life - 2005 március - 9 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Sztármérő

©   Haszprus   |   bme life
Na én vagyok a sztár, úgy látszik. Ez van. Most hogy így elit gyerek lettem és a laborvezérünk még körbe is sztárolt (Látják, neki sikerült, úgyhogy uraim, nem olyan lehetetlen ez - és még ehhez hasonlók úgy kb. hatszor - roppant idegesítő volt), megeresztek erről egy bejegyzést. Szóval itthon szoptam kicsit a méréssel, az érdemi munka nem volt sok idő, olyan dolgon akadtam el amit végülis nem sikerült megoldanom. Odabent kiderült H.J-nek köszönhetően (mérésvezér) hogy a RESET jelet hiányolja az áramköröm, jobban mondva a szimulátor, mert hiába önkorrigáló az áramköröm, neki kell a RESET. Ez fasság, de ez van. Erre nem jöttem rá, noha benne volt állítólag a mérési útmutatóban, de úgy tűnik nem olvastam el elég alaposan vagy nemtom, mert megütköztem a dolgon eléggé.

Egy óra alatt már voltak működő ledjeim meg minden, utána még oszcilloszkóppal készítettünk róla pár képet, felvettem a jegyzőkönyvet, atomság. Sun is shining, hazafelé - a hosszú úton - napszemcsi.


Holnap FONY kisZH #2, überpara. Valszeg nem lenne az, ha nem N lenne a gyekvez, dehát. Asszem kisZH megírása után át is megyünk másvalakihez.

Jessz. I feel sometimes that good dayz are coming.

Ja és ma láttam egy értelmes alkalmazási lehetőségét a színes nagyfelbontású mobiloknak.

Benassi Bros - Turn me up

A levegő hőmérséklete kellemes.

Update 18:56: voltam burger kingben, elcsaptam a hasam mert sürgős esethez hívtak, távoznom kellett. Egyébként a whopper receptje szerintem változott és kurvára nem jól.

Haszprus

Mérés #@!!

©   Haszprus   |   bme life zene
Mérés hf - mert megérdemlem…

Visszahoztam a gépem a szobámba hogy az elmúlt 6 órában ezzel szophassak.

Update 18:13: oh yeah, így végre nemcsak fülhallgatón hallgathatok zenét. Micsoda öröm ez!

Hybrid - Finished Symphony
Haszprus

Este buli a Geronimoban

©   Haszprus   |   barátok bme buli idézet life zh

No time for such things, which is pretty sad, however I was the one who chose bme instead of life. Bizonyára van grammar error is mert ezer éve nem gyakorlom az angolt sem passzív, sem aktív formában.

65p lett az anal zh-m ami kellemes, ha azt vesszük alapul hogy mennyi időt fordítottam rá és hogy a készülés utolsó fázisa előtt meg is betegedtem szóval nem fejeztem be (abból az anyagrészből írtam is egy szép 1/18 pontos feladatot). Persze mondhatnánk hogy harmadjára ez elvárható, de igazából nem, és amúgy is egy extrém helyzet ez a harmadik menet… (ld. akkreditáció = legnagyobb fasság a földön, bizonyos helyzetekben) Mindenféle további mentegetőzést elhagyva azt mondom hogy 75 ponttal elégedett lettem volna, de ez is sokkal jobb mint az aláírás által defaultból nyújtott 40 pont. Kell a jó átlag, nagyon.

|Haszprus|buli van ma a geronimoban|

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
old schoolmatez). kedvem is lenne.
Haszprus
következtetés => nem megyek mert bme rulez.
|Balage|következtetés => gáz|

Felhívtak a sofőriskolától, hogy be akarom-e fejezni a vezetői tanfolyamomat, és menjek be konzultálni a központjukba ha igen. "Sajnos" ugyanazt az oktatót már nem tudják adni akinél anno voltam. Hát, a probléma ott rejlik, hogy nem igazán érek rá erre se, pedig ebben mondjuk már benne van a teljes zseton szal nem kéne bebukni. Ugyanakkor ha mérlegeljük hogy a bme vagy ez, és mondjuk nem fér be mindkettő, akkor nyilván bme. De lehet hogy péntekenként vezetgetnem kéne. Hát meglátjuk. Így is hulla vagyok, lemaradásaim vannak mindenből, ott a probléma, és a hardcore zh-időszak még el se kezdődött…

itt valamit javítani kell a markdown-on

Haszprus

Gyros

©   Haszprus   |   élelmezés life
Jártam ma bme után a Skála körül, eredetileg az volt a terv, hogy vegyek egy adag tortilla chipset, de miután nem volt nálam százas - erre a skála előtt jöttem rá -, így inkább elkerültem a helyet, nehogy bevásárlókocsi hiányában megin valami lopást próbáljanak rámbizonyítani (igen, szeretem azt a helyet).

Jó volt az idő, úgyhogy elcammogtam a Móriczra, ahol található egy fényképezőbolt, de még sosem jártam ott. Hát, kellemetlen meglepetés volt hogy a bolt kb. másfél méter széles területen ér ki az utcára és a kirakatába 1-2 fényképeződoboz van kirakva, ez úgy kb. elég előítéletet halmozott fel bennem ahhoz hogy új cél felé vegyem az irányt rögvest. Következő cél a Móricztól nem messze lévő gyrosos volt, aminek az eredménye jobb oldalon szemlélhető. Finom.
Haszprus

Sweetness

©   Haszprus   |   barátok idézet life
Múltkor az R-T-H-E épületeket összekötő folyosón ballagtunk mainframe-mel, előttünk pedig két sweeet csajszi művelte ugyanezt, míg el nem jutottak egy ajtóig, amit ki akart nyitni az egyikőjük, ám rossz irányba próbálkozott, szóval ilyen tipikus szőkenős sztori zajlott le előttünk.

Mainframe helyzetértékelése:

Sweetness comes with a price…
Haszprus

Sch-ergonómia

©   Haszprus   |   hwsw life
Az ilyen dolgok felbasszák az agyamat. Kezdődött ott hogy már saját feledékenységem miatt sem voltam éppen higgadt, de igazából ami szerintem gáz, hogy ott van 3 léptetőkapu a sch belsejében, plusz egy portás által manuálisan nyitott, de igazából semelyikre semmi nincs felcímkézve. Ja de igen. A portáséra az, hogy a portás nyitja, kisbetűkkel, de azért nem gáz. A többi háromra viszont nincs ráírva semmi. Kijárat, bejárat, ilyesmi? Nem szokott az ember ilyen feliratokkal találkozni közhasználatú létesítményeknél? A f#szt nem! Ott kéne legyen. Persze 1 mp gondolkodás után az ember rájön, hogy ott van a kapu felé eső oldalán is egy kártyacsekkoló (de azt is csak ránézésre azonosíthatja be, mert ráírva ofkorsz nincs, nyíl nem mutat rá, stb).

Hol van itt az ergonómia?

És akkor jön a legtutibb. Rányomom a tirisemet az egyik kapura, villog a led zölden meg pirosan, felváltva, és pittyeg egyet. Na ebből dekódoljam hogy mi a fasz van. Megpróbálom újra (windowson nevelkedtem), ugyanaz. Megpróbálom másik kapunál, ugyanaz. Oké megyek a portáshoz, kienged, end of story.

Most pedig elmélkedhetek hogy mi lehetett a piros-zöld felváltott pittyegés. De úgy konkrétabban annál, hogy 'hiba'… Ugye valszeg az van hogy nem aktiválták még a tiris kártyámat a rendszerben, de mit lehet tudni, lehet hogy elvileg már rég aktiválva kéne legyen, az is lehet hogy átvételkor realtime aktiválódnia kéne, stb, de az is lehet hogy csak elbaszták az adminisztráción. Nem lehet tudni. Csak azt tudom hogy piros és zöld felváltott pittyegéssel kellett szembesüljek. Informatív.

Update 18:51: amikor berakták az első új lifteket és valamikor bementem tavaly (akkor még nem voltak belső léptetők asszem), akkor is hasonló volt. Ezek a liftek nem teljesen szokványos használatúak. Lehet hogy rábaszol és lehet hogy megszopatsz másokat. És nincs kiírva semmi b+, mintha alap lenne hogy mindenki mindennap a sch-ben jár és mindenki olvassa a liftes topicot a KIR-en. Ami amúgy már nincs, merhogy KIR sincs.

SZAR-on pedig megint elaludtam úgyhogy amint felébredtem el is jöttem, óra felénél járás ide vagy oda, ennek így semmi értelme.