life - 2006 - 74 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Úgy különösebben nincs ingerenciám évösszegzést készíteni, úgyhogy csak röviden kinézem a blog történelmi bejegyzéseiből, hogy mi volt 2006-ban…

  • Átjöttem állami finanszra a bme-n. Ez egyelőre nem tett jót a tanulmányaimnak, de jót tett minden másnak.
  • Változtattam az étrendemen (ami azóta lényegesen egészségtelenebb mint akkoriban, de még így is sokkal jobb mint korábban).
  • Eljártam úszni (amíg nem volt konkurenciája ).
  • Fogytam 13,6 kilót (75,5->61,9), majd pedig visszaszedtem egy kicsit, a végleges tömegem még nem alakult ki, de nagyjából ilyesmi szeretnék maradni (67).
  • Vettem egy bringát májusban, amit számomra is meghökkentő mértékben (és célokra - 1 2) kezdtem használni.
  • Kurvajól töltöttem a nyaramat.
  • Megismerkedtem új arcokkal, szerveztem pár eseményt, köztük pár rendhagyóbbat is (éjszakai gyalog- (1 2) és bringatúra) és megejtettem az első házi szervezésű külföldi utamat is. Na nem mintha túl messzire mentünk volna, de a külföld az külföld
  • Év vége felé elkezdtem (komolyabban) kondizni, amit legalább jövő májusig szándékozok folytatni. A későbbiekről nem gondolkodom.
  • Kaptam pár megbízást. Pl. felkértek bme-n számítógép labor 5-ből laborvezetőnek. Erről eddig nem írtam publikusan (meg a többiről sem), úgyhogy most megemlítem. Az nem biztos, hogy be tudom vállalni.

Ezek mellett még történtek dolgok amiket akár meg is említhetnék, mert nem csak ennyi volt idén, de nem teszem. Akit érdekel, egy részüket megtalálja az archívumban

Röviden és lényegretörően: ez egy kurvajó év volt.

Nektek pedig BÚÉK!

ScoobyZoli

Kristálygomba

©   ScoobyZoli   |   life

Nyáron kaptam az egyik ismerősömtől egy adaggal ebből a gombából, azóta családom a gombafogyasztás és azt övező tevékenységem miatt hiszékeny, habókos, hipohondernek tart, lehet, hogy igazuk van. A szakirodalom szerint a kaukázusi emberek régóta fogyasztják a kristálygomba levét, és részben ezzel magyarázzák páratlan egészségüket és a magas életkorukat.

A nedü elkészítésének lényege, hogy kb. 1 liter cukros vízhez kell hozzáadni a 6 evőkanálnyi áttetsző kristályokat, 5-6 szem mazsolát vagy egy fügét kell belerakni a műanyag- vagy üvegedénybe. 2-3 nap múlva lehet fogyasztani az italt, érdemes még citromkarikát is belerakni az érlelés előtt, amit a leszűrésnél belefacsarok a lébe.

Nyáron folyamatosan ittam, úgy éreztem, hogy kellemes közérzetet ad, néhány hét után elfeledkeztem róla, de most ismét folytatom a fogyasztását.

mainframe

Rövid Hírek

©   mainframe   |   life magyarország tv

Esti rövid hírekben a bemondó ilyet szól, hogy Következzenek a mai nap legfontosabb hírei röviden: (...), majd beszámolt egy kettős gyilkosságról Gödön, egy kettős gázolásról Fogalmamsincshol, és arról, hogy idén hány milliárdot költünk karácsonyi ajándékra, és hogy sokan vesznek fel ehhez hitelt.

Tájékozott lettem a világ dolgai felől.

Haszprus

Roam

©   Haszprus   |   film

Roam - na ennek nem találtam az imdb-s oldalát (ellenben a linkbáron szerepelt a teasere, itt meg a film honlapja - ahol jobb minőségű teaser is van). Ez egy bringás film, háromnegyed óra, van benne többek között dh (+ dirt, street, xc), gyönyörű tájakon, fantasztikus operatőri munkával, egyszerűen meseszép, királyság! Ajánlott mindenkinek, nemcsak bringásoknak. Anyámat és apámat is lenyűgözte, ami ritkaság, és külön kérték hogy ne csak az általam legjobbnak ítélt jeleneteket mutassam meg

Eredetileg ezt is hozzá akartam csapni a 2006 őszi filmösszefoglalóhoz, de ez a film megér egy külön bejegyzést Állat. Tényleg kötelező.

Thx 2 nrg.

mainframe

KTH - Hírek a frontról (PC)

©   mainframe   |   bme life szánalmas

/*politically correct verzió, pártatlan tudósítás a lövészárokból*/

Tegnap indult az indexfelvétel, 12:30-tól a KTH-ban. Gondoltam ha kezdésre odamegyek, csak nem lesz akkora halál. Odaértem, és de... R épület aulája dugig emberekkel, várják mikortól lehet sorszámot kérni. Előrecápáztam két ismerőshöz, akik már egy ideje ott állhattak. Az elméleti kezdési időpont után vagy 10 perccel kijött egy ügyintézőhölgy, és közölte hogy a gép nem működik (ezt mondta, hogy ez alatt mit kell érteni, rejtély), de rögvest megcsinálják. Tapsviharral jutalmazta a tömeg, nekem meg már akkor rossz előérzetem kezdett lenni... Újabb 5-10 perc után kijött, hogy hát ez nem megy. De egyből jött is a válságforgatókönyv, aminek kihirdetéséhez ki is sétált az aula közepére, majd kinyilatkoztatta, hogy jól nyissuk ki a fülünket, mert csak egyszer mondja el... Egy döbbent csönd közepette történő még döbbentebb összenézésnél nem futotta többre.

A terv az volt, hogy rendesen, régimódi sorba kellett állni egy-egy szoba előtt, karonként. Ennek a kivitelezhetőségéről ekkora skálán nem akarok értekezni. Egy a lényeg, hogy a tömeg odacsődült a lengőajtóhoz, és én ekkor láttam meg azt, ami végleg elborzasztott: azért nem haladunk tovább, mert a szobák előtti folyosó is dugig van emberekkel. Ez volt az a pont, ahol én feladtam. Legalábbis egy időre.

Ugyanis egy gyors kondi után (~2,5 óra) visszanéztem, hogy mi lett azóta. Olyan kép fogadott, mint egy menekülttáborban. Mindenki elgyötört arccal ül amin csak lehet, ha nincs min, a fal mellett. Maradék helyeken embertömegek ácsorognak. És minden ÁLL. Semmi jövés-menés, vagy ilyesmi. A sorszámkiadó automatára ragasztott A4-es lapra pedig az van írva, hogy karonként az adott sorszám után (alább felsorolva) már nem szolgálnak ki senkit aznap. Mindez mondjuk fél 4-kor, szóval örüljünk hogy még nyitva voltak. Mehettem haza, remélve hogy a szerdai jegybeiratásomig azért valahogy majd hozzájutok az indexemhez. Nincs happy end.

Update 2006.12.12.: Ma sikerült felvennem. Letéptem egy számot, elmentem a dolgomra, visszamentem háromnegyed óra múlva, és már le is voltam hagyva 4-5-tel. De nem hagytam annyiban, bementem, és kedveskedtem egy sort az ügyintézőlánynak, mire ő betett a sorba, még mosolygott is. Pedig az elején komolyan morcos volt...

mainframe

Micsoda?!

©   mainframe   |   life

Utálom a Világot sorozat, n. rész.
Ma is megesett velem, ami már annyiszor. Valamit mondtam valakinek, szépen, érthetően, egyenesen az arcába, de ő ezt nem értette, nem hallotta, nem ismerte, nem fogta fel, és jött az ominózus válasz: Miiicsoda?! Na, ez basz fel agyilag. Ismeritek milyen ez: júzer meg se várja hogy befejezd a mondatot, már hunyorítja a szemét, és húzza fel a felsőajkát (nemtom miért, mindig ez a mimika párosul az értetlenséggel), aztán jön a varázsszó. Standard hülyéneknéző arc és mondat.

A mai konkrét eset egy könyvesboltban esett meg, ahol egy idősebb korú alkalmazott-nénit kérdeztem meg róla, hogy Az Ifjú Lin-Csi Vándorlásai c. művel rendelkeznek-e. Erre ő ~. Ami még pluszban azért is fura/parasztság, mert egy könyvesboltban legyen már felkészülve a kedves eladó, hogy olyat fognak kérdezni tőle, amit nem ismer/nem ért. Megismételtem, szerintem akkor sem fogta fel jobban, közölte, hogy ilyenről ő még nem is hallott, meg hogy mégis mi ez (nem fejtettem ki neki, majd elolvassa ha művelődni akar), majd odaballagott a géphez hogy megnézze. Lássatok csodát, a gép elsőre értette, és ismerte is. Csak épp nem volt belőle. Eset vége.

Igazából az zavar a dologban, hogy amit én elmondtam, az feltehetően helyesen és érthetően volt elmondva. Hangerő, minden stimmelt. Ha ezt a júzer nem hallja/érti/ismeri, akkor ne vágjon olyan arcot, mintha engem nézne hülyének amiért ő nem ért valamit. Meg lehet kérdezni, hogy Elnézést, betűzné, mert nem ismerem. vagy Kérem ismételje meg, nem hallottam/nem értettem.. És én szívesen elmondom mégegyszer (bár egy csökkent hallóképességűvel élek egy lakásban, aki nem hajlandó elismerni hogy csökkent hallóképességű, ezért a dolgok elismétlése sajnos engem bizonyos mértékben bosszant (mert amúgy napjában 20-30x rá vagyok kényszerülve alapból)), de a hülyéneknéző-arc, és a Micsoda?! az teljesen kihoz a sodromból. Ilyenkor legszívesebben egyenest megkérdezném, hogy Ugyan miért grimaszol rám, amikor maga nem érti?, de akkor én lennék a bunkó. Úgyhogy marad az igény szerinti szemforgatás, és ismétlés. Lehet hogy az adott illető meg a szemforgatást nem szereti, de ha nincs Micsoda?!, akkor nincs szemforgatás, szóval az ő sara.

A baj az, hogy ez egy széleskörben elterjedt jelenség. Nem csak egyszeri kommunikációs partnerek részéről szembesülök ezzel, hanem barátoktól/ismerősöktől is, nem egyszer. Az egyiknek egyszer felvetettem, hogy mi lenne ha ezt nem csinálná többször. Zavartan nézett, és nem értette mire gondolok. Lehet, hogy ez egy önkéntelen, reflexszerű rossz szokás. De akkor is le lehet szokni róla, elvégre a töködet se vakarod társaságban. Már aki. Aki a tökét vakarja, attól nem is várom el, hogy ilyen finom dolgokra is odafigyeljen, mint a Micsoda?!. Igaz, igyekszem is kerülni a vele való kommunikációt.

Orca

Zajvédő füldugó 2. rész

©   Orca   |   life

No.. végre rászántam magam, hogy leírjam a tapasztalatokat a füldugóval kapcsolatban. Bocs attól aki már tűkön ülve várta a folytatást.. (biztos sokan vannak )

15-én mentem el értük, kaptam egy baromi alap oktatást a használatról, kezelésről (Tessék így kell betenni, langyos vízzel lehet tisztítani.) utána jöttem is haza. Itthon párszor kipróbáltam, hogyan a legegyszerűbb betenni normálisan, mert nem olyan egyértelmű elsőre bár most már simán megy a dolog.. rá kell érezni, ez van. Aznap elég sokat használtam, hogy kiderüljön mennyire kényelmes hosszabb távon és azt kell mondjam egész használható. Kicsit furcsa először, szokni kell az érzést, hogy bent van és picit talán nyomja is a fület elsőre.. de hozzá lehet szokni és utána fel sem tűnik

Itt jegyezném még meg, hogy volt egy kis gyártási hiba benne és így egy helyen szúrta a fülem mert nem simult bele rendesen. Igaz ezt pár óvatos olló mozdulattal megoldottam, de aki ennél precízebb megoldást szeretne az még átvételkor nézze jól meg, vagy később is visszavihető ilyen miatt. Nekem nem volt kedvem hozzá.

Este kipróbáltam milyen alvás közben. Bár erre nagy valószínűséggel nem fogom használni, de azért gondoltam kipróbálom. Sajnos reggelre mind a kettő a párnámon heverészett a fülem helyett, de legalább az elalvásnál nem hallottam semmit. Hozzá kell tennem, hogy aznap este azt hiszem elég sokat forgolódtam, tehát lehet csak emiatt nem volt sikeres a teszt. Azóta nem próbáltam többször.

Másnap szerencsémre pont ment ezerrel a porszívózás itthon, nekem meg nem ártott volna tanulnom ZH-ra úgyhogy jól ki is tudtam élesben próbálni. A porszívót azért lehetett hallani, de jóval tompábban (igaz egy egész jól hangszigetelő szobaajtó is be volt csukva) és így legalább tudtam a tanulásra figyelni.

Összességében meg vagyok elégedve vele, talán minimálisan több tompítást szerettem volna elérni, de így is teljesen jól használható és azt hiszem kellő segítség lesz néhány alkalommal.

Még két kép a végére a vizuális típusoknak:

Az első képen látható kis fogantyú egyébként totál használhatatlan szerintem. Nem tudom elég jól megfogni ahhoz, hogy annál fogva kivegyem. Talán ebböl látszik, hogy elég stabilan tartják magukat az ember fülében.

mainframe

Etikett

©   mainframe   |   howto life

Elgondolkoztam rajta, hogy ha viszel valakit társaságba, akkor hogy zajlanak a bemutatások, ha rendesen akarod csinálni, és nem bízod a hozott egyénre (Na, menj és ismerkedj...), vagy nem akarod redundánsan ismételni magad (A, ez itt B. B, ő pedig A.)
Szóval a kérdés igazából az, hogy az általad hozott személyt mutatod be mindenkinek (hiszen ő jött a társaságba, őt kell bemutatni), vagy neki kell bemutatni az embereket (hiszen Te ismered jobban a társaságot, ergo ez a Te tiszted). Várom mindenki véleményét a dologról, illetve ha bárkinek egyéb etikettel kapcsolatos kérdése van, azt is megvitathatjuk.

ScoobyZoli

Menjünk el ebből az országból!?

©   ScoobyZoli   |   life

Egy msn-es beszélgetőpartnerem a következőket írta:

,,Elegem van ebből a ruppótlan országból, el akarok költözni''

Vajon tényleg ennyira rossz a helyzetünk? Ti milyen kilátásokat reméltek a jövőt illetően?

!!NO POLITIKA!!

Haszprus

_Nyilván_

©   Haszprus   |   life

Haverom egy időben újságárusként dolgozott egy utcai bódéban. Odament hozzá egy most közelebbről nem jellemzett (c) ~11 éves lány:

- Szia, leszel az uram?

Nyilván…

Haszprus

Tarhál

©   Haszprus   |   life

Helyszín: Hazafelé a Móriczon, Kalapács után, 23 körül.
Rendezte: az élet.

IRCQuote fight! In the ring:

Csajszi(~22 éves, kiugrik az ismerősei közül, gyorsan megyek, de felveszi a tempómat)
Helló, ki tudsz segíteni egy százassal?
Haszprus
nem hiszem
CsajsziEgy 50-essel? 10-essel?
Haszprus
nem valószínű
Csajsziegy cigivel?
Haszprus
nem dohányzom, te se dohányozz
Csajszihát veled mi a baj??

Velem?

Orca

Zajvédő füldugó 1. rész

©   Orca   |   life

Már majd egy éve gondolkozom rajta, hogy kellene vennem egy füldugót, mert akkor a régebbihez képest egy sokkal zajosabb helyre költöztem. Kis Google keresgélés után eljutottam az UNI-HEAR honlapjára, ami akkor még jóval több információt tartalmazott, köztük például egy címet, ahol meg lehetett volna venni. Sajnos azon a címen nem találtam kb semmit, így elmaradt a füldugó vásárlás. Később elköltöztem onnan, meg jött a nyár és szépen el is felejtődött a dolog...

Egészen mostanáig! Volt ugyanis két szigorlatom év elején.. és hát mikor jöjjenek át nővéreim 1-2 éves kisfiai/lánya pár napra mint a vizsgára tanulás hajrájában. Hát ekkor döntöttem úgy újra, hogy márpedig nekem csak kellene az a zajvédő kütyü! Ezen felbuzdulva újra felkerestem az unihear honlapját de sajnálattal vettem észre, hogy mostmár csak egy Szerkesztés alatt felirat díszeleg náluk a főoldalon. Tehát újra nekiálltam keresgélni és így lyukadtam ki végül a ReSonic Kft. honlapján. Ők kicsit más rendszerben árulják a füldugót, hiszen fülnyomatot véve egyedileg gyártják a védőfelszerelést (míg az unihearnél négy különböző méret közül lehetett (volna) választani).

Végül ma, egyetem után vettem a fáradtságot és elballagtam a keletihez megnézni magamnak a rendelőjüket. Először bután néztem a 86. szám alatti kaput, mert mást vártam oda, de végül csak felfedeztem a ReSonic feliratot a kapu melletti kirakat sarkában majd a kapucsengőn is. Bementem, beszéltünk pár mondatot aztán jött is a csöpögő ólom a mintavételhez .

Na jó nem.. először valami szivacs darabot lenyomott a fülembe egy kis rákötött zsinórral együtt (jól nézhettem ki 1-1 cérnaszállal a fülemben ), aztán egy bazinagy fecskendőbe valami neonzöld gyurmaszerű anyagot tárazott be és megtöltötte vele mindkét fülem (kicsit érdekes érzés volt ez az egész, de fájdalmasnak egyáltalán nem mondanám). Ezt követően ~5 perc néma csend amíg megköt a gyurma. Beszélni, rágni meg ilyeneket nem szabad addig, a külvilág hangjait pedig szinte teljesen blokkolta az anyag a fülemben. Volt bent egy kis rádió amiből halk zene szólt, na abból semmit nem hallottam, ha mással beszélt a nő azt meg lehetett azért érteni de szintén nagyon halkan. No, öt perc letelt, kivette a megkeményedett nyomatokat és a mute gombot újra megnyomta valaki (Távkapcs ). Útközben azon gondolkoztam, hogy vajon a végleges dugó ennél mennyivel lesz rosszabb (mert ugye ez az anyag elég masszívan kitöltötte a fülem, az meg egy kis darab szilikonos cucc lesz), de mint utólag kiderült ennél még jobban hangszigetel a végleges verzió!

Update 09:41: Két dolgot felejtettem el. Az egyik az, hogy rengeteg féle színben lehet kapni, sőt még mintásat is láttam a kiállított darabok közt (pl hupilila piros pöttyökkel ). Az enyém egy egyszerű színtelen darab lesz. Valamint a dugók strapabíróságáról is érdeklődtem és azt a választ kaptam, hogy gyárakban (ahol ugye szinte naponta használják őket) évente cserélik, de ott is csak a biztonság kedvéért, általában a füldugók állapota ezt nem követelné meg.

Folytatása jövő hét csütörtökre várható, miután átvettem az elkészült dugókat .

Tamás

Lakásvásárlás saga #1

©   Tamás   |   biznisz life

Igazából azt nem értem, hogy így 2006-ban, az úgynevezett [buzzword]információs társadalom[/buzzword] küszöbén miért kell majd nekem lakásvásárláskor x millió forintnyi készpénzzel a zsebemben rohangásznom a banktól az ügyvédig a szerződéskötés idején. (Mielőtt sötét sikátorban lesnétek rám: majd, nem most ). Miért nem lehet azt megcsinálni, hogy:

  1. Előkészítem a tranzakciót (pénzátutalás a tulaj számlájára) a netbankban, amire kapok egy egyedi tranzakció-azonosítót.
  2. Elmegyek szépen az ügyvédhez, viszem magammal a tulajdonost, a bank pedig kiküld egy megbízott munkatársat.
  3. Amikor a szerződés megköttetett, a munkatárs szépen betelefonál a bankba, megadja az általam közölt egyedi tranzakció-azonosítót, és ezzel engedélyezi az előkészített tranzakciót.

A módszer nyilván technikai pontosításra szorul még, de nem látom be, hogy ezt miért nem lehet megcsinálni. Komolyan, ahhoz a bankhoz fogom vinni a pénzem a jövőben, aki ezt először implementálja.

(Mellesleg nem tudom, hányan vannak a környéken, akik mostanában terveznek majd lakást venni, de ha van rá igény, majd szívesen beszámolok a tapasztalataimról.)

ScoobyZoli

Super Size Me (ScoobyZoli)

©   ScoobyZoli   |   film life

Super Size Me - 2004. A filmet azoknak tudom ajánlani, akiket érdekel az egészségtelen táplálkozás, a multinacionális cégek térhódítása és a termékek globalizálódása, valamint foglalkoztatja az, hogy milyen lehet egy átlagos amerikainak a táplálkozási szokásai.

Ez egy dokumentumfilm, de a szomorú valóságot néhol a humor eszközeivel mutatja be, ezért megdöbbentésnek és némi szórakoztatásnak is kitűnő.

Megismerhetünk például egy olyan fickót, aki egy évben több mint 700 BicMacet eszik meg, eddig összesen kb. 18.000-et fogyasztott el, és ráadásul még büszke is erre a rekordjára.

Üdv! Hosszú csend után újabb újoncként jelentkezem a fedélzeten! Külön bejegyzést nem terveztem írni beköszönés címszóval. Nem az az ember vagyok aki feleslegesen szaporítja a szót vagy aki a posztolási ranglistán fog az élre törni ettől függetlenül azért igyekszem egyszer-egyszer valami érdekesebbnek ítélt témával hozzájárulni a blog életéhez mondjuk fotózás, life, film, hwsw témákban (meg bármiben ami éppen jön ) Hát, akkor jöjjön is az első bejegyzésem ezekről a fantasztikus háziállatokról!

Gondolkoztam, hogy miként mutassam be az állatkákat.. de még most sem tudom pontosan úgyhogy kezdjük az elejéről, képekkel illusztrálva...

2005. május végén került hozzám négy borsónyi kis állatka, mert gondoltam, ha ilyen baromi picik és sérülékenyek(nek kinézők) akkor lehet nem mind éli túl a költözést. Ez (sajnos *) nem így lett, mind a négy elkezdett iszonyat tempóban nőni, zabálni a salit, uborkát és a szépiát amiből a házukat építgetik (a fehér cucc a képeken).

* mert azóta is négyen esznek ki minden vagyonomból és szaporodnak mint a nyulak.. ehh még ha csak úgy szaporodnának a nyulak elbújhatnak mögöttük de erről még késöbb írok

Alig egy hónap alatt már pár centisre gyúrták fel magukat és szorgosan pusztítottak el minden zöldet vagy kevésbé zöldet amit eléjük raktam. Tehát jól megvoltak, éldegéltek mint a befőtt. Útközben a kezdeti kis műanyag doboz helyett kaptak egy nagyobb üveg tálat is pár centi földdel amibe boldogan ásták be magukat. Sajnos ezek után sötétebb idők következtek, kicsit el lettek hanyagolva, én beköltöztem Budapestre ők maradtak otthon. Ezt annyira zokon vették, hogy jól le is hibernálták magukat és kb szeptember közepétől 8 hónapnyi alvás következett egészen 2006. májusig...

... amikor is hazaköltöztem és újra kezelésbe vettem őket. Mint mindent, a felkelést is baromi gyorsan csinálták. Már kezdtem azt hinni fél óra ébresztgetés után, hogy ezek beleszáradtak a házukba és buktam a csigákat.. de nem! alig fél/háromnegyed órával a melegvízbe mártogatásuk után kilökték és megették az ideiglenesen épített ajtót, sőt sajnos még a házukat is visszarágták 1-2 centit azt hiszem kicsit mész hiányosok voltak, de nem vagyok csigológus tehát nem tudom pontosan. (Mint utólag kiderült amúgy is szeretnek pár hetes/hónapos téli álmot aludni, mert itt kicsit hideg van nekik, hiszen Afrikában őshonosak. Kellő fűtéssel ugyan megakadályozható a bealvásuk de sokan jónak tartják, ha hagyjuk pihenni kicsit az állatkákat.)

A lényeg, hogy nagy nehezen felkeltek és birtokba vették az új, szép nagy terráriumukat fahánccsal, fűtőlappal, páratartalom mérővel, vízspriccelővel, esztétikus kék műanyag tányérral és minden földi jóval együtt. Tehát újra kezdődhettek az éjszakai zöldséghabzsolások (mert éjszakai állatok amúgy), földtúrkálás, lobogó szemmel rohangálás meg minden amit egy csiga csinálhat. Pár új tevékenységet is elkezdtek, ilyen például az üvegen házcsúsztatás aminek éjszaka elég rémisztő hangja tud lenni főleg amíg nem jön rá az ember, hogy mi a fene az

A másik új hobbijuk a roppant erotikus nász tánc lejtés lett aminek az eredményét is megtapasztalhatja a boldog csiga tartó úgy 2 havonta/"fő". Ez esetemben azt jelenti, hogy átlag kéthetente kapom az első képen látható kis csomagokat a föld alá ásva, majd pár héttel ezután jön a CSIGA ÖZÖN.. Nem kicsit, nagyon! Volt már olyan, hogy elajándékoztam ~180 pici csigát, de másnap úgy nézett ki a teró mintha egyetlen egy sem hiányozna. Azt hiszem ezek alapján megalapozott az előző kijelentésem miszerint a nyulak sehol nincsenek ezekhez képest...

Mostanában is jól elvannak.. bár annyira nem örülnek az új talajnak amit alájuk raktam.. de majd megszokják

Ha ezek után bárkit érdekel pár kis csiga keressen meg nyugodtan (Mainframe-et már megfertőzték )

Update 2006. nov. 02. 13:44: Még egy érdekes számolgatás eszembejutott a csiga özönnel kapcsolatban...
2 csigától 6,8 x 1036 utód 5 év alatt... a nyulak még mindig messze vannak..
Haszprus

Politika

©   Haszprus   |   life

Sziasztok. Nagy sajnálattal veszem tudomásul, hogy ma, 2006-ban Magyarországon nem lehet politikai témákról nyíltan beszélgetni, mert van akinek ez olyan szinten fontos, hogy ez a legfőbb szempontja, ami alapján megválogatja a kapcsolatait, képes haverokat amiatt faképnél hagyni, hogy nem amellé a párt mellé teszi az X-et, amelyik mellé ő maga. Vajon milyen szinten kell ehhez fanatizált legyen valaki? Miért nem lehet normálisan beszélgetni ezekről a dolgokról? Vagy ha már nem lehet, akkor meg minek kell rajta összeveszni.

Szálljon mindenki magába, aki így építi az ismerettségeit.

Az überblogon a továbbiakban nem lesznek nyilvános politikai topicok, kérem a társszerzőimet hogy eképp alkossanak.

ScoobyZoli

M0 keleti szektor

©   ScoobyZoli   |   hwsw life net

Az M0 keleti szektora egy 26,5 kilométeres szakasz, amely megépítésével jelentősen tehermentesíthetők lennének Budapest útjai, mivel az átmenő forgalmat csökkentené.

Sajnos jelenleg ott tart a dolog, hogy a napokban kötelezte a Fővárosi Bíróság a Nemzeti Autópálya Zrt-t, hogy állítsa le a munkálatokat. Ez egyfelől azért szomorú, mert csúszhat az átadás, másfelől az erre a célra kapott EU-s támogatást is elveszíthejük, ha az út nem készül el 2008 végéig. Felháborodásomban még pénteken írtam egy levelet és ma kaptam rá választ egy illetékestől.

Részlet a levélből:

Teljesen megértjük Önt! Mi is azt szeretnénk, és mindent megteszünk azért, hogy minél hamarabb megépüljön EU-s finanszírozással az M0 keleti szektor. Reméljük, hogy az engedélyezési folyamatok gyorsan lezárulnak és reméljük, hogy belátják a néhány embert maguk mögött tudó civil szervezetek is, hogy az állampolgárok zsebéből 70 milliárd forintot is kihúzhatnak, ha tovább akadályozzák a mindenképpen megépülő körgyűrű építését.

A SZIKE Környezet- és Természetvédelmi Egyesület támadta meg a jogerős építési engedélyt. Pontosan nem ismerem azt, hogy miért fordultak a bírósághoz, de ha egyszer a határozat jogerőre emelkedetett, akkor miért kellett azt visszavonni? Lehet, hogy igaza van SZIKE-nek, de azokra az emberekre nem gondol, akik pl. a belvárosban élnek és a nagy forgalom megnehezíti az életüket?

Haszprus

Tudásideál

©   Haszprus   |   life

A spórolástannal párhuzamosan olvasom, hogy '56-ról ill. az utóbbi 50-60 évről nem sok fogalmuk van a fiataloknak, mert egyszerűen kimarad a tananyagból.

Csak minden ötödik magyar diák tanult saját bevallása szerint az 1956-os forradalomról - derül ki egy felmérésből, melyet a Népszabadság ismertet. […] A világháború utáni történelemre gyakorlatilag nem marad idő az iskolákban. Olyan diák is akadt, aki Petőfit és Kossuthot is az '56-os forradalmárok közé sorolta. […] A fiatalok hónapokon át tanulnak az ókorról, viszont nincsenek ismereteik a mai életüket is befolyásoló 1956-os forradalomról.

(Origo - Petőfit is '56 hősének hiszik a tudatlan diákok)

Azt gondolom, valami bűzlik az oktatással. Olyan dolgokon van hangsúly, aminek az életben semmi haszna nincs, a hasznosítható ismeretek átadására senki sem koncentrál. Valamiféle tudásideált követnek, ami köszönőviszonyban nincs a mindennapokkal.

Haszprus

Spórolástan

©   Haszprus   |   life

Olvasom itten, hogy felmerült az igény/javaslat, miszerint a nebulóknak középiskolában kellene valami pénzügyi tárgyat oktatni, mert a magyarok tökéletes analfabéták ezen a téren, nem tudnak spórolni, nincsenek tisztában a befektetési lehetőségekkel, a párna alatt tartják a spórolt pénzüket, már ha egyáltalán rendelkeznek vele. Csakhogy az óraszám felülről korlátozva van, és ezt már kitöltik a jelenlegi tantárgyak.

Lami Pál szerint az is problémát jelenthet, hogy a diákok kötelező óraszámát már most is maximálisan kitöltik, tehát az új tantárgy bevezetése csak a többi rovására történhetne. Azért mégsem vetélkedhet a pénzügyi ismeretek tárgy a magyarral, a történelemmel vagy a matematikával - vélte.

(Origo - A padlót emlegeti Kóka egyik analfabétája)

Valóban nem vetekedhetnek a pénzügyi ismeretek a fentiekkel? Valóban nehéz volna mondjuk a matekba pénzügyi példákat becsempészni? Biztos, hogy fontosabb a Boci-boci tarkába belemagyarázott mélyelemzéseket bemagolni, mint megérteni, hogy lehet jobb körülmények között élni?

Haszprus

Telólog #1

©   Haszprus   |   bringa idézet life telódráma

5 órája szervizben van a bringám :'((((((((((

Ó, Biciklim, merre jársz vajon?
Kínom keserves, szenvedek nagyon.
Félek, hogy nem fogom már sokáig bírni,
Elkezdek így hát verseket írni.
Szenved a közönség, rosszak a rímek,
Jobban tekerek, mint ahogy ihlek.

The GuNN

Forradalom 2006?

©   The GuNN   |   life

Úgy gondoltam, talán van értelme itt is feltenni a kérdést, ami mostanában annyira divatba jött. Szóval legyen ez egyfajta fórum a különböző érveknek, véleményeknek. Ki mit gondol, mennyiben erkölcsi vagy politikai válság ez, mennyiben van ma Budapesten forradalom, mi lehet a vége, ki mit remél? Természetesen szigorú de pártatlan cenzúra mellett.

Haszprus

Egymillió a Combinórongálók nyomravezetőjének

©   Haszprus   |   barátok bkv idézet life

Egymilliós jutalom a Combinók rongálóinak nyomravezetőjének

Nyomravezetői jutalmat ajánlott fel Demszky Gábor főpolgármester annak, aki információkkal szolgál a Combinók megrongálóiról.

(Index)

Mi lehet a bünti egy ilyen tettért? 50e Ft pénzbírság? Megrovás? Kiváncsi vagyok mikor jelentkezik két ember a tanú és tettes szerepre fejenként 500e-ért…

Update 13:08: tanult félművelt ( ) kollégám szerint 2-8 évig büntethető a dolog, ez esetben a fenti verziót szerintem el lehet felejteni, viszont fura hogy a törvény ilyen szigorral sújtja a rongálást és mégis ilyen balkáni állapotok uralkodnak a bkv ill. a máv járművein…

IRCQuote fight! In the ring:

Balage 22:00
csá
nézted a tüzijátékot?
Haszprus 22:06
ott voltam b****g
hali
szarrááztam
a gépemnek meg nem vittem tokot
10 mp után már csavarni lehetett a ruhámból a vizet
kicsit fostam is nehogy agyontapossanak meg ilyesmi, mert amikor elkezdett esni akkor elszabadult a pokol, és ilyenkor előfordulnak balesetek... durván megindult a tömeg...
szemüveg rajtam volt, lóf***t se láttam megin, a szél meg majnem lefújta rólam
kezem meg tele volt a fényképezővel meg állvánnyal úgyhogy levenni se tudtam pedig úgy jobb lett volna
aztán álltam 40 percet a goldmann téri aluljáróban
van 1-2 kép a vége felé
voltunk páran
gépnek szereztem zacsit
úgy néz ki egyelőre, hogy túlélte
bár vizes lett kicsit
a f***ér nem halasztották el másnapra vagy valami
mit mutatott a tv?
Balage
hát
már ment amikor elkezdett esni az eső
hát a tv2 kidőlt, a végén már csak 1 kamera ment a lánchídról
az is dőlt össze vissza
Haszprus
rofl
Balage
az m1 se tudott közvetíteni
Haszprus
lol gecc
szánalmas
Balage
telefonált a gondel takács hogy elázutt a stúdió és már az agregátorok is leállnak
rtlklub is 1-2 kamerával közvetítette
de ott is szétesett a kép
kb végig a lánchídat mutatták 1 kamerával és így dőlt jobbra balra
Haszprus
de egyébként nemtom mit láttál magából az esőből de úgy képzeld el hogy komolyan mondom eleinte kis szemerkélés, megindult a tömeg szép lassan, aztán 10 mp alatt ilyen iszonyat hideg lett, átázott az egész ruházatom, a szél meg fújt mint állat, majd megfagytam, ilyen körülmények között reszketve jutottam el a goldmannig
dülöngélő kamera lol
hát igen, kemény szél volt
vitte a szemüvegemet (!)
Balage
te, itthon tapasztaltam, nyitva az ablak, 2mp után majdnem kivitt a huzat
és ömlött az eső
bence mondta hogy kidőlt egy csomó fa a városban
Haszprus
nem igaz h nem bírták ezt előre jelezni
a másik meg
ha már ez a helyzet, f***ér nem álltak le a tűzijátékkal?
belenyomnak egy rakás zsét és senki se látta ezexerint
dülöngélő kamera... baz
Balage
mondták a stúdióban
hogy ketten fogják már a kamerát
Haszprus
Balage
hát mert nyilván nem lehet leállítani
Haszprus
mérnem
mér nincs egy terv erre az esetre?
Balage
mert kicsit költségesebb lenne megint lezárni a fél várost
egy estére
Haszprus
hmm
Balage
meg az az 1 millió ember, annak a fele gondolom vidéki
Haszprus
hát nemtom
Balage
az mit csinál addig,
Haszprus
de azok úgyse láttak semmit
mindenki menekült mint állat, mondom, attól féltem agyontaposnak vkit
Balage
hát aki ott volt már hajnalban hogy jó helye legyen
az lehet ott maradt
Haszprus

előtte villámokat próbáltam fotózni
nem volt jó előjel
Balage
Haszprus
kiváncsi vok mi lesz ebből a hírekben
szerintem le kellett volna állítani
Balage
szerintem nem
Haszprus
mer te tv-ből nézted
mondjuk ha leállítják akkor még a fanatikusok is csatlakoztak volna a taposó tömeghez
Balage
2en meghaltak

Update 2006. aug. 21. 00:12: WiZARD is ott volt…

WiZARD23:04
met.hu/…
mondjuk percre pontosan lehetett előre tudni...
Haszprus23:05
akkor wtf?
ménem halasztották el?
WiZARD
nemtudom....
elhalaszthatták volna
Haszprus
állítólag nem érdeklődtek a szervezők omsznél h milyen idő lesz...
ezt nehéz elhinni
sztem eltusolják
bár f*sztudja
tévések is odamentek besz*pni rendesen
WiZARD
hát de ha érdeklődtek akkor mérnem tették át?
mer látszólag a tüzijáték cuccain kívül minden sz*rrá ment
tehát pont az kibírta volna ha holnapra átteszik
Haszprus
mert vmi fejes gondolom úgy döntött hogy kibírják azt a kis esőt
mainframe

Hajnal

©   mainframe   |   fáradtság life

Kemény dolog ez feleim! Körbe lehet röhögni érte, de én még szerintem sosem virrasztottam át egy estét tök egyedül, minden különösebb cél és ok nélkül. Úgy nézem ez a szép hagyomány ma fog véget érni, ugyanis az ablakon kinézve azt látom, hogy már erősen hajnalodik. Alapesetben ilyenkor pánikolni szoktam, hogy Jaj, már rég aludnom kéne! Jaj, egész holnap teljesen használhatatlan leszek!, de most annyira nem érzem, hogy fáradt lennék, hogy elképzelhetetlennek tartom, hogy a holnapi napomból punnyadás legyen. Mondjuk ezt a nem várt energiát meghozhatta az az okos kis vírus is, ami böngészőupdate-nek álcázta magát (rutinból úgyis rákattint az ember...), és sikerrel feltelepült, és vírusirtó szoftverreklámokkal bombázott (!!!) . Ezzel a kis tetűvel vesződtem ugyanis úgy 3-tól 4-ig. De győztem, és most olyan boldog vagyok, mint az arachnofóbiás, aki végre le merte csapni a naaagy, szőrös pókot a szekrényajtón. :đ És ha már lúd, legyen kövér-alapon leszámolok egyúttal ezzel a hajnal-fóbiával is.

Kemény vagyok mint a vidia.

Haszprus

Itt a bringa, hol a bringa?

©   Haszprus   |   bringa life

(Ez eredetileg egy komment lett volna Romsynak válaszul, ám bejegyzés méretűre nyúlt.) Amikor megvettem a bringát és lakatot kértem mellé, a boltos srác teljes döbbenettel nézett rám és ahelyett hogy lakatokat kezdett volna mutogatni a polcról, lelkemre beszélő hangsúllyal azt mondta: OTT NE HAGYD SEHOL!! Ha valaki, akkor ő tudja.

Tamás

World Wide Waiting

©   Tamás   |   fáradtság külföld life

London Luton reptéren ülsz a tranzitban. 25 órája ébren vagy. A géped 6 (!) órát késik. Már megetted az összes kajádat, megittál három sört, elolvastad az összes könyvet, amit a kézipoggyászodba tettél és végigtapiztad az összes notebook-ot, amit a Dixon's-ban árulnak, a laptopod pedig 20 perc múlva lemerül. Mit teszel?

Adjatok tippeket vagy szórakoztassatok el valamivel

Update 10:40: a Luton Airport honlapján már 14:50-et írnak indulásra. Előbb még 11:50 volt. Ez egyre aggasztóbb.

Update 11:09: építjük az országimázst. A gépen utazna egy komplett cigányzenekar is, ők most éppen live unplugged show-t adnak a váróteremben a környékbeliek nagy örömére. Nekem meg mindjárt lemerül a laptopomban az akkumulá

Update 12:53: bedugtam a laptopot stukiban egy fali konnektorba, úgyhogy megint online vagyok. Az unplugged koncertnek hálistennek vége. A 14:50-es indulás tényleg bejött, most már a kijelzőn is az van. Úgy látszik, eddig nem merték bevallani, szerintem titokban lázadástól tartanak. De én résen vagyok, innentől kezdve árgus szemekkel figyelem a neten lévő információkat, és ha megint eltolják három órával az indulást, megkérem a zenekart, hogy egy kicsit alakítsák át a reptér berendezését is.

Update 14:54: köcsög BT Openzone elvette az IP-címemet és nem adta vissza egészen mostanáig. Egyébként rájöttem, ez az egész a Starbucks, a Dixons, a Burger King meg a többi shop összeesküvése, így maximalizálják a bevételüket. Amióta itt vagyok, annyi pénzt vertem el várakozás közben, mint Londonban két nap alatt. Ebbe mondjuk bejátszik az, hogy reggel kaptunk 8 font értékben kajajegyet a W***Air-től, hogy ebből reggelizzünk meg, de azt nem mondták, hogy osszuk be lehetőleg estig... Egyik utastársunk már a magyar tévéket hívogatja, hogy melyikőjüket érdekli a sztori.

Update 15:02: elfogyott a sör a bárban. Duplaplusznemjó.

Update 2006. júl. 04. 08:35: miután kiittuk Lutont az összes sörből, nem voltam már olyan állapotban, hogy bejegyzést írjak, de a lényeg az, hogy hazaértem épségben, összesen 8 óra 10 perc késéssel. A késés oka egyébként állítólag az volt, hogy vasárnap az esti varsói gép lerohadt, és a mi reggeli pesti gépünkkel vitték el a reptéren rekedt lengyeleket Varsóba. (Nincs ezeknek tartalék gépük, vagy mi?). Mondjuk gyanakodhattam volna, amikor hajnali négykor a check-in pult felé tartva lépten-nyomon lengyelekbe ütköztem, akik"W***Air is shit" és Don't go with W***Air felkiáltásokkal próbáltak eltéríteni a szándékomtól az ősi lengyel-magyar barátság jegyében. Nyilván ők már tudták, mi lesz a reggeli budapesti járat sorsa. Nyilván a check-in pult mögötti leányzó tudta és ezért nem fizettetett a 12 kg túlsúlyért sem. Nyilván mindenki tudta, csak nekünk nem szóltak indulásig. Sebaj. Most már ezt is kipipálhatom életem todo-listáján.

Haszprus

2006 nyári taszkok

©   Haszprus   |   life

Volt tavaly egy ilyen bejegyzésem, hogy miket tervezek a nyárra. Na nézzük, mi az, amit abból a listából egy az egyben átvehetünk:

  • bme-related
    • digit szigorlat felkészülés
    • jelek precache
  • health-related
    • kondi
    • úszás
    • szememet megnézetni mi van vele
    • lehet-e kontakt lencsém vhogy mégis
    • fogász

Nah, szal ennyi, a life-related taszkokról pl. már teljesen lemondtam, dolgozni se akarok, nyelveket tanulni se, kóderkedni/kockulni se, mindezeket leváltotta nem is tom legfőképpen a bringázás és úgy tűnik hogy a kondi. Ma pl. nem mentem sehova mert regenerálódok (tiszta izomlázam van), és majd meghülyültem a semmittevéstől, pedig amíg nem volt bringám, pontosan ez ment hónapokig mindennap

Külföldet nézegettem de szerintem az idén se valószínű (vagy fene tudja, nem lenne rossz igazából valami jól fotózható helyre elnézni).

Na ezek vannak, gondoltam logolom.

mainframe

Közös filmnézés opcionálisan vodkával

©   mainframe   |   barátok buli fáradtság film life

Shamalt kolléga felvetéséből származik az ötlet, hogy az ÜberBlog teamje üljön le együtt megnézni valamilyen filme(ke)t. Közben igény szerinti alkoholfogyasztással lehetne súlyosbítani a helyzetet. Vitassuk meg, mit nézünk, mit iszunk, mi a célunk az egésszel! (az első pár komment áthelyeződött a Robotok c. bejegyzésből)

mainframe

Hotdog blogok

©   mainframe   |   fejlesztés life

Nos, feleim, mint azt tudjátok, utolsó kis műblogger vagyok, és nincs is rendes blogom. A Hotdog.hu című, fiataloknak szánt, színes szagos interaktív portálon próbálok valami blognak látszót elkövetni, eleddig inkább kevesebb mint több sikerrel. Na de ma gondoltam merészet és nagyot, és megnéztem, kik is ott az ászok a blogscene-ben. Már csak azért is, mert az én blogomat a siralmas 600valahányadik helyre osztályozták. Nos, íme két kép. Ez a bloglista . Ha csökkenő sorrendben kérdeziktek le az eredményt, akkor jön a frankó, ami mindent elmond.

A legdurvább dolog, hogy 16 blogger 30 felett van a Top20-ban!! (2006.06.26. 2:14-es információ) Ha megnézitek a Hotdog imidzsét, és úgy alapvetően a tálalását (itt láttam viszont először az Apám Beájulna című remekmű szlengnek nevezett műszavait), ordít róla hogy 25 év felett ez már nem neked való. Komolyan. Ha 25 fölött még mindig a Hotdogon fogok browse-olni, lőjetek agyon. Elképzelem, milyenek ezek az emberek. Az a típus lehet, aki 40 évesen is az e-klubban nyomul, meg beleszuszakolja magát egy kivágott, feszülős rózsaszín topba, mert ha ilyen van rajta, majd biztos 20-nak nézik. Peeeersze. Nem akarom túlragozni a dolgot, szerintem értitek azt a benyomást, aminek nyomán ez a bejegyzés született...

És itt az első helyezett blog. A dizájn, és a tartalom is külön-külön büntet. Mondjuk az előbbi bocsánatos bűn, a Hotdog elég nehezen formázható. Most már sejtitek, honnan az én nagy meg-nem-értettség érzésem? Ha összehasonlítási alap kell (a Mire föl nagy a pofád?-kezdetű kérdéseket megelőzve, bár ez nem olyan platform... ) itt az én blogom

(A világ legügyetlenebb, bújtatott önreklámját olvashattátok...) Persze ez nem komoly. Tényleg ki vagyok akadva, és csak másodsorban fogjátok megnézni emiatt a blogomat.

Tamás

"Hülye ángolok, ángol hülyék!" - avagy miért tanuljunk idegen nyelveket?

©   Tamás   |   life

Tegnapi hír a londoni Evening Standard-ból: két angol szurkoló Németországban egyszerűen elvesztette a kocsiját. Történt ugyanis, hogy a meccsre igyekezvén leparkolták a kocsit egy eldugott kis utcában, aminek persze előrelátóan megjegyezték a nevét - legalábbis ők úgy gondolták. Meccs után azonban csodálkozva vették észre, hogy Németországban ezen a környéken bizony minden második utcát úgy hívnak, hogy Einbahnstrasse.

Magyarul: egyirányú utca.

Tamás

Ukrán tinilányok, szevasztok!

©   Tamás   |   hwsw life

Az utóbbi három napban négy tökismeretlen ex-szovjet (értsd: ukrán, orosz, kazah stb.) leányzó kattintott rám ICQ-n. Egyiknek sem válaszoltam, de elgondolkoztam, hogy ennek az az oka, hogy a valaha volt Szovjetunió területére bevezették-e végre a szélessávú netet (lásd még Malajzia: hét-nyolc éve az összes nemzetközi IRC csatorna ráérő maláj tinikkel volt tele), vagy pedig valamiféle újfajta spambottal állunk szemben, amely ukrán kurvának adja ki magát. Úgyhogy feltenném a körkérdést ICQ-zó férfitársaimnak: nálatok is ez van most, vagy a spammermaffia megszerezte az ICQ-számomat? Esetleg azzal van összefüggésben a dolog, hogy az adatlapomon pár napja ott van, hogy United Kingdom, és azt hiszik, hogy valami gazdag angol pasit fogtak ki a képemben?

mainframe

Kifejezések Bűvöletében 1. rész

©   mainframe   |   life

Szóval az a helyzet, hogy itt egy kifejezés, sokan használják, és kifejezetten utálom. El is fogom mondani, miért utálom, és Ti jól reagáltok, hogy hülye vagyok-e. Ez egy ilyen kísérlet, értitek... Ha bejön, a jövőben is járulok elétek hasonló dolgokkal. Ha nem, akkor nem.

Szóval az első kifejezés, amit utálok, az a megtanul, mint ige, így, egy szóban, nem igekötővel. Példamondat: Na, megtanultál már kisfiam? Nem valamit, egy konkrét dolgot (pl. vizisízni), csak így. Nos, ezt már elég sok helyen hallottam, hálisten szüleim keveset használják, talán mert minden alkalommal elmondom, mennyire utálom. Hogy miért? Ímhol:
Három dolgot sugall (szerintem, és innentől végig szerintem, nem fogom irogatni) a kifejezés:

1. A kérdező nem tudja pontosan, miről is van szó. A dolog lehet szorzótábla, vers, de akár még fogalmazás _írása_ is. Sőt, továbbmenve: nem is érdekli. Ha érdekelné, akkor odamenne, és megnézné miről van szó, hogy nevesítve kérdezhesse, tárgyas igével (úgy emlékszem így hívják). Pl: Megtanultad a szorzótáblát? Ebből azt szűrném le, hogy a kérdező tisztában van a feladattal, és érdekli is az eredmény. Maga az eredmény, nem a folyamat lezáródása. Mert ugye hogy is ellenőrizhetné az eredményt egy ilyen kérdés után: Megtanultál? Ha erre Igen. válasz érkezik, akkor mi a diskurzus folytatása? Akkor mondd fel! ? Ez nem szerencsés mateklecke estében például...

2. Mélyebbre nyúlva könnyen kiderülhet: a kérdező nem is érti a megtanulandó dolgot, ezért nem nevesíti. Ez mondjuk kevésbé van így szorzótáblánál (reméljük), de amint a 17.sz-i Franciaország belpolitikája a kérdés, sokkal nyilvánvalóbbá válik a helyzet. Ilyenkor megint a fenti probléma áll elő: hogy értékel egy olyan dolgot, amiben inkompetens? Ha meg nem tudja értékelni, miért kérdezi? Ha beéri egy sima igennel válasz gyanánt, akkor nincs értelme kérdésnek. Legalábbis ilyennek biztos nem. A baj az a Megtanultál? kérdéssel, hogy céltalan. Egy esetleges tanulási folyamatot ilyen kérdéssel megszakítani legalábbis idegesítő. Persze ez sarkított példa, de ismeritek az érzést, amikor kódoltok/áramkört raktok össze/beadandót írtok/stb., és fölétek hajol egy árnyék, hogy Készvanmáááár...? Ugyanaz a téma.

3. A kérdés feltételezi, hogy a tanulási folyamat véges. Én legutóbb általános iskola alsó tagozatban találkoztam véges tanulási folyamattal. Azóta mindent egy bizonyos mélységig sajátítok el, és minden területen _sokkal_ mélyebbre lehetne még leásni, ha akarnék. Ergo egy ilyen kérdés önmagában hibás, és ennélfogva irritál. 1000 oldalas Mesterséges Intelligencia könyv az öledben, és jön a Megtanultál?. Igen, én lettem az MI-isten, már nincs mit tanulnom, nekem nem lehet újat mondani. Valami ilyesféle válasz lenne logikus egy ilyen kérdésre. Nem?

Egyszóval véleményem szerint ez a kérdés legalábbis felesleges. Vagy nem ilyen formában kéne feltenni, vagy egyáltalán fel sem kéne tenni. Miért kell ezzel zargatni szegény tanuló kölyköket? Nem elég baj nekik, hogy tanulnak, még rendszeres jelentést is tegyenek? Ha meg a szülő valóban kíváncsi az eredményre, akkor kérdezze ki, segítsen neki. De ehhez semmi szükség a Megtanultál? kifejezésre...

Ha egyetértetek a véleményemmel, tegyétek feketelistára a kifejezést, és igyekezzetek visszaszorítani a használatát. Én dolgozom rajta. Egy szebb, értelmesebb magyar nyelvért. Mert hiszem, hogy a bazmeg-en túl is van élet.

Haszprus

Jövőképek - alvás nélkül

©   Haszprus   |   life

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
kiváncsi vok mi lesz ha jön a tabletta amivel nem kell aludni
WiZARD
jöhetne már
WiZARD
utálom az alvást
WiZARD
felesleges időelbaszás
Haszprus
a) eddig az embereknek (egész országnak/kontinensnek) volt egy bioritmusa. nappal boltok nyitva, éjjel zárva, közlekedési dugók jól meghatározható időpontokban, munkakezdés szintén, energiafogyasztás reggel indult be, stb, érted.. na ez full megváltozik
b) kell csinálni közterületekre meg mindenhova atomerős éjszakai világítást hogy éjjel ugyanúgy lehessen mindent csinálni mint nappal
WiZARD
nem vagyok benne biztos hogy egyenértékűvé kell tenni a nappalt az éjszakával
WiZARD
illetve az éjszakát a nappallal
Haszprus
miért?
Haszprus
ha sose alszol éjjel...
WiZARD
attól még jó az ha más

Szerinted?

Haszprus

Jövőképek - (kik) fognak dolgozni?

©   Haszprus   |   life

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
az a helyzet hogy 20 év múlva csak azoknak lesz munkája akik a gépeket fejlesztik, a többiek helyett gépek fognak dolgozni
Haszprus
na jó de 50 év múlva biztosan
Haszprus
ez 100% h így lesz
WiZARD
55 év múlva meg a gépek fejlesztik magukat és te se kellesz majd
WiZARD
60 év múlva meg kilépsz a mátrixból
Haszprus
ez sose lesz így mert a gépi fejlesztésekkel saját magadat is fel tudod ruházni, memóriachip, társprocesszor, stb.
Haszprus
ill. legalábbis jóideig nem hiszem h túllépnék az emberi agy teljesítményét a gépek _minden_ területen. amíg nem minden területen lépik túl, addig az embernek lesz munkája

Szerinted?

Haszprus

70,0

©   Haszprus   |   bringa élelmezés life történelem

A halvány a konkrét mérések eredménye, az erősebb vonal öt mérés mozgó átlaga.

71 nap terméke: 75,5 kg -> 70,0 kg. Közreműködött:

  1. Egészséges étrend
  2. Úszás
  3. Bringázás

Nemrég eldöntöttem, hogy mivel ilyen jól haladok, megyek még lejjebb is. 67 kg-ot tűztem ki új célul.

(Egyébként 177 cm a magasságom.)

mainframe

Töri érettségik

©   mainframe   |   life szánalmas

Barátaim, ilyen mélyen még nem voltam lesújtva, mióta… nem is tudom, mióta… Szóval ma sikerült megtekintenem a közép- és emeltszintű történelem érettségiket. Igen, az ideit. Örömmel tudatom veletek: kezdünk felzárkózni az USA-hoz. Olvassátok, és kommentoljatok. Ha erre tudtok szavakkal reagálni.

PDF file-ok, egyébként. Na megyek vissza, sírni.

WiZARD

Vakságot is okozhat a kontaktlencse folyadék

©   WiZARD   |   life

A Fusarium keratitis egy ritka, gombás jellegű (Fusarium gomba által okozott szaruhártya gyulladás) szembetegség, amitől - megfelelő kezelés hiányában - akár meg is lehet vakulni. Ugyan mint írtam, ez egy ritka betegség, mégis hirtelen ezzel lett tele a világsajtó a Bausch & Lombnak köszönhetően. A B&L lágy kontaktlencse-ápoló folyadékcsaládja ReNu néven fut, elég régóta, USA-ban 30 millió kontaktlencse-viselőből 11 millió a régebbi ReNu Multiplust, 2,3 millióan pedig az újabb, modernebb (új generációs hidratáló és fertőtlenítő hatóanyagot tartalmazó) ReNu Moisture Loc fantázianevű, 2004 óta van a piacon lévő terméket használják. Állítólag csak az újabb, Moisture Loc termékkel van gond, bár jobban utánaolvasva annyira nem egyértelmű a helyzet.

Haszprus

Bringa vizuális típusoknak

©   Haszprus   |   350d barátok bringa kondi life történelem túra úszás

Rájöttem, hogy az idei ösztöndíjam túlnyomó részben fedezi a bringámat, és az ösztöndíjamba senki se köthet bele, hogy nem dolgoztam meg érte. Ezek után bátran le merem publikálni, íme a tegnapi szerzeményem.


My precious (Scott G-Zero FX)

Utoljára 4 éve ültem egyébként bringán, a tegnapi napot nem számítva, és akkor is csak párszor, azelőtt meg tíz éve. Akkoriban sokat tekertem, utána meg mindenféle körülmény miatt nem volt kedvem vagy időm rá. De most érzem, hogy ismét elég komoly tekerésbe kezdek, és legrosszabb esetben a fenti szerzemény biztosítja, hogy kedvem is legyen hozzá. Egy nyári bringautat már el is kezdtem szervezni a 4 évvel ezelőtti csapattal, valamint lehet, hogy The GuNN-nal is ellátogatunk erre-arra (felmerült Szlovákia). Semmi sem biztos, de a kilátások derűsek

Változások vannak. Egészséges étrend, fogyás (70,9-nél tartok kevesebb mint 2 hónap alatt - eredetileg 70-et céloztam be, 6 hónapos határidővel, de most már inkább 67-ig meg se állok), mafc uszoda, kondorosi uszoda, bringázás. Már csak a sch konditermét kéne beiktatni, és senki se ismerne rám.

Haszprus

Bringa második megközelítésben

©   Haszprus   |   barátok bringa fotózás life

Voltunk The GuNN kollégával megvizsgálni ma egy bringát. (A buszon egy ad-hoc überblog-találkozó szerveződött, mert beleakadtunk Orcába is ) Szóval milyen bringát néztünk. Egy megfelelő darabot. Nem volt hiba benne. Azaz hogy egy probléma mégis akad. A bringa jobb mint én. Kétségtelenül. De hisz hogy is ne lenne az, pillanatnyilag egy Tesco Bájk™ is többre képes, mint amit én ki tudnék használni ennyi év kihagyás után. Azonban célom felfejlődni. De ez a bringa még így is többre képes, mint amit egyáltalán el óhajtok érni.

Úgy esett 2002-ben, hogy alapos tájékozódás után kinéztem egy fényképezőgépet, és megvettem abban a szellemben, hogy majd fotózgatok mindenféle jelentéktelen marhaságot. De mihelyt kezemben volt a gép, kinyílt a szemem, olyan dolgokat láttam meg az utcán, amik mellett addig elmentem. Mindenhova vittem magammal a gépet, és gyakran nyomtam le a kerek ezüst gombot. Megtanultam kezelni, kihasználtam tengernyi manuális beállítását, hamar eljutottam arra a pontra, ahol már kevés volt az eszköztára. Éveken keresztül új gép után sóvároghattam.

Nem vagyok – még – nagy bringás. Egykor az voltam. Régen. De most úgy gondolom, nem fogok rajta évekig fejleszteni semmit. Egy olyan gép kell, amiben bízhatok, hogy nem az fogja számomra a limitet jelenteni, csak saját magam.

A végső döntés még hátra van, és egyáltalán nem könnyű.

The GuNN

Backslash - A hiányzó láncszem

©   The GuNN   |   barátok hwsw life

A legenda szerint Worf agyából pattant ki az ötlet, hogy mekkorát robbanna egy ilyen _újság_. Aztán amikor nagyjából két éve összehívott hármunkat a második emeleti 1 szobás bútorozatlan lakásába, előadta. Előadta, hogy arra gondolt, hogy kellene egy olyan újságot csinálni amilyen még nincs. Legyen mondjuk informatikai, hiszen ehhez még értünk is valamennyire. Aztán legyen mondjuk az átlagnál igényesebb, hogy ha valaki meglátja az utcán és kicsit is foglalkozik kompjúterrel, akkor a kezébe akarja venni. Aztán legyen mondjuk ingyenes. Mekkorát fog pukkanni, te jó ég, ingyenes informatikai magazin ami mindennek a tetejébe nem a szokásos wc papírra van nyomva, hanem igényes, csillivilli papiruszra. Szóval mutogatta ott a képeket közben csillogó szemekkel áradozott róla, A mérete ilyen lesz, hogy ezzel is feltűnést keltsen, ennyi oldal lesz, a dizájn is kész, tessék, szerintem szupi meg amúgyis, most mi baj lehetne. Ez jellemző volt rá. Ez a sugárzó, sokszor már-már buta és irrealalisztikus optimizmzus, persze ezt akkor még nem tudtuk. Talán ezért is hittünk neki. Hirtelen ott abban a pici lakásban négyen elhittük, hogy Worf valami hatalmas ötlettel állt elő és ha akarjuk, hamarosan újságkiadó lesz belőlünk.

WiZARD

Hétvége - meló

©   WiZARD   |   fotózás life

Folytatom a hétvégi élménybeszámolóm. Királyrétről dél körül el kellett jönni (amúgy se akartam tovább maradni), mert 15:30ra egy esküvőre kellett mennem fotózni. Polgári szertartás, egyházi, szabadban pár fotó, aztán este kaja+pia amíg bírjuk. Szimpatikus volt a pár, és az egész társaság, ennek örültem mert így jól éreztem magam végig, és asszem a képek is jobbak, amikor szívesen fotózok, mint ha csak muszájból.

Vasárnap az eredeti tervek szerint a Luxusautó kiállításra mentem volna fotózni, de reggel kitalálta a főnököm, hogy oda mégse kell menni, mert van elég kép, és inkább a Petőfi Csarnokba menjek a Devils Motor Show-ra. Haverommal mentem, mert őt is érdeklik a motorok, bár ő mondogatta, hogy nincs ott semmi, csak börze. Odaértünk, végül nekem lett igazam, nem csak börze volt, hanem Devils Motor Show (képek). Gyorsan körbefotóztam mindent, aztán átmentünk a Luxusautó kiállításra szétnézni. Ez eléggé csalódás volt, jobbra számítottam, több luxusautóra, elég sok hiányzott (Maybach, gyári Porsche-k, Ferrarit se vitték túlzásba, Bugatti Veyron is csak a csütörtöki VIP napon volt ott...), és nagy számban voltak olyan autók, amiknek köze sincs a luxushoz

Hétfőre is jutott meló, a Gumball 3000 verseny résztvevőit kellett fotóznom. Bécsből érkeztek, a Gresham Palotához, ott kipakolták a cuccokat, majd a Roosevelt téren a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában álltak meg az autóikkal. Az autókat egész másnap reggelig itt meg lehetett csodálni, persze csak a kordonok túloldaláról. Természetesen a szerencsésebbek, akik rendelkeztek valamiféle VIP vagy PRESS belépővel, azok egész közelről megnézhették az autókat. Szerencsére nekem is volt ilyen belépőm (mind a kettő hehe), így egész délután az autók között mászkáltam, és persze fotóztam. Itt több, jobb járgányokat láthattam, mint a Luxusautó kiállításon... A Gumball 3000 képeim itt tekinthetők meg.

Haszprus

Biciklivásárlás külföldön

©   Haszprus   |   life
Test bike available for you try, contact Kudu Bikes for details and booking.

Így kell ezt. Bezzeg ha egy magyar boltnak megírod hogy egy neten megrendelt termékre tartják-e a 17/1999-es kormányrendelet szerinti nyolc napon belüli kötelező visszavételt, akkor azt a választ kapod, hogy ők nem kölcsönző és különben is húzzál máshova költeni a pénzed.

Tamás

A magyar oktatási rendszerről

©   Tamás   |   life

Olvasgatom sHaMaLt blogján a bejegyzést az érettségiről, és vegyes gondolatok kavarognak bennem. Egyrészt egyetértek, mert tényleg, az utóbbi évek érettségi feladatait nézve valahogy úgy érzem, hogy nevetségesen könnyüek ahhoz képest, amikor nekem kellett átesnem rajta. Másrészt pedig nem értem, mi az oka, hogy ennyien, ilyen vehemensen szidják a magyar oktatási rendszert, holott még mindig mérföldekkel magasabb színvonalon állunk, mint a nagy nyugati országok, beleértve Angliát, az USA-t és mondjuk úgy egész Európát, talán a skandináv államokat leszámítva. Igaz, hogy ha így folytatjuk, tíz-tizenöt éven belül mi is sikeresen fel fogunk zárkózni a nyugati színvonalhoz, és mielőtt politikai irányba vinnénk el a dolgot: ennek semmi köze ahhoz, hogy éppen melyik párt adja az oktatási minisztert, ennek kizárólag ahhoz a tipikus magyar mentalitáshoz van köze, ami most kezd begyürüzni az általános- és középiskolákba. Arra célzok, hogy mi magyarok imádjuk, ha a lehető legkisebb erőfeszítéssel lokálisan a legnagyobb előnyt tudjuk kicsikarni egy helyzetből - például ha a lehető legkevesebb tanulás befektetésével tudjuk elérni azt a szintet, ami ahhoz kell, hogy az ember végigcsinálja az alapoktatást. Nem tudom, hogy ennek az időzítésnek van-e köze ahhoz, hogy most kezd felnőni és domináns szerepet kapni az iskolákban az a generáció, amelynek a tagjai már gyakorlatilag egy az egyben a rendszerváltás után élték az életüket - de mindenesetre nem hinném, hogy véletlen lenne. Húgom jövőre fog érettségizni, és néha látom rajta, hogy finoman próbálgatja, mi az a minimális tanulási mennyiség, amivel éppen meg tudja ugrani azt a szintet, amit a környezete elvár tőle (szerencsére ez a szint elég magasan van, de ez más kérdés).

Mindenesetre egyelőre még nem értem a fanyalgást. A magyar oktatási rendszerben megszerezhető általános müveltség (ami szerintem nem csak müveltségi vetélkedőkbe jó, hanem arra is, hogy egy átlagosnál kifinomultabb ízlésü társaságban az embert ne tekintsék síkparasztnak) még mindig nagyságrendekkel szélesebb, mint amit mondjuk egy angol diák kap meg itt Angliában. Volt már, aki megkérdezte tőlem, hogy Magyarország még mindig a monarchia része-e, vagy már függetlenedtünk. Volt, aki azt hitte, hogy disszidálnom kellett, hogy Angliába jöhessek. Néha többet tudok az angol irodalomról, mint az angolok maguk, pedig nem angol költők életrajzait olvasom nap mint nap. És nem tudom igazából, hogy például mit lehet elvárni egy külföldi tudásától Magyarországgal kapcsolatban, de azt hiszem, annyit legalább illene, hogy mondjuk össze tudják kapcsolni Magyarországot Budapest nevével - de van, akinek még ez is nehézséget okozott. Nem mondom, hogy nem voltak pozitív tapasztalataim, de negatív is volt bőven, és én egyelőre még nem temetném a magyar oktatási rendszert és nem akarnám sürgősen megreformálni. Egyelőre még jól állunk, legalábbis a többiekhez képest. Nem mondom, hogy nem lehetne jobbá tenni, de vészharangokat kongatni vagy éppen a rendelkezésre álló emberanyag silányságát felemlegetni felesleges. Nem vagyunk mi még annyira öregek, hogy azon nosztalgiázzunk, hogy bezzeg a mi időnkben...

Az egyetemi oktatás már merőben más kérdés. Több helyen is kifejtettem már (de azt hiszem, itt még nem), hogy Angliában már eljutott a rendszer abba a fázisba, hogy boldog-boldogtalan kaphat diplomát, csak a megfelelő(en szar) egyetemet kell kiválasztania, és megfelelő mennyiségü pénzt lepengetnie. Itt ugyanis nem ingyenes a felsőoktatás, és az ösztöndíj fogalma is ismeretlen (legalábbis olyan formában, ahogy nálunk otthon van). És mivel diplomával nem megy az ember ablakot pucolni, pincérkedni meg vízvezetéket szerelni, az így kieső munkaerőt Kelet-Európából, Afrikából, Ázsiából pótolják. Nekik könnyü, megtehetik, és igazából rá kellett jönnöm, hogy nem merő jófejségből nyitották meg a munkaerőpiacukat az új EU-s tagállamok munkavállalói előtt, hanem mert iszonyatosan rá vannak szorulva. A gond az, hogy otthon is ugyanez a folyamat zajlik le, és tíz év múlva nekünk is lehet, hogy külföldről kéne importálni a szakmunkásokat. Akik egyébként semmivel nem érnek kevesebbet, mint egy diplomás mérnök vagy éppen müvelődésszervező. A probléma ott lesz, hogy nekünk majd nem lesz honnan importálni, addigra Románia és Ukrajna is EU-tag lesz, és ha én a helyükben lennék, biztos nem Magyarország lenne az első, ahova dolgozni mennék.

Tamás

Beköszönés

©   Tamás   |   life történelem

Hát én lennék az egyik újonc. Először is köszönöm Haszprusnak a megtiszteltetést, hogy összerondíthatom a remekül összetákolt oldalát, igyekszem képességeimhez mérten élni és nem visszaélni a lehetőséggel. Az első jótékony hatása már meg is volt a dolognak: rábeszéltem magam, hogy megkeressem, hol lehet OS X alatt átváltani magyar billentyüzetkiosztásra.

Egyelőre még nem írok semmi komolyabbat, csak egy kis bemutatkozást, meg hogy kb mit lehet várni tőlem. Aki nem ismerne személyesen: tavaly végeztem a BME-n müszaki informatikusként, most ugyanott csinálom a PhD-képzést, ezzel párhuzamosan pedig éppen Londonban tengetem napjaimat két különböző egyetem research assistant-jeként. A londoni élményekről külön valószínüleg nem ide fogok írni, annak megvan a maga helye, de időről időre eddig mindig adódtak olyan témák, amiket le szerettem volna írni valahova, csak oda nem illettek be. Lelkes linuxbuzerátor és open source-hívő vagyok, néha gitározom és elborult izlandi, norvég és finn zenekarok még elborultabb dalait szoktam hallgatni, ily módon kellemes kontrasztot alkotva Haszprus ízlésével informatikai és zenei téren egyaránt

A többit meg majd meglátjuk.

Haszprus

tele a ...

©   Haszprus   |   life

esik az eső. változásokra van szükség. mármint a suli terén. mit keresek ilyenkor ébren? minek foglalkozok ezzel a bloggal? az utf8-cal meg a f***** tele. újabb megoldandó probléma, újabb elveszett órák. elveszett tárgyak? borúlátás.

nyomatni kell a sulit mert kicsit lazábbra vettem a figurát mint ahogy indokolt lenne. de semmi kedvem hozzá. nem bírom rávenni magam szglabon kívül semmire.

ha csináltam volna backupot utf8 előttről, akkor visszaraknám. hosszútávon persze így a jó. kinemszarjale. biztosss megoldható, addig meg ez van.

nem vagyok álmos. felborultam.

a monitort ma átraktam dvi-re, mert valahogy előkerült a dvi kábel.

kivettem este a legújabb 80-as vinyót, és megpróbáltam bekötni a másik két nyolcvanast.

mindkettővel bluescreen az eredmény, fogalmam sincs miért. ezt is ki kell nyomoznom. na olvasgattam kicsit, nem derült ki semmi, kb. bármi okozhatja a problémát. illetve hát nyilván a vinyó, de a vinyó elvileg nem hibás, ezeket használtam egy csomó ideig.

Update 2006. ápr. 12. 14:20: na úgy néz ki a dolgot megoldotta az hogy a vinyót átkötöttem máshova. konkrétan tehát a hiba oka lehet az ide kábel, lehet az előző ide kábel slotja (mert most másikban van), valamint lehet a tápkábel.

Haszprus

Választás 2006

©   Haszprus   |   life

A miniszterelnök-jelölti viták szakértők szerint a bizonytalanok megszólításáról is szólnak, ezért olyan jelentéktelennek tűnő dolgoknak is jelentőségük lehet, hogy a párbajozók ülnek vagy állnak, illetve hogy milyen ruhát viselnek. Gyurcsány Ferenc például magasabb, mint Orbán Viktor, viszont a jelek szerint nem tud sokáig egyenesen ülni, s hajlamos arra, hogy kinyújtsa a lábait, a székben szinte elfeküdjön. Ezért a szocialista címvédőnek kedvezőbb, ha áll, mert jobban fegyelmezi magát - kivéve, ha rákönyököl a pulpitusra -, mondják a kormányfő emberei.

Nyolc évvel ezelőtt sokan annak is tulajdonították Orbán Viktor kedvezőbb megítélését [...], hogy a sötét zakót viselő Hornnal szemben világosbarna, fiatalos öltönyt vett magára, és jobban kiemelkedett a semleges, piszkosszürke háttérből. Úgy tudjuk, Gyurcsány Ferencnek hagyományos, sötétkék öltöny és piros vagy piros mintás nyakkendő viselését tanácsolták. Orbán Viktor állítólag nem kért öltözködési tanácsot, és csak reggel dönti el, mit vesz föl.

Forrás: Origo

Napok óta azon töprengek, mi értelme van egyáltalán a választásnak. Mármint a jelenlegi körülmények között. Nézzük meg a kampányokat. Ki a szimpi, ki tud nagyobbat kamuzni, ki adja el magát jobban, kinek írnak jobb/közérthetőbb szöveget, ki fog több emberrel kezet, ki tud nagyobb tömeget felvonultatni, ki szervez be több szavazót, kinek milyen az öltönye és a nyakkendője. Már csak Stohl Buci hiányzik hogy azt üvöltse, Viktor vagy Feri, Feri vagy Viktor!??????

Valóban ez dönti el hogy melyik párt alkalmasabb az ország vezetésére?

Haszprus

Mentsük meg az egyetemet

©   Haszprus   |   bme life

Mentsük meg az egyetemet

Rektorunk megkért bennünket, hogy amennyien csak lehet, segítsünk homokzsákokat pakolni, amivel megmenthetjük a K épületet a víztől.
Pontos időpontok nincsenek, amikor a katasztrófavédelmisek szólnak, akkor kellene menni segiteni. Ma, holnap és holnapután lenne esedékes.
Aki úgy érzi, hogy ráér és szivesen segitene, akkor küldjön nekem egy mail-t, amiben a neve, NEPTUN-kódja és telefonszáma található és mindenkit megkeresünk, amikor segiteni kellene.
A rektor persze ezeknek a hallgatóknak szünetet ad és igazolja, ha esetlegesen egy katalógusos óráról, vagy valami hasonlóról kellene eljönni.

Elképzelhető, hogy valami vizsonzást is kapunk ezen felül az egyetem részéről, de ez még nem biztos.

Jelenkezni a fent kért adatokkal a [censored, ld. fent linken] címen lehet.

Előre is köszönöm, minden lelkes egyetemistának a segítséget!

Balee| 108 megtekintés | 2006.04.03. 14:05

Hát ez durva, gecc, mindjárt kimegyek fotózni, amíg a többiek a form zh-val szenvednek.

Haszprus

PersonalDNA: Generous Realist

©   Haszprus   |   life

PersonalDNA teszt eredménye.

Hogy egyetértek-e ezzel, az egy más kérdés. Mivel ez egy trusted only bejegyzés, ezért egy kis elemzés:

  • Igen, realista vagyok.
  • Bőkezű vagyok? Nem tudom, nincsenek emberek akiken tesztelhetném. De amíg voltak, addig talán elmondhattam hogy segítőkész voltam.
  • Igen, fontos a dolgok/dolgaim megjelenése, fontos a saját megjelenésem. Ezt a tulajdonságomat nagyjából 10-11. osztályban vettem fel.
  • Maszkulin vagyok? Kétségtelen.
  • Középmagas empátia? Nem tudom. Nem tudom. Rég tettem próbára empatikus képességeimet. Én nem mondanám magamról, hogy empatikus vagyok.
  • Ítlagos spontaneitás? Bizonyára. Vannak dolgok, amiket alaposan megszervezek, és vannak esetek, amikor meglepem az ismerőseimet azzal, hogy valamiben nagyon hirtelen benne vagyok, vagy valamit nagyon hirtelen eldöntök.
  • Az average agencyt nem tudom értelmezni, nyelvileg. Bár sejtem.
  • Alacsony bizalomszint. Na igen. Jelzi ezt a trusted userek bevezetése. Köszönöm a dolgot remek gimnáziumi osztálytársaimnak, valamint anyámnak.
  • Közepes-alacsonyan érdekel a dolgok funkcionalitása? Hát nem tudom, ez egy kurva nagy tévedés. Tény, hogy a ruhák nem a funkcionalitásról szólnak, de az is tény, hogy ruhán kívül gyakorlatilag semmire se költök ami nem rendelkezik megtérüléssel, azaz funkcionalitással.
  • Introvertált vagyok? Igen. Ez következik abból, hogy nem bízom az emberekben. Alapvetően azt gondolom, senkit se érdeklek.
  • Alacsony önbizalom? Igen. Különösen mióta a bme-re járok. Itt tapasztaltam meg hogy vannak olyan emberek akikhez sehol se vagyok.
  • Alacsony nyitottság? Igen. Még mindig nincs dvd-meghajtóm. Ez alátámasztja a magasfokú funkcionalitás-szeretetemet is, ugyanis egyszerűen nincs nagy szükségem dvd-meghajtóra. Persze az is igaz, hogy ez részben spúrság, részben rossz anyagi körülmények (nem mióta államis vagyok), részben meg fasztudja.
  • Alacsony feminitás? Kétségtelen.

via mefi

De jó lenne ehelyett a kurva script helyett egy szimpla imagemapet betenni.

Haszprus

Maszat hírek

©   Haszprus   |   life

Maszatot ismét elvittük dokihoz, koradélutánig hatszor hányt, elaltatták (nem átvitt értelemben), bekatéterezték, holnap reggel megint visszük. Ma este betettem az ágyára, de mint valami részeg, lefordult/leesett róla. Ez ma a második dolog, ami vicces és szomorú volt egyszerre. Anno mondták, hogy ilyesmi előfordulhat még, vannak macsekok akiknél ez előjön néha. Egyébként jódarabig totál kómában volt, pislogással is spórolt, aztán most már kezd járkálni picit, 1-1 métert, de azt is úgy, mintha alaposan felöntött volna garatra.

Haszprus

Kondorosi

©   Haszprus   |   life úszás

Voltam a Kondorosi uszodában. Azonban a projektet halasztottam, mert nem tetszett az embertömeg közt szórványosan előbukkanó vízfelszín. A pénztáros infója szerint a déli órákban vannak a legkevesebben, ami nálam hétfőn meg is felel. A probléma az, hogy 800 Ft egy kib*szott 3 órás belépő. 800 forint. 3 óra. Amiből kb. 1-et lennék bent. 800. Igaz hogy ez kevesebb, mint egy menü a McDonald's-ban, de az egy menü a McDonald's-ban, ez meg csak egy jegy a kondorosiba, ráadásul egy csomót kell utazni is (bkv-val!).

Nemtom mi legyen. Jövő hétfőn 10:30 körül újabb próbát teszek náluk. Vagy veszek egy bérletet a MAFC-ba. Vagy nem tudom. Minden nyomorult uszoda roskadásig van tömve úszókkal, bakter. A MAFC gondnoka vagy nemtomkije nem kertelt, kerek-perec megmondta hogy állandóan marha sokan vannak bent.

Magyarországnak új uszoda kell. Budapestnek új uszoda kell. Ha rám szavaztok, beüzemeljük az üvegsünt az I épület mellett, és persze 100 mbit für alles.

Haszprus

These are a few of my favorite things

©   Haszprus   |   life

Oakley Flak Low 50%-osan leértékelve. Fincsi. Vettem egy Arena úszószemüveget is, egyelőre jónak tűnik, bár bevetésen még nem voltam vele (de ami késik, nem múlik), és megkaptam a KDO-t is erre a félévre. Thank God. Most már csak a kondibelépő hiányzik mellőle.

Előre egy egészségesebb életért.

Girls in white dresses with blue satin sashes
Snowflakes that stay on my nose and eyelashes
Silver white winters that melt into springs
These are a few of my favorite things

Route aggregation and increasing payload
Multiway peering and `net-friendly C Code
Boxes that filter on source-routed pings
These are a few of my fav'rite `Net things

When my link's toast
When the SPAM grows
When my thruput hits ground
i simply remember my fav'rite `Net things
and then i don't feeeel sooo down

XD

Haszprus

IM

©   Haszprus   |   bme fejlesztés life

Le kéne jöjjek az üzenőprogikról, mert ez azért mégse nyerő, hogy két hete elő se vettem a tananyagokat, a kontaktjaim meg csak szaporodnak

Update 12:39: és akkor egyéb veszélyekről ne is beszéljünk.

Update 13:20: írtam egy functiont ami az idézőjeleket (shift+2) lecseréli

<q>…</q> tagekre, amennyiben azok nem egy tagben helyezkednek el. Vajon lenne erre valami advanced regexp? Nos, elvileg a fony elméleti része alapján tudnom kéne válaszolni arra hogy létezhet-e ilyen, sejtem is a megoldást, de nem akarok hülyeséget írni Na majd talán számításelmélet szigorlat után, ott nem feladatmegoldást kérnek A szigorlatot egyébként megpróbálom március 20-án. Utána digitet március 24-én. Ez a terv, de ez még változhat, mert egyéb projecteket is folytatok underground

Update 13:44: És tegnap este megszültem az első objektumosztályt is a blog alá. Azt a nevet adtam neki, hogy File 31 soros, 550 karakteres, ép és egészséges, várhatóan kevés probléma lesz vele.

Update 21:59: a digitszig ugrott mert ütközik a - kötelező jelenlétű - szglab5-tel. Roppant kellemetlen, mert így tolódik vizsgaidőszakra, vagy következő félévre. A laboralkalmam elcserélésével nem szarakodok.

Haszprus

Szívinfarktus

©   Haszprus   |   bme life zene

Minden másodperc egy órának tűnik.

  • Belga - Erős kép
  • Belga - Erős kép
  • Belga - Kalauz 2
  • Benny Benassi - Light
  • Benny Benassi - Movin Up
  • Dumonde - Just Feel Free (radio mix)
  • Belga - Mocskos
  • Belga - 100
  • Belga - Probléma
  • Belga - Mr. Márka
  • Belga - Új világ
  • stb.
Update 2006. jan. 27. 00:03: 79 kommenttel zártuk a napot (enyémeken kívül). Most pedig nyugovóra térek. It's a beautiful life. Kivéve ha nem.
Haszprus

Return of the tower

©   Haszprus   |   life

Visszahoztam a gépemet a szobámba (illetve a gépet a szerverterembe, a perifériákat pedig a szobámba). A gép távolléte működőképesnek bizonyult egyébként, mert napi 3-4 óra körül teljesítettem így, míg ha a szobámban van, többnyire 1 óra se jön össze. Viszont most már meg kell írnom egy beadandót, és ehhez muszáj volt idehurcolni. Nem volt egyébként egyszerű a mozgatás a Hidden Cable Technology miatt, emberesen megszenvedtem vele. És most függöny, slptime

Update 2006. jan. 16. 01:00: és íme, az első nap visszatért géppel: éjfél utáni fekvés, három óra alatti tanulás, céltalan/hasztalan böngészgetés.