hwsw - 2006 június - 4 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Sony MDR-RF850RK

©   Haszprus   |   hwsw

Kurvajó gecc, állati jól szól, másrészt konyhába is kimehetek vele és frankón műxik

Egyébként elsődlegesen nem én fogom használni (csak szökőévente), de azért jó cucc Viszont ha nincs hang, akkor van egy elég gázos alapzaj.

Update 07:35: weird, a kiejtett sz betű kicsit sistereg. Audiofileknek nem ajánlott Update: csak néha sistereg, nemtom mikor igen és mikor nem, nagy arányban nem, csak ritkán. Pl. a TATU - Not gonna get us nem sistereg.

Kurvanagy feeling mászkálni a lakásban úgy hogy jóminőségű hangos zene szól a füledben anélkül hogy mindenféle kábelek csüngnének rajtad

Tamás

Basecamp

©   Tamás   |   fejlesztés hwsw

Van ez a Basecamp nevű remek kis projektmenedzsment alkalmazás. Tényleg nagyon korrekt, AJAXos, webkettőpontnullás, van RSS támogatása is, meg minden olyan, ami trendi mostanában (talán csak tag-ek nincsenek benne). Egy ideje a free verzióját használom a saját todo-listáim, projektjeim, határidőim nyilvántartására, mert ismerem magamat annyira, hogy tudom, hogy egyébként mindent elfelejtenék. Egyedüli gond az vele, hogy a free verzió nem használható komolyabb feladatokra (mivel van benne egy olyan limit, hogy csak egy projektet hozhatsz létre, így hiába akarom, nem tudom a teendőimet projektek szerint szétválogatni). És itt jön a rejtély, amit egyszerűen nem értek: hogyhogy valaki nem másolta le még egy az egyben ezt az alkalmazást és nem adta ki nyílt forráskóddal? Nem hiszem, hogy olyan egetverően nagy meló lenne - maga a Basecamp tulajdonképpen nem más, mint egy többfelhasználós blog (ugyanúgy lehet kommentezni a taskokat, milestone-okat, mint egy rendes blog bejegyzéseit), csak hozzáraktak egy todo-lista modult, fájlfeltöltési lehetőséget, e-mailes figyelmeztetést, egy egyszerű jogosultságkezelő rendszert, és kész. Ruby on Rails alapokon nem hiszem, hogy két hónapnál tovább tartana megírni - főleg mivel az eredeti Basecamp is RoR alapokon készült. Sőt, igazából a Ruby on Rails keretrendszer pont a Basecamp fejlesztése során született meg, és a fejlesztők saját bevallása szerint sem tartott tovább két hónapnál, hogy a Basecamp első verzióját implementálják.

Könyörgök, nincs odakint valaki ráérő programozó, aki gyorsan lekoppintaná a Basecamp-et és kiadná a forrását? Nem kell nekem innováció meg semmi ilyesmi, csak szeretnék benne néhány idegesítő hülyeséget kijavítani, hogy nekem jobban kézre álljon, és kész. És nem, nem akarok havi 12 dollárt fizetni azért, hogy használjak egy olyan rendszert, ami már majdnem teljesen kézre áll, de mégse tökéletes. Long live open source, amit úgy tudok széjjelcsesztetni, ahogy csak akarom.

Ez az egyik. A másik meg, ha már így szóba került, egy körkérdés. Ti hogyan tartjátok rendben az életeteket, hogyan tartjátok fejben a határidőket, hogyan jegyzitek fel a kósza kis ötleteket valahova úgy, hogy ne vesszenek el? PDA? Notesz? Moleskine? Okostelefon? Csillivilli AJAXos webalkalmazás? Outlook? Hogy csinálja a világ azt, hogy soha senki nem felejt el semmit, csak mindig én?

Tamás

Ukrán tinilányok, szevasztok!

©   Tamás   |   hwsw life

Az utóbbi három napban négy tökismeretlen ex-szovjet (értsd: ukrán, orosz, kazah stb.) leányzó kattintott rám ICQ-n. Egyiknek sem válaszoltam, de elgondolkoztam, hogy ennek az az oka, hogy a valaha volt Szovjetunió területére bevezették-e végre a szélessávú netet (lásd még Malajzia: hét-nyolc éve az összes nemzetközi IRC csatorna ráérő maláj tinikkel volt tele), vagy pedig valamiféle újfajta spambottal állunk szemben, amely ukrán kurvának adja ki magát. Úgyhogy feltenném a körkérdést ICQ-zó férfitársaimnak: nálatok is ez van most, vagy a spammermaffia megszerezte az ICQ-számomat? Esetleg azzal van összefüggésben a dolog, hogy az adatlapomon pár napja ott van, hogy United Kingdom, és azt hiszik, hogy valami gazdag angol pasit fogtak ki a képemben?

Haszprus

TVnet duplázó

©   Haszprus   |   hwsw

A TVnet a következő akcióval állt elő: ha ADSL-előfizető vagy valamely más szolgáltatónál, és szeretnél dupla vagy tripla sávon netezni ugyanannyi pénzért, akkor beviszel nekik asszem 3 havi számlát, kezdeményezel egy ISP-váltást, ők pedig az eddigi előfizetésed áráért dupla vagy tripla sebességet nyújtanak neked ADSL3G szolgáltatás keretein belül.

Egy bajom van. Én anno 2002-ben a TVnetnél kezdtem az ADSL-ezést, 2 év hűséggel. Valami szerződésmódosításból kifolyólag úgy alakult, hogy 24 hónap helyett hamarabb eljöhettem, és amint ez lehetővé vált, húztam is át az Axeleróhoz. Mert a TVnet akkoriban elég tré volt, magas pingek, packet lossok, egyéb üzemzavarok.

Én a mostani 2 mbites csomagomat egy 4500 kbitesre cserélhetném a váltás által, a jelenlegi előfizetésemmel azonos áron. A váltáskor a szolgáltatáskimaradás állítólag csak 1-2 óra.

Nemtom megkockáztassam-e a TVnetet, úgy hallom még mindig van náluk időnként leállás. A T-Online-nál nincs, soha. Az elmúlt napokban ugyan teljesen kivételesen leesett a sávszélesség, de ilyen korábban sosem volt, ráadásul már meg is javult.