrálós rendszer egy nagy kalap bálnabánat. Írnám a kommentet nagy hévvel, erre csak egy link, vagy sokszor csak egy üres felirat vigyorog rám gizdán, hogy regisztrálj, vagy jelentkezz be. És akkor kattintok, bejelentkezek, visszadob, és máris elveszett a pillanat varázsa.

Vagy minden egyes alkalommal be kell írnom azt, hogy szerda van [...]; vagy hogy Mefi volnék, és van blogom meg e-mail-címem is.

Az összes gagyi. Kivéve egyet. [...] elég csak kipróbálni, és rögtön megszereti az ember. Szóval egyetlen helyen van ez a dolog ügyesen megoldva, mégpedig Haszprus blogján. Ha valaki kommentált már ott, tudja mi a módi; ha reigsztrált vagy, jelentkezz be, ha nem, add meg a neved és írj. Na de nem ám egy sima szöveg van, hanem a komment után van egy űrlap a bejelentkezésnek és van egy a név megadására is. Nem kell hat másik oldalra ellátogatni, egy helyben, ügyesen megoldhatod. És ez jó, ezt a példát követni, mondhatnám, ezt a mintát szabványosítani kellene. És amikor én ezt anno megláttam, már akkor tudtam, hogy ha valaha írni fogok bejelentkezést, akkor az így fog kinézni. [...]

(Intelligens bejelentkezés a mefiblogon)

(Későbbi korok kedvéért: így néz ki a szóban forgó kommentform kijelentkezve, így pedig bejelentkezve.)

The GuNN

Olvasói levelek 080229

©   The GuNN   |   blog olvasói levelek szánalmas

Feladó: soliman

Címzett: The GuNN

Küldve: 2008. február 28. 23:21 (tegnap)

archiválva törlés

Szia! Azt sem tudod miről beszélsz,fiam.Akkor miért mondod.(örök téma)Maradnál csöndben és csak figyelnél.Többet érnél vele.Amúgy(biztos)fasza gyerek vagy.Máshoz is így szólsz hozzá?

És még egy kis mellékes infó:

regisztrált: 2008. február 28., csütörtök 23:13

itt járt: 2008. február 28., csütörtök 23:30

hozzászólások: 0

letöltött lapok: 29

feladott privát üzenetek: 1 (0 olvasatlan)

kapott privát üzenetek: 1 (1 olvasatlan)

Haszprus

Olvasói levelek 080228

©   Haszprus   |   olvasói levelek

Én most atomra beleástam magam a Drupal rendszerbe amit ezermillióan fejlesztenek. Persze, az nem egy blogmotor hanem általános CMS. Mégis, én azt látom, hogy a Te blogot technikailag többet tud. Biztosan nagyon sok munkád van benne. Őszinte leszek, nagyon kiváncsi vagyok rá milyen belülől. Nem, nem kérek acc-ot az adminhoz, de ha lenne időd esetleg egy screencast-ot összedobni az szuper lenne. Ha nem, néhány screenshot is megteszi, de a lényeg ugye az ajax-y dolgokban van

Amúgy pont az apró újítások jönnek be, amiket máshol nem látok. Pl, hogy a comment textarea automatikusan megnő, vagy hogy egy comment több másik commentre is reagálhat. Ez a két dolog pl nekem nagyon bejött.

Emellett látom van privát blog, belső üzenetküldő rendszer, stb...

Ha azt nézem, hogy csak neked 6000 hozzászólásod és 3000 post-od van, akkor bizony az adatbázis mérete sem lehet kicsi.

Na, ezek miatt mondtam hogy komoly

Haszprus

Olvasói levelek 080104

©   Haszprus   |   olvasói levelek

Még mindig jók vagyunk, íme egy őszinte olvasói vélemény

A személyes blogok nagy része a film + game kombinációt heti adagokban rendszeresen ellövi. És eddig nekem az überblog azzal tűnt ki, hogy olyan témákról születtek bejegyzések amik nem húzhatók rá általánosságban erre a sablonra. Szerencsére nem egy szartam, ebédeltem, jóezagame, jóezamozi, hülyemindenluvnya vonal.

(Hedge, 2007.12.30.)
Haszprus

Felhasználóbarátabb blogot

©   Haszprus   |   fejlesztés olvasói levelek

Kaptam visszajelzést egy kevésbé kocka ismerősömtől, hogy a blog egy kissé kaotikus.

Ennek megvan a maga oka, éspedig:

  1. Az alap: blogokat egy szűk kocka réteg olvas. A kockák kiigazodnak könnyen a felhasználói felületeken.
  2. Az én blogomat a szokásos blogolvasó kockáknál is kockábbak olvassák, a témákból és az ismerősi körömből adódóan (bme műinfó, fejlesztés)
  3. Aki blogot olvas, az általában többet is, ilyen módon a nálam látható oldalelrendezés, navigáció, funkcionalitás megszokott lehet, esetleg pár dolog máshol van, de ezeket könnyen felfedezi a gyakorlott felhasználó.
  4. Aki egy blogot olvas, az visszatérő látogató, és mint ilyen, van ideje megismerni a site-ot, ergo a site-on power userként lehet rá tekinteni, nem pedig newbie-ként. Ennek következménye, hogy bizonyos feature-öket eleve úgy tervezek meg, hogy az a power userek igényeihez igazodjon (pl. az archív oldalak gazdag szűkítési lehetőségeit).

Fentiekből következően a tipikus olvasónak a blog átlátása valószínűleg nem okoz különösebb problémát. (Bizonyára nem véletlenül kapok csupa pozitív visszajelzést.) De mi van, ha ki akarjuk szolgálni azokat a látogatóinkat is, akik esetleg most csöppennek a blogok világába, vagy pl. a google-ről kerülnek ide, és azt se tudják, mi az a blog?

A kérdés most hozzátok szól: mi az ami szerintetek az überblogon nem a legfelhasználóbarátabb? Elég ha csak rámutattok, de ha van ötletetek a jobbátételre, azt is érdeklődve hallgatom. Előre is köszönöm! (Ha valamiről úgy gondoljátok hogy az kiemelkedően jó úgy, ahogy van, az is jöhet.)

Végül pedig a legfrissebb feedback:

Ah, végre egy hely, ahol a régi kommentek is átíródnak erre a névre.
(Nálunk sincs így.)
Haszprus

Olvasói levelek 2007.09.17.

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés google idézet olvasói levelek

Három feedbacket kaptok a mai napra, két személytől.

hmm, ez tenyleg szepen van optimalizalva. [...] menj el website optimizernek

A fenti idézet a Private Gallery cache-elt lapozórendszerére vonatkozik, a második fele pedig az indafotó lassúságára tett kritikáim kapcsán született.

A schönherz spot archívum-ra kerestem Googlen, és baszki a te blogod jött be 6. találatnak Oldalak Google-re optimalizálásából kéne élned sztem

Ez ugye egy egész másfajta optimalizálás.

Baszkideqrvaszépképeidvannakbeszarás

Itt pedig ezekről a képekről van szó.

Na ennyit mára a feedbackekről, legközelebbi adásunk pontosan random időpontban várható.

Haszprus

Olvasói levelek 2006.02.04.

©   Haszprus   |   fejlesztés olvasói levelek
"Haszprus: nem is szamitottam ra, hogy ilyen jora megcsinalod. Ez a hol is tartottam nagyon jol hasznalhato, le a kalappal Nem ertem miert nem tudjak forumokban is megcsinalni ezt a feature-t…"

Azért, mert a webfejlesztők jórésze nem érti, hogy mi az a usability. Ha idejön anyám, és megkér, hogy valami weblapon nézzek már meg valami infót neki, az esetek 90%-ában ott kötök ki, hogy elkezdem sorolni, hogy az adott weblap miért trehány munka, miért használhatatlan, milyen rossz megoldásokat alkalmaz stb.

(more quotes)

Haszprus

Olvasói levelek 2004.09.30.

©   Haszprus   |   adok kapok fejlesztés olvasói levelek
Kedden regéltem nektek arról a könyvhirdető oldalról, amit készítettem, minekután idegesített, hogy a levelezőlistáinkon mentek ezek a spamek.
"Szerintem baromi jó ötlet ez a spéci hirdetőfelület, szükség lenne rá.
Te vagy az Über-Man, szóval legyen a könyvcsencselő portálod is über!"
(more quotes)

Részletek később, a projekt plant egyelőre nem teszem publikussá. Úgy néz ki, nem egyedül fogom tovább fejleszteni. Remélem. Holnap tartunk ezügyben egy kis konzultációt.

A lista-admin részéről szintén támogatásra leltem.