hwsw - 2024 - 6 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Redmi Buds 5 Pro gyorsteszt

©   Haszprus   |   hwsw zene

Brutálisan kurvajó szól, gyerekek.

Mondom ezt sok éve Redmi Buds 3 Pro userként, csak hogy el lehessen helyezni, hogy mihez képest nézem.

Milyenebb?

  • Hangosabb.
  • Zajszűrés még jobb.

Más most nincs, lehet visszamenni dolgozni.

Ja, és ennyiért: 23 ropi körül van, ami annyit tesz hogy ugyanannyi krumpli megevése helyett kell éhezned, mint az elődje esetében. Sőt, a krumpli valószínűleg sokkal drágább is lett közben, ez viszont nem. Ez manapság már-már kedves dolognak tekinthető.

(Btw buds3-at meg lehet kapni már 9e-ért, majdnem azt vettem, de mondom +2 generáció megérhet ennyit, főleg hogy buds3-ból már kb. 5-öt vettem mert mindig sikerült beleejteni a vízbe/ajándékba venni.)

Összegezve

Jól elköltött forint.

(Zeneileg tücctüccöt hallgatok, szóval nemtom milyen rockkal / metállal / halászjudittal / jimmyvel)

Nem is hallgatom max hangerőn baszki, mert megsüketülök még jobban. (Nem cél.)

Offtopic

A Withings órám valószínűleg olvassa a blogomat, mert megijedhetett, és most rendesen hajlandó tölteni magát.

Elképzelem ezt a jövőt, ahol kénytelen vagyok azon parázni, hogy az eszközeim nem olvassák-e a beszélgetéseimet/blogomat. Mondjuk ha így jól hat rájuk, akkor benne vagyok.

Te milyen fülest használsz, és hogy szuperál?

Haszprus

Megjött a gépem

©   Haszprus   |   hwsw life tv

Szervizben volt másfél hetet, múlt hét hétfőtől máig, azaz ~10 napot GLS futárral együtt (vitte, hozta). Elvileg jót tenne neki egy Windows reinstall úgyhogy épp az pörög. Megint lehet mindent reinstallálni. Kíváncsi vagyok.

Azt írják, hogy alaplap és usb panel csere volt.

A gond az volt hogy az usb eszközök teljesen megbízhatatlanul - nem - működtek, illetve nem lehetett rá 3 külső monitort kötni (2 monitor + 1 tv), miközben tavaly lehetett, vitte.

Yeaah megy a 3 külső monitor. Totál fostam hogy visszaküldik azzal hogy sorry not supported anymore, vagy valami.

20:10 most épp úgy gondolja őfelsége hogy nem eredeti a windowsom (pedig az), valami mindig kell legyen. fck ths sht

20:39 írtam az ms-nek, és rá pár percre sikerült aktiválni a Windowst, miközben épp írtam az Asusnak is. Ez vajon véletlen egybeesés vagy ennyire ügyesek ott a(z AI) srácok/lányok/lények?

Q fontos

    • Visszaszedtem 3,5 kilót 1,5 hónap alatt. Most [ápr29 15:42 bekajálva] épp 79,1, upd 80, upd 78,1 good
    • - brutalisan megy a hasam toluk, miert?
  • Fejlesztés / Tanulás
  • Phisycal/mental health

Opcionális / nehéz / valószínűtlen

Maintenance

Prog

Csajok

Haszprus

My Remarkable

©   Haszprus   |   fejlesztés google hwsw

Vettem egy ilyet még kb. 2019-ben de sose írtam róla.

Az a roppant kellemes meglepetés ért egyik nap, mikor előszedtem (már jóideje a szekrényben porosodott), hogy a legrégebbi customereknek a cég úgy döntött, hogy ingyen adja végtelenül (ha jól értettem) a Google Drive, Dropbox, One Drive integrációt. Kurvajó, be is lőttem, végre zökkenőmentesen olvasgathatok ebookokat mondjuk a Dropboxomról. Ehhez korábban egy kis sync eszköz kellett, a Remarkable saját programja, elég körülményes volt kiszemelgetni hogy mi az amit át akarok vinni rá.

Jeah.

Habár amúgy a legjobb az lenne ha ki lehetne jelölni egy mappát és azt tényleg full automatikusan leszippantaná (jelenleg úgy van, hogy bemész mondjuk a Dropboxra az eszközről és kijelölgeted h mi kell onnan neked).

Eredetileg egyébként azért vettem, hogy különböző körülmények között jegyzetelgethessek rajta, ahol mondjuk nem szereti valaki ha laptopot nyomkodok miközben vele beszélek, és nekem is elvonná a figyelmemet a sok ikon. Ez meg tök nyugis, nem fut rajta kb semmi, full jó. Könnyű, végtelen akkuidő, stb. A képen épp 6%-on áll az akksi de meg nem mondom mióta a szekrényben hevert. (Az eredeti jegyzetelgetős use-case mára kevésbé aktuális.)

Nagyon hirdetik egyébként a 2-es verzióját, amin van böngésző meg minden, de szerintem azzal pont elveszíti az interrupt-mentes "kényszerfókuszált" olvasgatás lehetőségét. (Ingyen kéne persze.)

Haszprus

Typora

©   Haszprus   |   blog fejlesztés hwsw

Megvettem a Typorát (nem volt különösebben drága szvsz, ~7000 Ft), ami egy - szerintem - kurvajó markdown editor.

  • WYSIWYN - What you see is what you need. Nem a forráskódot szerkeszted hanem a vizuális végeredményt. Vagy írod be a kódokat és rögtön konvertálja át a megjelenésre, vagy vannak shortcutok és azokat használod (pl. H1 = Ctrl + 1, stb, tök kényelmes.)
  • Atom kellemes UI
  • Jó shortcutok
  • Simply awesome

Te mit használsz Markdown szerkesztésre?

(Itt a blogon egyébként egyszerűen markdown "forráskódot" írok, egyelőre csak az adminban elérhető, később lehet hogy bevezetem a kommentek közé is, de még tesztelgetem. A Parsedown-t használom rá egyébként.)

Vannak egyébként bugjai, de így is simán megérte.

Elgondolkodtam azon, hogy mi lenne ha a blogpostokat gitben (is?) tárolnám (DB helyett / mellett). A mass replace dolgokat eléggé megkönnyítené. Persze elég sokat kéne kódolni hozzá (importálni folyton a változásokat markdownból vagy pláne oda-vissza syncelni - itt mindig szem előtt kell tartani hogy ez nem egy ezer fős projekt, szóval mennyi időm van magyarán).