hwsw - 2003 november - 14 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

08:42-es ugyebár az utolsó bejegyzésem. Hozzáv…

©   Haszprus   |   barátok hwsw life történelem
08:42-es ugyebár az utolsó bejegyzésem. Hozzávetőlegesen 09:00-kor elhagytam a HSZK-t és elindultam egy sétára a BME környékén, amolyan felfedező túrára, hogy hogy is néz ki a környék, meg ilyenek. Vannak egészen kellemes és kevésbé kellemes részek. Amúgy láttátok már pl. este a Bartók Béla utat? Én tegnap láttam. Az is szép, kivilágítva legalábbis. Minden esetre ma kicsit túltúráztam magam, mert 09:50 körül már fájt a hátam meg a lábam. 10:05 környékére beértem a BME I épületébe, ami előtt véletlenségből összefutottam R-rel, tudjátok, akinek 5.03 az átlaga, és régi osztálytársam volt R jó arc, még mindig. Először, mikor összefutottam vele a BME első tanulmányi hetében (2003. szeptember 15-ével kezdődő héten), azt hittem kevésbé jóarc már, de aztán megszoktam a változásait, pedig azóta olyan egetverően sokat nem találkoztam vele, bár összefutottunk párszor.

Találkoztam Egonnal is. Õ is jó arc, mert szorgalmasa olvassa a blogomat, igaz Egon?

10:15-től 12:00-ig Digitális technika volt, azaz lett volna, ám�

11:45-re az EMKE székházba mentem, megörökítem itt egy blog-bejegyzésben is, hogy mit is írtam ott az üzenőfalra:

Haszprus ® Ma 11:34
Haszprus blogolna az EMKE szekhazbol, ha megtehetne, de nem teheti meg, mert a blogba kulonfele vedelmi scripteket irt, amelyek egyike megtiltja ezt neki igy nem tud az admin felulethez hozzaferni Tok fura ez a Macintosh, egy gombos eger meg ilyenek... A billentyuzet is fura Majd otthon beszamolok...

Haszprus ® Ma 11:37
Termeszetesen itt sem ment problema nelkul a nevem leirasa, de azt hiszem ezt mar megszoktam Egyebkent nem muxik a Visitor Statistic innen, de nem tudom miert, ugye nem nagyon van fogalmam arrol hogy ez most valami firewall miatt van, vagz a macintosh miatt...

De mit kerestem én ott? Történt, hogy netes haver, D, megemlítette, hogy van valami Microsoft biznic, ahol kevés munkával jól lehet keresni. Asszem ez elég tipikus kamu szöveg, úgyhogy én első nap el se mentem erre a dologra, meg D sem. Viszont WiZARD igen, merthogy neki szóltam, hogy van egy ilyen, sőt beajánlottam őt. Eddig őt se érdekelte � ő már régebb óta tudott róla amúgy �, de most felkeltettük az érdeklődését. Szóval részt vett egy ilyenen, majd szólt nekem, hogy úgy tűnik, nem kamu a dolog, bár eddig még őt sem "fizették ki". Aztán beajánlott engem � ehhh �, s ezért kap még kreditpontokat az akcióban � ehh.

Egyelőre nem mondom el, hogy pontosan mit kellett csinálni, majd később beszámolok róla. Egyelőre annyit, hogy az EMKE irodaház egy tök modern épület kívülről, belülről pedig egyenesen gyönyörű, mondhatni. Belső "udvara" van, mely udvarban lent étkezők vannak, hasonló módon, mint a Westendben. Szépen meg van designolva az az épület.

Ha minden jól megy, akkor hétfőn még megyek erre a biznicre, és aztán majd kapok valamit. Hogy mit, azt majd később részletezem Amíg nincs a kezemben a cucc, addig igazából még simán lehet átverés a dolog

Ja és még megemlítendő esetleg, hogy 13:30-kor magával WiZARD-dal is találkoztam. Jujj és itt még durva dolgok jutnak eszembe, de ezt majd a következő blog-bejegyzésben, most a lényeg annyi, hogy WiZARD-tól vettem egy EN-EL1 típusú utángyártott akksit a fényképezőmhöz. Remélem yó lesz, mert ellenkező esetben WiZARD-ra kénytelen leszek ráküldeni a kigyúrt kopasz fizetett "barátaimat".

"Ne szóljatok be, mert 20 pitbullt küldök rátok.
Ujjam a ravaszon, szóval veszélyes vagyok.
Ellenszenves emberekbe késhegyet rakok,
aztán nyomulok a kocsiba, de nem hagyok nyomot,
a szirénazajtól meg már kicsit se szarok."

Belga - Hello

Haszprus

A CRC ellenőrzés 11 ezer hibás fájlt jelzett…

©   Haszprus   |   hwsw
A CRC ellenőrzés 11 ezer hibás fájlt jelzett a C meghajtón mielőtt még teljesen végigfutott volna a 80 ezer fájlon. Minden esetre szúrópróba szerűen leellenőriztem 30 fájlt, és szerintem nem CRC-sek. Most két dolog lehet – vagy szar a QuickSFV nevű progi, vagy megin hibázik a gépem…
Haszprus

CRC error

©   Haszprus   |   hwsw
Íprilisban frissítettem a gépemet. Új alaplap, proci, memória, pluszban egy új vinyó. Azóta már 1x újratelepítettem a rendszert, és most vasárnap megint. Minden esetre most vasárnapig általában CRC erroros cuccaim keletkeztek a gépen. Most vasárnap óta viszont még nem volt CRC error, ezért arra gondoltam, hogy szerzek egy olyan szoftvert ami készít SFV (CRC ellenőrző) fájlokat az egész vinyó tartalmáról, majd ráeresztek egy defragmentálást, persze óvatosan, először a kevésbé lényeges anyagaimra. Ebből eddig 80 gigát végeztem el, defragmentálás nem eredményezett egy darab crc errort sem, ezért folytatom. Eléggé királyos lenne, ha netán megszűnt volna a CRC-m. Majd beszámolok, hogy sikerült-e a maradék adatmennyiséget is CRC-mentesen defragmentálni.

Mindebben a lényeg annyi, hogy lehet, hogy nem hardverhibám volt, hanem szarul települt a Win?

Haszprus

HP PSC 2110 [másoló/nyomtató/scanner]

©   Haszprus   |   hwsw
HP PSC 2110-nek [másoló/nyomtató/scanner] ennél idiótább telepítési metódusa már nem is lehetne. Mindig megszívom. Miért kell kikapcsolva tartani, és USB-t véletlenül sem bedugni addig, amíg el nem érünk a setup azon pontjára, amikor ennek külön eljön az ideje? Miért nem lehet csatlakoztatott USB-vel telepíteni? Micsoda fasság ez?

Update 00:10 és mi a jó büdös #########ért kell neki egy olyan fájl ami nincs se a vinyómon, se a neten, se a telepítő cd-n???? Kezdek kibukni.

Update 00:16 Hát ez igazán nagyszerű, a hp.com szerint töltsek le magyar nyelvű drivert merthogy magyarra van állítva a régióm az angol nyelvű oprendszeremben. És mi lett volna ha ezt azelőtt közlik, mielőtt letöltök egy 170 megás szoftvercsomagot?

Update 00:33 Yepp, nem töltöttem le a magyar drivert, csak átraktam united states régióra a rendszert. A telepítés most már sikerülni fog, bár hozzávetőlegesen egy órám ment rá. HP, király vagy.

Update 00:35 Teljes siker. Már csak a regionális beállításokat rakom vissza magyarra. Remélem HP nem szól be érte.
Haszprus

Asszem újratelepítem a rendszert. Meg kell…

©   Haszprus   |   hwsw
Asszem újratelepítem a rendszert. Meg kell mondjam ez elég utálatos meló amióta mindenféle szerverszoftvert is be kell konfigolni utána. Nem szeretem. Pedig egyre több és több beállításom van mindenféle programban, a progik egyre jobban testreszabhatóak, már a WinXP-ben is annyi féle dolgot kell beállítani hogy rámegy több nap mire minden olyan lesz mint rendszerújratelepítés előtt. Ha minden igaz, ezúttal 14 hétig bírta a rencer.
Haszprus

LOL mekkora lamer mailer daemon már

©   Haszprus   |   hwsw
LOL mekkora lamer mailer daemon már az amelyik ilyet csinál... Elküldődik egy levél az adott mail szerverre, erre az visszadob egy hibajelzést hogy a címzett nem létezik. A fogadó, amely történetesen egy levelezési lista, természetesen elküldi az összes listatagnak - így a hibás címre is! - a visszapattant hibajelzést. Erre a mail szerverben nincs annyi intelligencia, hogy lássa, hogy visszapattannak hozzá valami módon a levelek, és végtelen ciklusba kerül a dolog, mert újabb hibajelzést küld a levlistának, hogy a címzett nem létezik... No comment. A dolog folyománya helyben térítésmentesen megtekinthető [35 KB].
Haszprus

Amikor több mint 2 napja állt a StatCenter…

©   Haszprus   |   hwsw
Amikor több mint 2 napja állt a StatCenter, kezdtem gondolkodni azon, hogy lehet, hogy egyszerűen hagyják a francba és nem csinálják tovább. Most, hogy a statcenter.hu Cannot find server or DNS Error hibaüzenetet ad, erős a gyanúm, hogy így történt.