élelmezés - 2005 - 20 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2023
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2018
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Zuhanyfej

©   Haszprus   |   élelmezés life

Ez egy teljesen korrekt cucc.

(ISO 1600 btw)

Az előző zuhanyfej is ilyesmi volt, csak kisebb. A csöve pedig szarráment alig több mint egy év alatt. Pár napig hagyományos zuhanyfejet kellett használnom, nem volt jó, noha 20 évig azzal toltam a tisztítóipart. Szóval most a fotón látható a replacement. Óccsó oszt jó. (1800 vagy valami ilyesmi a többfunkciós fej, a cső, meg a falra szerelhető bigyó. Igaz, ez most a normál ár fele az ikeában/kikában (ntom), de még így is óccsó.)

És ettem három sajtburgert. Totál beütött. Szétcsúsztam tőlük.

Haszprus

Koli Pizza

©   Haszprus   |   élelmezés koli pizza pizza
Rendeltem egy songokut a Koli Pizzától. 800 Ft + jatt a díjazás, ami lényegesen jobb, mint a Don Pepe féle 1120 + jatt. A Don Pepe pizzája viszont finomabb. A Koli Pizza itt volt 20 perc alatt és olyannyira forró volt hogy kicsit meg is fájdult tőle az ujjam Gyaníthatólag nem kerül nekik 2-3 percnél többe a kiszállítás Tesznek rá valami fincsi fűszert, ami nem rossz, de maga a tészta elég kemény, ropogós. A feltét is kevesebb rajta, mint a Pepéjén, de ez nem feltétlenül hátrány, legutóbb már kényelmetlenül sokat raktak rá (hullott le róla). Gondolom azért, hogy a fogyasztó érezze hogy nem olyan rossz ez az áremelés, amit el merészeltek követni.
Haszprus

Szar zh, sztárok, gyros

©   Haszprus   |   bme élelmezés
Megvolt a szar zh1, nemtom hogy történik ennek az értékelése, adnak-e rá valami jegyet, pontszámot, vagy csak megfelelt/nem felelt kategóriák vannak. Minden esetre megíráskor jobbnak gondoltam, mint utána pár perccel, amikor is utána néztem, hogy vajon miket felejtettem ki és miket írtam másként

Szar után beruháztam egy gyrosba az Egry J u és a Karinthy F u metszéspontjánál lévő üzletben, ahol egyébként a fony sztárgyakvezérünket szolgálták ki éppen, szintén egy gyrossal és valami becsomagolt stuffal.

A gyrosról annyit, hogy kép nincs, maga az entitás eléggé kicsi volt, és szerintem a benne leledző uborka kifejezetten gusztustalanná tette a gyros végét, de összegezve nem volt rossz. A Bartók Béla úti viszont jobb. Persze nyilván szubjektív.

Most eldzsalok a Kaisersbe tortilláért.

Igazából valamikor be kéne térjek valami helyre egy kontakt lencse konzultációra is, de lusta vagyok. Talán a westendben meglátogatok valami ilyesmi üzletet ha elkészülnek a media marktos képeim. Eddig 1 tasak a 3-ból.

Ja, és kurvajó idő van, sunshine, napszemcsi, happyness.

Update 13:05: Tortilla beszerezve, de nem volt hozzá öntet Frankó. Amúgy mondtam már hogy kurvajó idő van? Még mindig!
Haszprus

McDonald is back

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság
Voltam mekiben Imoval. Rossz volt. Siettünk és nem is ízlett.

Most először eljöttem Depo előadásról. Egyrészt elaludtam rajta, másrészt ez is rossz volt. Kb. feleannyian voltunk, mint szombaton. Vicces. Vagy inkább nem.

A nyomorult depo jegyzetet csak tizesével összetársulva lehet átvenni. Gáz.

Algel ma a ch max-ban volt (asszem eddig semmilyen előadásunk nem volt ott tartva, csak zh-k), hátranéztem a székek sorszámozására, 540 férőhely bázel, nem gyenge. Pedig amikor beléptünk a terembe, tök picinek tűnt. Amikor zh-t írunk ott, valahogy nagyobbnak érződik. Furcsa.

Halálosan fáradt vagyok, akár el is aludhatnék.

Update 21:20: el is aludtam jól, nemrég keltem. Amúgy kurva szarul aludtam.
Haszprus

Gyros

©   Haszprus   |   élelmezés life
Jártam ma bme után a Skála körül, eredetileg az volt a terv, hogy vegyek egy adag tortilla chipset, de miután nem volt nálam százas - erre a skála előtt jöttem rá -, így inkább elkerültem a helyet, nehogy bevásárlókocsi hiányában megin valami lopást próbáljanak rámbizonyítani (igen, szeretem azt a helyet).

Jó volt az idő, úgyhogy elcammogtam a Móriczra, ahol található egy fényképezőbolt, de még sosem jártam ott. Hát, kellemetlen meglepetés volt hogy a bolt kb. másfél méter széles területen ér ki az utcára és a kirakatába 1-2 fényképeződoboz van kirakva, ez úgy kb. elég előítéletet halmozott fel bennem ahhoz hogy új cél felé vegyem az irányt rögvest. Következő cél a Móricztól nem messze lévő gyrosos volt, aminek az eredménye jobb oldalon szemlélhető. Finom.
Haszprus

Tanárkomparátor

©   Haszprus   |   bme élelmezés fotózás
Opre két fele közti szünetben belekezdtem egy olyan mondatba, hogy "Tisztára olyan mint", és be sem kellett fejezzem, (privacy power) magától vágta rá, hogy mint S.E! Itt a nagy tanárkomparátor leleplező képsorozat:


Természetesen ebben semmi negatívum nincs.


Ez itt ilyen tiszteletadós game (amivel a harmadik héten nyilván már semmi gondom nincs, ki ne tudna beleszokni egy ilyen helyzetbe? mindenbe bele lehet szokni)
Vegyük észre hogy a terem felső (jóval nagyobb kapacitású) részében alig vannak már emberek, szvsz az 517 tárgy-hallgatóból 200-nál többen már nem voltunk jelen, bár ezt csak így tippre mondom a terem teltsége alapján. Az is látszik hogy akik benn vannak azok alapvetően minél előrébb koncentrálódnak (kihangosítás hiánya ugye). Egyébként kihangosítás hiányának ellenére kurvanagy alapzaj volt ma. Ja, és annak ellenére, hogy csak a hallgatók harmada volt benn.

Az első sorban ülők szünetről hotdogokkal és hasonló stuffokkal tértek vissza, amit az előadó ofkorsz nem díjazott, és ezen véleményét igen hosszan kifejtette. Hát első sorban mondjuk én egyetlen órán sem ennék, szóval ez ilyen dolog, a tanárnak igaza volt, meg kell hagyni. Minden esetre az egyik csaj azért 45 perc kemény, kitartó munkával megette a hotdog kb. kétharmadát.

Azt javasoltam hogy flashmob gyanánt meg kéne játszani hogy egyik órán kezdjen mindenki enni


Depón ilyen dolgok voltak…


Tegnap ilyet kajáltam, iszonyat jó volt.


Találkoztam ma MDanival is (volt oszt.társam) az E épületben depo előtt, alig ismertem meg, igaz, ez inkább a remek látásomnak köszönhető. Természetesen ő sem hisz a 48 kreditben Na majd meglássuk.

Betolok én is egy hotdogot aztán goto algel, szaron nem hiszem hogy maradok, de majd meglássuk. Holnap tanítási szünet, halleluja, egész nap tanulhatok, végre!
Haszprus

Rucola

©   Haszprus   |   don pepe élelmezés pizza
Rendeltem egy olyat, hogy Rucola (pizzaparadicsom, 4 sajt, rucola levél). Nem tudtam mi az a rucola levél, de valami petrezselyem-szerű dologra gondoltam amit díszítésként itt-ott ráhintenek minimálmennyiségben a pizzára. De a nagy fenét! Rátelepítettek a pizza tetejére egy kisebb bokrot baze!
(A képen már egy lelaposított rucola-bokor látható, mert kicsit féloldalasan osztották el {vagy a futár ahogy hozta, elmásztak a növények a helyükről}, úgyhogy átlapátoltam erről a feléről a már beburkolt felére egy adagot.)

Alapvetően nem rossz amúgy, de az is biztos h q éhes voltam. '1x kipróbálható' kategória.

Haszprus

Félév 4 harmadik nap

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság történelem
Bahh, egyre elviselhetetlenebb a fáradtságszint. Ezúttal elektrón aludtam olyan 10-15 percet (13:00-kor!), de végig hulla voltam. Előtte itthon akartam volna egy capuccinót főzni de gyaníthatóan valami megsavanyodott tejet használtam alapanyagnak, ami fogta magát és "felrobbant" a mikróban Persze ez élőben nem volt ilyen mókás mert tiszta dzsuva lett minden. Úgy képzeljétek az eseményt mintha valami gránát robbant volna a tej közepében

Benn voltam anal előadáson H-nál, szerintem inkább átmegyek K-ékhoz jövő héten, vagy majd meglátom. Kár hogy F emelt szintet tart idén, szerintem ő a legzsírabb anal előadó, jó tempóban tartja, jó stílusban, és egy szimpatikus ember alapvetően. Egyébként egy esetből kiindulva K is az, de nekem az órái nem jönnek be, iszonyat tempóban nyomja a rizsát meg a táblára írást. Kezdőbetűket meg azért használok rájuk mert nagyon szép hogy a google kidobja mindenre az oldalamat első találatnak, de nem akarom hogy az ő nevükre is így történjen. Itt jegyezzük meg hogy nem használok egyetlen kivételtől eltekintve olyan eljárásokat amiket direkt azért tennék hogy a page rankem feljebb menjen.

A mérés labor pedig a legszarabb. Egyrészt fasság (nem érdekel), másrészt nem voltam device közelében, oszt 2 méterről sasoltam hogy mit csinálnak a mellettem ülők, megin nem láttam sz#rt se, legalábbis a gombok feliratait ugye nem. Az info2003 levlistán volt egy kis méréshez kapcsolódó flame amin jót röhögtem, de annyit nem ér, hogy ide kipublikáljam, meg amúgy is gáz lenne és főleg csak belsősök értenék

Iszonyat fáj a fejem, fáradt vagyok, álmos vagyok, remélem hamarosan hozzászokok a szorgalmi időszak terhelési szintjéhez.

Ja és esett a hó. Reggel még szép volt, le is fotóztam.

Még a bejegyzés szerkesztése alatt beérkezett a fent említett flame-hez a második levél Királyság, kurvajól szórakozom rajta.

Haszprus

Félév 4 második nap

©   Haszprus   |   bme élelmezés történelem
Ó bázeg, második nap.

  1. A valszám terem (ka26) egy szauna, kishíján gőzt nyomatnak ránk… Nagyon brutál, csodálom hogy az előadó bírja zakóban.

  2. Depo e1b a tanár késett fél órát, utána olyat játszottunk hogy egy előadás meghallgatása után a hallgatóság tegyen fel kérdéseket mert ő nem érzi át hogy nekünk milyen problémáink vannak ezzel a tárggyal. Nos egyetlen előadás után még olyan nagyon mi sem érezzük át. Lehet hogy célravezetőbb lenne előbb tanítani valamit egy megadott szál mentén és utána felszámolni az esetleges homályokat.

  3. Opre ib028. A nő közölte hogy ő óra elején azt akarja hogy a szünettől az előadást elválasszuk olymódon hogy mindenki feláll. Ilyet én utoljára 3 éve. Nem kommentálnám. Második bejelentése, bár ezt magunktól is észleltük, hogy ő kihangosítást nem használ mert csöndet akar. Ez nagyon nemes dolog tőle de 520-an vettük fel a tárgyat, a teremben a plafonról fürtökben csüngenek az emberek, te hiába vagy csöndben ha melletted dumálnak. És 520 emberből "néhányan" mindig dumálni fognak. Kihangosítás nélkül nem lehet nagylétszámú előadást tartani anélkül hogy ne csesszünk ki bizonyos emberekkel.

  4. Algel ib028. Nem volt rossz.

  5. Szar ib025. Szar volt Csávó óra elején közölte hogy valszeg legtöbbünket nem fogja látni évközben úgyhogy gyorsan elmondja hogy mikor lesznek a zh-k Az óra felét átaludtam, szó szerint Hiába no, sok ez egy napra. Főleg hogy nem bírok 2-3 óránál többet aludni éjjel mostanság

Most totál hulla vagyok, annyit még, hogy itt lent az Il Treno Kéksziget nevű pizzája van ami ugyanaz mint a Don Pepe féle songoku, csak jóval drágább. Amúgy nem rossz ez sem, de anyagi megfontolásokból marad a donpepe ha songokut akarok.


Ja és az istenverte V2-be osztottak be mérés laborra, hogy szakadna le, megint rohanhatok az i-ből elektro után, pedig a legtöbb mérésterem az i-ben lenne
Haszprus

Emberi természet - a pizzás

©   Haszprus   |   élelmezés pizza

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
emberi természet: pizzás csávó (maffiózó/security kinézet) undorodva vette elő táskájából a pizzámat amíg az ezrest látta a kezemben (pizza 990ft)

ideadta, én odaadtam zsét, látta h van még mellette egy százas

immáron sokkal vidámabban: ó, köszii, köszi kösziiii

ja és jóétvágyat is kívánt

Nos A 3 pizzástól rendeltem a netpincéren keresztül, ez az étterem számomra szintén eddig ki nem próbált volt. Különlegességét az adja, hogy 990 Ft-ért akármilyen pizzát állíthat össze magának az ember, nincsenek is gyári sablonjaik. Én egy ilyet teszteltem le magamnak: Sajtmártás, Bacon, Csirkemell, Sonka, Mozzarella, Roquefort, Trapista, Gomba, Kukorica. A cucc 30 perc alatt itt volt, mint a legtöbb más pizzéria esetén is, szóval ezzel nem volt gond, noha a netpincéren 73 percet írnak átlagos kiszállítási időnek. Lehet hogy vasárnap kevesebb rendelésük van, vagy mittu domain. Igazából azt sem lehet tudni hogy hol van ez a 3 pizzás, a netpincér nem tünteti fel az éttermek fizikai koordinátáit.

Maga a pizza? Hát az rossz volt. A tésztája szinte porzott a rengeteg liszttől. Az egész eléggé száraz volt. Nem tudom ajánlani pedig a kép eléggé tetszetős.

Haszprus

Remiz Fokhagymás

©   Haszprus   |   élelmezés pizza remiz
Tegnap igen lassan töltődött be a donpepe.hu, olyannyira, hogy elvetődtem a netpincer.hu-ra ahol hosszasan elemeztem a kínálatot. Van egy Remíz nevű pizzéria, ahol ilyen nevű pizzákat készítenek:
  • BKV
  • Büntetés
  • Maffiózó
  • Végszükség
Érdekes. Akárcsak a 50 minutes három pizzája
  • Sírsz, olyan
  • Zokogsz
  • Agyvérzés
Végül a Remíznél kipróbáltam egy Fokhagymásat. Nem kedvencem a fokhagyma de egy életem egy halálom. Nem volt rossz amúgy, asszem teszek náluk majd egy-két újabb próbát.

Tanulság: a szervered megbízhatatlansága vagy lassúsága rendszeres ügyfeleid elvesztéséhez vezethet.

Amúgy továbbra is informatikai kőkorszakban élünk, simán képesek voltak rossz házszámra kifutni a pizzával annak ellenére hogy neten jól adtam meg az adatokat.

Haszprus

Sajt trió pizza

©   Haszprus   |   don pepe élelmezés pizza
Kipróbáltam a Sajt trió pizzát amihez a don pepénél most 2 dl ajándék vörösbort adnak. medvesajtos alapon, póréhagymás camambert sajt és pannónia sajt + ajándékba 2dl vörösbor, 18 éven felülieknek

Nem tudom van-e összefüggés az alkohol elfogyasztása és aközött, hogy egyszercsak azon kaptam magam hogy a késsel kis lyukakat vájok a sajtba. Hmm.

a borokat utálom, ez is szar volt, a pizza jóízű, tképpen ajánlható. egyébként eddig fonyt olvasgattam de most hogy ennyire szétcsaptam magam nem biztos hogy képes vagyok folytatni. lehet hogy kárt tennék a fony könyvben vagy mittu domain.

Haszprus

Mai nap + a McDonalds látogatói

©   Haszprus   |   élelmezés life szociotrip történelem
8-tól csörgött az ébresztő a telefonomon nemtom meddig, az első néhány akció után ugyanis a kezembe vettem és úgy aludtam tovább, 10 percenként felébredve, egészen addig a pontig, amíg valószínűleg véletlenül vagy más gombot nyomtam le, vagy álmomban ráfeküdtem a gombra, nemtom, minden esetre végül 11.20 körül sikerült felébrednem hogy bemenjek aláíratni még az egyetlen kimaradt tárgyamat és leadjam a kth-n az indexet. Kis shopping körút vette kezdetét az Ersténél tett látogatásom után, melynek első célpontja a könyvesbolt volt. Lehetett volna a könyvtár is, de jobbszeretem birtokolni az efféle objektumokat, ez talán családi hagyomány.


Színes patront a nyomtatómhoz csak a harmadik sztech boltban találtam, ennek feltehető oka hogy az első két boltban valszeg memóriazavar okán 57-es helyett 27-es tintapatront kerestem, amire bőszen mondogatták hogy az biza elég ritkán van náluk.

Kipróbáltam újra az egyik már kipróbált fodrászt is, igaz, most egy másik hölgynél kerültem sorra, aki elég profin értette a dolgát. Asszem ezzel egy több mint nyolchónapos nyüglődésnek vetek véget, végre találtam egy normális fodrászt, csillagászati összeg alatt.

Mivel rég voltam már mekiben is, igazából tegnap estére terveztem de az időhiány miatt meghiúsult (bezárt volna a meki mire odaérek , úgyhogy erre is ma kerítettem sort. A kaja perfekt, egyedül az a gáz hogy az összes mcdonalds látogatásom után pokoli gyomorfájás lesz rajtam úrrá. Ilyenkor mindig a Supersize Me jut eszembe.

Úticéljaim között egy megálló kivételével az összes utat gyalog tettem meg, és a McDonald's-ban a szokásosnál ráérősebben kajáltam.

Megfigyelésem szerint a McDonald's látogatóit a következő osztályokba sorolhatjuk:

A plázacica
Ez egy kedves állatfaj, szeretjük. A McDonald's-ban az átlagosnál nagyobb az előfordulási rátája, mely azzal magyarázható hogy a McDonald's trendi, ergo neki ott a helye.
A garázscégesek
Amerikában némely nagy cégek garázsokból indultak, Magyarországon a pénzhiány miatt ahogy figyelem sokan inkább a mekiben tartják az üzleti megbeszéléseiket A szitu ismerős, a fénykorban én is résztvevője voltam hasonló eseményeknek
A kirekesztett
Ebbe a típusba a fiatalabb korosztályból kerülnek az alanyok, akik odajönnek a McDonald's elé, alaposan áttanulmányozzák az árlistát, mely az ő szemükben ezen a ponton a kidobóembert testesíti meg.
Aki nem enni tér be
Õ sietve ront be a gyorsétterem ajtaján, ám dolga nem a pénztárhoz, hanem egy félreeső sarokban lévő ajtóhoz vezeti. Dolga végeztével étkezés nélkül távozik.
A trendi mobilos
Aki félórás telefonbeszélgetését nem intézheti bármilyen söpredék bolt előtt, neki feltétlenül a McDonald's mellett kell vagy 15 kört leírnia mire befejezi megbeszélnivalóját. A mutatványát feltehetően a kinti embereknek szánja, de nem kérdéses, hogy előadása eljut a hatalmas üvegtáblák belső oldalán ülőkhöz is. A trendi mobilos dolga végeztével odébbáll.
A punk
A punk elutasítja a fogyasztói társadalom minden szemetét, számára a McDonald's megvetendő dolog, épp ezért nem hajlandó odabent elfogyasztani az étkét, a gyorséttermet rögtön elhagyja vásárlás után, s kint az utca kövére letepeledve lakmározik társaival egyetemben, a nulla fok dacára.
És Te miért mész a mekibe?
Haszprus

Konzumer

©   Haszprus   |   barátok bme élelmezés life
Voltam ma westendben hogy nézzek valami karácsonyi ajándékot (elsősorban magamnak), de nem volt semmi konkrét célom egyrészt, másrészt meg rohadtul antipatikus volt a westend belseje. Rég jártam ott és már viszolygok az üzletektől meg mindentől. Váh. Kezdek én is antiszoc lenni.

Utána belakmároztam mekiben, rég voltam már, de megtapasztaltam hogy a mekihez edzés kell, nem lehet ám csak úgy betolni egy menüt. Súlyos gyomorfájással torolta meg magát a mcroyal menü.

BSZ gyakiv után eldumálgattunk Imoval a bme-s dolgokról, hát, kemény az élet, kemény lesz a köv. félév, ez a félév is kemény volt - legalábbis a harmadik féléves tárgyak egynémelyike, bár én azokból még nem vettem túl nagy kóstolót. A FONY-ról továbbra is azt remélem hogy lájtos lesz, vagy legalábbis szeretni fogom (automaták, reguláris kifejezések, már eleve jól hangzik), de majd meglássuk, sokan másként vélekednek.