film - 2003 november - 14 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Előjegyzem megtekintésre a Ken Park, Bound (Fül…

©   Haszprus   |   film
Előjegyzem megtekintésre a Ken Park, Bound (Fülledtség), és a Good bye, Lenin! c filmeket. Jó ötlet? Rossz ötlet?

  • Ken Park
    színes amerikai-holland-francia akciófilm, 96 perc, 2002
    [megj. az imdb szerint dráma, nem pedig akció]

  • Bound
    színes magyarul beszélő amerikai krimi, 108 perc, 1996
    [megj. az imdb szerint crime/thriller]

  • Good bye, Lenin!
    színes német vígjáték, 118 perc, 2002
    [megj. az imdb szerint comedy/drama]
Update 2004. nov. 01. 04:27: egyiket se néztem meg, végülis. A Good bye, Lenin!-be belepillantottam, de beletekerés alapján láttam, hogy ez nem az én filmem.
Haszprus

Srácok (és lányok :) (utóbbiaktól fényképes…

©   Haszprus   |   film
Srácok (és lányok (utóbbiaktól fényképes emaileket várok), a Michael Jackson esethez kapcsolódóan felidéződik bennem egy film, ami nem mozifilm volt hanem tv-film, ennek ellenére szerintem nagyon jó volt. Műfajilag dráma, ez ugye majdnem alapkövetelmény a nagyon jó filmhez. Arról szólt, hogy van egy óvoda, van annak néhány óvóbácsija, óvónénije, és hopp egyszercsak megvádolják őket a gyerekek azzal hogy pedofilkodtak rajtuk. Aztán ezt egyre több gyerek állítja, az ügy már 10 éve tart, közben ők dutyiban vannak fogva tartva ahol értelemszerűen keserű sorsuk van, bizonyítékok nincsenek, csak a gyerekek vallomásai, egyre több és több és több, és egyre valószerűtlenebbek, mint például hogy valami ovi keretében rendezett szertartáson a templomban feláldoztak egy állatot és annak a vérét itták, meg ilyenek. A film legvégét nem árulom el, mert nézzétek meg. Most illene kinyomoznom a film címét, mert anélkül nem tudjátok megnézni Meg is próbáltam IMDB-n, sajna sikertelenül. Ha valaki tudja a címét, árulja el.

Minden esetre fordulatot veszek, és átkanyarodok a Spektrum egyik műsorára, ahol azt láttam, hogy a gyerekek hajlamosak elhinni azt amit nagyon nagyon sugallanak nekik, olyan szinten, hogy pl. ha egy gyerektől fél éven át folyamatosan kérdezgetik hogy milyen volt a kórházban, miket látott ott, mivel kezelték, stb, akkor hosszú idő után azt fogja mondani hogy tényleg volt kórházban (annak ellenére hogy nem volt), tényleg kezelték valamivel, és felépít magának egy teljes sztorit, egy olyan sztorit amilyen várnak tőle a kérdezői. Hogy ez hogy kapcsolódik a fenti esethez, az azt hiszem nyilvánvaló.

Haszprus

Charlie Angyalai 2 második felvonás

©   Haszprus   |   film
Mazochizmusból kifolyólag megnéztem a Charlie Angyalai 2 második felét is. Hiba volt, súlyos agykárosodást okozott az eszméletlen gagyi hihetetlen mozgások miatt. Ami a Mátrix elképzelt világában lehetséges, az nehogymár lehetséges legyen az életben is. Ilyet hiba csinálni. Nem látványos, hanem pont hogy gagyi.
Haszprus

Sikerült megnézzek egy újabb értelem nélküli…

©   Haszprus   |   film
Sikerült megnézzek egy újabb értelem nélküli filmet. 2 Fast 2 Furious (Halálosabb iramban). A filmet elég jól jellemzi a párbeszédek színvonala, legtöbbször ilyen szövegeket lehetett hallani: 'yo yo yo' 'hahaha!' 'vuhuu' 'ez az!' 'mi van tesó?' stb. No comment. Mondjuk nem is vártam többet az első rész után, melyet akaratom ellenére néztem meg egy videopartin
Haszprus

Rekviem egy álomért

©   Haszprus   |   film zene

Asszem kidőlök. És közben hallgatok egy kis Requiem for a dream filmzenét. Ami egyébként zseniális. Bár lehet nem éppen alváshoz jó zene, mert kissé idegesítővé válik a végén

Aki nem látta ezt a filmet az feltétlen nézze meg. Jó kis sokkoló film drogo(so)król.

Haszprus

Terminator 3 megarulez, szintén. Szerintem…

©   Haszprus   |   film
Terminator 3 megarulez, szintén. Szerintem baromi jó. A kritikusok lehúzták. Nem érdekel, sztem állat lett ezerrel. Bár a Terminatrix elég bugyuta teremtés, de ettől eltekintve tényleg mozgalmas, érdekes film. Schwarzi pedig még mindig a király.
Haszprus

A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka

©   Haszprus   |   film
Megnéztem A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka [The Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl] című filmet. Atomrulez volt! Előtte nem néztem imdb-értékelést, de most így nem csodálom, hogy 7,9-et ért el 10-ből. Főszerepben Johnny Depp, aki bár nem mindig de azért nyomatott már jó filmet [lsd. Sleepy Hollow]. Az egész film nagyon helyén van sztoriban, látványban, etc, abszolút ajánlom mindenkinek. Megyek tanulni.