life - 2003 október - 44 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Jövő héten mosmá állítólag mindenképpen…

©   Haszprus   |   life
Jövő héten mosmá állítólag mindenképpen be kell mennem katonaságra, sorozásra. Szar. Mi a f#szomnak? Úgyis egyetemre járok, nem hívhatnak be, akkor mi a szarnak kell megcsinálni a tesztet? Nyáron valaki aszonta nekem, hogy nem kell személyesen megjelenni, elég elküldeni az igazolást a katonaságnak arról, hogy felsőoktatásba járok. Hát ezt a katonaságnál valami személy tagadja hogy így volna.

Írjatok nekem mailt vagy kommentet, hogy ti hogy tudjátok, vagy ki az a személy a katonaságnál aki tutifrankón tudja az igazságot! Nem akarok szaros sorozás miatt kihagyni egy teljes napot az egyetemről, meg fölösleges pszichológiai tesztsorozat-szarságon átmenni.
Haszprus

5.45-kor keltem, mint említettem, egész jól…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
5.45-kor keltem, mint említettem, egész jól kipihenve. Teljesen furcsa számomra kipihenten ébredni. Máskor úgy ébredek hogy még félálomban vagyok egy csomó ideig. A kipihent ébredés ismertetője ezzel szemben olyan, mintha már órák óta ébren lennék, és fel lennék ébredve rendesen.

7.15-ös buszom kb. 7.45-re ért be, nem volt dugó. A fizika ZH 8.15-kor kezdődött és 9.55-ig tartott. Jövő héten derül ki az eredménye. Nem sok jót sejtek, de reménykedek. Nem teljesen értem, hogy miért írunk olyan anyagból dolgozatot, aminek egy része középiskolás anyag, és itt egyetemen nem ismételtük át. Ergo aki nem vágja, beszopja.

ZH után Bevezetés a számításelméletbe. Esküszöm ennek a tárgynak minden órája megér néhány fotót, a tábla valami őrület, ahogy kinéz, és amennyi/amilyen írás van rajta. A tanár óra közben megjegyezte, hogy most nem akar annyit írni, mint általában, mert észrevette, hogy akkor nem figyelünk, csak próbáljuk írni amit ő eszetlen tempóban vés fel. De aztán elfeledkezett erről a céljáról és szokása szerint követhetetlen tempóba váltott. Óra végére elment a kedvem az egésztől. BSZ után elugrottam a V2 épület jegyzetboltjába, megvenni a Mikroökonómia könyvet azon célból, hogy a jövő keddi ZH-ra készülhessek belőle. Íra 4200 HUF, nokomment kategória, főleg ha belelapoz az ember és azt a siralmas tényt látja, hogy a betűméret a szokásosnak kb. a kétszerese, hatalmas margók, stb, szóval igazából ez egy 1000 HUF-ból kihozható könyv lenne, ha nem ilyen minőségben adják ki. Ahogy Imo mondta: gyengénlátóknak készült.

Előre eltervelten elmentem a budai Skálába is, ahol beszereztem egy új Arena úszószemüveget a pénteki úszás óráimra. A kontakt lencsének nem jó ugyanis, ha uszodai víz éri. Meg amúgy gyanítom hogy idő előtt elhagynám a vízben / kikotornám véletlenül a szememből Emellett én se szeretem a vizet a szememben, az előző szemüvegem meg már beeresztette. (Vagy a napszemüveg nem erre van?)

A Skála aljában ott van egy Burger King, én meg éhes voltam, egyúttal ezer éve nem voltam Burger Kingben (életemben össz. talán 3x voltam), mert nem igazán jön be a kajájuk. Ettem most egy Whopper menüt (799 HUF). Kellemesen csalódtam, egészen tűrhető volt. A Whopper pedig jó nagy. Jóval nagyobb szerintem mint egy McDonald's átlagszendvics. Ízre talán nem annyira rulz, mint egy McRoyal, de azért eléggé finom, lehet h majd megyek máskor is Burger Kingbe, mert mint azt valaki már megmondta, a változatosság gyönyörködtet. Burger King igazából nem nagyon esik nekem útba, úgyhogy azért nem kell túl nagy gyakoriságra számítani. Már csak azért is mert hasonló mennyiséget eszek a mekiben 500-ból mostanság

Az elmúlt több mint három órában egy reklamációs prezentációt készítettem a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség részére, melyben elmondom hogy nem frankó a Columbia cipőm és nyalják meg a makkom amiért kétszer visszadobták a reklamációmat.

Napok óta akarom már benyomni a kontakt lencsét a szemembe, úgy, hogy a BME-n is hordjam, mert eddig mióta megvan összesen egyszer volt rajtam mikor BME-n voltam. Illetve kétszer. Egyszer amikor megkaptam, egyszer meg talán másnap v ilyesmi [visszakereshető a blogban ha valakit nagyon érdekel . Reggel sikerült időt szorítanom erre, igaz, ofkorsz elkéstem első óráról (analízis), de analízisről egy kezemen számolható hogy hányszor nem késtem el...

Analízist követte a Bevezetés a számításelméletbe gyakorlat, ahol is óra elején kiesett a jobb szememből a kontakt lencse. Bizonyára kidörzsöltem, bár én nem vettem észre, hogy így tettem volna. De ami talán még valószínűbb, hogy eleve fordítva tehettem be, mert reggel elég szarul láttam a jobb szememmel a balhoz képest (amikor már rajtam voltak a lencsék). Egyáltalán gőzöm sincs hogy a lencsének melyik oldalát kéne betenni a szemembe, totál hasonlóak, alig van különbség köztük. Miért nem csinálják azt, hogy valami kis jelet raknak a lencsére, ami látszódhat ugyan mindkét oldalról, de megállapítható, hogy melyik a helyes oldala a lencsének? Pl. ha ráraknának egy R betűt [csak mondtam egy példát], rögtön látszódna hogy azt mikor nézem elölről és mikor hátulról.

Ami a kellemetlen a szituban, hogy pont reggel elfogyott a folyadékom, amelyben a kontakt lencse aludni szokott, így kénytelen voltam a lencsét száraz tokba tenni. Két óra múlva elmentem az optikushoz, aki szerint jó eséllyel eltörhetett időközben a lencse. Ja és közben még a másik lencsém is kiesett a mosdóban Király. Na kiváncsian várom, miként fogadnak. Aszondja az optikus, hogy ha megtörtek, akkor tönkretehetik a lencsék a szaruhártyámat. Meg amúgy is egyébként frankó gyógyíthatatlan betegségeket lehet kapni a kontakt lencse nem szakszerű használatától, úgyhogy így hordjatok kontakt lencsét...

Ha már ott voltam az orvosi részen, ellátogattam hasi ultrahangra, hogy van-e valami bajom. Az ultrahang szerint ép vagyok

Majd jött a Programozás alapjai és az Ílommanó, akivel ma sikeresen küzdöttem meg. 75 perces szünet közgazdaságtan előtt, ezért irány a Boráros téri McDonald's Imoval és Petivel. Mondtam, hogy én most itten balhézni megyek De nem kellett balhézzak, mert bár a csávó 1 percen keresztül intézte a smart kártyámat és csak utána indította el az órát, így is letelt a 60 mp, mielőtt kiért volna a McRoyalom. Rulz. Úgyhogy alapból adott üdítőt meg krumplit. Ja és amikor a csávó nem volt ott, szólt egy csaj is (mekis), hogy valószínűleg járni fog nekem egy krumpli és egy kóla. Mi a fene van, rájuk szólt a vezetés, vagy mi ez a nagy kedvesség?

McDonald's után úgy döntöttem, nem várom meg a Közgazdaságtan izgalmait, inkább hazajövök. Itthon aztán azt tapasztaltam, hogy se szülők nincsenek itthon, se a kulcsomat nem vittem magammal, úgyhogy frankó kis várakozás. Egyébként ma ilyen szétszórt reggelem volt, mert körmöt is vágtam, de csak a buszon vettem észre, hogy a jobb kezem valahogy kimaradt a műveletből
Haszprus

Picit örülök annak, hogy itt van nagyjából x…

©   Haszprus   |   life zene
Picit örülök annak, hogy itt van nagyjából x mennyiségű zene a birtokomban, és úgy van összeválogatva, hogy majdnem mind tetsszen magamnak. Szerencsére jóideje rájöttem hogy az értéktelen szarokat egyszerűen nem kell megtartani. Van aki mániákusan gyűjt mindent, lényeg h minél több cucca legyen. Én inkább arra hajazok, hogy ne vegyem magam körbe fölösleges cuccokkal.

Mi a véleményetek arról az asszonyról akinek felgyulladt a napokban a lakása, mivelhogy túl sok szemetet halmozott fel és vmi lángra kapott? LOL?
Újabb lakástűz történt amiatt, hogy óriási mennyiségű szemetet halmozott fel egy idős ember a lakásában. A tűzoltók az RTL Klub Híradójának kamerái előtt mentették ki az asszonyt a belvárosi házból.

A négyemeletes ház földszintjén lakó idős asszony régóta gyűjtötte a szemetet lakásában, és az óriási mennyiségű szemét gyulladt ki hétfőn délután. A lakásban lakó idős asszonyt a tűzoltók mentették ki, majd füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Forrás: RTL Klub Online
Haszprus

fontos, important, importante, important, wichtig…

©   Haszprus   |   life
fontos, important, importante, important, wichtig, importante, importante

Nos a fenti sorból kiderül, hogy a magyar egy csöppet mintha eltérne a babelfish által ismert többi nyelvtől, ellenben azok nagyon hasonlatosak e szó tekintetében egymáshoz

Ja igen, amiről írni akartam... Kérdezlek Titeket, kedves olvasóközönségem, hogy kell-e ilyen nektek? Látjátok-e valami minimális értelmét? Válaszotokat vmilyen módon juttassátok el hozzám. Pl. kommentben, vagy haszprus[qkac]freemail[pont]hu-ra írt leveletekben. Thx.

2024. már. 06. 03:40 freemailes email cím lol! aztakurva

Haszprus

Arra értem haza, hogy apám visszavette…

©   Haszprus   |   bme hwsw life úszás
Arra értem haza, hogy apám visszavette a nyomtatóját, amit október 4-én nyúltam le. Így most frankón nemtok má megin nyomtatni netes segédleteket, pedig rengeteg van belőlük a BME-s tanárok honlapjain. Azér kell neki az a nyomtató, mert bár van egy másik, az nagyobb hardvert igényelne mint ami neki van (p300 64mb ram notebook). Mondtam neki, hogy kéne új gépet vennie, ami vagy notebook akksival, vagy akksi nélkül, vagy asztali gép. Mivel neki hordozhatóság kell, és akksi (téves igény, több éve rossz a gépe akksija és semmi baja sincs ettől), ezért marad a notebook akksival. Suxx0r (pénzügyileg).

A mai napról. 5-kor keltem, 5.45-ig szarakodtam a gép előtt, aztán nagy hajrá mert 6.00-kor indulnom kellett. Fürdés stb negyed óra alatt, picit problémás, kaja megin kimaradt, szinte egyik reggel sem érek rá a kajára, mert mindig elszarakodom az időt.

Hú. Most veszem észre. Fel van húzva a redőnyöm. És ez különleges. Ezidáig sötétben éltem, mert a CRT elég gázosan nézett ki ha besütött a nap. Oké, hogy a nap most nem süt be, de azér elég világos van, TFT rulz mert tökjól látható. Asszem kezdem teljesen megszokni. Még picit gázosak a filmek, de már nem mondom meg kapásból ha egy frame gázosan néz ki, le kell pause-olnom hozzá a filmet. 16 milla szín helyett nemtom mennyit jelenít meg, de jelentősen kevesebbet. Cserébe élvezhetem az 1280*1024-es felbontást, amit CRT-vel nem tudnék megtenni, mert ahhoz egy 17-es CRT kicsi (kicsik rajta a betűk), egy 19-es CRT meg már akkora, hogy nem fér el az asztalomon. Az asztalomat pedig nem lehet bővíteni, így is meg van toldva hátrafelé kb. 20 centivel.

Nah, reggeli kelés után bementem úszni a BME uszodájába, 7-re. Mondjuk kb. 6.35-re beértem, mert nem volt semmi forgalom, tök fölöslegesen, de nem lényeg. Az úszást ezúttal már egész jól bírtam, asszem kezdek belejönni, bár a tanár szerint teljesen rossz ütemben nyomom a dolgot. Mindegy. Holnap szombat, de a BME-n pénteki nap van, úgyhogy úszás megin, meg az összes többi óra ismétlése, ami ma volt... (angol felsőfok előkészítő, digitális technika)

Na, úszás után irány az angol óra, kivételesen időre ott voltam és leraktam magam az első padba, ahol szoktam ülni, mindez 10 perccel órakezdés előtt (whow!). A tanár később ért be mint én (whow!). Olvassa a névsort, hogy kik vannak jelen, az én nevemet felolvassa, majd hozzáteszi, hogy ő késni szokott, és megy tovább, erre szólok neki hogy hé tanító néni, itt ülök az orrod előtt 1 méterre, itten vagyok he. Okez. Utána lezavartunk egy lájtos angol felmérő tesztet, kiváncsi vagyok hogy hogy sikerül, a teszt 25 kérdésből állt, az első felének nem vágtam a szókincsét, úgyhogy tipp-mix befigyelt

Angol óra kellős közepén csörög a telóm. Persze nem csörög, csak vibrál. Leteszem, nem veszem fel. Pár perc múlva csörög megin. Magántelefonszám.

Csörög a játéktelefon.
Felkapom: Ki az?
- Julcsi vagyok...
- Szevasz, na mi az?
- A játéksarokban vagyok.
- Oké Juli. Rögtön ott vagyok. Négy évesen is lehet egy jó napom.
Fenti idézet a Belga - Majd megszokod albumról, Ovi c. számból való [Ide vág a Winamp-ikon: ]. Szerezzétek be. Az egész albumot. [Ezt fölöslegesen emelem ki hisz csak úgy tudjátok beszerezni ha az egészet megveszitek, nem árulnak még számokat a hanglemez-boltokban, nem igaz?] Baromi jó.

Szal felkaptam másodikra, és nagyon halkan diskurzusba kezdtem. A dékáni hivatalból hívtak. Hát igen, ki##szott fontos ember vagyok, hogy csak így lazán a dékáni hivataltól hívogatnak, nem? Közölték hogy alá kell írjak valami nyilatkozatot. Mondom oksa, lerendezem hamarosan, no para. Úgyhogy angol óra vége felé elkezdtem kicsusszanni észrevétlenül a teremből, mindezt egy méterre a tanár orra hegyétől, aki sajnos sasszemével kiszúrt és nekem szegezte a kérdést, hogy Olivér, Önnek vége van az órának?, mire azt feleltem Igen, a dékáni hivatalba kell mennem[, lerendezem őket.]

A dékáni hivatal. Sorbanállás. A sor rövid, sorbanállás 15 perc saccperkábé. Elém rak a nő egy papírt, hogy ezt töltsem ki. Oki-doki, no problemo. A papír arról szól, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem hogy a BME-n állami finanszírozást veszek igénybe. Namost ez szép, csak nem igaz, mert költségtérítésen vagyok. Megoldás? A megoldás fél órát váratott magára, de végül az lett, hogy a veszek igénybe részt áthúztam, és a helyére nem veszek igénybe került. LOL. Erről minek papírt írni? De mindegy.

Aztán digitális technika, azzal a tanárral, aki már egyszer helyettesítette Selényit, több-kevesebb sikerrel. A mai előadás nem fulladt botrányba annyira, mint múltkor, bár a tanár érezte, hogy bizony múltkor pórul járt a táblánál, mert ma megeresztett egy poént arról, hogy nem tud figyelni a táblára felírt feladatra, ha ekkora zaj van.

Szünetben dobtam egy kávét, mert éreztem hogy az álom manó a nyomomban van. (Abból következtettem erre, hogy ülve elszundikáltam picit óra közben.)

Digitális technika után úgy döntöttem, követem terveimet, miszerint lecsekkolom azt a fodrászatot ami-t a BME körül láttam. Panelház ajtajára ki van írva, hogy fodrászat, és a nyitvatartás. Hm. 12.30-tól 17.00-ig. Érdekes, gondoltam magamban, bizti valami privátfodrász ezerrel, bizti a saját lakásában nyomja, etc. Hát a tévedés az csak a helyre vonatkozott, mert nem a lakásában, hanem a panelház pincéjében volt az üzlet. Belépek, hárman trécselnek, kérdezem, bocsi nyitva vagytok már? (merthogy 12.27 volt, és 12.30-kor nyitnak) Mondták, hogy ja, jöjjek be, foglaljak helyet. Gyorsan felmértem a terepet, már ez előtt, és tudtam, hogy hibáztam amikor idejöttem. Kb. full üres helyiség, némi fodrászszalonra utaló nyom, de ennyi. Volt egy vagy két várakozó szék, semmi üléssor vagy ilyesmi. A nő elkezdte vágni a hajamat ahogy kértem, de alig vágott belőle, sztem kb. úgy maradt az egész ahogy volt. Nem kívántam véleményemet számára kifejezni úgyhogy eljöttem szépen rendesen fizetve, pedig gondolkodtam, hogy rákérdezek: mióta üzemel ez a bolt? van fodrász képesítésed? a fiad haját te vágod és úgy gondolod hogy akkor már fodrász üzletet nyithatsz? és hasonló kérdések merültek fel bennem a totális amatőrizmusuk miatt. Az amatőrizmusnak az is része volt, hogy fél kiló hajat otthagyott a képemen a művelet végén. Mondom, 'ezt le tudnánk valahogy szedni innen'? Elkezdi az ecsettel (vagy mivel) tisztogatni megin az arcomat, de az orrom tájékát szinte teljesen kihagyta, aztán közölte hogy ha gondolom tisztogassam le az ecsettel én magam, mert én biztos jobban érzem. Hmm. Amatőrizmus rulez.

Na hazavágtattam a BKV istencsászár járatával, de útbaejtettem egy mekit a Campona mellett. Egy McRoyal szendvics rendel. Szerencsére beköszöntött ide is a 60 mp-es időhatár, ami - ha valaki nem tudná - annyit tesz, hogy 60 mp-en belül ha nem tudnak kiszolgálni, akkor adnak ajándékba egy kis üdítőt meg kis krumplit. Zsír, 500 hufból megvolt egy McRoyal menühoz konvergáló dolog. A 4 deci kóla sztem úgyis sok egyszerre. Rulez. Bár most nem ilyen szándékkal kértem McRoyal szendót, de ajánlom mindenki figyelmébe, hogy kérjetek olyan szendót, ami épp nincs nekik készen, több mint nulla esélyetek lesz rá hogy nem fognak tudni 60 mp-en belül kiszolgálni

Huh ez volt eddig a leghosszabb bejegyzés itt a blogon, asszem.

Haszprus

Kermi leszophat. Bevittem a cipőmet a Columbia…

©   Haszprus   |   hwsw life
Kermi leszophat. Bevittem a cipőmet a Columbia boltnak ahol vettük, mondván, hogy 27k-s cipőn nehogymár ekkora batár nagy púp legyen, tök igénytelenül néz ki, hibás a varrása. Visszadobták hogy jó az (1 hónapba telt). Elvittem kermihez, ott ugyanez, csak hamarabb. Visszavittem megin, azok meg visszadobták ilyen indoklással (!), hogy nem vizsgálják újra, mert elsőre is visszadobták már! Hihetetlen! Két vizsgálati lehetőség van a kerminél, utána jön a bíróság. De vajon mire van a két vizsgálati lehetőség? Azoknak, akiknek jó a cipőjük, és nem dobták vissza elsőre? Nemtom érthető-e a probléma, remélem igen. Minek van két vizsgálati lehetőség, ha a másodikat azzal elhárítják, hogy az első vizsgálatot már elvégezték?

Kurva idegesítő. Ráadásul a TFT is több szempontból szar, egyrészt a vibrálás, de csak DVI-n (analógon nem, és DVI-n is csak egy bizonyos szürke háttér előtt vibrál, egy meghatározott háttérvilágítás-erősség mellett). Másrészt pedig olyan mintha 256 színben nyomná a dolgot. Nagyon gázos színátmeneteket produkál. Pl. itt a Haszprus blog logó felül, totál szét van töredezve, tipikus 256 szín effekt... Holnap visszaviszem. Nemtom mi legyen. Pénzt ntom visszaadnak-e, valószínűtlen. Ugyanilyen modellre nincs értelme cserélni, mert valszeg azoknak ugyanilyen gáz a színmélysége.
Haszprus

Október harmadikai vezetésemről ugyan nem…

©   Haszprus   |   fotózás life

Október harmadikai vezetésemről ugyan nem sokat szóltam, de most eszembe jutott hogy azért lehetne mit. Biatorbágy környékén vezetgettem, mikor is családi házak között [ott más nincs is járva észrevettem egy teljesen forgalmatlan út szélén levő kis vörös macsekot. Nagyon aranyosnak nézett ki, úgyhogy fogtam magam és kipattantam a volán mögül, hogy lencsevégre kaphassam. A macsek teljesen szelíd volt, született modell, merthogy nem menekült el előlem, pont ellenkezőleg, tette-vette magát hosszú percekig. Gördült a fűben össze-vissza, mindenfélét csinált, nagyon jó kedvében volt. Készítettem róla néhány képet aztán tovább eveztem...


A képek kattinthatók.
Haszprus

Az előbbi lottós bejegyzésemmel kapcsolatban…

©   Haszprus   |   life
Az előbbi lottós bejegyzésemmel kapcsolatban XTR kollégával elmélkedve arra jutottunk, hogy mindketten szívesen létesítenénk valami lakóparkfélét a lottónyereményből, ahova a saját haverjainkat költöztetnénk be. XTR fejenként 3-500 négyzetméterrel számol, én inkább asszem kisebbre veszem ezeket a méreteket, szerintem tök fölösleges ekkora tér egy embernek, persze, luxus meg minden, meg 3,5 mrd, de nekem nem hinném h igényem lenne ilyen méretű lakásra. Főleg mivel én úgy képzelem, hogy a terekből igen sok közös használatú lenne. Pl. nappali, valami kajálda (esetleg nappaliba integrálva), konyha (amolyan majszolnivaló cuccoknak), mozi (persze kényelmes fotelekkel), konditerem, uszoda, ilyesmi. Ami még kircsi lenne sztem, az az, hogy a közelbe kéne költöztetni mindenféle éttermet meg egyebet, és noha ők a nagypublikumot is kiszolgálnák, minket high-priorityn szolgálnának ki. Közel lennének, így a házhozszállítás igen gyorsan menne tőlük. És a fenntartási költségük se lenne nagy (nekünk), hisz a publikum számára nyitva lennének.

Vicces, de csomó emberben rögtön az merül fel hogy a 3,5 mrd-dal hogy kéne spórolni hogy maradjon is. Spórolni. 3,5 mrd-dal. Beszarás Any comments?
Haszprus

Nem lottóztam, holott az az első lépés

©   Haszprus   |   life
Nem lottóztam, holott az az első lépés az ötös megnyeréséhez. Ettől függetlenül azért szeretek gondolni olyasmikre, hogy mi lenne ha egyszercsak elöntene a pénz. Sajnos nem is olyan valószínűtlen, amit az index topicjaiban lehet olvasni ilyen témákban, miszerint tönkremenne minden, megfenyegetnének, barátok elhagynának, stb, de én mondjuk inkább az optimistábbik képpel szoktam foglalkozni, nevezetesen hogy miket vehetnék a léből. A befektetéseket meg ilyesmiket azt most nem mondom, mert ilyesmikről nem szoktam fantáziálni. Az már hülyeség, úgyse nyerem meg, szal most mit filózzak azon hogy hú konkrétan milyen kötvényeket vennék, ez nem a pénz előnyös részeihez tartozik, hanem a kezeléséhez.

Na miket vennék?

1. Vennék valami frankó házat vagy lakást. Alap, de jó kérdés. Házat, vagy lakást vennék? Nem is tom olyan határozottan ezt a dolgot megválaszolni. Családi házban manapság kicsit kevéssé biztonságos lakni. Ugyanakkor talán mégis azt választanám. Gondoltam régebben arra, hogy kőgazdagság esetén se családi házba mennék, mer onnan hiányzik a lakóközösség. Ugyanakkor átgondolva ezt a témát, a lakóközösség mit jelent számomra jelenleg? Hát barátokat semmiképpen sem (bár ez talán azért van mert nem igazán vannak korombeliek errefelé, és azon kívül hogy besétálok a lakásunkba, nem töltök a lakás környékén semmiféle időt, mivel a sulim és minden egyéb elfoglaltságom teljesen más városrészeken helyezkedik el / helyezkedett el mindig is). Ellenben jelent zajt, a szomszédban zajló veszekedések hallását, az én általam nyomatott muzsikának bizonyos hangerő alá forszírozását, a parkolóban a gyerekek ricsaját, a velük üvöltő anya hangját. Az egyetlen előnye - de ez azért elég nagy előny - a társasháznak, hogy az ember kicsit (nemkicsit!) jobban biztonságban érzi magát. Nem kell kertet tisztántartania. Bár ez utóbbi unlimited pénz esetén nem probléma.

2. Szerverparkot létesítenék a családi házam valamely szegletében (valahanyadik pinceszint pl . Ott üzemeltetném a saját website-jaimat. Amiket hobbiból nyomatnék. Pár dolgot biztos csinálnék ilyen téren. Vagy mégsem? Gondoljunk bele, unlimited money-val nem lennék arra kényszerítve, hogy a gép (ami relatíve olcsó) legyen a fő szórakozásom. Utazhatnék helyette. Stb. Ki az a debil, aki gép előtt ülne, ha utazhat is helyette, meg ilyesmi? Persze biztos gépeznék akkor is, de nem ez lenne a fő szórakozásom. Mint ahogy nyáron sem az volt, node a nyár elég költséges is volt ennek megfelelően.

3. Kettes pontban említettek szerint utazgatnék. Mindenhova. Nem sok hely lenne, amit kihagynék. Ha nem is azért, mert minden egyes hely borzalmasan érdekel, de azért, mert miért is ne nézném meg. Anyagilag nem volna problémás.

Most így nagy vonalakban nagyjából ez a három dolog van. Persze lehetne részletezni, hogy a világon milyen helyek érdekelnének, meg milyen weblapokat akarnék üzemeltetni, meg milyen módon képzelném el a ház berendezését, de ezekről oldalakon keresztül lehetne írni szal itt most erre nincs keretem, el se olvasnátok

Update 19:45 Hmm, esetleg azért a ház téma mégis részletezhető egy picit. Éspedig hogy hol laknék? Hú. Nagyon beszűkülve azt kérdezhetném, hogy Budapesten belül hol. Kicsit kevésbé, hogy Magyarországon belül hol. Ugyanakkor bárhol lakhatnék külföldön is, 3,5 mrd az jó summa ilyesmihez, szal mindenhol megengedhetném. De nemtom hol szeretnék lakni. Hoplá. Miért kéne egy helyen? Több helyen is lehetne házam, na ja, kőgazdagéknál már csak így szokás, nem igaz? Nyári rezidencia, stb. befigyelhet keményen Minden esetre én szeretek Bp-ben gondolkodni, asszem valahol Rózsadombon, vagy az első kerben, vagy valahol a Gellérthegyen, ilyesmi helyeken nem volna rossz lakni. Mit gondoltok?
Haszprus

Kocsikázás alkalmából megin gyönyörű része…

©   Haszprus   |   life
Kocsikázás alkalmából megin gyönyörű részeken jártunk, hihetetlen hogy milyen szép kertváros van tőlünk nem túl messze. Pontosabban a kertváros igaz hogy alapból szép, de vannak zsír új utcák zsír új kőgazdag házakkal, köztük happy utcagyerekekkel hordákba verődve. Kár, hogy nem vittünk fényképezőt.
Haszprus

Jelentés: nem próbálkoztam meg a kontakt lencsó…

©   Haszprus   |   hwsw life
Jelentés: nem próbálkoztam meg a kontakt lencsék beillesztésével, mert az elmúlt 1 órában azon szenvedtem, hogy apám gépén belőjem a nyomtatást normálisan. Egyszerűen nem nyomtat. Hogy miért, az rejtély. Szerintem azért, mert az új nyomtatójának nagyobb a hardverigénye, mint az előzőnek, és egyszerűen nem bír belátható idő alatt nyomtatáshoz kezdeni. A telepítő ki is írta, hogy nem lesz elég a processzor a dologhoz. Amit egyébként a gépről tudni kell, hogy 300 MHz, 64 MB RAM, és notebook, ergo lassú a vinyója. Plusz, WinMe, ami annyit tesz, hogy nem tudom megnézni, hogy milyen process mennyit eszik a memóriából, prociból, stb., vagyis hogy mit is kéne kilőni ahhoz, hogy ne járjon a proci folyamatosan 90-100% környékén. Ha tudtok olyan progit ami kiír ilyen adatokat, akkor írjátok kommentbe, vagy mailemre: haszprus[qkac]freemail[pont]hu.

Igazság szerint azt a gépet kőkeményen le kéne már cserélni, csak ezt nem akarom apámnak javasolni, merhát mégiscsak krrrva drága egy új notebook. Asztali gépet javasolhatnék neki, de akkó azt meg nem tudja a telekre vonszolni ha akarja [szokta]. De még csak a rendszert se tudom újratelepíteni, hogy hátha vmi bug folytán van ez a 90%-os alap prociterhelés, mert egyszerűen nincs hova backupolni a cuccait (2,5G vinyó, no cd író, no lan, csak 56k dialup meg 1,44MB floppy köti össze a gépet a külvilággal, meg persze cd olvasó, de azzal nemtok mit kezdeni ilyen helyzetben).

Haszprus

Mikor szerdán a Microsoft székházban jártam, ó…

©   Haszprus   |   fotózás hwsw life
Mikor szerdán a Microsoft székházban jártam, és néhány fotót készítettem, többek közt magáról a Microsoft székház belsejéről, a recepciós hölgyemény felpattant helyéről mikor belekerült a fényképezőm látószögébe, s hangosan rikácsolni kezdett a tőle 10 méterre levő munkatársainak: Hogy gondolja hogy engedély nélkül lefotózhat?! [...] Hmm. Vajon szégyeli a munkáját, szégyeli önmagát, vagy mi a manó? Nem tudom megérteni az ilyen embereket. Majd pont engedélyt kell kérjek ahhoz, hogy fotózhassak olyan helyen, ahol csomóan tolonganak a képben. Ennek jeléül ide teszek egy képet ahonnan még nem sikerült elszaladnia. Muahahhaha.
Haszprus

Úgy volt hogy vezetgetek kicsit, de ebből most…

©   Haszprus   |   bme coolpix life
Úgy volt hogy vezetgetek kicsit, de ebből most csak 1 perc lett. Nembaj, majd 5-10 perc múlva repesztek megin.

Valaki a dinoszauruszok kihalására keresett rá a blogomon. Hát ez nem gyenge. Srácok-lányok, tisztázzuk, a blog azt jelenti hogy weblog, azaz webnapló, amelynek a tulajdonosa leírkálja napról napra - vagy ahogy neki jól esik -, hogy milyen dolgok foglalkoztatják.

Most pl. az foglalkoztat, hogy ma 2 órám volt BME-n ( 4 * 45 perc), melyből a Bevezetés a számításelméletbe c. tárgyat már-már kilátástalan megérteni. Amikor az előadó azt mondja, hogy de hisz ez könnyű, akkor harsány röhögés tör elő a teremben ülő 200 főből. Mert valójában krrrrrva nehéz. A jobb oldali képre kattintva lecsekkolhatjátok, hogy úgy nagyjából miket tanulunk.

Haszprus

Microsoft székház

©   Haszprus   |   barátok coolpix fotózás hwsw life öltöny történelem
A Microsoft Magyarország székháza a Graphisoft Parkban. Kellemes. Asszem tudnék itt dolgozni.
A bal kép: valami oda nem illő a parkolóban... Skoda 120 is befigyelt, de azt elfelejtettem lefotózni.

A jobb kép: Haszprus és Egon előadást tart a Hello World programok változatairól.

Haszprus előadást tart a Microsoftnál.
Bal kép: Haszprus megadja blogjának elérhetőségét.

Jobb kép: Tablet PC

Az összes kép klikkolható, klikkoljon Ön, ha érdekli valamelyik.

Update 1 De hogy valami tényleges szöveget is írjak. Alapvetően a Microsoft Magyarország székháza vonzott az egész előadásban, nem a .net. Bár az is érdekelt picit. A wireless cuccok már kevésbé (erről a két témáról volt az előadás). Mégis azonban úgy alakult, hogy a wireless cuccokról szóló előadás sokkal érdekesebb lett. Mindkét előadó elég jól nyomta mind a témát mind az angolt, azonban a wireless cuccok olyan szinten felkeltették az érdeklődésemet hogy egész komolyan el tudnék magamnak képzelni egy Tablet PC-t. Kár hogy fél milka egy olyan.

WiZARD megmutizta az ipaqját, hát az sem egy uccsó szerkezet. Valahogy nem igazán éreztem át az ipaq feelinget, amíg csak beszéltek nekem róla, azonban mégis jó kis szerkezet így kézben tartva, és téleg egész sokoldalú. Pl. meg lehetett rajta nézegetni jó nagy felbontásban a digi fényképezőmmel készített képeket rögtön. Bár más kérdés hogy azért lehetne jobb is a kijelzője. Meg a képátméretező szoftvere, mert szerintem túl életlenre simítja a leméretezett képet. De amúgy jól néz ki, szép csili vili felület, határozottan tetszik.

Update 2 Jah, amúgy egy sárga msdn-es [microsoft developer network] tollat kaptunk ajándék gyanánt. Inkább Tablet PC-t adtak vóna...

Update 3 Jah, és én voltam egyedül öltönyben. Sebaj, elég jól éreztem magam benne. Szeretem ezt az öltönyt. Igaz amiben egyébként mentem volna, azt a cuccomat is szerettem volna

Haszprus

Lesz ez a holnapi Microsoft-előadás. Eddig…

©   Haszprus   |   hwsw life
Lesz ez a holnapi Microsoft-előadás. Eddig valami jóra gondoltam. De ma volt egy westeles, amin ugyan én nem voltam, de WiZARD ott volt. Lássuk...

(Haszprus) én azt gondoltam h ez vmi jó presztízses cucc lesz... nem az?
(WiZARD) hát énis arra számítottam
(WiZARD) néző: ~15 BME-s arc, és ~15 külföldi (román, olasz meg nem tudom milyen) diák
(WiZARD) westel előadás: elmesélték gsm történelmet, meg G3ig eljutottunk, nem túl mélyen....
(WiZARD) volt pár teló amit lehettt nyomkodni....
(WiZARD) utána 2 óra szünet, gagyi szendvicsek, kóla, almalé.
(WiZARD) délután meg 2 BME-s diák tartotta az előadást..
(WiZARD) első arc elmonta ugyanazt amit az egyik westeles... kurvajól beszélt angoulul....
(WiZARD) második arc meg symbian fejlesztést, programozást monta el, angolul kurvaszarul beszélt
(WiZARD) és dög unalom volt
(WiZARD) ez az arc szétszórt 6 3650es telót hogy nyomkodjuk
(Haszprus) ja és volt vmi ajándék?
(WiZARD) nem volt ajándék
(Haszprus) hallgatóság hogy fogadta a dolgot?
(WiZARD) délelőttöt jól.
(WiZARD) első BME-s arcot jól, csak kár hogy már elmonták délelőtt
(WiZARD) másodikon mindenki pofázott, és le se szartuk
(WiZARD) szerencsétlen full kocka, öltöny+adidas edzőcipő, szósászifon szemüveg, és a mintaprogi, amit ott írt nyomtatott forráskódból nem működött

Azért még mindig reménykedem hogy ez nem lesz ennyire ratyigagyi, az MS azért mégis "csöppet" nagyobb cég mint a Westel. Fényképezőt viszek, hátha lesz mit fotózni Vagy legalább eltöltsem vmivel az időt Egyébként morcos leszek ha gagyi lesz, mert 2 analízis előadást (4*45 perc) hagyok ki, meg egy Digitális Technikát (2*45) és egy Bevezetés a számításelméletbe gyógygyakorlatot (2*45 perc, fakt). Viszont ha minden jól megy, MS után elmegyek WiZARD-ékhoz oszt megszemlélem a TFT-jét. Bár nem várok túl sokat, ezek a mai TFT-k még mindig ratyik szerintem.
Haszprus

Lenyúltam apám egyik nyomtatóját, mer kényelm…

©   Haszprus   |   hwsw life
Lenyúltam apám egyik nyomtatóját, mer kényelmetlen volt állandóan hozzá rohangálni nyomtatni, főleg most h a gépén hibás az usb port fizikailag, és állandóan tartani kell a gép hátában kézzel a kábelt (lolka , hogy nyomtasson, meg nincs floppy meghajtó a gépemben, cdrw-m sincs itthon, az ő gépén nincs adobe acrobat, etc, szóval sok volt a probléma
Haszprus

Jövő szerdán megyek Microsoft Hungaryhez angol…

©   Haszprus   |   bme hwsw life
Jövő szerdán megyek Microsoft Hungaryhez angol nyelvű előadást hallgatni a .Net-ről meg a vezetéknélküli eszközökről. 11-től 17-ig tart két részletben, 13-tól 15-ig szünet van. Megkérdeztem őket hogy mégis hogy fog ez kinézni, röviden annyit mondtak, hogy interaktív lesz, kérdések lehetnek (de ez mit jelent, ők kérdeznek engem, vagy én őket? , és kb. 35-en leszünk. Kiváncsi vagyok milyen arcok lesznek ott "Talán" viszek fényképezőgépet

Remélem kapunk a Microsoft legújabb billentyűzetéből/egeréből egy-egy példányt, vagy ilyesmi. De ami valószínűbbnek tűnik, hogy tollat, papírt, pólót, egérpadot, meg zacsit fogunk kapni

Ami a gáz, hogy emiatt ki kell hagyjak BME-n 10*45 percnyi órát, amiből 4*45 perc pont ZH előtti analízis
Haszprus

Asszem rájöttem, hogy az albérletnek az én…

©   Haszprus   |   bme life
Asszem rájöttem, hogy az albérletnek az én esetemben semmi előnye nincs. Előnye volna, hogy benn laknék a városban, ami önmagában az élet számos területén jelent előnyt, elsődlegesen azonban időben előny, ugyanis nem kell utazgatni. Azonban ezt rögtön semlegesíti az, hogy kell viszont mosogatni és főzni. Az, hogy nem főzök, az nem kivitelezhető, mert anyagilag nem megengedhető hogy a hónap minden napján éttermi kaját egyek, legyen az akár gyorséttermi, akár házhozszállított.
Haszprus

Sajna a kontakt lencse nem igazán jött be. Múlt…

©   Haszprus   |   life
Sajna a kontakt lencse nem igazán jött be. Múlt csütörtökön csináltattam, és hordtam pár napot. Azonban gondok vannak vele, éspedig az, hogy egyelőre elég nehezen megy a szemembe passzintása, képes vagyok fél órát is vacakolni vele, mire végre sikerül, de utána 5 perccel képes is vagyok kidörzsölni, úgy viszket tőle a szemem. Persze elönt az ideg ilyenkor és közveszélyessé válok. A másik probléma, hogy légkondis teremben (lsd. BME I épület) nagy légáramlás van, és a kontakt lencse kiszárad ezerrel, merthogy több könnyet emésztene, de persze nincs miből. Erre való a műkönny, azonban a műkönny nekem nem jött be, valahogy elhomályosodik tőle a kép. Pedig kontakt lencséhez is használható a használati utasítás alapján.