film - 2005 augusztus - 17 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Gladiátor

©   Haszprus   |   film
Gladiator - 2000. Többedjére nézem, atomrulz. Ritkán szoktam egy filmnek a zenéjét dicsérni, de ennek nagyon jó, és óriási mértékben hozzájárul a sikeréhez.
Haszprus

Halálsoron

©   Haszprus   |   film
The Green Mile - 1999. Másodjára nézem meg ezt a filmet. Meglepődtem, hogy 188 perc, nem emlékeztem hogy ennyire hosszú lenne. Emiatt (meg amiatt hogy nem nagyon nézek filmeket többször) nehezen is szántam rá magam, de teljesen megérte, véges végig érdekesen telik az idő. Kötelező film. Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke Duncan, James Cromwell.
Haszprus

Közelebb!

©   Haszprus   |   film
Closer - 2004. Clive Owen, Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman. Atomszar. Kivéve Natalie Portman kinézetét a film utolsó 10 másodpercében.
Haszprus

Millió dolláros baby

©   Haszprus   |   film
Million Dollar Baby - 2004. Az elmúlt idők legmeghatározóbb filmes élménye. Lélegzetelállító.
User Rating: 8.4/10 (27,724 votes) top 250: #67
Awards: Won 4 Oscars. Another 30 wins & 24 nominations
Kivételesen megérdemelt rating és díjak.

Clint Eastwood (akit eddig nem szerettem), Hilary Swank (akit eddig nem ismertem, de most egy eszetlen jót alakított), Morgan Freeman (aki szerintem mindig középszerű, de most mégis jó volt).

Midőn ezen sorokat írom, még mindig hatása alatt állok. Le vagyok döbbenve, sokkolva, … Mindenki nézze meg egy nyugodt estén popkorn és háttérzaj nélkül.
Haszprus

A gépész

©   Haszprus   |   film
The Machinist - 2004.
I'm getting sick of the Antagonist turns out to be the protagonist's alter ego twist, It was used in Fight Club … and then again in Secret Window. … it's no longer in any way origional of inventive in any way, It is infact becoming painfully predictable.
Bizony. Ez sajnos tényleg előre látható volt. Ettől eltekintve érdekes film, és hagy a végére az embernek egy kis gondolkodást amíg összerakja hogy mi is történt.

Ja az durva amit Christian Bale művelt a testével, ez az ember a filmen kívül is egy f***ing psycho
Haszprus

Creep

©   Haszprus   |   film
Creep - 2004. Rém a metróban, elkapja a lenti népet, etc. (Sounds familiar?) Egy része meglehetősen rémisztő, más részei inkább csak gusztustalanok, a vége pedig idegesítő, mert azt hittem, hogy…, de közben csak… Spoilereket sosem írok, sorry Ajánlott-e? Nemtom, végülis ja.
Haszprus

A csontember

©   Haszprus   |   film
The Bone Collector - 1999. Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Ed O'Neill. Középgyenge krimi. Miért számít olyan különlegesnek néhány fotó amit egy eldobható fényképezővel készítettek? Mi volt amíg Angelina Jolie nem tűnt fel a "nyomozók" közt? Minden bűnjelet elszartak addig? Miért tűrnek meg egy olyan vezetőt a zsaruk, aki nem bízik bennük és kreténnek tartja őket? Ha olyan rohadtul hightech berendezése van Rhyme-nak (az ágyba kényszerült fazon), akkor miért jelölgetik a metrómegállókat papírtérképen tollal? (Egy idő után jó sok firkálmány lesz a térképen.) Télleg be lehet rendezni egy komplett rendőrséget 20 négyzetméteren?

Íh ennyire nem rossz, krimihez képest elég jó.
Haszprus

Az elefántember

©   Haszprus   |   film
The Elephant Man - 1980. Valami okból kifolyólag fekete-fehér, ami elég tré dolog, de ez van. Ettől eltekintve sem egy túlzottan megrázó dráma, márpedig elvileg az akar lenni. A sok ronda szereplő sosem tesz jót egy filmnek bár hitelessé teszi hogy a film valamikor régen játszódik (ld. gázlámpák a kórházban). És itt most nem az elefántemberre gondolok hanem a többi kocsmatöltelékre. Ezen kívül nem sikerül jól prezentálnia azt sem, hogy aki kívülről nem épp emberi, az belül még nagyon is az lehet. A film elég bugyuta, naív. Sokkal jobbnak tartom az Arcnélküli embert, ami egy hasonló témát (arcdeformáció) dolgoz fel, bár teljesen más megközelítésben.
John, in the film starts as a severely deformed mute figure being badly mistreated, as the story progresses, he becomes the hero.
Szvsz alig tesz bármiféle előrelépést a film során. Kiderül róla, hogy tud beszélni, írni-olvasni, épít egy katedrális-makettet és felvesz egy öltönyt, oszt csá. A nyomorból nem lép ki, az emberek többsége ugyanúgy megveti, mint a film elején. Nem vív ki magának olyan emberektől elismerést, akik korábban rosszallóan néztek rá. Ez alól egyedül az ápolók jelentenek kivételt. Nem értek egyet az imdb 8,2-jével.