life - 2003 - 143 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Szóval ICQ-n dumáltam W2-vel arról, hogy mi is a helyzet a távolsággal. Hogy ez valóban szétválasztja-e az embereket. Ééés a következőkre jutottam:

1. A közelségről...

1.1. Amíg a sulimtól 5 percre laktam, mint a többiek, addig központ voltam.

1.2. Volt egy srác 9-12. osztályban, aki a sulitól 5 percre lakott, és mellesleg a kerület (valamint az agglomeráció) tömegközlekedési középpontjában, egy baromi nagy buszvégállomás mellett. Õ is központ volt. Aki az agglomerációból járt be a kerületbe, az elhaladt az ő lakása mellett. Aki a belvárosba ment az agglomerációból, vagy a kerületből, az elhaladt az ő lakása mellett. Így aztán nyilván könnyű neki barátságokat kiépítenie és megtartania.

1.3. Ahol az emberek közel laknak egymáshoz, ott barátságok szövődnek. Hát bazzeg, egy kollégiumnál nincs is jobb példa erre? Milyen már? 1000 fő ott van egymástól 1-2 percre, és mindenki ismeri a kolesz minden második lakóját. Vágjátok? Ez kurvanagy példa a közelség barátság-szövő erejére.

1.4. Itt van B, akit 6 éve ismerek netről, és ez alatt a 6 év alatt évente általában 1-2 alkalommal összefutottunk. Most ő Schönherzes lett, és azóta már csomószor találkoztunk. Újabb példa a közelség összekötő erejére.

2. A távolságról...

2.1. Elköltöztünk 5. osztály eleje felé, távolra a sulimtól. Ekkor megszűnt a haverokhoz átjárás.

2.2. 9-12 osztályban már eleve nem laktam közel az új osztálytársaimhoz, velük ki sem épült az átjárás.

2.3. A főiskolától 2*2 órára laktam, és amúgy is csak fél évet töltöttem ott, kevés barátságot szőttem, és senkinél nem voltam egyszer se, illetve egyik haver számtech boltjában voltam párszor, meg vele mentem ide-oda néha közösen. De ez csak addig tartott amíg egy fősuliba jártunk, utána megszűnt. Pedig az ember jóarc volt.

2.4. A BME-sek nagyrészétől szintén távol lakom, aki meg a nagytétényi koleszban lakik, az ugyan itt volna 15 percre gyalog (és az talán kevés? dehogy, a faszt, az is kurvasok! hiszen vissza is kell jönni.), de hétvégekre hazautazik. Ergo közös programokat nem nagyon lehet szervezni.

Ezen példák után szerintem egyszerűen kurva nagy hüjeségre vall azt bizonygatnia bárkinek is, hogy a távolság nem érdekes. Dehogynem, senki se akar 2-4 órát buszozgatni, inkább haverkodik olyanokkal, akik ott vannak neki helyben. Hisz általában mindenkinek vannak helybéli haverjai, vagy jobb dolga, minthogy utazzon. És itt jön be a net. A net közel van, itt van a szobámban, és ily módon neten kezdek haverkodni.

Haszprus

2. Az internet lakói

©   Haszprus   |   barátok life történelem
2. Az internet lakói

Internet lakói alatt definiálom azokat az embereket, akik kurvasokat vannak neten. Én ilyen ember vagyok, mégpedig amiatt, hogy nincs itt a környéken semmi haver 10 év óta, és rászoktam a netre. Ha nincs net, de haveri társaságban vagyok, vagy külföldön, vagy táborban, vagy akármi, akkor nem hiányzik a net, voltam már két hetes táborban ahol fel se tűnt szinte hogy nem netezhetek. Ilyen módon nem tartom magam kóros internet-függőnek, mégis egy pszichológiai teszt 11 kérdéséből 9-re igennel válaszolok, tehát a teszt szerint netfüggő vagyok. Nem gondolom, hogy helyes ez a teszt, szerintem egyszerűen rosszul teszteli a dolgot, vagy csak nincs felkészítve ilyen extrém helyzetekre, hogy az ember lakóhelyén nem lakik semmi ismerős.

Szóval, akik kurvasokat vannak neten. Ismerek egy pár ilyen embert, mivel javarészt velük dumálok neten (konkrétan ICQ-n). Közös jellemzőként pedig azt hiszem azt vonhatjuk le, hogy javarészt olyan emberek, akiknek elég kevés szoros IRL (in real life – valós élet-beli) kapcsolatuk van. Ennek okát személyenként különbözőnek látom. Van, aki szintén úgy járt mint én, nevezetesen hogy lakhelyétől távol jár suliba, és ráadásul tök kihalt helyen lakik. Van olyan, aki nem jár közösségbe, mert nem dolgozik és nem is tanul, és hát ezek nélkül nehéz (közel lehetetlen) IRL kapcsolatokat teremteni. És vannak olyanok, akikről nem tudom pontosan, hogy miért nincs népes IRL baráti körük.

Minden esetre az internetet azok lakják szerintem, akiknek nincs népes baráti körük. Minél szűkebb ez a kör, annál többet tölt az illető neten.

Ti hogy látjátok?

Haszprus

1. Szilveszter Vannak, akik a szilvesztert nem…

©   Haszprus   |   life barátok történelem
1. Szilveszter

Vannak, akik a szilvesztert nem tudják baráti körben tölteni. Úgy néz ki, most nálam is ez lesz. A lakóhelyemen nem vagyok barátokkal körülvéve, ez abból fakad, hogy suliba általános iskola 5. osztály óta úgy jártam, hogy napi 2*1 órát utaztam. Magyarán az összes barátom a Duna túloldalán volt. 1-4. osztályig eléggé központi arc voltam, mindig átjártam másokhoz és mások is átjöttek hozzánk, a téren bringáztunk, stb, szóval volt sok közös program az iskolán kívül. Mindennap. Amikor eljöttem abból a suliból, úgy jöttem el, hogy számos barátomat hagytam magam mögött, és két barátom között pedig azon ment a versengés, hogy melyiküket hagyom meg a poénmester cím utódjaként.

5-8. osztályban gimibe jártam, immáron napi 2 óra úttal, de még mindig elég jól benne voltam a társaságban. Igaz, délutáni programokra már nem jártam, erősen alkalmilag mentem csak át másokhoz, és a többiek se jöttek át hozzám túl sokszor, hisz messze laktunk.

10. osztály végén voltam egy nyári táborban, ahol egy évfolyamtársam azt mondta egy barátomnak, hogy régebben mekkora központi arc voltam. A barátom pedig tovább adta ezt a véleményt felém. És akkor leesett. Hogy jézusom, mekkora változáson mentem át. Régebben tényleg központban voltam. Eszméletlen. Visszagondolva.

Tekintve hogy most (10 éve) egy pokoli ritkán lakott környéken lakom, ahol ráadásul rengetegen kocsival járnak, és semmiféle szolgáltatás nincs a környéken, ahova eljárnának az emberek, így egyszerűen nem találkozom a lakókörnyezetemmel. Ebben a kibaszott kerületben egy nyomorult számtech bolt sincs! Csak a Bartók Béla út BME-vel szomszédos részén 100 méternyi részen 5 számtech bolt van vazzeg! Tudom, hogy lakik itt pár velem nagyjából egykorú, de az alatt a 10 év alatt kb. 20-szor láttam az összeset együttvéve. Tavaly fősulira jártam, amelyhez napi 4 órát utaztam. Idén pedig BME-re, napi 2 óra ismét.

Tehát nincsenek haverok a környéken, azt is beláttuk, hogy miért (mert nem találkozom itteni emberekkel = nyilván nem is ismerkedhetek meg olyanokkal akiket sosem látok). Én az az ember vagyok, aki 10 évnyi szopás után rohadtul megunta a tömegközlekedés nyomorát, és nem járnék át haverokhoz napi szinten több óra utazással, hogy ott legyek. Már olyan jellegűvé alakult ez a dolog, hogy nem is igazán látom értelmét annak, hogy átmenjek hozzájuk, mert ugyan mit csinálnánk. Pedig ez hülyeség, és bizonyára azért van így, mert messze lakom, és az utazás nagysága miatt eltörpül az általa szerzett "előny", nevezetesen hogy haverokkal legyek. Mert amikor az embertől 5 percre vannak a barátai, nyilván csomót átjár hozzájuk és átjárnak hozzá. Hisz nem kerül semmibe, viszont remek időtöltés, és nincs kockázat, mert amint kimerül aznapra a téma, egyszerűen hazamegy a haver és kész. Ha ez 5 perc után bekövetkezik, akkor 5 perc után. Senki se szívta meg, senki se utazott 2 órát 5 perc beszélgetésért.

Viszont életemben számtalanszor tapasztaltam már azt, hogy el volt tervezve, hogy átjön hozzám valaki, aki messze lakik, aztán mégse jött. Többször megbeszéltük az alkalmat, és mégse, mindig lusta volt rá, stb. Még a volt legjobb barátomnak – gimnáziumi évekből – is rohadt nagy kihívás ide eljönni az isten háta mögé, csupán párszor tette meg ezt az utat, akárcsak én, szintén asszem 3 alkalommal voltam nála életembe'. A francnak van kedve 4 órát BKV-zni a város egyik végéből a másik végébe.

Igaz, volt egy arc, aki átjött hozzánk egyszer kerékpárral, csakhogy átadjon egy meghívót a szülinapi zsúrjára. Ez nem gyenge volt részéről. De nem ez volt a jellemző, az emberek nem szeretnek utazni.

Eddig nem esett szó a tárgyról, a szilveszterről. Hogy kapcsolódik mindez a szilveszterhez? Úgy, hogy az általános nézet szerint szilveszterkor bulizni kell. Miért? Miért pont szilveszterkor? Nem tökmindegy hogy mikor bulizok? Nem pont ugyanolyan, ha az év bármely más napján bulizok, csak mondjuk szilveszterkor nem? Ez így lesz idén, nem fogok bulizni. Egyszerűen nincsenek haverok akikkel összejöhetnék. Persze, ott a Schönherz, és van is valaki aki beinvitált szilveszterre, de én aszondom, mit keresnék én ott? Egyedül ő van a Sch-ből, akit tényleg ismerek. (Tudom, van még pár olvasóm a Sch-ből akik mondhatják hogy 'de hisz engem is ismersz', de az nem ugyanaz, akiről most én beszélek, azt több éve ismerem, igaz nagyrészt netről, de akkor is 6 (hat) éve, szóval elég jól és régóta.) Mit keresnék én ott, egy olyan társaságban, ahol mindenki ismeri egymást, de én nem ismerek senkit? Az nem megoldás, hogy azt az egy illetőt lefoglaljam egész szilveszterre, és ha ő momentán jobb elfoglaltságot talál, akkor beszoptam.

Jártam már így, hogy elmentem buliba ismeretlen társaságba, egy évvel ezelőtt szilveszterkor. Egy házibuliról volt szó. Ehhez képest garázs (!) lett belőle, és vagy 60 ember volt. Mind az én korosztályom, de nem tudtam jólérezni magam. Akkoriban még inni sem akartam, és így tökéletesen elviselhetetlen szilveszter lett az egészből, ahonnan végülis idő előtt hazajöttem. Mondjuk ennyire nem hiszem hogy rossz lehet a Schönherzes buli, mert itt csupa hasonló érdeklődési körű ember van, mind egy helyre jár, stb, szóval biztosan meg lehetne találni a megfelelő társaságot.

És végülis az ember sosem fogja jól érezni magát, ha nem vállal egy kis rizikót érte, ez benne van persze, de minek érezzem magam szarul, ha érezhetem magam mindennapian közepesen is?

Szóval ezen járt most az agyam, részben.

Ti hogy látjátok?

Ma is 18-kor tápászkodtam fel, mert 5-kor feküdtem, kb. Egyelőre nem sok dolog történt, leszámítva hogy apám szembesült az órarendemmel és nem tetszett neki a dolog, meg hogy bezzeg az ő idejében [ami régen volt] még heti 40-50 óra volt az egyetemen, és mér nem veszek fel további tárgyakat, meg mér nem készülök fel még további 2 tárgyból (BSZ & Fizika C1) a gyakIV-re most így hip-hop 1 hét alatt Kösssz, vajon mér, nem is tudom...
Haszprus

Megnéztem a Való Világ 3 első adását (a…

©   Haszprus   |   life
Megnéztem a Való Világ 3 első adását (a tegnapi nulladikat nem láttam). Beszavazó show. A három jelölt: 2 csávó meg 1 csaj, utóbbi pornószínész, bár ezt így konkrétan nem közölték, de tegnap óta ettől hangos a net. A csaj megnyerte, éppenhogy, és szerintem nem kis részben a netesek várakozásai miatt. Tulajdonképpen nekem szimpi volt ő is (Pandora) meg a Szasza is. Utóbbi jó arcnak tűnt, elég gyorsan tudott felelni minden kérdésre különösebb szenvedés nélkül hogy 'jaj most mit is feleljek'.

A Való Világ 1-et kőkeményen addiktan néztem. Megragadtak a figurák. Kedvenceim voltak: Oki, Györgyi, Majka, nem tudom eldönteni hogy milyen sorrendben. Emlékezetes személyek voltak még: Ígi, Lorenzo. Õk alapvetően szerintem mind jó arcok voltak. Akik nem keltettek bennem különösebben túl nagy gondolatokat: Leslie, Nóri, Mónika, és a maradék két név eszembe se jutna, de mégis, Szabolcs, aztán maradt egy akit végképp nem tudok felidézni most

Update - hoppala hoppala, megnéztem a vv1 honlapját, és kiderült hogy nem hiába volt nekem gyanús a Mónika név, mer nem Mónika volt hanem Hajni, eheh, meg volt még egy Niki is, aki aztán abszolút nulla jelentőségű volt számomra.

Való Világ 2. Nem kattantam rá a beszavazó showra, de néha megnéztem. Csupa olyan arcot válogattak be, akikben semmi egyéniség nincs. Ha valaki Elvist hozná fel egyéniségként, akkor azt kéne mondjam hogy hát ez elég szánalmas dolog lenne részéről. Attól nem lesz senki egyéniség, hogy teleaggatja/lyuggatja magát mindenféle (test)ékszerrel, és attól sem, hogy a szókincse annyiban merül ki hogy "no para". Szóval szerintem a VV2 lakói nem voltak túl nagy egyéniségek, sokkal inkább öntelt alakok gyülekezete. Ez a véleményem, ettől el lehet térni, pl. a kommentek kereteiben.

Való Világ 3. W így fogalmazott róla:
"eléggé plazanépséget szedtek össze...."
Jah. Akárcsak a 2-ben. Széplányok meg szépfiúk. Mindenki modell? Ne viccelődjünk már, abból nem lehet műsort csinálni szvsz.
Haszprus

Amikor tegnapelőtt már 0:30-kor elmentem szunyá…

©   Haszprus   |   life
Amikor tegnapelőtt már 0:30-kor elmentem szunyálni és 9-kor felkeltem, azt gondoltam, hogy végre vissza bírtam fordulni nappali műszakba. De úgy látszik tévedtem, mert a 9-es kelés nem volt elég ahhoz hogy este ismét lefeküdjek, hanem bírtam 03.30-ig, aztán másnap persze 18.20-kor (!) keltem fel. Nem hiába van az, hogy az elmúlt években nyaranta kőkeményen átfordult az alvási rendem. Főleg amíg még nem volt ADSL-em, végignyomtam úgy a nyarakat, hogy reggel 11-kor mentem feküdni és délután 18 óra körül keltem fel. Nemtom, valahogy szeretek éjjel fenn lenni. Nyugi van, nincs az a nyüzsgés a lakásban, nem ordít a nappaliból a tévé és a konyhából a rádió. Nincsenek főzési zajok, a szomszéd sem üvöltteti a hifit, és alapvetően semmi más nincs, csak én. Egyedül én határozom meg, hogy mit csinálok, akkor szakítom meg amikor akarom, nem jön senki hogy kész az ebéd, vagy menjek segíteni. A macska se nyávog. De mégis itthon vannak, nem vagyok egyedül, és ez pont elég is.

Az unalom és az éhség ellen Maggi vagy Knorr halászlékockát majszolok késsel. A Maggi csípősebb, lassabban fogy, mint a Knorr.

Index fórumot olvasgatok, vagy újabban blogokat. Angelday, Mr.A, isolde, miles, she, legújabban demian termékeit. Vagy most éppen machomediát. Olykor hegesztek valamit a saját blogomon, vagy most a szünetben tanulgatok. Pl. C-t. De csökkenő lelkesedéssel. Volt egy nap amikor úgy gondoltam, hogy zsír, egész jól kezd menni, aztán mégsem. És a vizsgák csak közelednek, január első napjai mindjárt itt vannak, és a Progon kívül még a Digitet is meg kell tanulnom. Hogy a Közgáz vizsgát ne is említsem, de az legalább nem gyakIV.

Az éjszakai netezés örömét csak egy dolog zavarhatja meg, éspedig ha anyám felébred és rájön hogy netezek. Mint most is. Meg lettem dorgálva. De rossz nekem.
Haszprus

Hogy Boldog karácsonyt kívánni rossz-e avagy…

©   Haszprus   |   life
Hogy Boldog karácsonyt kívánni rossz-e avagy sem. Nemtom. Én nap elején még úgy indultam, hogy hüjeség, de aztán hozzászoktam hogy kapom őket, sőt tulajdonképpen jó hogy kaptam őket, és örültem is nekik, még akkor is ha nem sokban különböznek. Miért is kellene különbözniük? Élőben is ugyanúgy mindenki csak egyszerűen boldog karácsonyt kíván, max pár szó eltéréssel. Speciál kifejezetten örültem neki, hogy olyan emberek akikkel elég keveset beszélünk mostanság, de régebben nagyon jóban voltunk, gondoltak rám és boldog karácsonyt kívántak.
Haszprus

Az elmúlt 2 órában az órarendemmel szöszmötó…

©   Haszprus   |   bme life
Az elmúlt 2 órában az órarendemmel szöszmötölgettem. Elég nagy dilemmában vagyok, hogy hogy kéne alakítsam, hogy ne vegyek fel fölöslegesen több tárgyat mint amit teljesíteni van időm [lsd. nem célszerű heti 3x 20-ra hazaérjek mert 8 óra alváshoz – még ha ezt soha nem is teljesítem – 22-kor kéne feküdjek], ugyanakkor legalább annyit vegyek fel amennyiből összejön a 20 kredit.
Haszprus

Rájöttem az előbb, hogy két tévedéssel…

©   Haszprus   |   bme life
Rájöttem az előbb, hogy két tévedéssel szerkesztettem össze az órarendemet, ugyanis csütörtökön nem lesz BSZ 2 gyakorlatom, hisz nem veszek fel BSZ2-t, hétfőn pedig nincs 14.15-től 16.00-ig Számítógép-labor 2, csak 12.15-től 14.00-ig. Viszont ez ütközne az Analízis 1 előadással, amit szeretnék látogatni ismétlés (?) gyanánt, annak ellenére hogy ezt a tárgyat már nem kell felvennem. Ami ebből a lényeg, hogy hétfőn így rámszakad egy 3 óra 15 perces szünet, csütörtökön pedig egy 4 óra 15 perces. Ez utóbbin nyilvánvaló, hogy haza fogok utazni. Tökjó nap lesz ez, 4 órányit fogok buszozni. A hétfő pedig veszélyes, mert volt már ilyen szitu, hogy nem vártam egyetlen tárgy kedvéért 3 órát a semmi közepén. Hazamenni se sok értelme van, mert 3 óra 15 perces szünetbe belefér egy hazamenés, visszajövés, meg még 1 óra otthonlét. Az kevés, és még le is fáraszt. Ugyanakkor az szglab, ami ugye a hétfői napom végén van, egy jelenlét-ellenőrzött óra� És ha már a lefárasztásnál járunk, a keddi napom 8.15-kor fog kezdődni és 19.00-kor ér véget. Aaaa bahh, ilyenkor jó lehet azér 10 percre lakni a sulitól.
Jézusom, már 0 óra Szinte még most keltem fel

Voltam anyámmal a belvárosban, kicsit körülnézegettünk, fotózgattam, ilyesmi, majd esetleg feltolom a képeket.

Az oktogoni McDonald's-ba ne menjetek, mert iszonyat kicsi, kb. 10 asztal van szerintem, és ezek közül csak 1-2 van ablak környékén. Ráadásul ha nem tudják rögtön elkészíteni a kaját akkor nem hozzák ki az asztalhoz hanem csak kikurjantanak hogy elkészült…
Haszprus

Élő hal a Tescóból

©   Haszprus   |   life
Élő halat adtak el nekünk a tescoban. Hm. Gáz. Anyámra a frászt hozta amikor megpróbálta feldolgozni, most meg megy a parázás hogy vajon él még avagy sem :ÁÁ

Neked, így négyszemközt, megsúgom, picit én is bekakiltam a dologtól.

Mostanság sok dermesztő dolog van nálunk

Haszprus

Raktam új szavazást. Nagyon is elképzelhető…

©   Haszprus   |   life
Raktam új szavazást. Nagyon is elképzelhető, hogy kifelejtettem néhány válaszlehetőséget. Ha nem tudsz szavazni a neked való válaszra mivel olyat nem írtam, írd ide kommentbe hogy mi hiányzik a válaszlehetőségek közül…

A kérdés: Mi tűnik a legvalószínűbbnek az idei szilveszterre?
Az eddigi válaszlehetőségek:
Diszkó
Kocsma
Házibuli valami havernál
Házibuli egy általam még nem is ismert személynél
Családommal leszek otthon
Barátommal/barátnőmmel leszek otthon
Haszprus

Lézeres szemműtét és alternatívái

©   Haszprus   |   life szemműtét
Lézeres szemműtétet 18 év alatt nem végeznek, 20 év fölött tudják ajánlani legkorábban. Lehet, hogy pár év múlva bevállalok egyet, nemtom. A kontakt lencse nem egy tutirulez dolog, pl. ott kezdődik hogy messze nem egész nap hordható, aztán folytatódik ott, hogy körülményektől függően teljesen hordhatatlan is lehet (nagy légáramlás esetén pl. olyan gyakran kell pislogni hogy már többet van becsukva a szemem mint kinyitva, lsd. pl. a számítógépem körül, vagy légkondicionált termekben), és végül, hogy nagy gondoskodást igényel, úgy mint ipari tisztaságú kéz a feltételkor és leszedéskor (naponta 2x tehát), és negyed órás pepecselést - idegeskedést - feltételkor.

A szemüveg pedig kerettel rendelkezik, és beszűkíti a látóteret. Azon felül, hogy esőben nem hordható, és hidegből melegbe érkezve átláthatatlanul bepárásodik egy időre. Hogy azt meg se említsem, hogy úszni se lehet szemüveggel, nem lehet rá napszemüveget venni, a divatos napszemüveg dioptriásítása pedig eszetlen összegbe kerül.

Költség téren egyébként a lézeres szemműtét egyszeri kiadás, még akkor is, ha húzós. Egy szemműtét ára 98000 Ft, szemenként, ergo 196 ezer forint. Cserébe, ha nem romlik a szem ez után, akkor a páciens egész életére tökéletesen fog látni, nem kell új szemüveg, új kontakt lencse, ami jelentős költségmegtakarítást jelent.

Az egyetlen probléma a dologgal a bizalmam hiánya. Mi van, ha elcseszik a műtétet?

...

Haszprus

A kocka témára visszatérve. Valaki sokat ül a…

©   Haszprus   |   life
A kocka témára visszatérve. Valaki sokat ül a gépe előtt. És? Ez lehet bizonyos dolgok következménye. Mi magyarok átlag négy órát tévézünk. Illetve annál még többet is valamelyest [ezt mutatja a statisztika, nem én találtam ki]. Mi van ha valakinek nincs tévéje, illetve van, de csak egyetlen � fos � csatorna � nevezetesen, az RTL Klub � jön be rajta? Valamihez elfordul. Mondjuk a géphez. Még jobb is. Interaktív. Nem hüjülsz a tévé előtt, hanem információkat veszel magadhoz. Igaz, tv-ben is vannak jó csatornák, discovery, spektrum, de azt gyanítom, hogy a mainstream tévénéző nem ezeket nézi napi 4h-ban.

Mégis, a hardkór tévézőkre nincs semmi degradáló szó. Pedig�
Haszprus

Depis bloggerek, ne legyetek depisek, mer a vidám…

©   Haszprus   |   bme life
  1. Depis bloggerek, ne legyetek depisek, mer a vidám dolgok jobbak, mint a depisek.
  2. Rendet raktam mindkét asztalomon, mert nem bírtam már ami rajtuk uralkodott. Rendben könnyebb tanulni, legalábbis én így vagyok vele. Igaz mostanság nem is az asztalomnál tanulok hanem beülök (ülve maradok) a székemben, felrakom a lábam az ágyamra, takarót húzok rá (mert kurva hideg van itt nálunk), és ölömbe veszem az olvasnivalót.
  3. Reggel Digitális technika pótZH-t írok és fogalmam sincs hogy milyen lesz. Amilyen jól indultam Digitből, fene gondolta volna, hogy itt lyukadok ki…
  4. Digit pótZH után pedig jövök haza és tanulok csütörtöki Programozás alapjai pótZH-ra, valamint Közgazdaságtan elővizsgára. Pedig lehet, hogy jobban tenném, ha azt inkább későbbre hagynám, és a Progra koncentrálnék. Még nincs késő, lehet hogy így lesz.
Haszprus

A szobámban immáron 5 elosztó szolgálja ki a…

©   Haszprus   |   hwsw life
A szobámban immáron 5 elosztó szolgálja ki a technikát (az ötödikre a szkenner miatt volt szükség), azok közül is az egyikbe bele van dugva még egy T elosztó is. Überdurva. Meg ronda is [hogy mindenhol egy elosztó figyel, meg kábelek tömkelege].

Egyébként elkezdtem Digitális technikát tanulni holnapra, mert reményeket fűzök ehhez a tárgyhoz

Haszprus

Újabb MP3 lejátszó került a látókörömbe, ó…

©   Haszprus   |   hwsw life
Újabb MP3 lejátszó került a látókörömbe, éspedig a Creative MuVo 2. A cuccról a Prohardveren olvastam egy tesztet (leírást?), mely ugyan hagy némi kívánnivalót részletesség tekintetében, de azért alapvetően elég jól ismerteti a cumót. Nem rossz lejátszó ez, de a fő irányító gombja állítólag elég ratyin működik, és hát ezt én is így gondolom, utálom az olyan többfelé nyomható gombokat amik nyomhatók 4 irányba és plusz még a közepükön van egy ötödik funkció. Könnyen mást nyomsz meg mint amit akarnál.

Minden esetre alapvetően letettem róla, hogy idén karácsonyra ilyesmit kapjak.

Tulajdonképpen egyszerűen nincs semmi igényem, hogy mi a rákot kapjak. Sokmindenem nincs, de nem érzem hiányukat. Pl. dvd olvasóm sincs. Pedig alap. De nem érdekel, nem olvasok offline digitális tartalmakat, kizárólag netről szerzem be ami kell, legyen az bármi. Bármi, és bármekkora.

Viszont anyámnak igénye támadt újra egy saját gépre. Volt neki eddig is, csak nem nagyon használta. Az utóbbi fél évben pedig megint nem volt, mert a p133-as gép elromlott valami módon, és baromira nem volt kedvem rájönni hogy miként lehetne helyrepofozni. Õ szereti azt, ha a saját gépén munkálkodhat, és nem kell az enyémet bizerálnia, mert nincs túlzottan otthon a gépen, és akkor enyhén fogalmaztam. Fél, hogy valamit eltol a gépemen. Ez valamennyire érthető, talán. Van is itthon gép, ami az övé lehetne, egy elfekvő Celeron 600 alapú cucc, meg egy 17"-es CRT, amiket az év folyamán cseréltem le újabb dolgokra. Jelenleg ezek az előszobában/konyhában porosodnak. Be kéne üzemelni őket, de pokolian semmi kedvem hozzá, még az se motivál hogy anyám ezt kéri, mert szerintem ez egy kreált kérés, igazából az egy szarabb gép mint az enyém, ergo miért is akarna bárki azon dolgozni az enyém helyett? Ez az én megközelítésem. És anyám oly' ritkán használja (használná) a cuccot, hogy teljesen értelmetlen emiatt egy külön gépnek helyet szentelni, illetve nem is a hely a fő gáz (nekem), hanem az, hogy szoftvert kell rá telepíteni, ki kell építeni egy helyi hálózatot, ahhoz kábelt kell venni – mert egykori haverom az előző sulimból lenyelte 20 méter utp kábelemet –, a gépet időről időre karban kell tartani, vírusirtó-frissítéseket elvégezni, állandóan segíteni hogy mit hogy kell csinálni, stb. És ez kurvasok meló. Tudom, mert apám gépével ugyanez a helyzet, noha karbantartani nem annyira kell, mert nem szokott gáz lenni, de apám állandóan kérdésekkel bombáz hogy mit hogy kell megcsinálni, "eltűntek" az eszköztárai Wordben, stb. Szóval fárasztó. Ráadásul anyám olyan szinten használná a gépet hogy értelmét se látom. Már rég rájöttem arra, hogy sosem fogja megtanulni kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, amik megkülönböztetik a Wordöt egy írógéptől.

Update 2003.12.16. 18:16 Hé, miféle Celeron 600-ról beszélek? AMD Duron 650 proci van abban a gépben… Illetve volna, ha nem itt feküdne a proci az asztalomon hónapok óta
Haszprus

Apám megkérdezte ma, hogy megszűnt-e a tanítá…

©   Haszprus   |   life történelem
Apám megkérdezte ma, hogy megszűnt-e a tanítás a BME-n, merthogy annyit vagyok itthon. Megmondtam neki, hogy egyszerűen nem tartom megtérülőnek 120 percet fordítani az utazásra egy 90 perces óra kedvéért, ha az az egy órám van egész nap, ami ráadásul fizika. Erre nem volt mit mondania, úgyhogy ennyiben maradtunk. Amúgy apámnak sosem szoktam emlegetni, hogy úgy érzem, kint lakunk a halálban, és el vagyok vágva az egész élettől, szórakozási és ügyintézési lehetőségektől, barátoktól ezáltal.
Haszprus

Hull a hó bazmeg

©   Haszprus   |   life történelem
Hull a hó bazmeg, hamarosan eljön az idő amikor 120 helyett legalább 180 percet fogok utazni emiatt [naponta], és néha jó eséllyel elcsúszok a lejtőn. Mondjuk eddig csak egyszer csúsztam el a kritikus helyen életemben, de azért idegelően lassan kell menni egy 10 percig tartó lejtős útszakaszon.
Haszprus

Nagyon rohannom kell, de azért ezt ideteszem:…

©   Haszprus   |   life
Nagyon rohannom kell, de azért ezt ideteszem:
Pszichiátrián kezelik az internetfüggőket

Pszichiátrián kezelik azokat, akik nem tudják abbahagyni az internetezést - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint az újfajta betegségnek még nemzetközi betegségkódja sincs. A tébé felé szorongásként, játékszenvedélyként kódolt kezeléseken megtanítják a betegeket kezelni a problémát, akiknek közben nem is kell lemondaniuk szenvedélyükről. Egy felmérés szerint az internetezők 6-6,5 százaléka kórósan netfüggő.

A játékszenvedélyhez hasonlítja az internetfüggőséget Fábián Zsolt, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet orvosa. A doktor szerint az internetfüggőség is olyan magatartási zavar, amely korlátozza a munkát, a tanulást, és a társas kapcsolatok megromlását okozhatja - a beteg nem tud szakítani szenvedélyével. A Magyar Hírlapnak nyilatkozó pszichiáter elmondta, a betegség annyira új, hogy még az Egyesült Íllamokban sincs hivatalos diagnosztikai kódja. Fábián Zsolt szerint ilyen betegek esetében szorongásként vagy játékszenvedélyként kódolják a kezeléseket, hogy az egészségbiztosító kifizesse - írja a lap.

A magyarországi netezők 6-6,5 százaléka tekinthető kóros internethasználónak - az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ 5400 fős mintán végzett felmérése szerint. Õk azonban csak ritkán fordulnak orvoshoz, és gyakran évekig nem is sejtik, hogy igazából betegek. A szenvedélybetegség általában a fiatalabb korosztályt, a 25-35 éveseket érinti, a betegek 75 százaléka férfi - írja a Magyar Hírlap.

Ha valaki pszichiáterhez fordul, akkor a terápián felmérik, hogy milyen gyakran, és milyen hosszan használja a netet. Az egy-három hónapos kezeléseken naplót vezettetnek vele szokásairól, megtanulja kezelni a bejövő impulzusokat, ám eközben nem kell, hogy végleg lemondjon szenvedélyéről - mondta a lapnak Fábián. Gyógyszert csak akkor kap, ha a netfüggőség valamilyen más betegséggel - szorongás, depresszió - együtt jelentkezik.

A pszichiáter szerint a problémás netezők főleg a csevegőoldalakat, online játékoldalakat és gyakran a szexoldalakat keresik. A csevegők nem a saját személyiségüket jelenítik meg, hanem felépítenek egy idealizált személyt - mondta Fábián. Felmérések szerint a chatelők között többnyire felületes ismeretség alakul ki, komolyabb, nem virtuális kapcsolat és szerelem csak nagyon kis százalékban szövődik - derül ki a Magyar Hírlap írásából.
Haszprus

A vidék vs Budapest szavazás jelenlegi állása:…

©   Haszprus   |   life
A vidék vs Budapest szavazás jelenlegi állása: 14 vs 7+4+4=15 szavazat, ergo Budapest vezet egy szavazattal. Mindazonáltal megjegyzendőnek tartom, hogy valószínűleg nem ez volna az arány, amennyiben nem lennének olyan userek, akiket direkt és kizárólag a szavazás végett regisztráltak be. Ezek tipikusan olyan accountok, melyeknek 2-3 pageloadja van a blogon, azonban nem törlöm őket, hiszen miért törölném? Bárki regisztrálhat és szavazhat, csak nem teheti meg (ne tegye meg) ezt meg több néven. Azért remélem, hogy az újonnan beregisztrált olvasóim visszatérő látogatókká válnak

Egyébként van egy újabb userem, aki több mint 50 oldalt töltött le Haszprus Blogja fan clubot kéne alapítanom, esküszöm lennének tagok. Hm meg is szavaztatom.
Haszprus

A BME HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. És…

©   Haszprus   |   barátok bme life úszás
A BME HSZK-ból blogolok, mert megtehetem. És nincs nálam táska, csak egy mappa meg egy pénztárca, mert azt is megtehetem. Persze nem lesz ez mindig így, ez a mai egy különleges nap ilyen szempontból.

Tegnap voltam a Schönherzes kis összejövetelen, gólyakocsmán, ami egybe volt kötve valami tanulmányi tájékoztatóval. Nem volt rossz, bár alapvetően én sokkal nagyobb tömegre számítottam, lényegében alig voltunk néhányan. Most voltam először a Schönherzben úgy, hogy nem a 10., 15., vagy földszintre mentem, hanem az elsőre. Az első szint tök érdekesen van kialakítva, ott van az Új Vár klub, nem tudtam hogy ott van. Ha tudtam volna, akkor persze másra számítok. De így arra számítottam, hogy az első emeleti nagyterem az biztos valami előadóhoz hasonlító helyiség. De nem, mindenféle kényelmes fotelek voltak benne. Na persze nem annyira kényelmes, de azért vágjátok, egyetemhez képest nem fapadok voltak

Az összejövetelen elkönyveltem azt, hogy vannak jó arc felsősök, akik tök szívesen segítenek, meg van Teaház vagy mi a rák, ami teát és rumos kakaót szolgál fel, többek közt Rumos kakaó nem volt rossz, főleg a tetején a fahéj. Ja és megtehettem, hogy kipróbálom.

Schönherzes dolog előtt-alatt-után találkoztam Billel, alias Bélával, a helyiek így hívják. Mert így mutatkozik be. De nemtom mér jó az neki, hogy nem a saját nevén hívják. Mindegy ő tudhassa.

15. emeletről megint megtapasztaltam a remek kilátást, tényleg elég kewl. Akartam is csinálni a hétvégén panorámaképet onnan, de rájöttem, hogy nem hoztam el a nagy állványomat, márpedig panorámaképhez az kéne.

Schönherzes látogatásom után még 0 óra körül sétálgattam egyet a Skála környékén, tiszta király ilyenkor az a hely, relatíve kihalt, hatalmas út, alig néhány autó, nincs a nappali dübörgés. Viszont a helyi Burger King és McDonald's kajáldák zárva voltak, ergo kénytelen voltam mindenféle hozott szendvicset enni. Nem gond, nem voltak rosszak. Vettem hozzájuk még egy Nestea Ice Tea-t is éjjelnappaliban.

A mai napom egy 5:45-ös ébresztéssel kezdődött, mert tutira akartam menni. Máskor 5:00-kor kelnék pénteken, de ma nem. Ettől függetlenül beértem 7:00-re úszni. A tesitanár közölte, hogy öt hiányzásom van. Mondom: micsodaaa? Csak kettő kéne legyen, mert múlt héten nem voltam benn, az előtt pedig aszonta, hogy egy van beírva. Végülis tisztázni tudtam egy hiányzásomat, mert szerencsére emlékezett arra, hogy múltkor félreértette a nevemet.

A hétvégére azt tervezem, hogy végig tanulni fogok. Ez nem tudom mennyire fog összejönni, de nem lesz a közelemben számítógép, hacsak nem a HSZK-ban, de az azt hiszem hétvégén zárva is van. Majd megnézem kifelé menet.

Szükségem is van a tanulásra, mert jövő héten vár rám egy pótZH fizikából, programozás alapjaiból, digitális technikából, valamint egy elővizsgát bevállaltam közgazdaságtanból. Egyébként a vizsgáimat még nem terveztem el, hogy is terveztem volna, alig van tárgy amiből tudom hogy vajon meglesz-e az aláírásom. Gép nélkül egyébként jól tudok tanulni, úgyhogy bizakodva tekintek a hétvége elé. Hacsak nem jön közbe valami, ami a nyugalmamat elronthatná. Remélem nem fog.

Haszprus

Srác, aki regisztrálta magát 50 nicken -> bár…

©   Haszprus   |   life
Srác, aki regisztrálta magát 50 nicken -> bár a proxy megnehezítette a dolgot, rájöttem egy dologra ami alapján a logból kiolvasható, hogy sajna egy ember próbálkozása az egész regisztráció. Vagy esetleg többé, ez tök mindegy, a lényeg hogy max néhány ember csinálta mind az 50 új usert, és új szavazatot. Ezúton is üzenem neki, hogy kurvajófej bazmeg hogy szétbassza más ember munkáját és szarik arra hogy időbe kerül kimoderálni a sok szart amit csinált.

Update 21:18 Log-analízisem szerint 2 ember műve volt. Kellemes perceket szereztek nekem azáltal, hogy kotorhatom az adatbázisban az ő regisztrációikat, mert nem akarom kitörölni azokét, akik közben regisztráltak. Pedig az tényleg fél perc lenne. Amik tutkóra fake nickek voltak:
56 levi 57 lali 58 szakszon 59 qani 60 kapo 61 Fecó 62 sanyi 63 Qupa 64 laqi 66 Petee 67 Flare 68 Pittaa 69 loqi 70 Prog 71 Gogo 72 ppapa 73 Fanny 74 becus 75 Jocccco 76 Koli 77 lalee 78 Tompo 79 tacsi 80 toTTTYA 81 liuk 82 pEPE 83 jano 84 Liu kang 85 subzero 86 Neo 87 sub0 88 Goro 89 Radeon 90 johny 91 raptile 92 Scorpoi 93 Bill Clinton 94 killbill
Ha a nap folyamán 17 óra környékén, meg máskor, az itt felsoroltakon kívüli (ezeket megelőző) nickeken érkezett 'Vidék rulez' szavazatok is tőletek származnak, kedves fakerek, akkor plz üzenjétek meg, hogy azokat is kigyomlálhassam. Bízom benne hogy nem vagytok annyira rossz arcok, csak épp nem gondoltatok bele hogy ezzel elég sok melót okoztok nekem.
Haszprus

LOL! Hogy nehogy alulmaradjon a vidék-Budapest…

©   Haszprus   |   life
LOL! Hogy nehogy alulmaradjon a vidék-Budapest szavazásban a vidék, ezért I elrendezte, hogy a fél tétényi BME kollégium beregisztrálja magát, és leadjon egy-egy szavazatot a 'Vidék rulez' opcióra. Mivel a regisztrációk 1-2 perccel sorra követték egymást, ezért erőteljes a gyanú, hogy itt valamiféle csalás történt, és a sok új regisztrált user mögött egyetlen személy áll, azonban ezt nem áll módomban leellenőrizni, mert a tétényi kolesz összes felhasználója egyetlen proxy cím mögé rejtőzik. Ami biztos, hogy a 7 új felhasználó (melyek mindegyike a 'Vidék rulez'-ra szavazott) legalább 3 különböző gépről nyomta a szavazatot, ennél többet sajnos nem tudok a Visitor Statisticből megállapítani.

Kedves Schönherzes olvasóim, számítok Rátok! Ha szerintetek Budapest rulez, akkor szóljatok mindenféle kollégátoknak, hogy regisztráljanak itt, és szavazzanak egyet a 'Budapest rulez'-ra, vagy a Buda rulez-ra, vagy a Pest rulez-ra! A regisztráció fájdalommentes, az egészhez egyetlen usernevet és jelszót kell választanotok, más adatra nincs szükség. Utána a jobb oldalon lehet szavazni.
Vettem ma kontakt lencséket. Tudom, hogy éltek-haltok a tudásért, hogy vajon miként is nézhet ki a kontakt lencse gyári csomagolásban. Én legalábbis érdeklődve vártam. Nos, így:

Voltam ma anyámmal a Westendben, jól körülnéztünk, de fogalmam sincs hogy mit kéne kérjek karácsonyra, igazából nem nagyon vannak ötleteim. Vannak olyan ötleteim amik viszont drágák, de nem igazán van szükségem rájuk, vagy nincs alkalmam kihasználni őket. Itt van például az, hogy sztereó hifim van. Bőven ideje lenne lecserélni 5.1-re. De nemtom mennyire alkalmas erre a szobám. Mondjuk elvileg simán alkalmas kéne legyen rá, hiszen az ilyen nagy 'média-üzletekben' [Media Markt, ElectroWorld] általában egy néhány négyzetméteres helyre zsúfolnak össze egy teljes házimozi próbahelyet, igaz, vannak olyan termeik amelyek saccom szerint legalább 20 négyzetméteresek. De azokban nemcsak egy hangrendszer van kiállítva, és nemcsak egy plazma, hanem ki van velük rakva a fal. A lényeg, hogy szerintem talán élvezhető lehet néhány négyzetméteren is egy házimozi. Sőt, ma a Media Marktban meglehetősen frankónak találtam azt, hogy minden hangfal tőlem max 2 méterre van, a tv-vel együtt. Jól szólt. Mondjuk itthon nem szólhatna jól, mert szomszédaink vannak. Szóval nemtom mi legyen karácsonyra.

Gépupgrade persze jöhetne, gyorsabb gép mindig jobb, de nem érzem különösebb szükségét, mert nem játszom, a többire meg ez az 1700-es Athlon XP + TNT2 megfelel.

Aztán képbe jöhetne még egy hordozható mp3 player, de ezekből csupa márkátlan vacak van, vagy amik jobbak, azok 100 ezerbe kerülnek, ennyit meg nem akarok áldozni egy ilyenre, főleg hogy már most is van egy tűrhető discmanem. Igaz nem viszi az RW-t, de azé jó Az ilyen márkátlan cuccokat meg nem nagyon tudom hogy vajon jól szólnak-e. Hm, lehet hogy majd elszánom magam és valahol kipróbálok egy ilyet, mármint üzletben. Talán valami jobbfajtát. Van egy 512 MB beépített memós cucc, sajna nem bővíthető, de 512 MB az nem kevés, talán még külföldre is tűrhető mennyiség. Én amúgy 192 KBps-es MP3-ban gondolkodom, az alatt szarul szól. Legalábbis itthon. Utazás közben nemtom mennyire venni észre. Szerintem talán észrevenni. Meg a f#sz se akar azzal szarozni, hogy lekonvertáljam a cuccaimat 128K-ra vagy hasonlóra, csak azért, hogy jó sok férjen el a playeren. A konvertálás idő. Az idő pénz. Minden esetre ide nyomok egy linket egy olyan cuccra, ami überkewl [iRiver iFP-395T]. Az ára kevésbé kewl. Van neki 256 MB-os verziója is, tűrhetőbb áron, de a 256 MB az kompromisszum. A kompromisszum pedig nem jó, egy olyan termék esetén, amire kurva sok lét ad ki az ember, érteeeem? Akkor már legyen még drágább, de űberzsír.

Nyomjatok ötleteket, vagy írjátok le, hogy Ti mit adtok-kaptok karácsonyra! Ha publikus

Haszprus

ó•szintén szólva, azt hittem, nem fog Budapest…

©   Haszprus   |   life
Õszintén szólva, azt hittem, nem fog Budapest nyerni a vidék-Budapest szavazásban itt a blogon, mert jónéhány látogatóm alapvetően nem Budapestről jött, hiszen a Schönherz koleszban laknak, ezt látom a hostjukról. Ennek ellenére egyelőre 6:2 az arány Bp javára. Rulz.

A szavazásra azért került sor, mert bizonyos I azt mondta pénteken, hogy hányingere van Bp-től, szar az egész ahogy van és semmi pénzért nem lakna itt. Én másként látom. Amikor felraktam ezt a szavazást, már majdnem előre mondtam, hogy nem lesz reprezentatív értékű, mert a Sch-ben lakók biztos majd azt írják, hogy vidék rulz. Hát nem így lett, szerencsére Mellékesen megjegyzem, hogy bár I a szövege szerint semmi pénzért nem lakna itt, azért heti 5 napban mégis ebben a városban lakik, pedig még csak nem is fizetnek neki, és hát senki sem kényszeríti rá…
Haszprus

Heheh, az utóbbi időben feljár hozzánk valami…

©   Haszprus   |   life maszat
Heheh, az utóbbi időben feljár hozzánk valami hatalmas macsek, végigsétál az erkélykorláton, aztán távozik. Maszatunk teljesen rá van gerjedve, ki szeretne menni hozzá Ofkorsz nem lehet kiengedni ilyenkor, hiszen követné a nagy macskát, és nem tudna visszajönni. Tök poén amit művel. Izgatottan lélegzik, nyaforászik, meg minden
Haszprus

Elismerte a katonaság hogy tévedett, és ezért…

©   Haszprus   |   élelmezés life
Elismerte a katonaság hogy tévedett, és ezért nem hívnak be külön sorozásra, és nem kell bírságot se fizessek. Végre jó hírek.

Ja és tegnap egy McRoyal menü volt a vacsora. Tegnap előtt meg Don Pepe-féle Georgina pizza. Annak a második fele pedig a tegnapi reggelire maradt A jó nem árt meg.

Extreme Engineering [Mérnöki csodák] rulez.
Haszprus

Haladok mindenféle ügyintézéssel. Először…

©   Haszprus   |   bme life
Haladok mindenféle ügyintézéssel.

Először is lehetséges, hogy a Columbia cipőmről mégis el fogják ismerni, hogy hibás. Triviálisan hibás, hiszen a két cipő (jobb és bal pár) másképpen van varrva. Ezzel is negyed (több?) évet kellett szarakodni. Faszom a bürokráciába, magukról sokat képzelő hivatalnokokba, egyéb kreténekbe.

Másodszor a több mint fél éves huzavona a főiskolai [nem BME] ösztöndíjamról jelenleg úgy áll, hogy a suli übercsávója – oktatási főigazgató-helyettes – szerint jár nekem az ösztöndíj (40e Ft) (ő a hatodik alkalmazott a suliban, aki szerint jár). Erről az ügyletről annyit érdemes tudni, hogy 4,03-as átlagom volt, de a tanulmányi osztály vezetője szerint nem jár nekem az ösztöndíj, mivel volt egy pótvizsgám. Ez oké is volna, ha a Műszaki alapismeretek c. tantárgyból direkt le nem fixálták volna jó előre, hogy 5 db vizsga tehető, és a többi tárgyaktól eltérően ezek eredménye csak akkor számít, ha sikerül. Én a második vizsgán átmentem, ílymódon jár az ösztöndíj, jól, immáron 6 többé-kevésbé illetékes, de a témára mindenképpen rálátással bíró személy szerint. Faszom a hüje tanulmányi osztály vezetőjébe is, rengeteg időm ment rá erre a szarakodásra, a vele és másokkal való levelezgetésre. Már csak fel kéne keresnem a tantárgyat leadó tanárt telefonon, hogy írjon egy levelet az érdekemben. Ez egy problémás dolog, mert nehéz lesz kideríteni a telefonszámát, ráadásul otthon zargatni egy tanárt elég necces szerintem. A suliban nem elérhető merthogy külsős tanár.
Hah, ma a HSZK-ból megnézte Mainframe a blogomat. Mainframe néven nem ismertem őt eddig, minden esetre Mainframe az évfolyamtársam, ill. tankörtársam a BME-n. Aszondja Imo - aki Mainframe mellett ült a HSZK-ban -, hogy Mf. végig röhögte az egész blogomat Na örülök hogy ilyen élvezeteseket bírok írni Jah és most már Mf. is blogolni akar, mert megihlettem, csak éppen nem nagyon van otthon állandó netje, meg nem nagyon ül gép előtt, szal halva született ötlet… Ja a srác ezekre a szavakra keresett rá a blogomon: winamp, megtehetem. LOL!

Ma normál időben keltem, 6:00-kor, egy volt a gond, hogy úgy gondoltam, nem nagyon kéne most már bemenni Számítógép-laborra, mert elég cinkes, hogy baromira nem vágok már semmit. Persze ez nem megfelelő hozzáállás, bejárni mindenképpen be kell. Valóban? Nem tudom. Szglab sajnálatos módon egy olyan óra, hogy ott ha nem érted az egészet, akkor tényleg rohadtul semmi értelme bemenni, egy centivel se kerülsz közelebb ahhoz, hogy megértsd, tekintettel arra, hogy az óra menete a következő: tanár kiadja hogy milyen feladatot oldjunk meg, utána nagy kuss, mindenki csinálja a feladatot. Tanár odamegy ahhoz aki segítséget kér tőle. Viszont most tegyem fel a kezemet hogy elnézést tessék mán idejönni és megírni helyettem az egész programot elejétől végéig mer fingom sincs hogy mit kéne csinálni? Ha viszont ezt nem teszem meg, akkor tök fölöslegesen ülök ott, ráadásul ciki is hogy nem bírok produkálni semmit. Na mindegy.

Szóval ehelyett elmentem inkább optikushoz, ahol kértem egy néhány kontakt lencsét, de kiderült hogy az nem úgy megy hogy odamegyek és akkó leveszik a polcról, hanem meg kell rendelni. Viszont full jófej csaj az optikus, és rám fog telefonálni - ígérete szerint - 3-4 nap múlva, ha elkészültek a lencsék.

Bementem analízis gyakorlatra, lájtos 40 perces késéssel, többek közt köszönhetően annak hogy az optikus csajra kellett várnom 20 percet - mer állandóan elhagyja az üzletet -, valamint annak, hogy reggel kimaradt egy tétény-busz. Ehhez hozzátenném, hogy hazafelé szintén kimaradt egy piros hármas, így kb. 20 percet vártam a végállomáson. Zsír.

B közölte, hogy ma sem tudja átvenni tőlem a CD-ket, merthogy nem jön be BME-re. Kicsit ellazult a srác, az utóbbi időben nem bír rendesen felkelni, délig alszik, meg ilyenek. (Én beszélek?…)

Fizika óra, hát az a legszarabb, esküszöm eszetlen szívás. Az I épületet kicsit túlfűtik - imho - így télen, nem túl kellemes a levegője. Ennek megfelelően az I épületben tartott amúgy is pokoli unalmas fizika órát közel teljes egészében átaludtam, szó szerint, aludtam, nem bírtam ébren maradni.

Itt megemlíteném, hogy 12:00-től 14:00-ig elvileg Bevezetés a számításelméletbe tárgyból volna konzultáció a holnaputáni pót-ZH végett, viszont a konzit tartó tanár honlapján még reggel is az volt kihirdetve, hogy amint megtudja, hogy melyik teremben lesz, kiírja a honlapjára. Na lol, szóval hogyan értesül erről végülis szerencsétlen diák, hogy hol lesz a konzi? Két módon teheti ezt meg: a) sehogy, b) másképp se.

15:00-re a Blahára kellett mennem az EMKE irodaházba a pénteki muri folytatásaként. Sokkal előbb odaértem, ezért bementem a mekibe, ahol most volt egy csomó üres asztal szerencsére, még ablak mellett is. Viszont a McRoyal szendvicsre vártam vagy öt percet. Már mondtam volna a pultosnak, hogy jó lesz egy BigMac is, mert úgyse ettem olyat már ezer éve, de addigra pont lecsúszott a kajacsúszdán a McRoyal. Miután azt betoltam, elmentem mosdóba. Itt felhívnám a figyelmet, hogy a Blaha Lújza téri McDonald's-ról van szó, tehát feltehetően valami megjegyzés kell érje a mosdó háza táját.

Bemegyek a mosdóba, ha jól néztem, ezúttal négyen őrizték. Négyen. 4-en. Négyen. NÉGYEN. Mi a #?!#!#??? Jónapot! - mondom, s leadom a számlát a kajáról, bemegyek. Ott öntötte el agyamat a szar, mikor 30 másodperc múlva kijővén ilyen kurjantást hall fülem magam mögül: Heló, heló, fiatalember, ötven forint lesz!! Tettem még egy lépést de leesett, hogy nekem szól. Közöltem a kasszással, hogy befelé már odaadtam a számlát. Gondolkozik, hosszas másodpercekig, maga elé meredve. Ott van a három társa. Ítfutott az agyamon, hogy vajon most belém fognak-e kötni a kidobó alkatú legények és leányok, hogy fizessek nekik ötven forintot de izibe, és hogy ne packázzak velük. De nem tették, mert a kasszás végülis azt mondta: Ja igen, akkor az a másik gyerek lehetett... [aki nem fizetett befelémenet] Megúsztam a balhét.

Sajna az EMKE irodaházban a csávó most számonkérte, hogy 75 percen át üljünk ott és tegyük a dolgunkat, pedig múltkor elengedett 55 perc után, és volt akit előbb is. Mindegy. Bár már kurvára fájt az írástól a kezem a végére.

16:10-kor elindultam hazafelé, és 17:30-ra haza is értem. Zsír. Csúcsforgalom, járatkimaradás, ajtóhoz préselődés, lábon alig állás, stb, ilyen az élet ha az ember kinn lakik a halál redvás pudvás túrós rétes méteres kékeres véreres cuccosában.

Haszprus

De jó. Kibírtam egy napot blogolás nélkül. ó…

©   Haszprus   |   life
De jó. Kibírtam egy napot blogolás nélkül.

És de jó. A szavazás szerint minden látogatóm később kel nálam, legkevesebb fél órával. F#szkivan.

Most viszont elmegyek aludni de nem fog sikerülni, köszönhetően többek között annak hogy dög meleg van alváshoz, de nem tudok szellőztetni, mert a téli ablakszigetelés olyan frankón van megoldva hogy nem lehet kinyitni tőle az ablakot.
08:42-es ugyebár az utolsó bejegyzésem. Hozzávetőlegesen 09:00-kor elhagytam a HSZK-t és elindultam egy sétára a BME környékén, amolyan felfedező túrára, hogy hogy is néz ki a környék, meg ilyenek. Vannak egészen kellemes és kevésbé kellemes részek. Amúgy láttátok már pl. este a Bartók Béla utat? Én tegnap láttam. Az is szép, kivilágítva legalábbis. Minden esetre ma kicsit túltúráztam magam, mert 09:50 körül már fájt a hátam meg a lábam. 10:05 környékére beértem a BME I épületébe, ami előtt véletlenségből összefutottam R-rel, tudjátok, akinek 5.03 az átlaga, és régi osztálytársam volt R jó arc, még mindig. Először, mikor összefutottam vele a BME első tanulmányi hetében (2003. szeptember 15-ével kezdődő héten), azt hittem kevésbé jóarc már, de aztán megszoktam a változásait, pedig azóta olyan egetverően sokat nem találkoztam vele, bár összefutottunk párszor.

Találkoztam Egonnal is. Õ is jó arc, mert szorgalmasa olvassa a blogomat, igaz Egon?

10:15-től 12:00-ig Digitális technika volt, azaz lett volna, ám�

11:45-re az EMKE székházba mentem, megörökítem itt egy blog-bejegyzésben is, hogy mit is írtam ott az üzenőfalra:

Haszprus ® Ma 11:34
Haszprus blogolna az EMKE szekhazbol, ha megtehetne, de nem teheti meg, mert a blogba kulonfele vedelmi scripteket irt, amelyek egyike megtiltja ezt neki igy nem tud az admin felulethez hozzaferni Tok fura ez a Macintosh, egy gombos eger meg ilyenek... A billentyuzet is fura Majd otthon beszamolok...

Haszprus ® Ma 11:37
Termeszetesen itt sem ment problema nelkul a nevem leirasa, de azt hiszem ezt mar megszoktam Egyebkent nem muxik a Visitor Statistic innen, de nem tudom miert, ugye nem nagyon van fogalmam arrol hogy ez most valami firewall miatt van, vagz a macintosh miatt...

De mit kerestem én ott? Történt, hogy netes haver, D, megemlítette, hogy van valami Microsoft biznic, ahol kevés munkával jól lehet keresni. Asszem ez elég tipikus kamu szöveg, úgyhogy én első nap el se mentem erre a dologra, meg D sem. Viszont WiZARD igen, merthogy neki szóltam, hogy van egy ilyen, sőt beajánlottam őt. Eddig őt se érdekelte � ő már régebb óta tudott róla amúgy �, de most felkeltettük az érdeklődését. Szóval részt vett egy ilyenen, majd szólt nekem, hogy úgy tűnik, nem kamu a dolog, bár eddig még őt sem "fizették ki". Aztán beajánlott engem � ehhh �, s ezért kap még kreditpontokat az akcióban � ehh.

Egyelőre nem mondom el, hogy pontosan mit kellett csinálni, majd később beszámolok róla. Egyelőre annyit, hogy az EMKE irodaház egy tök modern épület kívülről, belülről pedig egyenesen gyönyörű, mondhatni. Belső "udvara" van, mely udvarban lent étkezők vannak, hasonló módon, mint a Westendben. Szépen meg van designolva az az épület.

Ha minden jól megy, akkor hétfőn még megyek erre a biznicre, és aztán majd kapok valamit. Hogy mit, azt majd később részletezem Amíg nincs a kezemben a cucc, addig igazából még simán lehet átverés a dolog

Ja és még megemlítendő esetleg, hogy 13:30-kor magával WiZARD-dal is találkoztam. Jujj és itt még durva dolgok jutnak eszembe, de ezt majd a következő blog-bejegyzésben, most a lényeg annyi, hogy WiZARD-tól vettem egy EN-EL1 típusú utángyártott akksit a fényképezőmhöz. Remélem yó lesz, mert ellenkező esetben WiZARD-ra kénytelen leszek ráküldeni a kigyúrt kopasz fizetett "barátaimat".

"Ne szóljatok be, mert 20 pitbullt küldök rátok.
Ujjam a ravaszon, szóval veszélyes vagyok.
Ellenszenves emberekbe késhegyet rakok,
aztán nyomulok a kocsiba, de nem hagyok nyomot,
a szirénazajtól meg már kicsit se szarok."

Belga - Hello

Haszprus

Durva dolog ez, de pokoli unalmas ám itt ülni a…

©   Haszprus   |   life
Durva dolog ez, de pokoli unalmas ám itt ülni a gép előtt már 34 perce, azt kell mondjam. Komolyan végigolvastam minden lehetséges dolgot, nem jutnak eszembe további weblapok egész egyszerűen, pedig még a hwsw fórumokat is felkerestem, holott nem szoktam sosem. Hiába, az irc, icq nagy úr, ott megy jól az idő. Asszem megyek sétálgatni egyet a BME környékén, vagy nemtom mi lesz.
Haszprus

Egy jó informatikus tele van mindenféle…

©   Haszprus   |   life történelem
Egy jó informatikus tele van mindenféle informatikai céges szuvenírrel. Most pl. ez került elő az egyik polcról

Fogalmam sincs, hogy ez vajon megromlott-e az idő során, igazából nem kívánom elpusztítani a tartalmát. Ha olvas CovySoftos bennfentes [tudom hogy olvas , akkor megválaszolhatná a dolgot esetleg az üzenőfalon vagy valami...

Haszprus

XTR-rel eldumálgattam arról, hogy a régebbi -…

©   Haszprus   |   barátok life
XTR-rel eldumálgattam arról, hogy a régebbi - családi - képek tiszta suxx0rok, mert szar technikával készültek, és a nagy magyar csóróságot tükrözték, meg azt, hogy nem lehetett kapni semmi frankó cuccot. Ráadásul a régebbi képeken az osztálytársaim is tök LOL-ul néznek ki

De mosmá tényleg elmegyek hajat tisztítani.
Haszprus

Ma frankó nap volt, mert: Reggel fel bírtam…

©   Haszprus   |   bme life
Ma frankó nap volt, mert:
  1. Reggel fel bírtam kelni, igaz, három órával később a kelleténél, de ez lényegtelen.
  2. Kényelmesen elindultam suliba, bár a buszon nem jutott ülőhely, de ez a minimum
  3. Újra láttam a haverokat.
  4. 12-től 14-ig Programozás alapjait hallgattam, közben egy háromnegyed órás alvás beiktatásával.
  5. 15.15-től 16.45-ig Közgazdaságtan volt, ahol jót dumálgattam.
  6. Hazafelé volt egy jó kis séta.
  7. Meg még a fodrászhoz is beugrottam, és belőtték a sérómat
  8. Haza pedig úgy érkeztem hogy egész nap nem ettem semmit, és iszonyat fincsi vacsora készült nékem (Ugyanaz ami lenni szokott, de valahogy mostanság jobban ízlik
Negatívumok:
  1. Suli szaksz
  2. Fodrásznál időpontot beszéltem meg, de várattak negyed órát, miközben az egyik munkaerő ráadásul szabad volt, csak ő meg várt egy másik megbeszélt időpontra. Ahelyett hogy engem odahívott volna...
Mindjár elmegyek kitisztítani a hajamból a hajamat. Mármint a levágott részét

Ha pedig holnap reggel fel bírok kelni, akkor megin megyek suliba, és ezt így egy darabig még próbálom folytatni
Haszprus

A fogyasztóvédelmi felügyelőségnek volt képe

©   Haszprus   |   life
A fogyasztóvédelmi felügyelőségnek volt képe harmadjára is visszadobni a cipő-reklamációmat, de ez még nem is durva, a durva az, hogy le se reagálták a levelem azon pontját, hogy például a kifogásolt cipőn egyszerűen másképp van a varrás, mint egy normális cipőn. Szerintük a púpok ún. járási öö nemtommik (ráncok? nemtom most hirtelen), míg a tény az, hogy eleve ilyet adtak a bótban, csak ez ott még nem tűnt nekem fel. Fasza. Esküszöm le van ott valaki fizetve, nem igaz bazzeg, hogy nem bírnak agyilag rájönni, hogy ha a szabályostól eltérő módon van varrva a cipő, akkor nyilván amiatt van szar alakja. Ráadásul azt hiszik, hogy a cipőm fél éves, holott nem, mert csak 2-3 hónapos, az első 3 hónapban egy másik cipőt hordtam, amit szintén garival kicseréltettem. Sok szar termék, minden hibás, mindennel baj van, ráadásul van képük a hibásat másik hibásra kicserélni, esküszöm direkt hibásat adtak gariban fél éve.

Ja és megjegyzem a fogyasztóvédelemnél jártam már számtech gari ügyben is. Ott se tettek szart se. Impotens banda.

Haszprus

most komolyan basszus sztem kurva szánalmas h…

©   Haszprus   |   life
most komolyan basszus sztem kurva szánalmas h michael jacksont gyerekmolesztálással vádolják én rohadtul nem vagyok jackson rajongó, nem is hallgatok tőle semmit, de ezt 1xűen nem hiszem el... mármint h gyerekeket molesztálna... miafaszért, amikor 100%-ig tuti lehet benne hogy utána beperelnék mint állat? Felindulásomat az Origo híre gerjesztette, amit idekopizok, mert 10 év múlva szart se fog érni az a link amit esetleg rá tennék
Michael Jackson amerikai popsztár csütörtökön, közép-európai idő szerint az esti órákban feladta magát a rendőrségnek. Jackson Las Vegasból érkezett magánrepülőgépén a Santa Barbara-i repülőtérre, ahol letartóztatták és a megyei rendőrségre szállították.

Az énekes érkezésére újságírók, tévések népes csapata várakozott, de csak akkor sikerült megpillantaniuk őt, amikor hátrabilincselt kézzel bekísérték az ajtón a rendőrség épületébe. A hírek szerint a 45 éves énekestől először ujjlenyomatot vesznek és fényképet készítenek róla, és ha kifizeti a 3 millió dolláros óvadékot, elengedik és szabadlábon védekezhet.

A popsztár szerdán már cáfolta a pedofília vádját, amelynek alapján a kaliforniai hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Jacksont egy 12 éves kiskorú személy szexuális molesztálásával vádolják.

A hatóságok szerdán felszólították az énekest, hogy önként jelenjen meg előttük, szolgáltassa be útlevelét, és engedelmeskedjen utasításaiknak. A popsztár szóvivője szerdán közleményben botrányosnak és hamisnak nevezte a vádat, mivel Michael Jackson "soha, semmilyen módon nem bántana egy gyereket". Közölte, hogy Jackson be fogja bizonyítani ártatlanságát.

A letartóztatási parancsot annak a kaliforniai törvénynek a megsértése miatt adták ki, amely tiltja a szeméremsértő, buja viselkedést 14 év alatti személyekkel szemben. Jacksont 3 évtől 8 évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti a bíróság, ha bűnösnek találja az ellene felhozott vádpontokban. A rendőrség kedden nagy erőkkel 12 órán át elhúzódó házkutatást tartott a popénekes Neverland nevű kaliforniai birtokán. Az énekes Las Vegasban tartózkodott.

Jacksont tíz évvel ezelőtt egy 13 éves fiú szexuális zaklatással vádolta. Az énekes cáfolta a vádakat, de megegyezett a szülőkkel, akiknek több millió dollárt fizetett, hogy elkerülje a pert.
Nevetséges.
Haszprus

Megnyílt a Campona mellett a Tesco

©   Haszprus   |   life
Megnyílt a Campona mellett a Tesco. Kaptunk reklámújságot. A hátlapon ez szerepel apró (tesco gazdaságos méretű) betűkkel:
A termékek az újságban látottaktól színben és méretben eltérhetnek.
Elképzelem magam előtt amint valaki reklamál amiért nem akkora a cucc mint az újságban...
Haszprus

Daily blog. Reggeli dugóban állt a Tétény-busz…

©   Haszprus   |   barátok bme life
Daily blog. Reggeli dugóban állt a Tétény-busz, mikor egy útfelújításról jövő markológép a szembejövő sávban elviharzott tőlünk 5-10 méterre. Nade hogy? Láttatok már gettós filmet, amiben a gettós kocsi orra fel-le pattog? Bizonyára igen, de hogy mindenki tutira képben legyen:



Na szóval valami ehhez hasonló módon hasított el mellettünk a markológép, bár szerintem simán rugózott annyira, hogy volt olyan időpont amikor egyik kereke se ért földhöz, hanem a levegőben suhant A látványon jót röhögtem, körbenéztem, és konstatáltam, hogy nem én voltam az egyetlen aki látta a látnivalót, mert páran szintén csodálkozva bambultak, alig hittek a szemüknek

Sajna a buszon állni voltam kénytelen, úgyhogy nem maradt már időm hogy átnézzem még egyszer a C programozási jegyzeteket. Ez azt hiszem hiba volt. És az is hiba volt, hogy a kis-ZH-n nem láttam meg, hogy az A4-es lap legaljára oda van biggyesztve egy harmadik feladat is, mert azt letakartam a karommal. Ehh. Utolsó két percben vettem észre. Gáz. Mindegy.

A tanár valami 20 perccel tovább tartotta az órát, mint ameddig kellett volna, ezért XTR-rel csak néhány percet tudtam dumálni. Tegnap megbeszéltük hogy találkozunk és cserélünk filmeket meg ilyesmi. Megmutogatta hogy milyen überkool PDA-t vételezett. Engem igazából annyira nem nyűgözött le a dolog, mert tudom hogy milyen a PDA, WiZARD-ét már láttam a Microsoft-előadáson.

Húha, XTR el fogja olvasni ezt a bejegyzést, és nemtom mi lesz. Megsértődik és nem adja vissza a compact flash kártyámat amin adtam neki zenéket (saját alkotások ofkorsz). Kell ez nekem?

Analízis után úgy döntöttem, hogy most aztán már elmegyek a BME saját szemészetére (gizda hogy van nekik ez is, nem?). Ott mindig váratják az embert egy jó ideig (igaz csak most voltam másodszor , annak ellenére, hogy nincs bent a rendelőben senki (mármint páciens). Minden esetre két hét gyógykenőcs vár a szememre, mert összeszedtem némi árpát. Szerencsére igazából olyan szinten nem látszik, hogy kb. semennyire se De addig no kontakt lencse.

Hazafelé pedig szerencsére pont akkor jöttem, amikor apám is, így kaptam egy fuvart.

Viszont most itthon vagyok és éhes vagyok ezerrel. Megnézem van-e még a tegnapi pizzából.
Haszprus

Az osztálytalin szóbajött, hogy E most éppen…

©   Haszprus   |   barátok life
Az osztálytalin szóbajött, hogy E most éppen hol lakik, és mondta hogy visszaköltözött a szüleihez mert 3 hónapja meghalt a barátja. Nem tudtunk erre mit mondani, nézegettük tovább a fotókat (én nem, mert nálam nem volt fotó). Megkérdeztem: Zsolt? Õ: Igen. Hallgatás.

Nemtom, ilyen szituban vajon mit lehetett volna csinálni. Nem csak részemről, nyilván.
Haszprus

Honnan ered a sóhivatal fogalma, jelentése…

©   Haszprus   |   life
Honnan ered a sóhivatal fogalma, jelentése, miszerint panaszkodni a sóhivatalban lehet?

Update 17:07 Természetesen a Google mindenre megadja a választ.
The colloquial expression "Salt Administration", or verbatim "Salt Office" (Sóhivatal) in H u n g a r i a n means an office with a venerable title but without any authority or practical use. Such offices were established in the Middle Ages when the mining and distribution of salt were regal monopolies requiring proper administration. However, in modern economy, market, and tax system they became obsolete and useless, but were not abolished until recently.
Haszprus

Kívánságom valóra vált, kicsit sütött a…

©   Haszprus   |   élelmezés life
Kívánságom valóra vált, kicsit sütött a nap, és hordhattam napszemüveget reggel suliba menet, és hazafelé is. Rulez.

Viszont reggel is és ebben a percben is bömbölteti a fölöttünk lakó a zenét. De olyan szinten bazzeg hogy érteni lehet hogy mit mond a rádióban a DJ. Ha nem gondolnék arra hogy nem kéne házon belüli kapcsolatokat rongálni akkor simán felmennék jelezni neki, persze udvariasan, hiszen miért udvariatlankodnék, lehet hogy azt gondolja nem hallatszik át (áh, azt nem gondolhatja...

A mai nap reggeléig hozzávetőlegesen 8 órát aludtam. Így ma friss és üde voltam. Egészen furcsa érzés

Hazafelé elugrottam a Rufusz nevű számtech boltba, ami a BME-hez elég közel helyezkedik el, meg amúgy hozzánk is relatíve az van legközelebb, noha egy órára van Akartam venni egy nyomtatót, és mivel a HP honlapján nem írták hogy a 3550-es nyomtatóhoz milyen patron megy, ezért jól körbekérdezősködtem a témát, és végül az 5150-est vettem volna meg, mire kiderült hogy azt a példányt ami van nekik, azt valamiért csak sulinetben adhatják. Érdekes. Suxx0r.

A Campona melletti McDonald'sban pedig megszűnt a 60 másodperces kedvezmény, a rdevás pduvás trúós rtées métrees kékrees véreers mindenségit, így 500 helyett 799 Ft volt a kaja. Gyengébbek kedvéért: ha x időmennyiség alatt 10e Ft-ot hagyok a mekiben, akkor ez annyit jelent, hogy 500 Ft-os áron 20-szor mehetek x idő alatt a mekibe, míg 799 Ft-os áron csupán 12,5-szer.
Haszprus

Igényesednek a csövesek? Reggel suliba mentem…

©   Haszprus   |   life
Igényesednek a csövesek?

Reggel suliba mentem a buszon és sikerült egy csöves mögé leüljek. Úgy be volt fújva dezodorral hogy a 30 perces buszút alatt hiába szoktam hozzá a szaghoz, újra és újra megcsapott. Már nem jó nekik a belváros, valamiért kivágyódnak ide az isten háta mögé. Pedig itt nem adakozik nekik senki szerintem (igaz nem is láttam itt még kéregető csövest), metró sincs. Lehet hogy egymástól való félelmükben távolodnak a belvárosból?

A hónap témája: szerinted milyen okból kezdenek a csövesek a külvárosba kitelepedni?
Haszprus

Haszprus uratok mai napi kalandjairól…

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság life
Haszprus uratok mai napi kalandjairól olvashattok eme blogbejegyzésben.

Uratok éjjeli fekvés után reggel kissé nehezen tért magához, a Tétény buszt így lekéste, de nem volt reggel dugó ezért beért analízisre órakezdés előtt. Analízist félig átaludta a reggeli capuccino ellenére, de a Digitális technikát nem, bár az egyre unalmasabbá válik, és a főelőadó azt hiszem teljesen elvesztette a kezdeti tiszteletünket, erre az órán tapasztalható igen magas zajszintből következtetek. A tanárt már alig hallani néha tőle...

Ez a két órám volt ma. Lett volna még 15.00-kor egy analízis fakultáció, de a franc se marad ott, nekem semmi dolgom 12.00-től 15.00-ig, hacsak nem az hogy megebédelek. Bizony megebédeltem, a Burger Kingre esett a mai választásom, immáron harmadszor. Eltökélt szándékom hogy végigegyem a Burger King étlapját Rendeltem egy New York Burger menüt, 639 Ft-ért, kérdezték hogy akarok-e nagy kólát meg krumplit, mondtam hogy ja, erre kiderült hogy ingyé van ha van diákigazolványom. Rulez.

Vettem aztán egy Parker tollbetétet meg egy másik tollat, mert megtehetem hogy két tollam legyen egy helyett. Eltökélt szándékom hogy veszek mostanság egy tolltartót is, mert egynél [ill. 1 főtoll + 2 backup tollnál] több tollal járok e hét hétfő óta.

Beugrottam a budai Skála mellett nemrég megnyílt felújított vásárcsarnokba, hogy lecsekkoljam milyen. Nos.. Kissé büdös van bent, ahogy az egy piachoz illik, és a legfelső szinten cigányasszonyok kínálják portékájukat miniatűr standokba rendeződve, azok előtt üldögélve, néhol egymással szemben, így aztán köztük átpaszírozni magamat már némileg kellemetlenné is válhat, merthogy helyben szerintem igen erős hiány van. Elég fura egyébként egy lowend, de mégiscsak pláza jellegű épületben ilyen alsó kategóriás eladónépséget találni a máshol megszokott plázacicák helyett. Persze aki inkább a piachoz van szokva annak lehet hogy bejön ez.
Haszprus

Yo a kedvem, mert... Úgy döntöttem ma reggel…

©   Haszprus   |   life élelmezés bme történelem
Yo a kedvem, mert...

Úgy döntöttem ma reggel, hogy végülis egyértelműen bemegyek BSZ (bevezetés a számításelméletbe) ZH-ra. Mit veszthetek, max 3 órányi utazást és készülődést. Eredménye tulajdonképpen nem sok lett, csak annyi, hogy megtudtam, hogy nagyjából mikből kell majd készüljek a pótzh-ra A termet fél órával a beadási időpont előtt elhagytam és ellátogattam a BME környékén levő Burger Kingbe, ahol úgy döntöttem, hogy ezúttal a dupla sajtburger örömeit próbálom ki. Nos, a dupla sajtburger egészen fincsi, bár a cucc sajátosan száraz, ahogy azt a BK-ban szokták. A McDonald's kajái valahogy szaftosabbak és sokkal puhábbak. Egyéni preferencia kérdése, hogy ki szerint melyik a jobb, nekem a meki jobban bejön, ellenben a BK sokkal különlegesebb hisz oda nem szoktam járni. A változatosság gyönyörködtet.

BK után visszamentem BME-re, ahol egy BSZ előadás izgalmai vártak rám. Sajnos az új témakört semmivel sem vési lassabban a táblára Simonyi, mint az eddigieket, úgyhogy a tempó továbbra is észveszejtő, óra közben bármi megértése teljesen kizárt. Mondjuk lehet, hogy másként lenne, ha tanulnék az előadások közötti napokon.

BSZ után Fizika, ahova gondolkodtam hogy bemenjek-e, de végülis bementem. Imónak megígértem hogy jegyzetelni fogok, ez tulajdonképpen erősen hasznomra vált, mivel hosszú idő óta ez most az első fizika óra, ahol nem alukáltam, hanem figyeltem. Egyébként a fizika második felében bejött az a tanár, aki mindenféle kisérleteket szokott nyomatni az F229-ben időnként, és ezúttal sem okozott csalódást, tökjó dolgokat láthattunk, közben volt sok röhögés. Tényleg baromi érdekes [meglepő és mulatságos] dolgokat tud a fizika mutatni. Noha olyan tárgy, amit rühellek mióta világ a világ.

Fizika után elvontattam magam az F épület III lépcsőház felső emeletére, ahol többedmagammal betekintést nyertünk a múlt hét csütörtökön írt fizika ZH-kra. Erről azt érdemes tudni, hogy fél ponttal lemaradtam arról, hogy átmenjek, így most feltétlen meg akartam nézni a dogát, nincs-e valami amire kaphatnék pontokat. És volt. Hál' az égnek. Innentől aztán igazán happy day volt. Kaptam fél pontot egy részszámolásra, és kaptam egy pontot egy olyan feladatra, amit egyszerűen átugrott a javító tanár szeme. Rulz. Zsír. Emeletes csúcskirály.

Az ezt követő órát azzal töltöttem, hogy ábrándoztam arról, hogy a BME környékén lakhassak és ne kelljen tömegközlekednem. Naponta 2 órát igazán értelmesebben is el lehetne tölteni, nem? Az heti szinten 14 óra. Ha teszemazt heti 14 órát tanulnék, mekkora zsírkirály lennék má..? Minden esetre ma megúsztam a tömegközlekedés nyomorát azáltal hogy apám hazatranszportált személygépjárművével.

Haszprus

Kurva gecibe a faszom ki van az egész rohadt…

©   Haszprus   |   bme life történelem
Kurva gecibe a faszom ki van az egész rohadt szaros tanulással meg a tömegközeledéssel. Először is nem akarok holnap ZH-t írni, úgy döntöttem tök fölösleges volna, mert minimum és egyúttal maximum 10 pontot érhetek el, mivel egy feladattípust tudok megoldani, a többiről meg gőzöm nincs. Padtárs kihasználásához nincs elég pofám. Így a minimális pontszám nem megszerezhető. Viszont utána volna még két órám, amire be kéne menni, mert ezekből az egyik bizony BSZ, a másik eh... hát a másik az fizika, az az óra amin rendszerint aludni szoktam mert egyszerűen nem bírom elviselni, olyannyira távol áll tőlem az egész. Ergo most menjek be egyetlen óra miatt? Aaaaaa, bazze, sokkal kevesebbet hezitálnék ha nem itt laknék a halál f#szán.

Kurvára elegem van már a közlekedésből, 10 éve napi 2-4 órát utazok és ez rohadtul ingerlő. Egyszerűen nem bírom.

Nem szólsz
Haszprus

Az alkohol nyomorba dönt

©   Haszprus   |   fotózás life túra 12e coolpix
Az alkohol nyomorba dönt, ezért Önök ne vegyenek részt ilyenekben:


[részletek a nyári képarchívumomból]

Update 19:19 Juteszembe... ahogy a táborvezető a tábor előtt mondta: Nem akarok italos üvegeket látni a táborban. Hát... Rátok hagyom, hogy vajon feltűnhetett-e neki az asztalunk 10 méteres környékén felgyülemlő piahalom

Haszprus

Egyébként ma tényleg ragyogó nap volt, csak…

©   Haszprus   |   life
Egyébként ma tényleg ragyogó nap volt, csak elfelejtettem kifejteni a korábbi bejegyzésemben. Szóval sütött a nap, és egy lenge dzseki vagy minekhíjják is elegendő volt. Örömteli lett volna ha nyáron a citromsárga napszemüvegemről nem derül ki hogy hibás és nem kellett volna becseréljem egy másik példányra - ami sajna kék volt -, de így alakult. Ma pedig a sárgát szívesen vettem volna fel, teljesen feldobja az ember hangulatát, a tájat egyszerűen happynek mutatja.

Ide teszek némi marquee-t az ultralamer weblap-feeling kedvéért.

Napi blogolás. Kelés 6.00. Indulás 7.15, nem késve. Ebből következően Tétény-busz elérése, ami általában nem szokott sikerülni. Analízisre (8.15) időben beérés. Bevezetés a számításelméletbe, 8 feladatból 1-et meg tudok csinálni, többihez nem sok közöm van. Csütörtök reggel ZH belőle. Programozás alapjai. Ílommanó. 13:53 Programozás alapjainak idő előtti befejezése (tanár által), Boráros térre átmenetel, McRoyal szendvics rendelése, McRoyal szendvics eszetlen tempóban elkészítése, üvöltözés hátra a pénztáros által, hogy "siess már, siess már!!", 59. másodpercben az óra leállítása, McRoyal a 61. mp körül a tálcámra kerül, McRoyal árának közlése, fizetés, további fél perc szarakodás ebből kifolyólag, másodperc-számláló nem pörgés. Haszprus az egészen mosolygás, magában a pénztáros elismerése, ez igen, így kell csinálni. Egyetemre visszamenés, régi osztálytárs hölggyel találkozás, megtudás hogy ő is a BME-re jár, csodálkozás, örülés, röpke beszélgetés. Rohanás F épületbe, múlt csütörtöki fizika ZH eredményének megtekintése, mormogás, fél ponttal az elégségesről lecsúszás. Rohanás F épület másik lépcsőházába, kiizzadás, Közgazdaságtan ZH-írás, eredményt még nem tudás, de reménykedés. Hazaindulás alternatív útvonalon, közben megéhezés, közvetlen hazamenés előtt McDonald'sba betérés, újabb McRoyal evés, ajándék kapás. Hazaérkezés, blogolás.
Haszprus

Faszom, múlt héten aszonták a katonaságnál…

©   Haszprus   |   life
Faszom, múlt héten aszonták a katonaságnál hogy ezen a héten is mehetek sorozásra. Ma meg azt mondják hogy csak múlt héten volt sorozás és hogy baszhatom [=bírság]. Még jó hogy szerintem már több mint egy hónapja beküldtem az iskolalátogatási igazolásomat, azok meg visszadobták valami ilyen üzenettel, hogy a címzett elköltözött...
Kapjátok be a f#szomat és sz#pjátok!

Belga - Kalauz
Haszprus

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ma reggel első…

©   Haszprus   |   bme life
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ma reggel elsőre sikerült betenni a kontakt lencsét. Igaz ez már előfordult a múlt héten is párszor Mindegy úgy tűnik kellett pár alkalom mire rájöttem a helyes technikára

Ugyanakkor 8.30-kor kezdődik a Számítógép laborom, szóval.. most 7.58 van.. asszem inkább elmegyek az optikushoz és veszek még kontakt lencsét. Csak előtte felülbíráltatom a dokival hogy vajon -0,75 tuti elég-e. Pedig ma van a nagyházi-specifikációnak a napja. Mindegy.
Haszprus

Egy, az utóbbi időben hanyagolt ismerősöm…

©   Haszprus   |   bme barátok life
Egy, az utóbbi időben hanyagolt ismerősöm kedvéért egy idézet Kerékgyártó György Mikroökonómia mérnököknek és műszaki menedzsereknek című könyvéből:
A költséghatékonyság azt jelenti, hogy adott nagyságú outputot a lehető legkisebb költségráfordítással állítsuk elő. Vagy ami ugyanazt jelenti, hogy adott költségráfordítással a lehető legnagyobb outputot állítsuk elő.
Haszprus

Jövő héten mosmá állítólag mindenképpen…

©   Haszprus   |   life
Jövő héten mosmá állítólag mindenképpen be kell mennem katonaságra, sorozásra. Szar. Mi a f#szomnak? Úgyis egyetemre járok, nem hívhatnak be, akkor mi a szarnak kell megcsinálni a tesztet? Nyáron valaki aszonta nekem, hogy nem kell személyesen megjelenni, elég elküldeni az igazolást a katonaságnak arról, hogy felsőoktatásba járok. Hát ezt a katonaságnál valami személy tagadja hogy így volna.

Írjatok nekem mailt vagy kommentet, hogy ti hogy tudjátok, vagy ki az a személy a katonaságnál aki tutifrankón tudja az igazságot! Nem akarok szaros sorozás miatt kihagyni egy teljes napot az egyetemről, meg fölösleges pszichológiai tesztsorozat-szarságon átmenni.
Haszprus

5.45-kor keltem, mint említettem, egész jól…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
5.45-kor keltem, mint említettem, egész jól kipihenve. Teljesen furcsa számomra kipihenten ébredni. Máskor úgy ébredek hogy még félálomban vagyok egy csomó ideig. A kipihent ébredés ismertetője ezzel szemben olyan, mintha már órák óta ébren lennék, és fel lennék ébredve rendesen.

7.15-ös buszom kb. 7.45-re ért be, nem volt dugó. A fizika ZH 8.15-kor kezdődött és 9.55-ig tartott. Jövő héten derül ki az eredménye. Nem sok jót sejtek, de reménykedek. Nem teljesen értem, hogy miért írunk olyan anyagból dolgozatot, aminek egy része középiskolás anyag, és itt egyetemen nem ismételtük át. Ergo aki nem vágja, beszopja.

ZH után Bevezetés a számításelméletbe. Esküszöm ennek a tárgynak minden órája megér néhány fotót, a tábla valami őrület, ahogy kinéz, és amennyi/amilyen írás van rajta. A tanár óra közben megjegyezte, hogy most nem akar annyit írni, mint általában, mert észrevette, hogy akkor nem figyelünk, csak próbáljuk írni amit ő eszetlen tempóban vés fel. De aztán elfeledkezett erről a céljáról és szokása szerint követhetetlen tempóba váltott. Óra végére elment a kedvem az egésztől. BSZ után elugrottam a V2 épület jegyzetboltjába, megvenni a Mikroökonómia könyvet azon célból, hogy a jövő keddi ZH-ra készülhessek belőle. Íra 4200 HUF, nokomment kategória, főleg ha belelapoz az ember és azt a siralmas tényt látja, hogy a betűméret a szokásosnak kb. a kétszerese, hatalmas margók, stb, szóval igazából ez egy 1000 HUF-ból kihozható könyv lenne, ha nem ilyen minőségben adják ki. Ahogy Imo mondta: gyengénlátóknak készült.

Előre eltervelten elmentem a budai Skálába is, ahol beszereztem egy új Arena úszószemüveget a pénteki úszás óráimra. A kontakt lencsének nem jó ugyanis, ha uszodai víz éri. Meg amúgy gyanítom hogy idő előtt elhagynám a vízben / kikotornám véletlenül a szememből Emellett én se szeretem a vizet a szememben, az előző szemüvegem meg már beeresztette. (Vagy a napszemüveg nem erre van?)

A Skála aljában ott van egy Burger King, én meg éhes voltam, egyúttal ezer éve nem voltam Burger Kingben (életemben össz. talán 3x voltam), mert nem igazán jön be a kajájuk. Ettem most egy Whopper menüt (799 HUF). Kellemesen csalódtam, egészen tűrhető volt. A Whopper pedig jó nagy. Jóval nagyobb szerintem mint egy McDonald's átlagszendvics. Ízre talán nem annyira rulz, mint egy McRoyal, de azért eléggé finom, lehet h majd megyek máskor is Burger Kingbe, mert mint azt valaki már megmondta, a változatosság gyönyörködtet. Burger King igazából nem nagyon esik nekem útba, úgyhogy azért nem kell túl nagy gyakoriságra számítani. Már csak azért is mert hasonló mennyiséget eszek a mekiben 500-ból mostanság

Az elmúlt több mint három órában egy reklamációs prezentációt készítettem a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség részére, melyben elmondom hogy nem frankó a Columbia cipőm és nyalják meg a makkom amiért kétszer visszadobták a reklamációmat.

Napok óta akarom már benyomni a kontakt lencsét a szemembe, úgy, hogy a BME-n is hordjam, mert eddig mióta megvan összesen egyszer volt rajtam mikor BME-n voltam. Illetve kétszer. Egyszer amikor megkaptam, egyszer meg talán másnap v ilyesmi [visszakereshető a blogban ha valakit nagyon érdekel . Reggel sikerült időt szorítanom erre, igaz, ofkorsz elkéstem első óráról (analízis), de analízisről egy kezemen számolható hogy hányszor nem késtem el...

Analízist követte a Bevezetés a számításelméletbe gyakorlat, ahol is óra elején kiesett a jobb szememből a kontakt lencse. Bizonyára kidörzsöltem, bár én nem vettem észre, hogy így tettem volna. De ami talán még valószínűbb, hogy eleve fordítva tehettem be, mert reggel elég szarul láttam a jobb szememmel a balhoz képest (amikor már rajtam voltak a lencsék). Egyáltalán gőzöm sincs hogy a lencsének melyik oldalát kéne betenni a szemembe, totál hasonlóak, alig van különbség köztük. Miért nem csinálják azt, hogy valami kis jelet raknak a lencsére, ami látszódhat ugyan mindkét oldalról, de megállapítható, hogy melyik a helyes oldala a lencsének? Pl. ha ráraknának egy R betűt [csak mondtam egy példát], rögtön látszódna hogy azt mikor nézem elölről és mikor hátulról.

Ami a kellemetlen a szituban, hogy pont reggel elfogyott a folyadékom, amelyben a kontakt lencse aludni szokott, így kénytelen voltam a lencsét száraz tokba tenni. Két óra múlva elmentem az optikushoz, aki szerint jó eséllyel eltörhetett időközben a lencse. Ja és közben még a másik lencsém is kiesett a mosdóban Király. Na kiváncsian várom, miként fogadnak. Aszondja az optikus, hogy ha megtörtek, akkor tönkretehetik a lencsék a szaruhártyámat. Meg amúgy is egyébként frankó gyógyíthatatlan betegségeket lehet kapni a kontakt lencse nem szakszerű használatától, úgyhogy így hordjatok kontakt lencsét...

Ha már ott voltam az orvosi részen, ellátogattam hasi ultrahangra, hogy van-e valami bajom. Az ultrahang szerint ép vagyok

Majd jött a Programozás alapjai és az Ílommanó, akivel ma sikeresen küzdöttem meg. 75 perces szünet közgazdaságtan előtt, ezért irány a Boráros téri McDonald's Imoval és Petivel. Mondtam, hogy én most itten balhézni megyek De nem kellett balhézzak, mert bár a csávó 1 percen keresztül intézte a smart kártyámat és csak utána indította el az órát, így is letelt a 60 mp, mielőtt kiért volna a McRoyalom. Rulz. Úgyhogy alapból adott üdítőt meg krumplit. Ja és amikor a csávó nem volt ott, szólt egy csaj is (mekis), hogy valószínűleg járni fog nekem egy krumpli és egy kóla. Mi a fene van, rájuk szólt a vezetés, vagy mi ez a nagy kedvesség?

McDonald's után úgy döntöttem, nem várom meg a Közgazdaságtan izgalmait, inkább hazajövök. Itthon aztán azt tapasztaltam, hogy se szülők nincsenek itthon, se a kulcsomat nem vittem magammal, úgyhogy frankó kis várakozás. Egyébként ma ilyen szétszórt reggelem volt, mert körmöt is vágtam, de csak a buszon vettem észre, hogy a jobb kezem valahogy kimaradt a műveletből
Haszprus

Picit örülök annak, hogy itt van nagyjából x…

©   Haszprus   |   life zene
Picit örülök annak, hogy itt van nagyjából x mennyiségű zene a birtokomban, és úgy van összeválogatva, hogy majdnem mind tetsszen magamnak. Szerencsére jóideje rájöttem hogy az értéktelen szarokat egyszerűen nem kell megtartani. Van aki mániákusan gyűjt mindent, lényeg h minél több cucca legyen. Én inkább arra hajazok, hogy ne vegyem magam körbe fölösleges cuccokkal.

Mi a véleményetek arról az asszonyról akinek felgyulladt a napokban a lakása, mivelhogy túl sok szemetet halmozott fel és vmi lángra kapott? LOL?
Újabb lakástűz történt amiatt, hogy óriási mennyiségű szemetet halmozott fel egy idős ember a lakásában. A tűzoltók az RTL Klub Híradójának kamerái előtt mentették ki az asszonyt a belvárosi házból.

A négyemeletes ház földszintjén lakó idős asszony régóta gyűjtötte a szemetet lakásában, és az óriási mennyiségű szemét gyulladt ki hétfőn délután. A lakásban lakó idős asszonyt a tűzoltók mentették ki, majd füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Forrás: RTL Klub Online
Haszprus

fontos, important, importante, important, wichtig…

©   Haszprus   |   life
fontos, important, importante, important, wichtig, importante, importante

Nos a fenti sorból kiderül, hogy a magyar egy csöppet mintha eltérne a babelfish által ismert többi nyelvtől, ellenben azok nagyon hasonlatosak e szó tekintetében egymáshoz

Ja igen, amiről írni akartam... Kérdezlek Titeket, kedves olvasóközönségem, hogy kell-e ilyen nektek? Látjátok-e valami minimális értelmét? Válaszotokat vmilyen módon juttassátok el hozzám. Pl. kommentben, vagy haszprus[qkac]freemail[pont]hu-ra írt leveletekben. Thx.

2024. már. 06. 03:40 freemailes email cím lol! aztakurva

Haszprus

Arra értem haza, hogy apám visszavette…

©   Haszprus   |   bme hwsw life úszás
Arra értem haza, hogy apám visszavette a nyomtatóját, amit október 4-én nyúltam le. Így most frankón nemtok má megin nyomtatni netes segédleteket, pedig rengeteg van belőlük a BME-s tanárok honlapjain. Azér kell neki az a nyomtató, mert bár van egy másik, az nagyobb hardvert igényelne mint ami neki van (p300 64mb ram notebook). Mondtam neki, hogy kéne új gépet vennie, ami vagy notebook akksival, vagy akksi nélkül, vagy asztali gép. Mivel neki hordozhatóság kell, és akksi (téves igény, több éve rossz a gépe akksija és semmi baja sincs ettől), ezért marad a notebook akksival. Suxx0r (pénzügyileg).

A mai napról. 5-kor keltem, 5.45-ig szarakodtam a gép előtt, aztán nagy hajrá mert 6.00-kor indulnom kellett. Fürdés stb negyed óra alatt, picit problémás, kaja megin kimaradt, szinte egyik reggel sem érek rá a kajára, mert mindig elszarakodom az időt.

Hú. Most veszem észre. Fel van húzva a redőnyöm. És ez különleges. Ezidáig sötétben éltem, mert a CRT elég gázosan nézett ki ha besütött a nap. Oké, hogy a nap most nem süt be, de azér elég világos van, TFT rulz mert tökjól látható. Asszem kezdem teljesen megszokni. Még picit gázosak a filmek, de már nem mondom meg kapásból ha egy frame gázosan néz ki, le kell pause-olnom hozzá a filmet. 16 milla szín helyett nemtom mennyit jelenít meg, de jelentősen kevesebbet. Cserébe élvezhetem az 1280*1024-es felbontást, amit CRT-vel nem tudnék megtenni, mert ahhoz egy 17-es CRT kicsi (kicsik rajta a betűk), egy 19-es CRT meg már akkora, hogy nem fér el az asztalomon. Az asztalomat pedig nem lehet bővíteni, így is meg van toldva hátrafelé kb. 20 centivel.

Nah, reggeli kelés után bementem úszni a BME uszodájába, 7-re. Mondjuk kb. 6.35-re beértem, mert nem volt semmi forgalom, tök fölöslegesen, de nem lényeg. Az úszást ezúttal már egész jól bírtam, asszem kezdek belejönni, bár a tanár szerint teljesen rossz ütemben nyomom a dolgot. Mindegy. Holnap szombat, de a BME-n pénteki nap van, úgyhogy úszás megin, meg az összes többi óra ismétlése, ami ma volt... (angol felsőfok előkészítő, digitális technika)

Na, úszás után irány az angol óra, kivételesen időre ott voltam és leraktam magam az első padba, ahol szoktam ülni, mindez 10 perccel órakezdés előtt (whow!). A tanár később ért be mint én (whow!). Olvassa a névsort, hogy kik vannak jelen, az én nevemet felolvassa, majd hozzáteszi, hogy ő késni szokott, és megy tovább, erre szólok neki hogy hé tanító néni, itt ülök az orrod előtt 1 méterre, itten vagyok he. Okez. Utána lezavartunk egy lájtos angol felmérő tesztet, kiváncsi vagyok hogy hogy sikerül, a teszt 25 kérdésből állt, az első felének nem vágtam a szókincsét, úgyhogy tipp-mix befigyelt

Angol óra kellős közepén csörög a telóm. Persze nem csörög, csak vibrál. Leteszem, nem veszem fel. Pár perc múlva csörög megin. Magántelefonszám.

Csörög a játéktelefon.
Felkapom: Ki az?
- Julcsi vagyok...
- Szevasz, na mi az?
- A játéksarokban vagyok.
- Oké Juli. Rögtön ott vagyok. Négy évesen is lehet egy jó napom.
Fenti idézet a Belga - Majd megszokod albumról, Ovi c. számból való [Ide vág a Winamp-ikon: ]. Szerezzétek be. Az egész albumot. [Ezt fölöslegesen emelem ki hisz csak úgy tudjátok beszerezni ha az egészet megveszitek, nem árulnak még számokat a hanglemez-boltokban, nem igaz?] Baromi jó.

Szal felkaptam másodikra, és nagyon halkan diskurzusba kezdtem. A dékáni hivatalból hívtak. Hát igen, ki##szott fontos ember vagyok, hogy csak így lazán a dékáni hivataltól hívogatnak, nem? Közölték hogy alá kell írjak valami nyilatkozatot. Mondom oksa, lerendezem hamarosan, no para. Úgyhogy angol óra vége felé elkezdtem kicsusszanni észrevétlenül a teremből, mindezt egy méterre a tanár orra hegyétől, aki sajnos sasszemével kiszúrt és nekem szegezte a kérdést, hogy Olivér, Önnek vége van az órának?, mire azt feleltem Igen, a dékáni hivatalba kell mennem[, lerendezem őket.]

A dékáni hivatal. Sorbanállás. A sor rövid, sorbanállás 15 perc saccperkábé. Elém rak a nő egy papírt, hogy ezt töltsem ki. Oki-doki, no problemo. A papír arról szól, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem hogy a BME-n állami finanszírozást veszek igénybe. Namost ez szép, csak nem igaz, mert költségtérítésen vagyok. Megoldás? A megoldás fél órát váratott magára, de végül az lett, hogy a veszek igénybe részt áthúztam, és a helyére nem veszek igénybe került. LOL. Erről minek papírt írni? De mindegy.

Aztán digitális technika, azzal a tanárral, aki már egyszer helyettesítette Selényit, több-kevesebb sikerrel. A mai előadás nem fulladt botrányba annyira, mint múltkor, bár a tanár érezte, hogy bizony múltkor pórul járt a táblánál, mert ma megeresztett egy poént arról, hogy nem tud figyelni a táblára felírt feladatra, ha ekkora zaj van.

Szünetben dobtam egy kávét, mert éreztem hogy az álom manó a nyomomban van. (Abból következtettem erre, hogy ülve elszundikáltam picit óra közben.)

Digitális technika után úgy döntöttem, követem terveimet, miszerint lecsekkolom azt a fodrászatot ami-t a BME körül láttam. Panelház ajtajára ki van írva, hogy fodrászat, és a nyitvatartás. Hm. 12.30-tól 17.00-ig. Érdekes, gondoltam magamban, bizti valami privátfodrász ezerrel, bizti a saját lakásában nyomja, etc. Hát a tévedés az csak a helyre vonatkozott, mert nem a lakásában, hanem a panelház pincéjében volt az üzlet. Belépek, hárman trécselnek, kérdezem, bocsi nyitva vagytok már? (merthogy 12.27 volt, és 12.30-kor nyitnak) Mondták, hogy ja, jöjjek be, foglaljak helyet. Gyorsan felmértem a terepet, már ez előtt, és tudtam, hogy hibáztam amikor idejöttem. Kb. full üres helyiség, némi fodrászszalonra utaló nyom, de ennyi. Volt egy vagy két várakozó szék, semmi üléssor vagy ilyesmi. A nő elkezdte vágni a hajamat ahogy kértem, de alig vágott belőle, sztem kb. úgy maradt az egész ahogy volt. Nem kívántam véleményemet számára kifejezni úgyhogy eljöttem szépen rendesen fizetve, pedig gondolkodtam, hogy rákérdezek: mióta üzemel ez a bolt? van fodrász képesítésed? a fiad haját te vágod és úgy gondolod hogy akkor már fodrász üzletet nyithatsz? és hasonló kérdések merültek fel bennem a totális amatőrizmusuk miatt. Az amatőrizmusnak az is része volt, hogy fél kiló hajat otthagyott a képemen a művelet végén. Mondom, 'ezt le tudnánk valahogy szedni innen'? Elkezdi az ecsettel (vagy mivel) tisztogatni megin az arcomat, de az orrom tájékát szinte teljesen kihagyta, aztán közölte hogy ha gondolom tisztogassam le az ecsettel én magam, mert én biztos jobban érzem. Hmm. Amatőrizmus rulez.

Na hazavágtattam a BKV istencsászár járatával, de útbaejtettem egy mekit a Campona mellett. Egy McRoyal szendvics rendel. Szerencsére beköszöntött ide is a 60 mp-es időhatár, ami - ha valaki nem tudná - annyit tesz, hogy 60 mp-en belül ha nem tudnak kiszolgálni, akkor adnak ajándékba egy kis üdítőt meg kis krumplit. Zsír, 500 hufból megvolt egy McRoyal menühoz konvergáló dolog. A 4 deci kóla sztem úgyis sok egyszerre. Rulez. Bár most nem ilyen szándékkal kértem McRoyal szendót, de ajánlom mindenki figyelmébe, hogy kérjetek olyan szendót, ami épp nincs nekik készen, több mint nulla esélyetek lesz rá hogy nem fognak tudni 60 mp-en belül kiszolgálni

Huh ez volt eddig a leghosszabb bejegyzés itt a blogon, asszem.

Haszprus

Kermi leszophat. Bevittem a cipőmet a Columbia…

©   Haszprus   |   hwsw life
Kermi leszophat. Bevittem a cipőmet a Columbia boltnak ahol vettük, mondván, hogy 27k-s cipőn nehogymár ekkora batár nagy púp legyen, tök igénytelenül néz ki, hibás a varrása. Visszadobták hogy jó az (1 hónapba telt). Elvittem kermihez, ott ugyanez, csak hamarabb. Visszavittem megin, azok meg visszadobták ilyen indoklással (!), hogy nem vizsgálják újra, mert elsőre is visszadobták már! Hihetetlen! Két vizsgálati lehetőség van a kerminél, utána jön a bíróság. De vajon mire van a két vizsgálati lehetőség? Azoknak, akiknek jó a cipőjük, és nem dobták vissza elsőre? Nemtom érthető-e a probléma, remélem igen. Minek van két vizsgálati lehetőség, ha a másodikat azzal elhárítják, hogy az első vizsgálatot már elvégezték?

Kurva idegesítő. Ráadásul a TFT is több szempontból szar, egyrészt a vibrálás, de csak DVI-n (analógon nem, és DVI-n is csak egy bizonyos szürke háttér előtt vibrál, egy meghatározott háttérvilágítás-erősség mellett). Másrészt pedig olyan mintha 256 színben nyomná a dolgot. Nagyon gázos színátmeneteket produkál. Pl. itt a Haszprus blog logó felül, totál szét van töredezve, tipikus 256 szín effekt... Holnap visszaviszem. Nemtom mi legyen. Pénzt ntom visszaadnak-e, valószínűtlen. Ugyanilyen modellre nincs értelme cserélni, mert valszeg azoknak ugyanilyen gáz a színmélysége.
Haszprus

Október harmadikai vezetésemről ugyan nem…

©   Haszprus   |   fotózás life

Október harmadikai vezetésemről ugyan nem sokat szóltam, de most eszembe jutott hogy azért lehetne mit. Biatorbágy környékén vezetgettem, mikor is családi házak között [ott más nincs is járva észrevettem egy teljesen forgalmatlan út szélén levő kis vörös macsekot. Nagyon aranyosnak nézett ki, úgyhogy fogtam magam és kipattantam a volán mögül, hogy lencsevégre kaphassam. A macsek teljesen szelíd volt, született modell, merthogy nem menekült el előlem, pont ellenkezőleg, tette-vette magát hosszú percekig. Gördült a fűben össze-vissza, mindenfélét csinált, nagyon jó kedvében volt. Készítettem róla néhány képet aztán tovább eveztem...


A képek kattinthatók.
Haszprus

Az előbbi lottós bejegyzésemmel kapcsolatban…

©   Haszprus   |   life
Az előbbi lottós bejegyzésemmel kapcsolatban XTR kollégával elmélkedve arra jutottunk, hogy mindketten szívesen létesítenénk valami lakóparkfélét a lottónyereményből, ahova a saját haverjainkat költöztetnénk be. XTR fejenként 3-500 négyzetméterrel számol, én inkább asszem kisebbre veszem ezeket a méreteket, szerintem tök fölösleges ekkora tér egy embernek, persze, luxus meg minden, meg 3,5 mrd, de nekem nem hinném h igényem lenne ilyen méretű lakásra. Főleg mivel én úgy képzelem, hogy a terekből igen sok közös használatú lenne. Pl. nappali, valami kajálda (esetleg nappaliba integrálva), konyha (amolyan majszolnivaló cuccoknak), mozi (persze kényelmes fotelekkel), konditerem, uszoda, ilyesmi. Ami még kircsi lenne sztem, az az, hogy a közelbe kéne költöztetni mindenféle éttermet meg egyebet, és noha ők a nagypublikumot is kiszolgálnák, minket high-priorityn szolgálnának ki. Közel lennének, így a házhozszállítás igen gyorsan menne tőlük. És a fenntartási költségük se lenne nagy (nekünk), hisz a publikum számára nyitva lennének.

Vicces, de csomó emberben rögtön az merül fel hogy a 3,5 mrd-dal hogy kéne spórolni hogy maradjon is. Spórolni. 3,5 mrd-dal. Beszarás Any comments?
Haszprus

Nem lottóztam, holott az az első lépés

©   Haszprus   |   life
Nem lottóztam, holott az az első lépés az ötös megnyeréséhez. Ettől függetlenül azért szeretek gondolni olyasmikre, hogy mi lenne ha egyszercsak elöntene a pénz. Sajnos nem is olyan valószínűtlen, amit az index topicjaiban lehet olvasni ilyen témákban, miszerint tönkremenne minden, megfenyegetnének, barátok elhagynának, stb, de én mondjuk inkább az optimistábbik képpel szoktam foglalkozni, nevezetesen hogy miket vehetnék a léből. A befektetéseket meg ilyesmiket azt most nem mondom, mert ilyesmikről nem szoktam fantáziálni. Az már hülyeség, úgyse nyerem meg, szal most mit filózzak azon hogy hú konkrétan milyen kötvényeket vennék, ez nem a pénz előnyös részeihez tartozik, hanem a kezeléséhez.

Na miket vennék?

1. Vennék valami frankó házat vagy lakást. Alap, de jó kérdés. Házat, vagy lakást vennék? Nem is tom olyan határozottan ezt a dolgot megválaszolni. Családi házban manapság kicsit kevéssé biztonságos lakni. Ugyanakkor talán mégis azt választanám. Gondoltam régebben arra, hogy kőgazdagság esetén se családi házba mennék, mer onnan hiányzik a lakóközösség. Ugyanakkor átgondolva ezt a témát, a lakóközösség mit jelent számomra jelenleg? Hát barátokat semmiképpen sem (bár ez talán azért van mert nem igazán vannak korombeliek errefelé, és azon kívül hogy besétálok a lakásunkba, nem töltök a lakás környékén semmiféle időt, mivel a sulim és minden egyéb elfoglaltságom teljesen más városrészeken helyezkedik el / helyezkedett el mindig is). Ellenben jelent zajt, a szomszédban zajló veszekedések hallását, az én általam nyomatott muzsikának bizonyos hangerő alá forszírozását, a parkolóban a gyerekek ricsaját, a velük üvöltő anya hangját. Az egyetlen előnye - de ez azért elég nagy előny - a társasháznak, hogy az ember kicsit (nemkicsit!) jobban biztonságban érzi magát. Nem kell kertet tisztántartania. Bár ez utóbbi unlimited pénz esetén nem probléma.

2. Szerverparkot létesítenék a családi házam valamely szegletében (valahanyadik pinceszint pl . Ott üzemeltetném a saját website-jaimat. Amiket hobbiból nyomatnék. Pár dolgot biztos csinálnék ilyen téren. Vagy mégsem? Gondoljunk bele, unlimited money-val nem lennék arra kényszerítve, hogy a gép (ami relatíve olcsó) legyen a fő szórakozásom. Utazhatnék helyette. Stb. Ki az a debil, aki gép előtt ülne, ha utazhat is helyette, meg ilyesmi? Persze biztos gépeznék akkor is, de nem ez lenne a fő szórakozásom. Mint ahogy nyáron sem az volt, node a nyár elég költséges is volt ennek megfelelően.

3. Kettes pontban említettek szerint utazgatnék. Mindenhova. Nem sok hely lenne, amit kihagynék. Ha nem is azért, mert minden egyes hely borzalmasan érdekel, de azért, mert miért is ne nézném meg. Anyagilag nem volna problémás.

Most így nagy vonalakban nagyjából ez a három dolog van. Persze lehetne részletezni, hogy a világon milyen helyek érdekelnének, meg milyen weblapokat akarnék üzemeltetni, meg milyen módon képzelném el a ház berendezését, de ezekről oldalakon keresztül lehetne írni szal itt most erre nincs keretem, el se olvasnátok

Update 19:45 Hmm, esetleg azért a ház téma mégis részletezhető egy picit. Éspedig hogy hol laknék? Hú. Nagyon beszűkülve azt kérdezhetném, hogy Budapesten belül hol. Kicsit kevésbé, hogy Magyarországon belül hol. Ugyanakkor bárhol lakhatnék külföldön is, 3,5 mrd az jó summa ilyesmihez, szal mindenhol megengedhetném. De nemtom hol szeretnék lakni. Hoplá. Miért kéne egy helyen? Több helyen is lehetne házam, na ja, kőgazdagéknál már csak így szokás, nem igaz? Nyári rezidencia, stb. befigyelhet keményen Minden esetre én szeretek Bp-ben gondolkodni, asszem valahol Rózsadombon, vagy az első kerben, vagy valahol a Gellérthegyen, ilyesmi helyeken nem volna rossz lakni. Mit gondoltok?
Haszprus

Kocsikázás alkalmából megin gyönyörű része…

©   Haszprus   |   life
Kocsikázás alkalmából megin gyönyörű részeken jártunk, hihetetlen hogy milyen szép kertváros van tőlünk nem túl messze. Pontosabban a kertváros igaz hogy alapból szép, de vannak zsír új utcák zsír új kőgazdag házakkal, köztük happy utcagyerekekkel hordákba verődve. Kár, hogy nem vittünk fényképezőt.
Haszprus

Jelentés: nem próbálkoztam meg a kontakt lencsó…

©   Haszprus   |   hwsw life
Jelentés: nem próbálkoztam meg a kontakt lencsék beillesztésével, mert az elmúlt 1 órában azon szenvedtem, hogy apám gépén belőjem a nyomtatást normálisan. Egyszerűen nem nyomtat. Hogy miért, az rejtély. Szerintem azért, mert az új nyomtatójának nagyobb a hardverigénye, mint az előzőnek, és egyszerűen nem bír belátható idő alatt nyomtatáshoz kezdeni. A telepítő ki is írta, hogy nem lesz elég a processzor a dologhoz. Amit egyébként a gépről tudni kell, hogy 300 MHz, 64 MB RAM, és notebook, ergo lassú a vinyója. Plusz, WinMe, ami annyit tesz, hogy nem tudom megnézni, hogy milyen process mennyit eszik a memóriából, prociból, stb., vagyis hogy mit is kéne kilőni ahhoz, hogy ne járjon a proci folyamatosan 90-100% környékén. Ha tudtok olyan progit ami kiír ilyen adatokat, akkor írjátok kommentbe, vagy mailemre: haszprus[qkac]freemail[pont]hu.

Igazság szerint azt a gépet kőkeményen le kéne már cserélni, csak ezt nem akarom apámnak javasolni, merhát mégiscsak krrrva drága egy új notebook. Asztali gépet javasolhatnék neki, de akkó azt meg nem tudja a telekre vonszolni ha akarja [szokta]. De még csak a rendszert se tudom újratelepíteni, hogy hátha vmi bug folytán van ez a 90%-os alap prociterhelés, mert egyszerűen nincs hova backupolni a cuccait (2,5G vinyó, no cd író, no lan, csak 56k dialup meg 1,44MB floppy köti össze a gépet a külvilággal, meg persze cd olvasó, de azzal nemtok mit kezdeni ilyen helyzetben).

Mikor szerdán a Microsoft székházban jártam, és néhány fotót készítettem, többek közt magáról a Microsoft székház belsejéről, a recepciós hölgyemény felpattant helyéről mikor belekerült a fényképezőm látószögébe, s hangosan rikácsolni kezdett a tőle 10 méterre levő munkatársainak: Hogy gondolja hogy engedély nélkül lefotózhat?! [...] Hmm. Vajon szégyeli a munkáját, szégyeli önmagát, vagy mi a manó? Nem tudom megérteni az ilyen embereket. Majd pont engedélyt kell kérjek ahhoz, hogy fotózhassak olyan helyen, ahol csomóan tolonganak a képben. Ennek jeléül ide teszek egy képet ahonnan még nem sikerült elszaladnia. Muahahhaha.
Haszprus

A fotó talán hagy némi kívánni valót maga…

©   Haszprus   |   life
A fotó talán hagy némi kívánni valót maga után, de mikor a néhány perce felfedezett Pohly Ferenc netBLOGjában olvastam, hogy szerdán volt egy frankó kis szivárvány itt Budapesten, eszembe jutott, hogy hopplá, azt én szerencsésen le is fotóztam. Igaz, autóból. De azért csekkoljátok, mert tényleg nem mindennapian nagy szivárvány volt.
Haszprus

Úgy volt hogy vezetgetek kicsit, de ebből most…

©   Haszprus   |   bme life coolpix
Úgy volt hogy vezetgetek kicsit, de ebből most csak 1 perc lett. Nembaj, majd 5-10 perc múlva repesztek megin.

Valaki a dinoszauruszok kihalására keresett rá a blogomon. Hát ez nem gyenge. Srácok-lányok, tisztázzuk, a blog azt jelenti hogy weblog, azaz webnapló, amelynek a tulajdonosa leírkálja napról napra - vagy ahogy neki jól esik -, hogy milyen dolgok foglalkoztatják.

Most pl. az foglalkoztat, hogy ma 2 órám volt BME-n ( 4 * 45 perc), melyből a Bevezetés a számításelméletbe c. tárgyat már-már kilátástalan megérteni. Amikor az előadó azt mondja, hogy de hisz ez könnyű, akkor harsány röhögés tör elő a teremben ülő 200 főből. Mert valójában krrrrrva nehéz. A jobb oldali képre kattintva lecsekkolhatjátok, hogy úgy nagyjából miket tanulunk.

Haszprus

Microsoft székház

©   Haszprus   |   fotózás hwsw life történelem coolpix öltöny barátok
A Microsoft Magyarország székháza a Graphisoft Parkban. Kellemes. Asszem tudnék itt dolgozni.
A bal kép: valami oda nem illő a parkolóban... Skoda 120 is befigyelt, de azt elfelejtettem lefotózni.

A jobb kép: Haszprus és Egon előadást tart a Hello World programok változatairól.

Haszprus előadást tart a Microsoftnál.
Bal kép: Haszprus megadja blogjának elérhetőségét.

Jobb kép: Tablet PC

Az összes kép klikkolható, klikkoljon Ön, ha érdekli valamelyik.

Update 1 De hogy valami tényleges szöveget is írjak. Alapvetően a Microsoft Magyarország székháza vonzott az egész előadásban, nem a .net. Bár az is érdekelt picit. A wireless cuccok már kevésbé (erről a két témáról volt az előadás). Mégis azonban úgy alakult, hogy a wireless cuccokról szóló előadás sokkal érdekesebb lett. Mindkét előadó elég jól nyomta mind a témát mind az angolt, azonban a wireless cuccok olyan szinten felkeltették az érdeklődésemet hogy egész komolyan el tudnék magamnak képzelni egy Tablet PC-t. Kár hogy fél milka egy olyan.

WiZARD megmutizta az ipaqját, hát az sem egy uccsó szerkezet. Valahogy nem igazán éreztem át az ipaq feelinget, amíg csak beszéltek nekem róla, azonban mégis jó kis szerkezet így kézben tartva, és téleg egész sokoldalú. Pl. meg lehetett rajta nézegetni jó nagy felbontásban a digi fényképezőmmel készített képeket rögtön. Bár más kérdés hogy azért lehetne jobb is a kijelzője. Meg a képátméretező szoftvere, mert szerintem túl életlenre simítja a leméretezett képet. De amúgy jól néz ki, szép csili vili felület, határozottan tetszik.

Update 2 Jah, amúgy egy sárga msdn-es [microsoft developer network] tollat kaptunk ajándék gyanánt. Inkább Tablet PC-t adtak vóna...

Update 3 Jah, és én voltam egyedül öltönyben. Sebaj, elég jól éreztem magam benne. Szeretem ezt az öltönyt. Igaz amiben egyébként mentem volna, azt a cuccomat is szerettem volna

Haszprus

Lesz ez a holnapi Microsoft-előadás. Eddig…

©   Haszprus   |   hwsw life
Lesz ez a holnapi Microsoft-előadás. Eddig valami jóra gondoltam. De ma volt egy westeles, amin ugyan én nem voltam, de WiZARD ott volt. Lássuk...

(Haszprus) én azt gondoltam h ez vmi jó presztízses cucc lesz... nem az?
(WiZARD) hát énis arra számítottam
(WiZARD) néző: ~15 BME-s arc, és ~15 külföldi (román, olasz meg nem tudom milyen) diák
(WiZARD) westel előadás: elmesélték gsm történelmet, meg G3ig eljutottunk, nem túl mélyen....
(WiZARD) volt pár teló amit lehettt nyomkodni....
(WiZARD) utána 2 óra szünet, gagyi szendvicsek, kóla, almalé.
(WiZARD) délután meg 2 BME-s diák tartotta az előadást..
(WiZARD) első arc elmonta ugyanazt amit az egyik westeles... kurvajól beszélt angoulul....
(WiZARD) második arc meg symbian fejlesztést, programozást monta el, angolul kurvaszarul beszélt
(WiZARD) és dög unalom volt
(WiZARD) ez az arc szétszórt 6 3650es telót hogy nyomkodjuk
(Haszprus) ja és volt vmi ajándék?
(WiZARD) nem volt ajándék
(Haszprus) hallgatóság hogy fogadta a dolgot?
(WiZARD) délelőttöt jól.
(WiZARD) első BME-s arcot jól, csak kár hogy már elmonták délelőtt
(WiZARD) másodikon mindenki pofázott, és le se szartuk
(WiZARD) szerencsétlen full kocka, öltöny+adidas edzőcipő, szósászifon szemüveg, és a mintaprogi, amit ott írt nyomtatott forráskódból nem működött

Azért még mindig reménykedem hogy ez nem lesz ennyire ratyigagyi, az MS azért mégis "csöppet" nagyobb cég mint a Westel. Fényképezőt viszek, hátha lesz mit fotózni Vagy legalább eltöltsem vmivel az időt Egyébként morcos leszek ha gagyi lesz, mert 2 analízis előadást (4*45 perc) hagyok ki, meg egy Digitális Technikát (2*45) és egy Bevezetés a számításelméletbe gyógygyakorlatot (2*45 perc, fakt). Viszont ha minden jól megy, MS után elmegyek WiZARD-ékhoz oszt megszemlélem a TFT-jét. Bár nem várok túl sokat, ezek a mai TFT-k még mindig ratyik szerintem.
Haszprus

Lenyúltam apám egyik nyomtatóját, mer kényelm…

©   Haszprus   |   hwsw life
Lenyúltam apám egyik nyomtatóját, mer kényelmetlen volt állandóan hozzá rohangálni nyomtatni, főleg most h a gépén hibás az usb port fizikailag, és állandóan tartani kell a gép hátában kézzel a kábelt (lolka , hogy nyomtasson, meg nincs floppy meghajtó a gépemben, cdrw-m sincs itthon, az ő gépén nincs adobe acrobat, etc, szóval sok volt a probléma
Haszprus

Jövő szerdán megyek Microsoft Hungaryhez angol…

©   Haszprus   |   bme hwsw life
Jövő szerdán megyek Microsoft Hungaryhez angol nyelvű előadást hallgatni a .Net-ről meg a vezetéknélküli eszközökről. 11-től 17-ig tart két részletben, 13-tól 15-ig szünet van. Megkérdeztem őket hogy mégis hogy fog ez kinézni, röviden annyit mondtak, hogy interaktív lesz, kérdések lehetnek (de ez mit jelent, ők kérdeznek engem, vagy én őket? , és kb. 35-en leszünk. Kiváncsi vagyok milyen arcok lesznek ott "Talán" viszek fényképezőgépet

Remélem kapunk a Microsoft legújabb billentyűzetéből/egeréből egy-egy példányt, vagy ilyesmi. De ami valószínűbbnek tűnik, hogy tollat, papírt, pólót, egérpadot, meg zacsit fogunk kapni

Ami a gáz, hogy emiatt ki kell hagyjak BME-n 10*45 percnyi órát, amiből 4*45 perc pont ZH előtti analízis
Haszprus

Asszem rájöttem, hogy az albérletnek az én…

©   Haszprus   |   bme life
Asszem rájöttem, hogy az albérletnek az én esetemben semmi előnye nincs. Előnye volna, hogy benn laknék a városban, ami önmagában az élet számos területén jelent előnyt, elsődlegesen azonban időben előny, ugyanis nem kell utazgatni. Azonban ezt rögtön semlegesíti az, hogy kell viszont mosogatni és főzni. Az, hogy nem főzök, az nem kivitelezhető, mert anyagilag nem megengedhető hogy a hónap minden napján éttermi kaját egyek, legyen az akár gyorséttermi, akár házhozszállított.
Haszprus

Sajna a kontakt lencse nem igazán jött be. Múlt…

©   Haszprus   |   life
Sajna a kontakt lencse nem igazán jött be. Múlt csütörtökön csináltattam, és hordtam pár napot. Azonban gondok vannak vele, éspedig az, hogy egyelőre elég nehezen megy a szemembe passzintása, képes vagyok fél órát is vacakolni vele, mire végre sikerül, de utána 5 perccel képes is vagyok kidörzsölni, úgy viszket tőle a szemem. Persze elönt az ideg ilyenkor és közveszélyessé válok. A másik probléma, hogy légkondis teremben (lsd. BME I épület) nagy légáramlás van, és a kontakt lencse kiszárad ezerrel, merthogy több könnyet emésztene, de persze nincs miből. Erre való a műkönny, azonban a műkönny nekem nem jött be, valahogy elhomályosodik tőle a kép. Pedig kontakt lencséhez is használható a használati utasítás alapján.
Haszprus

Aki kérdez, 5 percig buta

©   Haszprus   |   life barátok
Ez olyan szinten jó hogy kénytelen vagyok megosztani veletek:
Aki kérdez 5 percig buta, aki nem, az az is marad.
Ma megkérdezték tőlem, hogy mi az a blog. A blog a weblog szónak a szleng formája, azaz webnaplót jelent. Lényege hogy van a júzer aki eltökéli hogy ő itten most lepublikálja a gondolatait, életét, napról napra, vagy ahogy gondolja, és vannak az olvasók [vizitorok] akik meg jól lecsekkolják az ő írásait lehetőleg egy perces intervallumokban, végtelen ciklusban.
10 órányi BME nem jó. Napi 4 óra alvás nem jó. Ez utóbbit bepótlom a BME-n, pl. analízist úgy ahogy van átaludtam. Mint ahogy az előző néhány analízist is. A többi órán is nehezen megy az ébren maradás, de az analízis az első óra, és olyankor még nincs bennem kávé. Egyébként BME-n kezdtem kávézni, előtte max 10 csészével ittam életemben. Nem jó.

Jelentkeztem BME-s keretek között valami angol előadásokra, amit a Westel, Nokia meg Microsoft tart. 15-en mehetnek, az első 15 jelentkező. Kiváncsi vagyok, benne leszek-e. Mondjuk nem baj ha nem, mert az előadások miatt 10+10+4 órát kéne kihagynom, ami azért elég durva. Viszont kircsi lenne a Microsoft székházába menni, meg ilyenek. Talán adnának ingyen szoftvert. Nokiánál ingyen telót. Westelnél ingyen előfizut. Valaki ébresszen fel
Haszprus

Kondorosi task completed, 1 órát lubickoltam…

©   Haszprus   |   life bme történelem
Kondorosi task completed, 1 órát lubickoltam, aztán nem is voltam annyira fáradt mint szerdán. Utána a kondorosi mellett levő nyugis kis lakó-pihenő övezetben toltam a veszélyt, ovkóz csak 30kmph alatt. Hogy minek csinálok ilyeneket, arra igen egyszerű a válasz: azért mert még nincs jogsim, ellenben hamarosan jön a rutinvizsga, aztán a forgalmi, oszt gyakorlok. Meg mert jó.

Hazaérvén relatíve keveset tanultam sajna, de legalább megcsináltam a Számítógép-laboratórium* házit, kész csoda. Bár beadandó, így nem annyira. Akit érdekel, hogy mi volt a házi, az lecsekkolhatja itt.

* SZG-labról annyit kell tudni, hogy ez a Digitális technika mellett a második (és egyben utolsó értelmes tárgyunk. Na jó, nem rossz még a Programozás alapjai I sem, azonban az lényegében ugyanaz mint az SZG-lab, csak éppen labor helyett előadás formátumban.

Haszprus

Csütörtökön azt írtam…

©   Haszprus   |   barátok bme life történelem
Csütörtökön azt írtam, túl sok dolog történt ahhoz, hogy kifejtsem. Úgyhogy most mesélek a csütörtökről...

Először is már egy hónapja nem vagyok túl jó állapotban, sokat idegeskedek és egyéb problémák is vannak, de nem mentem vele eddig dokihoz. Csütörtökön megin kissé szarul éreztem magam, úgyhogy úgy döntöttem hazajövök. Megvettem az Analízis jegyzetet, aztán visszafordultam és bementem a K épületbe, ahol az orvosi rendelő van. Nem sok kedvem volt kivizsgálásra menni, ezért inkább a szemészetet vettem célba. Előttem egy lélek se várt, úgyhogy gondoltam leülök és ha bejutok, körüljárom a kontakt lencsék témakörét. Kb. 3 éve szemüveget hordok, -0,75-ös szóval nem túl erős, nélküle simán megyek az utcán meg ilyesmi. Nem is szoktam hordani, mert zavar a kerete, koszolódik, stb, szóval szemüveg suxx. Kontakt lencsével eddig nem nagyon számoltam, mert egyrészt drága - ezt majd kifejtem -, másrészt nem voltam vele tisztában, hogy vajon milyen veszélyekkel jár, pl. történhet-e valami, ha a szememet dörzsölöm, amikor benn van a lencse, stb.

Na felvilágosodtam mindezen témákban, nem részletezném, akit esetleg érdekelne pár alapinfó, az kérdezzen a kommentekben

Ítmentem az optikushoz, ott felpróbáltuk a -0,75-ös lencséket. Ez nem volt egyszerű, szerintem negyed órát próbálkoztam a jobb szememmel, aztán amikor azt feladtuk, akkor áttértem a balra, azzal is negyed óra elment mire sikerült. Utána a második lencsét be akartam tenni a jobb szemembe, az második próbálkozásra sikerült

Optikus után találkoztam a K-ban Billel, aki éppen a Sch-be ment, utána meg más elfoglaltsága volt, lényeg hogy dumcsiztunk 3/4 órát. Bill régi netes arc, nem budapesti, viszont már kb. 6 éve ismerem, ő a legrégebbi akivel azóta is kontaktban vagyok. És most felvették a BME-VIK-re villamosmérnöknek, úgyhogy kicsit gyakrabban fogunk összefutni Naszal felugrottam a Sch-be picit, megnéztem milyen egy koliszoba (egész tűrhető), a kilátás überfrankó a 15. emeletről, egészen apró kis vityillóknak tűnnek a 10 emeletes panelmonstrumok, elképesztő.

Bill után találkoztam apámmal Az Egyetem körül, hazahozott kocsival, királyság, bkv meg suxság. Elmentem házidokihoz, megkérdezni hogy vajon mi bajom lehet az elmúlt egy hónapban. Lehetséges hogy pajzsmirigy túlműködés, erre többféle tünetet is produkálok, most ahogy így neten utánanéztem, 8-ból 6-ot

Nah, házidoki után ugrás a Camponába, ahol az egyik üzletben kiárusítás volt, és 8k körüli cuccokat vesztegettek 1,5k-ért meg ilyenek. Be is szereztem 2 gatyát, 2 inget, 1 pulóvert, mindezt 10499 hufból. Királyság. Utána beugrottam camponai mekibe és betoltam 2 sajtburgert meg 2 2,5-es fantát, mindezt 500 hufból. Miután fizettem, elgondolkodtam, hogy vajon tényleg jól jártam-e, és nem éri-e meg jobban egy menü 800 hufból. A megfejtéseket a komment rovatba tessék írni.

Campona után hazaszaggattam kocsival. Egyelőre kanyarodásnál rendszerint átmegyek a másik sávba, szembejövők paráztatása rulz. Na jó ez kamu, mert bár átmegyek, az utakon errefelé 20-kor már nem igazán van forgalom Igaz, napközben sincs

Ez volt a csütörtök. Illetve nem egészen, mert a kontakt lencséről semmit se mondtam lényegében. Na hát a kontakt lencse egy feeling. Tulajdonképpen nemcsak azért, mert mindenféle olyan dolgot látok, amit eddig nem. Ez nem annyira lényeges. A lényeg inkább az, hogy tükörben meg tom nézni magam szemüveg nélkül, hogy nem kell közel menjek valami felirathoz, ha el akarom olvasni, és hogy a szemüveggel szemben nem korlátozza be a látóteremet. Viszont pénteken a BME I épületében a légkondi ezerrel szárította a szememet, vettem is műkönnyet utána, remélem ez megoldja a problémát, mert így elég gázos volt az I-ben az a két óra, többet vót a szemem pislogó állapotban mint nézőben...

Ja és pénteken láttam az egyetem területén XTR-t, de mindketten ellentétes irányba vágtattunk ezerrel, úgyhogy nem iramodtam vissza érte, hogy beköszönjek

Haszprus

Ma tolvajnak néztek. Mint

©   Haszprus   |   life
Ma tolvajnak néztek. Mint azt már mellékesen megemlítettem, nem nagyon szoktam vásárolgatni. Történt azonban a minap, hogy bementem a budai Skálába egy Nestea Ice Tea-ért. Amúgy pénzügyi megfontolásból nem szoktam üdítőt vásárolni sajátkezűleg, főleg nem fél literest, de ez egy másik téma. Namost nem tudom népes olvasótáboromból hányan jártak már abc-ben, közértben, vagy hasonlóban, de én olyannal még nem találkoztam, hogy le kell rakni a táskát bemenetelkor. Olyanért sem szoktak szólni, hogy kosár nélkül megyek be, csináltam már ilyet.
Szóval megyek a Skála közértbe, látom hogy vannak ilyen csomagmegörző rekeszek mint a Media Marktoknál, de nem igazán érdekel a dolog, főleg mert mindegyik foglalt. Mondom mindegy, kit érdekel. Mennék be, erre rámszól egy ott dolgozó nénike, hogy lassan a testtel, vegyek előbb magamhoz egy bevásárlókocsit. Füstölgök magamban egyet, de mindegy, előszedem a kauciót, 20 Ft, kivételesen volt nálam apró, és bevonulok a boltba, egyenesen a hűtött Ice Tea-hez. Felkapok egyet és már a pénztárnál is vagyok, kb. 20 mp-et töltöttem a boltban. Fizetek. Közli az eladó hogy mutassam meg a táskámat. Magamban tiszta ideg leszek, mondom miasz#r ez, nem gondolja komolyan?! Pakoljak ki, meg ilyenek? Mondja, hogy csak nyissam ki a táskámat és ő majd belenéz jól, nem nyúltam-e le valamit. Hoppáré, ott figyel benne egy üres fél literes mirinda. Kérdezi, hogy ezt nem most nyúltam-e le. Mondom, nem, mert én ilyennel járok suliba.

Nem részleteztem, mert nem tartozik rá, de egy adott boltban fél liter kóla 159 huf, 1 liter 199 huf, és 2 liter 209 (!) huf. Ez mit is jelent? Hogy ha veszek egy kétlitereset (szüleim jól megveszik és hazaszállítmányozzák), majd azt négy félliteres flakonba széttöltöm, akkor 52,25 hufból jön ki a félliteres pia, 159 helyett, ami a harmada. Ergo én részemről így csinálom, hogy 2 litereseket töltök fél literes palackokba, és viszem suliba. Ócsó oszt jó.

Na a vicces dolog most jött, a nő átkiáltott valahova, hogy jöjjön egy kolléga megszakérteni a dolgot, és bűnjeleket kutasson a mirindás palackon. Faggatózott hogy mikor vettem azt a mirindát meg ilyenek. Durva. Meg mondták, hogy használjam a csomagmegőrzött, és mutogatott a két csomagmegőrzőjükre. Felvilágosítottam hogy vegyen szemüveget mert mindkét csomagmegőrző dugig van csomagokkal, nem fogok fél órát várni azért hogy bemehessek a boltba.

Végülis elengedtek, nem kerültem dutyiba. Pedig bekakiltam picit.

Haszprus

Elég jó úton halad a Ha

©   Haszprus   |   fejlesztés life
Elég jó úton halad a Haszprus blog php és mysql alapja. Már lehet bejegyzéseket tenni, kommentálni azokat, bár ez utóbbi egyelőre csak regisztrált felhasználók számára, előbbi meg persze csak nekem. A bejegyzéseimet egyelőre nem tudom utólag átszerkeszteni, erre még várnom kell

A mai napom azzal telt egyébként, hogy először is itthon fejlesztgettem a blogot, másodszor pedig elmentem vezetgetni a csepeli rutinpályára. Hamarosan eljön a rutinvizsgám ideje. Bár nem tudom, mikor lesz ez. Elvileg 24-ére be vagyok jelentve, de gyakorlatilag ez lehet, hogy nem történt meg. Történt ugyanis hogy bepanaszoltam az oktatómat, mert voltak érdekes dolgai, többek között az, hogy nem volt hajlandó rutinpályára menni egyszer se. Viszont új oktatót még nem kaptam. Holnap talán telefonálgatok ezügyben. Nem szeretek telefonálgatni.

Ps. rájöttem, hogy mégiscsak megcsináltam már a bejegyzés átszerkesztését Ezzel kapcsolatban megjegyzem, hogy a Búrán olvastam egy két éves cikket nemrégiben, miszerint aki sokat netezik, sok információt olvasgat, annak elromlik a memóriája. Jah, ezt tapasztalom. Nemcsak magamon, hanem pár nagy internetező barátomon is. Az ilyen emberek nehezen jegyeznek meg neveket, a cikk szerint nehezen hasonlítják össze az árakat a boltban (ezt nem tudom alátámasztani, mert ilyesmit nem szoktam csinálni), stb. Ti tapasztaltok magatokon ilyesmit?