élelmezés - 2003 október - 7 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2023
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2018
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Napi blog. 2 elmúlt már, mikor aludni mentem. 6-…

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság hwsw
Napi blog. 2 elmúlt már, mikor aludni mentem. 6-kor csörgött az órám. 6-kor? 6-tól! 9-ig! Elég frankó volt. Én aludtam, tőlem 2 centire a telóm, és x percenként [még nem figyeltem meg h mennyi időnként] automatikusan újra és újra csipogott. Eredmény: 9-re a világ legkómásabb szeme, olyan durva táskákkal hogy az elképesztő. De felkeltem, zuhany, kontaktlencse be a szemembe, és apám bevitt suliba, mert útbaesett neki. 10.15-ös Digitális technikára értem be [analízist kihagytam]. Ez volt a mai egyetlen órám. Egy bizonyos Fehér Béla tartotta, és egy olyan poént sütött el előadás közben, hogy kénytelenek voltunk megtapsolni. A tapsra a vezényszót Imo adta, én kezdtem, a többiek folytatták. A csávó jól nyomta egyébként, yól magyarázott mindent, stb, óra végén megtapsoltuk ismét, ő pedig próbált lefelé nézni és tevékenykedni de látszott hogy örült a dolognak azé mer vigyorgott jól

Digi tech után elnéztem egy számtech boltba, hogy mégis milyen nyomtatóik vannak. 18e Ft-osat nem merek venni mert zabálja a tintát ezerrel [még tegnap megnéztem a hp honlapján], 28e meg pont nem volt nálam [reggel direkt megtömtem a pénztárcámat hogy nyomtatót megyek venni, de nem vót elég lém úgy tűnik].

Nyomtatónézés után hazafelé McDonald's. Az órát még mindig nem indítják korrektül, de tökmindegy, mert öt percbe (!) telt mire kiszolgáltak, úgyhogy akármennyire nem akkor indítják az órát amikor korrekt lenne, 5 percet azért elég nehéz kivédeni Mellettem másik kasszánál levő csávó is várt öt percet, közben lehordta az egész Mekit, hogy ez itt Budapest leglassabb McDonald's-a, itt mindig 5 percet kell várnia, akármit rendel. És tényleg, van valami fura a dologban, mert nincsenek kígyózó sorok (abban a pillanatban az 5 db kasszánál összesen ő meg én álltunk), a konyhában pedig egy csomó ember sertepertél, és mégis, lassú ezerrel.

Ma, ha minden a terv szerint megy, fizikát kezdek (!) tanulni. Holnap reggel ZH. Nem fűzök hozzá túl sok reményt, de majd meglássuk.

Költői kérdés: miért raknak télen a mekiben a 2,5 deci kólába 1 deci jeget?
Haszprus

Napok óta akarom már benyomni a kontakt lencsét…

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság life
Napok óta akarom már benyomni a kontakt lencsét a szemembe, úgy, hogy a BME-n is hordjam, mert eddig mióta megvan összesen egyszer volt rajtam mikor BME-n voltam. Illetve kétszer. Egyszer amikor megkaptam, egyszer meg talán másnap v ilyesmi [visszakereshető a blogban ha valakit nagyon érdekel . Reggel sikerült időt szorítanom erre, igaz, ofkorsz elkéstem első óráról (analízis), de analízisről egy kezemen számolható hogy hányszor nem késtem el...

Analízist követte a Bevezetés a számításelméletbe gyakorlat, ahol is óra elején kiesett a jobb szememből a kontakt lencse. Bizonyára kidörzsöltem, bár én nem vettem észre, hogy így tettem volna. De ami talán még valószínűbb, hogy eleve fordítva tehettem be, mert reggel elég szarul láttam a jobb szememmel a balhoz képest (amikor már rajtam voltak a lencsék). Egyáltalán gőzöm sincs hogy a lencsének melyik oldalát kéne betenni a szemembe, totál hasonlóak, alig van különbség köztük. Miért nem csinálják azt, hogy valami kis jelet raknak a lencsére, ami látszódhat ugyan mindkét oldalról, de megállapítható, hogy melyik a helyes oldala a lencsének? Pl. ha ráraknának egy R betűt [csak mondtam egy példát], rögtön látszódna hogy azt mikor nézem elölről és mikor hátulról.

Ami a kellemetlen a szituban, hogy pont reggel elfogyott a folyadékom, amelyben a kontakt lencse aludni szokott, így kénytelen voltam a lencsét száraz tokba tenni. Két óra múlva elmentem az optikushoz, aki szerint jó eséllyel eltörhetett időközben a lencse. Ja és közben még a másik lencsém is kiesett a mosdóban Király. Na kiváncsian várom, miként fogadnak. Aszondja az optikus, hogy ha megtörtek, akkor tönkretehetik a lencsék a szaruhártyámat. Meg amúgy is egyébként frankó gyógyíthatatlan betegségeket lehet kapni a kontakt lencse nem szakszerű használatától, úgyhogy így hordjatok kontakt lencsét...

Ha már ott voltam az orvosi részen, ellátogattam hasi ultrahangra, hogy van-e valami bajom. Az ultrahang szerint ép vagyok

Majd jött a Programozás alapjai és az Ílommanó, akivel ma sikeresen küzdöttem meg. 75 perces szünet közgazdaságtan előtt, ezért irány a Boráros téri McDonald's Imoval és Petivel. Mondtam, hogy én most itten balhézni megyek De nem kellett balhézzak, mert bár a csávó 1 percen keresztül intézte a smart kártyámat és csak utána indította el az órát, így is letelt a 60 mp, mielőtt kiért volna a McRoyalom. Rulz. Úgyhogy alapból adott üdítőt meg krumplit. Ja és amikor a csávó nem volt ott, szólt egy csaj is (mekis), hogy valószínűleg járni fog nekem egy krumpli és egy kóla. Mi a fene van, rájuk szólt a vezetés, vagy mi ez a nagy kedvesség?

McDonald's után úgy döntöttem, nem várom meg a Közgazdaságtan izgalmait, inkább hazajövök. Itthon aztán azt tapasztaltam, hogy se szülők nincsenek itthon, se a kulcsomat nem vittem magammal, úgyhogy frankó kis várakozás. Egyébként ma ilyen szétszórt reggelem volt, mert körmöt is vágtam, de csak a buszon vettem észre, hogy a jobb kezem valahogy kimaradt a műveletből
Haszprus

Beértem digitális technikára, az egyetlen mai…

©   Haszprus   |   bme élelmezés
Beértem digitális technikára, az egyetlen mai előadásomra. Utána hazaindultam, majd a Campona melletti McDonald'sba betértem, azzal a szándékkal hogy én itten most mindenféle ajándékot fogok bezsebelni. Kiemelném hogy olyan ajándékokat, melyekre jogosult vagyok.

Naszóval odaálltam a pulthoz és kinéztem hogy milyen szendójuk nincs. Nem volt McChickenjük, úgyhogy kértem egy McChicken szendvicset. 460 Ft, óra indít. A 40. mp-nél a nő fogta magát és lenullázta az órát, mindenféle komment nélkül. Eközben egyébként már a mögöttem levő vevőt szolgálta ki. Megérkezett a McChicken, kiadta a tálcát mint aki jól végezte dolgát. Imígyen szóltam:

- Ne haragudj, ez a 60 mp-es dolog ez nem él?
- Ja, de, igen. Jár egy kis krumpli és kis üdítő.

Aztán közölte az utánam következő hölggyel, hogy neki is járni fog a kis krumpli és kis üdítő, mivel nem tudják 60 mp-en belül kiszolgálni. Megkérdezte tőle:

- Milyen kis krumplit és kis üdítőt kér?
- Hát, valamilyen kis krumplit...

Az egyikőjük hülyeséget kérdezett (nyelvtanilag), a másik meg nem vágta az akciót és a McDonald"s-os kínálatot, így hülyeséget felelt [el nem ítélhető módon]. Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ha nem kérdezek rá az akcióra, se az én, se a következő hölgy jogait nem teljesítik. Mint ahogy Tiffany rávilágított, így megy ez.

Ha valakinek van McDonald's-os ismerőse, vagy netán ő maga ott dolgozik, legyen szíves írja már meg kommentbe vagy mailben {haszprus[kukac]freemail[pont]hu}, hogy kapnak-e valami prémiumot a McDonald's-os eladók, ha nem adják oda a 60 mp-es ajándékot, illetve esetleg levonást kapnak-e ha odaadják...

Update 13:51 Még egy dolog, itt a Campona melletti mekiben ki volt függesztve az ajándék-akció szabályzata, így hát megnéztem, mit is írnak. Azt írják, hogy az akció nem vonatkozik speciális és akciós rendelésekre, mivel azok elkészítése több időbe kerül. Vajon mi a manót érthetnek speciális rendelések alatt? Ebbe azt magyaráznak be, amit akarnak, nem szeressük az ilyet.
Haszprus

A BME HSZK-ból blogolok mert megtehetem. Sőt át…

©   Haszprus   |   bme élelmezés
A BME HSZK-ból blogolok mert megtehetem. Sőt átállítottam magyar nyelvűre a billentyűzetet is mert megtehetem. De nem emiatt vagyok itt, hogy ezt leírjam. Az imént voltam a Boráros téri McDonald'sban, s a következő vérlázító dolgot tapasztaltam... Van ugye ez a "60 mp-en belül kiszolgálunk" dolog. Oké. Kérek egy McRoyal szendvicset. A pultos csaj vigyorog ezerrel, megpróbál rábeszélni üdítőre meg kólára, közben leadja a rendelést, és megjegyzi magában, hogy 120 másodperc. Az órát nem indítja be, elkezd beszélni nekem arról, hogy milyen fantasztikus McDonaldsos plusz kaják vannak, mint pl. saláták és egyéb finomságok. Mondom nem kérek semmit. Erre a Smart kártya előnyeiről tart előadást és ad egy lapot amit elvihetek valakinek, hogy neki is lehessen Smart kártyája ha kitölti.

A szöveg közepén elindítja az órát. Mikor 40 mp-nél tart, hátraszól, hogy siessenek a McRoyallal, és pont időre elkészülnek vele. Hm. Érdekes. Vajon ez központi utasítás, hogy minél kevesebb ingyen cuccot kelljen szétosztaniuk? Megkérdeztem, hogy mikor kell elindítani az órát. "Háát nem minden szendvicsnél kell, pl. a tiédnél nem kell." Röhögtem egyet és eljöttem, hadd ne balhézzak ezen. Bár legközelebb biztos, hogy fogok, ha így gecóznak. Hát kapják be a f#szomat, mi az hogy nem kell a McRoyalnál időt mérni? Akkor múltkor miért adtak hozzá ingyé krumplit meg üdítőt? Vajon az eladó saját pénzéből megvendégelt engem? És a csaj miért indította be az órát 1 percnyi szövegelés után, ha nem kell beindítani?

Vannak érdekes dolgok, de a franc gondolta hogy a McDonaldsban fognak átverni. Hihetetlen.

Update azt elfelejtettem leírni, de roppant érdekesnek tartom megjegyezni, hogy ki van plakátolva a 60 mp-es akció, s a plakát alján az, hogy a pontos részleteket keresd a McDonaldsokban található plakátokon. Node ilyen plakát már nincs kirakva, szal a pontos részleteket egyszerűen nem lehet megtudni. Megkérdeztem egy McDonalds-alkalmazottat, hogy merre van ez a szabályzat, mire ő azt hebegte, hogy sajna ő új alkalmazott itt és nem tud semmi ilyesmit. Überkool.
Haszprus

Éhségtől fájó gyomromat egy Georgina pizzáva…

©   Haszprus   |   bme élelmezés hwsw
Éhségtől fájó gyomromat egy Georgina pizzával nyugtattam meg [served by donpepe.hu], majd emeltem egyet a blog php kódjának fejlettségi szintjén. Most már tudok kommenteket törölni mindenféle bűvészkedés nélkül.

A pizzafutár megjegyezte, hogy elírták a nevemet a számlán. Mondtam, igen, tudom. Többet nem mondtam, de megtoldhattam volna annyival, hogy már hozzászoktam. De nem ez a lényeg, hanem hogy egy netes rendelésnél, ahol a nevemet írásban, számítógépen küldöm el nekik, és helyesen szerepel is a weblapjukon a nevem (a regisztrációmnál), vajon hogy van az, hogy a számlára már elírva kerül?
  • nem tudnak olvasni
  • nem tudnak írni
  • de a legszomorúbb hogy nem tudják a számítógépes adatbázisukból emberi közreműködés nélkül rányomni a számlára az adataimat. informatikai kőkorszak.
Holnap 7.00-re kell mennem rehabilitációs úszásra. Most megyek először, megkérdezem, hogy egyáltalán járhatok-e, merthogy nem jelentkeztem rá akkor amikor kellett volna. (Nem saját hanyagságomból, hanem mert kondizni nem mehettem gerincferdülés miatt, de ez csak később derült ki mint ahogy választani kellett testnevelési "szakirányt" Az, hogy 7.00-re kell ott lennem, azt jelenti hogy minimum 5.00-kor kell keljek. Durva. Inkább le se fexem... [szinte]