life - 2005 - 113 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Van még remény. Bővebbet később

©   Haszprus   |   life

Van még remény. Bővebbet később. Addig is visszakaptátok a kommentálási lehetőséget. Bár kommenteket olvasni még mindig nem lehet (de amit írtok, majd megjelenik később).

Haszprus

Jól van

©   Haszprus   |   life
Tapossatok.
Nem szólsz
Haszprus

Történetek egy ház körül

©   Haszprus   |   life

La primera historia

Ez valamikor egy hete történt. Jövök haza, odaérek a lépcsőházunk bejárati ajtajához, kezemben nagy csomag, oldalamon táska, táskában a kulcs. Odaér a lépcsőházhoz egy 40 körüli nő is, és beáll mellém a feljáró lépcsőre.

Haszprus: Jónapot.
Nő: (semmi reakció)

Ítcsoportosítottam a csomagot, a táskát, előkotortam a kulcsot, kinyitom az ajtót. Az ajtó viszonylag keskeny, és a tetején egy bigyómechanika van, ami automatikusan becsukja. You know. És befelé nyílik, a ház belseje felé. Szóval kinyitottam az ajtót, bementem, felmentem az első néhány lépcsőn, de még magam után fogtam és nyitva tartottam a nőnek az ajtót addig, míg már biztos voltam benne hogy nem csukódik az orrára.

Nő: (utánamrikkant) Köszönöm hogy előreengedett!
Haszprus: Szívesen kinyitottam.

Tetszik érteni, a bigyómechanika miatt ilyen ajtónál nem tudsz igazából előreengedni senkit, max ha azt mondod neki, hogy nyissa ki maga előtt, vagy 200 kilóval nyomod a fekvepadot.

La segunda historia

Jövök suliból 10-kor, lépcsőházunk bejárati ajtajánál egy öreglány matat (70. életév környéke). Beállok mellé/mögé, és köszönök:

Haszprus: Jónapot.
Öreglány: (hátranéz gyanakodva) Maga ide jön?
Haszprus: Igen.
Öreglány: (gyanakodva) Mert itt lakik?
Haszprus: (kezemben az ajtónyitáshoz való kulcs) Igen.
Öreglány: Akkor azt illik mondani, mert én nem ismerem még magát.

Azzal kivette a kulcsot a zárból és elhúzott valahova.

Ledermedve álltam, nem tudtam értelmezni a szituációt. Nyilvánvaló volt, hogy megint valami hülye öreglánynak estem áldozatául, de magam sem értettem, miért gondoltam azt, hogy befelé megy, mikor ponthogy elhúzott valamerre. Amíg fel nem értem a lakásba. Hát persze. A kulcs. Kívülről nem kell bezárni a lépcsőház ajtaját, ő viszont a kulccsal babrált a zárban. Vajon miért? Az itt töltött 40 év során nem vette észre, hogy az ajtó automatikusan bezáródik, vagy egyszerűen befelé igyekezett egész addig, amíg én oda nem értem, és csak hogy velem kibabráljon, inkább maga se ment be végül?

Szóval ilyen dolgok történnek a ház körül, pedig tutira nem elmegyógyintézetben lakom.

Hadd ajánljam az Öreglány az esőben sztorit.

Haszprus

Elvonás ezerrel

©   Haszprus   |   bme life

Egy hete ismét limitált júzerként tevékenykedek a saját gépemen, és a rendszergazdához nem tudom a jelszót. A hosts átírva, sok site kitiltva. (Ezért van az hogy mostanság más blogokon kevés a hozzászólásom A blog ftp-je szintén kitiltva, a blog.haszprus.hu viszont nem. Ellenben egy script gondoskodik róla, hogy egyrészt csak napközben írhassak blogbejegyzéseket, másrészt 8 naponta max 3-mat. Hogy ennek ellenére miért tudok mégis kommentálni, az igen egyszerű: a komment rendszerbe be lehet jelentkezni on the fly kommentküldéskor. Az adminba viszont értelemszerűen nem, szal az így nem kijátszható. A lényeg hogy az elvonó kitűnően működik, mert a saját blogom limitált látogatásán kívül mással nem igen tudom tölteni a neten az időt.

Mint élelmes NeoXon koma észrevette már, a splash screenen levő szám azt jelzi (for the record), hogy hány nap van hátra február 3-ig, ami a vizsgaidőszak vége. Igazából mást nem jelez, tehát nem a következményekig számolok vissza, csak szimplán a vizsgaidőszak utolsó napjáig. Persze reméljük, hogy kellemes következmények is lesznek a vizsgaidőszak végén. Szerencsére a kth-ban ahány embert megkérdezek, hogy hogy is megy az átiratkozási procedúra, annyiféle választ hallhatok. Sőt, még maga a dékánhelyettes, aki egyébként az ügynek a legfőbb illetékese, ő is csak találgat emailben, hogy vajon mi a határidő. Idézet az első leveléből: "Úgy emlékszem". És a másodikból: "Ez tűnik helyesnek." Mindez két egymásnak ellentmondó információval körítve. Rendkívül megnyugtató… Nembaj, legalább le van írva.

Jövő héten ha minden igaz, már csak egy talérd zh-t kell írnom (rossz esetben még egy mérés és szgkult zh-t is), aztán jönnek a vizsgák (nomeg valszám gyakiv). Úgyhogy szerintem ma el is megyek karácsonyi shopping spreere, és talán végre csinálok valamit a karórám szíjával, mert már több mint egy hónapja nem tom hordani.

LOL, Google-be ha az ember beírja, hogy "shopping spree", a suggest azt ajánlja fel, hogy "shopping spree tours", lololol konzumeridióták…

Ps. mér van az hogy egy cég kinti honlapján 22 dolcsis póló itthon 7200 Ft? (151%) Biztos azér mer Magyarországon ennyivel jobbak a keresetek mint US-ben. (Mindkét ár a netről származik a kinti illetve az itthoni hivatalos forgalmazótól.)

Haszprus

Az elvonó projekt kudarca

©   Haszprus   |   life
Az elvonó csődöt mondott. Korlátozott winxp júzerként nem tudtam programokat telepíteni és egyéb ntfs jogosultságokkal is gyakorta meggyűlt a bajom. Ráadásul elkezdtem felfedezni az eszetlen mennyiségű vicces képet meg hasonlókat a vinyómon. Úgyhogy ismét rendszergazda vagyok, és ismét átírogatom a hostsot, a scriptjeimet, stb.
Haszprus

Elvonó

©   Haszprus   |   bme life

Az elvonóból blogolok. Az elvonó a következőképpen néz ki. Beállítottam a hosts fájlban (tippért thx Cséfi & Balázs) hogy mely domaineket nem látogathatom. Javarészt blogok, index, origo, netvibes, ilyesmi. Rengeteg időt tudtam eltölteni ezekre kattintgatva, a sok közül valamelyik mindig frissült, vagy ha nem is, hát akkor is jó volt nézni akár éjjel 1-2-ig (függőség). A hosts fájlt már néhány napja alkalmazom, és azóta már képes voltam lefeküdni - és elaludni - sorban 20-kor, 23-kor, 1-kor, 23-kor. Ez elég jó eredmény. A probléma az volt, hogy a hostsot bármikor átírhattam, ha meg akartam nézni egy lapot.

Van a gépen két júzer (meg az administrator). A másik júzer rendszergazda, én a hosts átszerkeszthetetlenné tétele érdekében már nem vagyok az. A másik júzernek nem tudom a jelszavát. A hostshoz a továbbiakban nincs hozzáférésem.

A hosts nem tartalmazza a blogom valamint az osztályfórumom domainjeit. Ellenben írtam mindkettőbe még korábban egy scriptet, ami adott napszakra bekorlátozza a hozzáférésemet. Igaz, ez csak akkor működik, ha be vagyok jelentkezve, magyarán a cookie-k törlésével kijátszható a dolog. De nem játszom ki. A scriptet már át sem tudom írni, mert az ftp domainjét is letiltottam. Korábban napjában többször átírtam a scriptet, hogy feljöhessek a blogra

Szóval ez van, és én ennek nagyon örvendek, mert az idei hetente tanulásra fordított idő egyelőre a tavalyinak 40%-a, sajnos, ami elég súlyos visszaesés, és ez az adat már nem is nagyon fog változni, tekintve hogy a 11. héten járunk.

Haszprus

Hétfő

©   Haszprus   |   life

Tegnap este (=ma 02 óra táján) félig összekészítettem a holmimat, benyomtam a csörgőket 6:50-re, lefeküdtem, 1 óra alatt el is aludtam. 6.50-kor persze nem tudtam felkelni, 11.15-kor viszont igen, és a frászt kaptam hogy vazze kihagytam 4 órát és még az ötödiket is félig ki fogom, ráadásul ezek mindegyikére be is akartam menni, meg amúgy is jelenléti íves a felük.

Aztán kiderült hogy vasárnap van.

Craaab People! Craaab People! Taste like crab, talk like people. Craaab People!

Haszprus

net elvonó

©   Haszprus   |   bme hwsw life

remélem (elég valószínű, hogy) a mai szgh zh kicsit észhez térít a nettel kapcsolatban

Update 16:43: a várt észheztérítés elmaradt, illetve minimum 1 hetet csúszik

Haszprus

Net off?

©   Haszprus   |   hwsw life

Elgondolkodtam ma azon (meg nemcsak ma), hogy kéne egy notebook, azzal bejárogatni bme-re (mert egyébként is oda járok), és itthon meg lemondani a halálba a netet. Miért? Mert az utóbbi időben semmi értelmeset nem csinálok a géppel. Már leálltam a fejlesztésekkel. Fejleszteni csak nagy időbedobással lehet, azt meg nem akarok, így csak apró feature-ök tűnnek fel néha a blogon, nincs érdemi változás. Szóval az idő amit a gép előtt töltök, bár mérhetetlenül sok, mégse hasznos már régóta. Gimi és fősuli mellett még az volt, mert nem éreztem tanulásra kényszert. Most már nem merek belefogni egy fejlesztésbe, nem telepítek fel fölöslegesen egy béta oprendszert, stb. Az időkidobást meg nem szeretjük, márpedig jelenleg ez megy kőkeményen.

Több ismerősöm, aki IT cégnél dolgozik, azt csinálja, hogy otthon a gépet megszűnteti, marad a melóhelyen, és ott elintézi minden dolgát egy kalap alatt. Ez egy nem rossz megoldás.

Még nem tudom mi lesz államin, de lehet hogy megjátszok egy ilyet. És lehet hogy nem. Mert azért a net az kell. Vagy nem? Végülis igaz, hogy fejleszteni lehet offline is, frankón. Bár azért a gugli, az… húha, nagy fejtörést okozna a hiánya.

Net nélküli élet? Olyannak tűnik számomra, mint leköltözni vidékre… Egy kényelmes, hosszú stresszmentes vakáció, távol a város forgatagától

Kommentre fel.

Haszprus

Ezt mégis hogy képzeled?

©   Haszprus   |   life reklám tv

Szomszédarcok úgy gondolták hogy ők itt most valami karácsonyi reklámklipet forgatnak és ennek keretében feldíszítették a folyosót, sőt a mi ajtónkat is valami giccses műfenyő szarokkal. Az az egyik hogy remélem nem szöggel rögzítették a dolgokat, a másik meg hogy láthatóan napok óta tervezték ezt (akkor még nem sejtettük hogy mit), úgyhogy szólhattak volna hogy megengedjük-e az ajtónk használatát. Én se dekorálom át az ő ajtaját, tehát ő se tegye az enyémmel. Lehet hogy a mi ajtónkat fogjátok látni a tv-ben x napon belül. (Nem ez a bejegyzés lényege, és le is szarom.)

Update 19:23: arany ászok reklámfilmben lesz valami mikulás aki becsenget egy lakásba, és a feldíszített folyosóról bejön az előszobába. nem tudok bővebbet, meg amúgy is érdektelen. a zséből azért szórhattak volna ide egy kicsit, beszarás hogy mekkora felhajtás volt a forgatás körül. reggel mikor suliba mentem, már állt 3 fekete üvegű busz a ház előtt, mint kiderült azok voltak a kajálda/sminkes/kellékes buszok, itt az emeleten meg állítólag közel harmincan tolongtak, felvették 25x a jelenetet, helyben volt egy rakás monitoruk meg minden lófax.

Haszprus

Cipősszekrény

©   Haszprus   |   life
Lett egy szekrény az előszobába. Nem nevezném cipősszekrénynek, de ezt az alkalmazási területet ruházzuk rá.
Haszprus

Nem vagyok geek - az ultimate bizonyíték

©   Haszprus   |   hwsw life
NEM VAGYOK GEEK! És megmondom hogy ezt honnan tudom. Onnan, hogy nem tudom fejből a fényképezőm felbontását (mármint a szélességét és magasságát pixelben). Eddig ezt elképzelhetetlennek tartottam. Állítólag a mac-júzerek se tudják a monitoruk felbontását vagy hogy milyen proci dorombol a gépházban.
Haszprus

Fodrász anomália

©   Haszprus   |   life
Nemtom mi a fene van, de ugyanannál a fodrásznál voltam mint legutóbb, ugyanolyan hajat kértem, ugyanolyat kaptam, és olcsóbban megúsztam. Igaz, nem telt el annyi idő a két event között, mint legutóbb. Ezt is belekalkulálják az árba vajon? Vicces dolog pedig.
Haszprus

Zuhanyfej

©   Haszprus   |   élelmezés life

Ez egy teljesen korrekt cucc.

(ISO 1600 btw)

Az előző zuhanyfej is ilyesmi volt, csak kisebb. A csöve pedig szarráment alig több mint egy év alatt. Pár napig hagyományos zuhanyfejet kellett használnom, nem volt jó, noha 20 évig azzal toltam a tisztítóipart. Szóval most a fotón látható a replacement. Óccsó oszt jó. (1800 vagy valami ilyesmi a többfunkciós fej, a cső, meg a falra szerelhető bigyó. Igaz, ez most a normál ár fele az ikeában/kikában (ntom), de még így is óccsó.)

És ettem három sajtburgert. Totál beütött. Szétcsúsztam tőlük.

Haszprus

Telek, rakpart

©   Haszprus   |   life
Voltunk telken, vittem MI könyvet (nomeg a családot), de 1 óra olvasgatás után szarrá fagytam. Ettől eltekintve jó volt, és megjátszottam első 40 perces önálló vezetésemet is. Szeretek vezetni. Az viszont nem tetszett hogy esti city-tourom során letévedtem a rakpartra és kurvasokáig nem lehetett visszajönni felsőbb szintre. Btw, tudtátok, hogy a Lánchíd lilában tündöklik? Tök sirályul néz ki, különösen hogy nemcsak a hídon hanem apró környezetében is lecserélték az összes lámpát lilára.
Haszprus

Hidakon át

©   Haszprus   |   life

Anyám este hazahozta az akasztót a telekről. Ha már itt volt a kocsi, akkor próbáljuk ki hardcore-abb forgalomban is – irány a város, azon belül át minden hídon Lágymányositól az Írpádig. Misson completed, utána még eldobtam őt apámhoz. Eredetileg úgy volt, hogy teljesen házhoz szállítom, de megláttam a szembejövő félóránként járó buszomat, úgyhogy az lett az új cél. Kis autós üldözés aztán bkv power. Meg kell mondjam, fekszik a kormány.

Azért megijedtem amikor kanyarodtam fel a Szabadság-hídra, és a 47-es villamos velem együtt tette ezt. Egy tű nem fért volna be a két jármű közé, és hát nem számítottam rá hogy ilyen kicsi lesz a hely.

Itthon az energiáimat az MI könyv felütésébe fektettem. Olvasmányos, legalábbis az eleje. Megpróbálok haladni vele, mert nagy anyag.

Tegnap 13 levél volt a jedlik2002-n. Atomul beindult a lista.

A linkbár archívumot külön oldalra raktam.

Haszprus

Telek, jogsiavató

©   Haszprus   |   fotózás life történelem

A telek. Elég rég vettük. Egy darabig jól elvoltam rajta, aztán meguntam, először a körteformákat, aztán a vizes homokvárakat, végül azt hogy nincs vezetékes víz. Az utóbbi években nem sok időt töltöttem ott, volt pár év szerintem amikor ki se mentem. Idén nem először vagyok kint, és már múltkor is tetszett, ma meg főleg. Anyámmal és apámmal voltam, kellemes idő volt. Csend, és jólevegő - nagyon rég volt már e kettőben részem. Odafelé apám még nem akarta hogy vezessek, visszafelé simán benne volt. És senki se bánta meg. Különösen én.

Baumaxban vettünk előszobába végre valami akasztót.


Haszprus

Analszig & jogsi

©   Haszprus   |   bme life történelem

Analszig meglett, és meghökkentő gyorsasággal megérkezett a jogsim is.

Fáj a torkom és a fejem, hétfőn megfázhattam vagy ilyesmi. Reggel vettem strepsilst, ám a helyzet csak rosszabb lett. Ma kihagytam (éppen kihagyom) az szgkultot, vmint egész nap halálos fáradtság volt rajtam, noha tegnap 22.30 körül képes voltam elaludni.

Nem jó körülmények a pénteki digitszighez.

Haszprus

Eszperantó

©   Haszprus   |   life történelem
Tegnap este elkezdtem eszperantóul tanulni (egy '68-as tankönyvből aminek az első eszperantó mintaszövegében már rögtön a szocializmust építik), és ma este folytattam, mert marhára nincs kedvem a bme-s anyagokkal foglalkozni.
Haszprus

Jogsi két hét múlva

©   Haszprus   |   life

Eredetileg azt terveztem, hogy kedden megyek el a jogsipapírokat intézni, de végül ezt ma tettem meg az MI második fele és a valszám első fele helyett. Hogy jót cselekedtem-e, azt nem tudom, mindegy. A Petzválban nem volt sor, de ennek ellenére oly' lassan bírtak behívni, hogy iszonyat. (Sorszámnyomtatós módszer.) Reggeli kávézgatós munkatempó rulz. @nyátok.

Aztán az önkormányzatnál is téptem sorszámot, volt alkalmam egy fószerrel egy folyosón várakozni, aki nemtom mentálisan hendikeppelt volt vagy valami ilyesmi, egyrészt a kinézetéből, beszédéből, másrészt abból hogy minden nyomorult kiírt és amúgy tök magától is értetődő dolgot megkérdezett. Úgy mint például a kezében a sorszámos papírral azt találta kérdezni, hogy sorszám alapján behívják-e az embert, miközben a falon bőszen pittyegett egy sorszámjelző lcd (tudjátok, mint a bankokban). Meg azt, hogy melyik ajtóhoz kell menni, miközben azt is kiírta az lcd, de ki volt írva papírra is kurvanagy betűkkel, sőt az ajtóra is ki volt írva, meg még a sorszámos papírra is. Váh. És ilyen emberek kapnak jogsit. Ugye tudjátok hogy már nem kell nyolc általános sem ahhoz hogy jogsija lehessen valakinek? Durva, féltsétek az életeteket.

Ja még egy dolog, a fószer olyan hevesen köhögött (mindenféle kezet a száj elé módszer nélkül) hogy alaposan megijedtem, el is távolodtam a közeléből, remélem nem kaptam el semmi szart.

Haszprus

Fáradt vok + eü donez + valszám

©   Haszprus   |   bme fáradtság life történelem

Így csütörtök tájékára már totál hulla vagyok. A helyzet az, hogy szúnyog-invázió van, és amikor éjjel 1-3 körül lefekszem, kivétel nélkül mindig elalvásomat akadályozandó van egy szúnyog a szobában. Lámpa fel, várakozás, szúnyog nem látható, lámpa le. Majdnem elalvás, szúnyog megin megjelenés, csapkodás/leszarás, elaludni próbálás. Maszat egész éjjel falat/ajtót/dobozt kaparás, zajcsinálás, felébredés óránként. Reggel totál kómásnak levés, negyedik napon délután bealvás.

Elsősegélynyújtó vizsgát 15-kor letettem sikeresen, de az órarendem nem teszi lehetővé a petzvál ill. okmányiroda meglátogatását egészen keddig. Nem mintha számítana bármit is hogy mikortól vagyok egy fölösleges plasztikkártya tulajdonosa.

Valszámot V@rga K@talinnál vettem fel, ill. nemcsak én, hanem Mf meg még jópár ember is, és marhára örülünk, mert úgy néz ki, nem tekint mindent trivialitásnak. Ez az első órán inkább nyűg volt mint előny, de reményeim szerint későbbre is megtartja ezt a jó szokását. A siránkózókat pedig tájékoztatom hogy mostantól nem átlagolják a sikertelen zh-t a pótzh-val és a gyakiv-vel, hanem a jobbik számít. Sikeres zh esetén továbbra is lehet javítani (meg rontani) a pzh időpontjában, átlagolós módszerrel.

Egyúttal döntöttem a csütörtöki hármas ütközésemről: webprg valszám és szghálók közül valszámra fogok bejárni. Szghálókból van valami jegyzet, webprogból felrakja a kivetített anyagot netre, a valszámra pedig mivel egy szakiránykövetelmény töki is épül, ezért egyértelműen a három közül a legnagyobb jelentőségű.

Haszprus

Szépségverseny és borosta

©   Haszprus   |   barátok life

[Haszprus] WiZARD most írt sms-t hogy menjek rióba mer szépségverseny van
[Haszprus] felhívom mikor. mondja má megy. mondom meddig. nem tudja. FAKK
[Haszprus] itthon ülök borostásan fürdetlenül, szal ez így is marad mosmá
[Balage] rió suxx
[Haszprus] szépségverseny rulz, rió rulz
[Haszprus] rióban még alapból is szép csajok vannak!
[Balage] jah persze
[Balage] kurvák
[Balage]
[Haszprus] so what
[Haszprus] gondolkodtam h fél óra alatt odaérek ha kibaszottul kapkodok de lehet h addigra vége is van, mer ntom milyen verseny ez, lehet h csak a helyi csajokat versenyeztetik a diszkó közönségéből nem derült ki
[Balage]
[Haszprus] ha ezek után WiZARD hajnal 5-kor jön fel irc-re h "na végre vége a szépségversenynek", akkó kibelezem
[Haszprus] fáradt a szemem órák óta
[Haszprus] el is tépek aludni

Haszprus

Rend és reluxa

©   Haszprus   |   art fotózás life történelem
Oh yeah, végre. Visszakerestem az archívumban, hogy mikor is csináltattuk az ablakot meg redőnyt. Május 31. Figyelem. Azóta ígérgették, hogy jönnek hamarosan a reluxával. Mi pedig vártunk rájuk, hiszen jobb ha egyazon fúrja meg az ablakokat, amelyik beszerelte őket, így esetleges szar munka esetén nincs cégek közti egymásra mutogatás. Végül kb. másfél hete bejelentették, hogy nem fogják megcsinálni a reluxát, ugyanis kiszálltak a bizniszből.

Szóval több mint 3 hónapja át van rendezve a szobám amiatt, hogy az ablakok hozzáférhetőek legyenek szerelési céllal. Ugyanennyi ideje hiányzik a függöny is. Királyság. Még fél óra és függönyöm is lesz, fél órája már reluxám is van. Rulz.

Minek reluxa amikor van redőny? Egyszerű. Délutánonként 3-4 órán keresztül pont a képembe és az asztalomra süt a nap. Akár fenn van a redőny, akár nem, nem látok. Vagy a fénytől, vagy a sötéttől. Megoldva.

Update 15:00: reluxa fenn, függöny fenn, szoba visszarendezve, az új szekrényem is elfoglalhatta a megcélzott helyét.

Update 2005. szep. 03. 22:58:


a reluxa résein besütő nap
Haszprus

EÜ V: szept 15 (wtf)

©   Haszprus   |   life

Mit gondoltok, gyorsan lehet-e eü vizsgát letenni a jelentkezéstől számítva? Sure. Szeptember 15-ére "már" kaptam is időpontot (pedig a helyszínhez se ragaszkodtam). Jeah.

És legközelebb már just for fun lestopperolom hogy mennyi időbe telik lebetűzni illetve elmagyarázni (!) a nevemet.

Haszprus

Forgalmi donez

©   Haszprus   |   kocsi life történelem

[Haszprus] re
[Haszprus] forgalmi hibátlan
[Haszprus] 15 perc után a faszi elégedett volt, össz 20 percet vezettem (mer még visszafelé)

Még egy eü vizsgát kell letennem (nehezíti hogy kb. egy hónapja voltam egy amúgy is meglehetősen tré eü tanfolyamon) aztán jogsi, aztán lesz mivel kitörölni, még akkor is ha erre egy plasztik kártya nem a legalkalmasabb.

Viszont ezúton ajánlanám oktatónak Nagy Ferencet (Peugeot 206), aki betartja a hivatalosan előírt 100 perces órákat, sőt néha többet is ad, marha türelmes, jókedélyű, ismeri a kreszt (szemben az előző oktatómmal), nem üti meg ököllel a diákot (szemben az előző oktatómmal), nem tart baseball-ütőt az ülés mellett (szemben a 2 évvel ezelőtti oktatómmal), állítólag a rutin-oktatást a rutinpályán tartja (szemben mindkét előző oktatómmal), egyszerűen remek munkát végez, nem pedig valami pikniken érzi magát. Thx.

Egyébként az előző forgalmi oktatóm, a mostani, és a vizsgabiztos is észrevételezte, hogy ugye nem most ülök először autóban Atom vok. Skill rulz. Különösen arra vagyok büszke, hogy milyen szépen állok meg (ezt egyébként a forgalmi alatt tanultam meg). Köszönet a szüleimnek, akik legalább ezt lehetővé tették.

Haszprus

Az új (3.) vezetésoktató

©   Haszprus   |   life történelem
Jessz! Ma toltam a veszélyt peugeot 206-tal, meg az új oktatóval. Először is királyság, 2 perccel előbb indultunk, és 2 perccel később végeztünk. Kurvajó. 100 helyett 104 perc. NeszegecÍÍÍÍÍ. Nem kell azt hinni hogy minden oktató 100-ból 60 percet tart meg és annak is átdumálja a felét álló motor mellett. Hihetetlen. Persze ez is dumált álló motor mellett, de csupa hasznos dologról. Emeletes csúcskirályság és ezt a legkomolyabban mondom.

Kocsit kurvaegyszerű volt megszokni, bár marhára megfájdította a jobb lábam egy izmát elöl, valahogy nem túl kényelmes a lábam gázon tartása. De majd vagy megszokom - minden izom meg tud edződni -, vagy kísérletezek még kicsit az üléssel.

Sunshine, happyness.

Haszprus

Balkán

©   Haszprus   |   kocsi life suzuki
A továbbiakban Suzuki helyett Peugeot 206-ot vezetek a forgalmi óráimon. Saját döntésem alapján ofkorsz. Nem emiatt Balkán a bejegyzés címe.
Haszprus

Kresz, polarizer

©   Haszprus   |   fotózás hwsw life történelem
Most idézek egy klasszikust, szevasztok!

Tegnap elkezdtem átnézni az 1342 kresz-kérdést, ma 5 óra körülre be is fejeztem, aztán alig bírtam elaludni igen sokáig, végül hót kómásan indultam neki a kreszvizsgának. Tudván hogy ez nem jó, segítettem magamon egy red bullal. Van valami olcsóbb termék is itt a pluszban, saját márkájuk, egyszer (tegnap) kipróbáltam azt, de miután végül késre lett szükségem ahhoz hogy felnyissam a dobozt, inkább nem kockáztattam meg az utcai szomjan maradást A vizsgaközpont előtt majdnem elüttettem magamat sikeresen (nemtom valahogy azt hittem hogy a villamos mellett két sáv megy balra, de amikor a járdára leléptem, kiderült hogy balról is jönnek kocsik Kicsit álmatag vótam.

A vizsgaközpont egy marhaszép, automatizált épület Budapest egy nem éppen központi helyén. A vizsgaeljárással maximálisan meg voltam elégedve, a touch screen nem volt gáz, sőt, marhára tetszett, pedig azt hittem, tré lesz. Nem kellett izmozni meg kezet össze-vissza huzogatni a nyomkodással mint ahogy annak idején a Mezőgazdasági Múzeumban tapasztaltam.

Szóval lenyomtam egy hibátlan kreszvizsgát, majd megdumáltam a folytatást az oktatómmal. Akartam volna fodrászhoz is menni, de elvertem az utolsó fillért is egy Sigma polárszűrőre, amivel most a következő képet prezentálom nektek:

A dolog érdekessége tehát, hogy mindkét képen be van kapcsolva a monitor, ugyanolyan fényerővel, stb. Zsírság. Nem mintha erre vettem volna a polárszűrőt, de azért érdekes

Ismét meg kell dícsérjem az extreme digitalt, ezúttal a Blaha Lujza téri üzletük egyik eladóját, akinél úgy kezdtem a dolgot hogy polárszűrő érdekelne és hogy egyáltalán mi a különbség a cirkuláris meg lineáris között, stb, mondta hogy van számomra 3 fajtájuk, és magától felajánlotta hogy menjünk ki a boltból az utcára és nézzem meg őket. Megnéztem egy Hamát meg egy Sigmát, magyarázott egy kicsit a különbségről, végül Sigma mellett döntöttem, mert a Hama a technikai cuccok trabantja, amennyire tudom, és a Sigmán volt egy külön csillogásmentesítő bevonat. Na mindegy.

Bezzeg a Megapixelnél amikor jártam, náluk abból állt a vevő kiszolgálása hogy közölték hogy nincs 350d és ha lenne se adnák a redvás kezembe mert ez itt nem a játszótér meg kölcsönző. Nah náluk se vettem még semmit és valszeg nem is fogok, az ilyen üzletek dögöljenek éhen.

Ja és az újdonsült polárszűrőm birtokában megint majdnem elüttettem magam és leordították a fejemet is, kb. jogosan, szóval ma kómanap van, vigyázzatok velem, szevasztok.

Haszprus

b#########meg

©   Haszprus   |   life
Szájbavert időjárás miért ad nekünk 22-26 fokot aug 9-én?! Már meg is fogalmaztam a Római Strand invite-omat, amikor ránéztem az időjárás.hu-ra…
Haszprus

Sh*t

©   Haszprus   |   barátok life
Egészen örülnék az ausztriai 3 napos rafting-meghívásomnak ha nem pont akkor lenne kreszvizsgám, amit nem halasztok, meg egy eü tanfolyam is. Argh.
Haszprus

Insomnia++

©   Haszprus   |   life
Laza két órája próbálok aludni, pedig reméltem hogy a konditól kidöglök kicsit korábban. Figyelitek a mesteri alliterációt?

Update 04:01: bazzer

Update 05:30: vazzer. alvás elhalasztva estére, és ma még egy túra áll előttem.
Haszprus

Zombi rutinvizsga donez

©   Haszprus   |   fáradtság kocsi life történelem
Erős szemváladékozás közepette azért nem volt különösebb para, eltekintve hogy rossz helyen szálltam le a buszról ami ráadásul késett a menetrendhez képest, és utána egy olyan felüljárón jöttem át ahol kiderült hogy a túloldalon a járda egyszerűen egy kertesházba torkollik tehát szépen vissza, nagy futás, aztán végül azt választottam hogy átjövök hat sávnyi autópályán, which was a nice trick de otthon ne próbálja ki senki.

Oktatómnak minden esetre volt képe elkérni 30 percért 2500 Ft-ot (előre), és hiába mondtam hogy hát én azé még gyakorolnék egy kicsit (50 perces órát fizettem mivel annyi egy óra), ezt elintézte annyival hogy ő most elmegy a vizsgáztatóért. Miközben a vizsgáig volt még a hátralevő 20 perc és ott ültem először abban a kocsiban és életembe' először voltam oktatóval rutinpályán.

Látom már nagyon szépen ki fogunk jönni egymással. (Nem kell mindent szó szerint venni, vigyetek bele egy kis fantáziát.)

Haszprus

Haszprus not dead

©   Haszprus   |   haszprus life túra
Ja annak ellenére hogy tegnap nem volt post, nem haltam meg (csak má megin vezettem meg kirándultam rutinpályát nézni - de nem engedett be a portás vááá). Viszont 7.50-re megyek a halál redvás pudvás túrós rétes méteres kékeres véreres rákos mákos* cuccosába rutint gyakorolni (az új oktatómmal először), aztán 8.40-től rutinvizsga. Merem remélni hogy sima ügy lesz. Az ellenőrzési feladatoktól félek. Nemtom melyik sapeszra van írva a motorházban hogy warning.

* blogkontent, ami megüt - 2004-1009 rám-szakadék

Haszprus

Esik

©   Haszprus   |   film life
Esik az eső és ez jót soha nem jelent.

Lehet hogy most már tényleg elő kéne szedni valami filmet: Garden State, Apám beájulna, Az utolsó akcióhős, Könnyező harcos, Elektra, Veszély az óceán felett, The silence of the hams, The bone collector vagy Hide and seek?
Haszprus

Makro obi

©   Haszprus   |   life
[Haszprus] az a gond hogy nincs mit fotózni
[privacy power] fotózd magad meztelenül
[Haszprus] te azt szoktad?
[privacy power] hát sajnos nem mert nincs makró obim
[privacy power]
[Haszprus] ezzel most magadat égetted be, ha kicsit elgondolkodsz hogy mit mondtál
[Haszprus] lol
[privacy power] azért ha kirakod a blogra, akkor név nélkül...
[Haszprus] nem akartam eddig de elgondolkodtattál
[privacy power] polgári per lesz ha kikerül a nevem
Haszprus

Kresz, kondi, Velencei-tó, Sch

©   Haszprus   |   kondi life történelem túra
Kondiztam egy minimálisat a sch-ben (teljes mozgáselvonáson vagyok egy éve), remegés a karokban megvan. Hazafelé rájöttem hogy maradhattam volna még egy kicsit, csak szünetet kellett volna tartsak, de jobb ez így, legalább meg bírok holnap mozdulni. Bár megvan a karjaimban ez a merevség, remélem hamar elmúlik. (Különben gáz lesz a fotózás.) A sch konditerme elég gáz amúgy, konkrétan nagyon kicsi és nem jár benne a levegő. Az a néhány ember aki benne van, már kapásból tömegérzetet kelt.

Voltam kétszer kreszórán is (tegnap és ma délután), hihetetlen, mennyit lecsíp belőle az oktató, de mindegy, nem nagyon izgat, tudom hogy átmegyek majd és kész.

Megyünk majd Velencei-tóra július végén. Fényképezőt nem merem vinni.

Holnap viszont megmászom a Sch-et és lövök egy panorámafotót, vagy ha azt nem, hát valamit biztosan.

Haszprus

Mostanság

©   Haszprus   |   barátok fotózás life
Elég sok elfoglaltságot generálok magamnak ezekben a napokban, úgyhogy se filmnézés, se blog nem nagyon fér be. Van mit írni, de majd még rágni kell magam ezen. Na jó, szóval vettem egy Canon 350D-t*, járom a várost, fotózgatok, vezetek, ma reggeltől újra beülök kresz elméletre, újra fotózgatok, majd vezetek is, ilyesmi. Meglátogattam Norbyt a melóhelyén, irl-kapcsolatok felelevenítése céljából (a gépen keresztüli kommunikáció már nem akkora fun mint anno). Kéne már valami összeröffenést szervezni (túlélőtábor, ilyesmi). Hamarosan.

(* egy dolog hogy a nikon coolpix 885-öm már 3,5 éves volt, másik viszont hogy élete során egyre szarabbá vált a működése, volt rajta obicsere (garanciálisan), attól még szarabb lett, stb, már olyan fakó és homályos képeket csinált hogy fél éve semmit se volt kedvem fotózni vele azon kívül hogy egyébként is elavult.)

Német és angol tanulásról anyagi okokból letettem.

Kellene venni állványt (a mostani álló helyzetben egyszerűen nem bírja megtartani a 350D-t), meg compact flasht, az 512 MB nagyon szűkös. Gondoltam elsőre. Aztán annyira nem is, ha ilyen egynapos valamiről van szó. Legalábbis éjszakai fotózáshoz nem. Egy óra alatt ellövök kb. 15-20 képet, barangolok éjjel max 2-3 órát, szóval belefér a keretbe. Egy objektumról nem kell általában több képet lőjek, mert elsőre sikerülnek. Kellemes. Jó gép, bejött, bár első nap visszavittem hogy hibás az autofókusz, de kiderült hogy az A-DEP mód nem az igazi, vagy csak én nemtom használni. Nemtom mi a szitu, az A-DEP még mindig nem az igazi, cserébe nem használom.

És kéne vennem egy kondibérletet is (2500 Ft!) 18 óra körül valamelyik nap, csak ilyentájt nem vagyok a sch környékén.

Ja akarok majd onnan csinálni egy panorámafotót is, csak problémás a dolog mert kéne valaki (VDavid) akitől lehetne lövöldözni nyitott ablakon keresztül Voltam fenn pénteken, de csak a publikus, nyithatatlan ablakon át tudtam lőni, hadd ne mondjam milyen redvás volt, szóval az alábbi képek csak úgy zárójelek közt értelmezendők…

Haszprus

Új oktató + plázaboykodás

©   Haszprus   |   kocsi life
[13:18] [Haszprus] voltam ma gépkocsi-ellenőrzés-oktatáson találkoztam az új oktatómmal, voltam a sofőriskola központjában, kértem új tananyagot, voltam a mammutban, extreme digitalben, fogdostam bekapcsolt 350d-t, meg ipod minit, voltam saturnban, meg valami sony boltban (mammut1), elbeszélgettem egy sony-s eladóval a plazmák meg lcd-k felbontásáról, a technológia irányáról, bluray, stb, tök király, a csákó tökyól képben volt a
[13:18] [Haszprus] dolgokkal. ja meg az extreme digitalben egy csajt kérdezgettem a 350d-ről és az is tökre képben volt, szeretem az ilyet. voltam dockyard islandsben, felpróbáltam 4 inget, de nem jöttek be magamon, aztán hazajöttem légkondis busszal
[13:31] [Balage] én aludtam: )
[13:31] [Balage] milyen légkondis busz?
[13:31] [Balage] nincs is olyan
[13:31] [Balage]
[13:40] [Haszprus] van, 86os meg a metrópótlók is olyanok (voltak?)
[13:45] [Balage] csak a buszvezető fükle az, nem?
[13:47] [Haszprus] nem
[13:47] [Haszprus] légkondis az egész
[13:47] [Haszprus] vagy marha szar a vezetőfülke szigetelése ÍÍÍÍ
Haszprus

Kék ojjektum

©   Haszprus   |   kocsi life
vmmm vmmmm brrrrrrr vmm vmmm vmmmm

Kicsit leizzadtam amikor egy fehér autó jött utánam kék objektummal a tetején. Nem tetszett hogy követnek. Bekanyarodtam egy mellékutcába, és ők is utánam kanyarodtak. Észbekaptam hogy baszki nem indexeltem. Aztán észbekaptam hogy 30-as zónában 40-nel megyek ÍÍÍÍ Überpara volt, azt hittem 20 év vár rám egy se######rós börtönben (ld. office space). De taktikusan leráztam őket gyors bekanyarodásokkal kis utcácskákba

Haszprus

No time 2 sleep

©   Haszprus   |   life
Bah, rövidek a napok, nincs idő cselekvés mellett még aludni is, vagy alvás mellett cselekedni. Tegnap végre kipihentem magam, mert mióta szünet van, folyton ilyen 5-6 órákat alszom. Ma 8:30-kor csörgött a telóm, megdumáltam hogy megyek ki vezetni 10-re, kis elpilledés, ránézek újra a telóra, egy nem fogadott hívás, és az idő 11:30, hát nagyszerű. Kénytelen voltam átszervezni kicsit a dolgokat.
Haszprus

~100km

©   Haszprus   |   kocsi life
Hazajöttem 23 körül, rögtön elkezdtem nézni egy filmet. Kicsit furcsa volt, mert mozgónak éreztem a monitort Ma közel 100 km-t vezettem többnyire kis utcákban. Nem volt rossz. Lassacskán eljutok a forgalmi vizsga szintjére anélkül hogy egy órán is lettem volna Egyre jobban tetszik a dolog.
Haszprus

Analkorrep

©   Haszprus   |   barátok bme life

Különben volt ma itt Mr.Happy Mainframe és nyomtam neki egy kis anal2 korrepetációt. Durva, mi? De azért éreztem, hogy van még hova fejlődni szigorlatig. Nem kötelező persze, de a lehetőség adott.

Utána toltam egy kis veszélyt az utakra, nem hagyom nyugton sem a gyalogos sem a motorizált lakosságot. Holnap is hasonló terrortámadás a terv. Kis város, kis terror.

Haszprus

A vezetés fogaskerekei

©   Haszprus   |   kocsi life
Bementem az irodába hogy találkozzam az iskolavezetővel. A megadott időintervallumban. Azzal fogadtak, hogy odabent megbeszélés van éppen, és hogy most nem mehetek be, így jobbhíján a titkárnővel (?) és az elméleti oktatóval (aki éppen ott volt) kellett megbeszéljem, hogy hogyan tovább.

Hát a suzuki mint tanulóautó kihalt. Kénytelen vagyok a népligetbe elmászni, hogy azon folytathassam. Nem vagyok biztos ebben. Nemtom mennyi különbség van az egyes autók között. Lehet hogy rossz döntést hoztam? Lehet, de korrigálni is bármikor lehet.

Szóval a fogaskerekekről annyit, hogy 25-ére (!) tudnak beiktatni rutinvizsgára, utána le kell tegyek valami augusztus 7 körül egy elméleti vizsgát, végül fene tudja mikor a forgalmit. Marha lassú vazzeg, tudjátok mikor van meg a vezetés 20 nap alatt… Majd valamikor benézek elméleti tanfolyamra is, mondtam nekik hogy tökre lementek az árak és nem igazán hagyom újra megfejni magam az elméleti tanfolyamért, amikor náluk kamatoztak a zsetonjaim két éven keresztül. (Senkinek se kerül semmibe az hogy én beülök plusz egy tanulóként az elméleti órákra.)

Haszprus

Amikor sírsz

©   Haszprus   |   life
Van az úgy, hogy leállsz számítástechnikához nem értő emberekkel vitatkozni valamiről, és legbelül sírsz az érveléseik hallatán. Megtörtént W-vel is, és bizonyára még sokunkkal.
Haszprus

Volán

©   Haszprus   |   life
Oh yeah 17-kor kaptam meg és 21-kor adtam át a volánt. (Közben tartottunk egy szünetet.) És marha jó volt. Dombon lévő kertváros rulez!
Haszprus

Még több veszély

©   Haszprus   |   life
Na még vezetgettem budatétény-budafok környékén ilyen 2 órát kb, kertvárosi részen van egy csomó kis utcácska ahol lehet tolni a veszélyt viszonylag nyugodt körülmények között.

Ellátogattunk a Savoya Parkba is, nem rossz, határozottan tetszik, különösen kívülről, olyan mintha egy modern élő városrész lenne. Belülről is jó egyébként, korrekt kínálat, tágas, stb.
Haszprus

300 mhz noti & rutin

©   Haszprus   |   life
Apám 300 mhz-es 64mb ramos ennek ellenére tűzfalas és vírusirtós gépén dolgozom megin. Töltöm le az emaileket. Le is jött belőlük 143 darab 45 perc alatt, még kicsit több mint ezer van hátra de tartok tőle hogy azt már nem én fogom kivárni Az első negyed órám azzal telt hogy néztem, hogy receiving message 1 of 250, aztán amikor ezt nem találtam olyan viccesnek, úgy döntöttem hogy újabb negyed óra swappelés és vergődés árán kikapcsolom az antispamet, antivirust és norton internet securityt. Persze most azzal, hogy elindíottam a böngészőt, megint nehéz helyzetbe hoztam a gépet. Ilyen világot élünk, de legalább blogolhatok.

Kb. két órát rutinoztam ma egy (a?) csepeli rutinpályán, elég hasznos volt.
Haszprus

Kormány

©   Haszprus   |   kocsi life történelem
Nemcsak ültem kocsiban 3/4 év kihagyás után, de még a kormányát is tekergettem huzamosan, és jártam arra, amerre már egy éve nem, kiderült hogy pl. épül a t-mobile székház mellett valami új épület, láttam a savoya parkot (tök állat utat építettek bele), stb.

A holnapi program ennek valamiféle reprodukciója.

[21:33] Haszprus: ja és láttam ma a campona előtti felhúzott izéket, tökyó, meg a bringás pálya is állat

Haszprus

Szekrény

©   Haszprus   |   life történelem
Oh yeah kaptam egy új szekrényt. Vége a földön levő hifinek, nyomtatónak, szkennernek, és Maszatnak is egy plusz tereptárgy amit hazavághat.
Haszprus

41 óra ébrenlét mert vizsgaidőszak rulez

©   Haszprus   |   bme life
Úgy alakult, hogy tegnap végül 41 óra ébrenlét után lefeküdtem aludni. Először filmet akartam nézni, de öt perc ocean's twelve után kénytelen voltam beismerni hogy ha csak minden második percet látom, azzal nem sokra megyek

41 óra, mert szinte egy nap alatt kellett tanulnom depót a vizsgára, zh óta ugyanis nem sokat törődtem vele. Ennek megfelelően viszont marhára szét voltam csúszva a vizsgán (szóbeli). Az is biztos, hogy jobban jártam, mintha aludtam volna tanulás helyett, mert akkor most tényleg vehetném fel a depót kereszten (Gondolom.)
Haszprus

Költséghatékony nyelvtanulás

©   Haszprus   |   howto life
Hogy lehetne költséghatékonyan feleleveníteni nyelveket? Nem nulláról, gyorstalpaló jelleggel. Asszem erre az egyetlen válasz hogy könyvből. Bár az nem túl gyors de végülis nem hajt a tatár.
Haszprus

Detox

©   Haszprus   |   life
Jön a nyár és komolyan aggódom az alkohol hatásai miatt. Detoxba sosem kerültem és tudom hol a határ (és legkevésbé sem túlzok), viszont 2003 nyara után a belső szerveim elég súlyosan és tartósan megrongálódtak, amit nem tudom hogy a nyári alkoholizmussal kellene-e összefüggésbe hozzak, vagy valami egyéb lehetett a kiváltó oka (fertőzés, akármi). Azon kívül aggódom a maradék agysejtjeimért is, mert itt a bme-n úgy tűnik, szükségem van rájuk.
Haszprus

Taszkok

©   Haszprus   |   life történelem
nyári taszkok, melyeknek jelentős része nyilván nem fog megtörténni, vagy legalábbis nem ezen a nyáron
  • bme-related
    • anal szigorlat felkészülés
    • digit szigorlat felkészülés
    • algel pótlás, számelm szigorlatra előfelkészülés gyanánt bsz1-2 felelevenítése valamilyen szinten
    • szghálók könyv precache (1000 oldal), aztán eldöntöm hogy az 5. vagy 6. félévben vegyem-e fel
    • a web programozása precache
    • jelek precache
  • health-related
    • kondi
    • úszás
    • szememet megnézetni mi van vele
    • lehet-e kontakt lencsém vhogy mégis
    • fogász. mióta nincs fogszabályzóm, talán 1x voltam fogásznál. úgy kb. 4 éve... különösebb problémáim nincsenek bár van pár furcsaság amire rákérdeznék.
  • development-related
    • blog admin felületén valamilyen eszközt kiagyalni a régi kapcsolódó bejegyzések automatizálására (az internewson voltak a hírekhez keywordök és teljesen publikusan visszakereshetőek voltak azok alapján a kapcsolódó hírek, és tulajdonképpen nem is működött rosszul)
    • új blog design (rájöttem hogy a méreteket elbasztam, pedig van már egy design a tarsolyomban)
    • haszprus private gallery crossbrozerizálás
    • haszprus.hu crossbrozerizálás
    • smarty megismerése
    • kis fejlesztés az ak-n
  • movies
    • sin city
    • garden state
  • self-tuning
    • angolt feleleveníteni
    • németet feleleveníteni
    • spanyolt feleleveníteni
    • latint feleleveníteni (na jó azt talán mégse)
    • eszperantóul megtanulni (hát ez se valószínű)
    • jogsit szerezni
  • life-related
    • kontaktokat feleleveníteni
    • kirándulás
    • strand
    • buli
    • tábor
    • partyarc státusz újbóli elérése
  • work-related
    • esetleg dolgozni? nemtom. mondjuk van kilátásban valami, de az egy nagyon kis projekt. évközben is felkeresett egy-két ember hogy kéne nekik webfejlesztés, de évközben nem értem rá, azóta meg értelemszerűen rég nem aktuális.
ami most nem lesz, valszeg: külföld, fényképező, bringa, gépfrissítés. cant afford it. bazzeg a gépem már több mint két éves. mondjuk ezt pont leszarom szerencsére. (most kamuztam)

ha a 4,0-s ösztöndíjindexem nem jönne össze akkor mindezek helyett alternatív program gyanánt felakasztom magam.

Haszprus

Maszat lelépett

©   Haszprus   |   life maszat
Mobilon kapott hírek szerint Maszat a telken letépte láncát és elszabadult, egyelőre keresik az illetékes szervek. Történt már ilyen de akkor még nem blogoltam. (Akinek - mint pl. nekem - mégis rémlene Maszat elszabadulása még a blog elejéről - nos az nem a telken volt hanem a lakásunk körül)

Update 20:06: megkerült.

Haszprus

A növény

©   Haszprus   |   life
Egy idő óta növekszik egy cserepes virág a bal hangfalam tetején. Már elég nagy. Szokatlanul is. Éjszaka megmozdult, és most az előbb ismét. Kezdek parázni.
Haszprus

Na csak lesz jogsi…

©   Haszprus   |   life
Örömmel értesítelek, hogy változtak a jogszabályok! (Sajnos a vizsgabizottság nyári ügyrendje miatt lehetettelen három hét alatt két vizsgát teljesíteni!)

Az új rend szerint amennyiben lejár a rendelkezésre álló két év - neked ez valóban július 25.-én tellik le - fél éven belül letett sikeres KRESZ vizsgával újból meghosszabbodik két évvel. Tehát sem a KRESZ tanfolyamot, sem az eddig levezetett óráidat nem kell megismételni!

Mivel a jelenlegi számítógépes vizsga nagyságrendileg könnyebb a réginél - 85%-osak az eredményeink - úgy tartom, nem fog ez sem gondot okozni.
Remélem megbízhatóak ezek az információk
Haszprus

Dragon Optical Illusion

©   Haszprus   |   life
Bazmeg nagyon nagy para van! Kinyomtattam és kivágtam itthon a linkbáron található dragont és noha eleinte nem jött be a dolog, végül addig próbálkoztam (elhomályosítottam a látásomat és a világítást levettem nagyon kicsire + megkerestem a megfelelő szöget... felraktam végül kb. 170-180 centi magas polcra egy sötétebb sarokban) amíg valóban megelevenedett a sárkány! Brutáljó, iszonyat, télleg ugyanúgy követ téged a tekintetével, mint ahogy a videón! Kicsit be is kakiltam.

ps. ha még nem vetted észre, van linkbár a menüben.

Update 16:36: Maszat is fél a sárkánytól
Haszprus

Hogyan viselkedjetek ha a lakásotokat éppen kirabolják - 1

©   Haszprus   |   éjjel howto life
Szomszédasszony becsönget hozzám hogy figyeljem az egyik lakásukat (kettő van egymás mellett nekik) mert valami idegen bement és bezárkózott...

Fasza.

Szerintem csak kizárta magát valahogy

Meg ilyet szól, hogy telefonáljak a fiának hogy nem ő van-e benn. Mondom mér nem telefonál ő a másik lakásukból. Mondja, azér nem, mer nem adja neki oda (!) a telefont (vezetékes) az unokája (~1 éves (!) lány vagy ilyesmi, csak gügyög), akire vigyáz. Hát ez komoly akadály.

Skacok, ejh, gondolkodjatok minden helyzetben, mérlegeljétek a lehetőségeket. Ha úgy gondoljátok hogy valami veszélyes ember bement a két lakásotok közül az egyikbe akkor mondjuk szerintem az a minimum hogy az 1 éves unokátokat nem a folyosón futkároztatjátok az események zajlása idején (!), valamint mondjuk megpróbáljátok felhívni akiről azt sejtitek hogy esetleg ő van benn, és mindeközben még talán be is zárhatjátok a másik lakás ajtaját hogy legalább oda ne menjen be az esetleg valamiféle fegyverrel vagy határozott fellépéssel rendelkező gonosz bácsi.

That's what I can say.

Szomszédnéni éppen próbál becsöngetéssel visszajutni a lakásukba, reménykedjünk hogy nem valami morc ember van odabenn, mert nem tom mit képzel, mit szándékozik tenni ellene

Lakógyűlésről jőve anyám elmesélte, hogy egy öregasszony a lakógyűlésen azt állította, hogy betettek az előszobájába egy zsák krumplit valamikor. Érdekes történet

Míg az idő telt, megérkeztek a megfelelő családtagok és bejutva a lakásba kiderítették hogy nincs benn senki. Na majd éjjel előbújik a kamrából

Haszprus

Don't open before 16/06/2005 01/07/2005

©   Haszprus   |   bme fejlesztés life
Tanulnom kell. Ideiglenesen letörlöm a szerverről az admin felületet. Terveim szerint kb. június 16-ig nem írok semmit, utána meglátjuk.

Eddig 2,5 hét alatt összesen 28 órát készültem, ami botrányosan kevés. Analízisem csütörtökön lesz, gyakorlatilag két napom van rá felkészülni, mert eddig egész nap a blog statisztikáját néztem, meg más blogokat. Ez utóbbival nem tudok mit kezdeni. Az admin felület eltávolítása egy olyan jelzés értékű dolog, amiből értenem kell.

Ne legyetek netfüggők, azt mondom.

A kommentelési lehetőségemet meghagyom, 24 óránként hét három kommentet írhatok. Az új bejegyzések hiányában ez feltehetően bőven sok lesz.

Szevasztok.

Ps. magamat ismerve nem kizárt ofkorsz hogy már néhány óra múlva újra felrakom az admin felületet de azért próbálom nem megtenni

update 2005.06.11. 00:20 a nyitási dátumot július 1-re módosítom.
Haszprus

Jómunkásemberek 3

©   Haszprus   |   fotózás life történelem
Eszembe jutott hogy ideszerkeszthettem volna még néhány képet, pl. a tapétáról, de most már mindegy, nincs meg veszteségmentes formátumban a kollekció.

Jómunkásemberek 3
A jobb felső képen egy tökéletesen fölösleges lyukat láthatunk (a közelében sincs szükség lyukra). A másik két felső képen két rossz helyen megfúrt lyukat láthatunk (lett volna harmadik de ezek a lyukak hamar unalmas témává válnak ). Az alsó képeken azt látjuk, hogy a rossz helyre fúrt lyukak felsértették a szúnyoghálót körbeölelő szerkezetet. Ez nyilván jó hatással lesz a rozsda elleni harc folyamán.

Valószínűleg a fenti dolgokról beszélgethettek Jómunkásék a telefonban amikor elhangzott, hogy "Te figyelj, ennek a vasnak hogy kell állnia?".

Haszprus

Jómunkásemberek 2

©   Haszprus   |   life
Jómunkásemberek a mai napon tapétázták az ablakos falat. Úgy gondolták az lesz a jó ha a 15 méter tapétát felvagdossák és mozaik jellegűen borítják be vele a falat. Mi nem így gondoljuk és szerencsére ezt a főnök is könnyen elfogadta. Ezen kívül kiszakították a függönykarnist, mert úgy gondolták hogy ha a létra instabil és ők meg tériszonyosak, akkor bizonyára a függönykarnisba kapaszkodni a legcélszerűbb dolog lesz. Kiváncsian várom a fejleményeket, hál' az égnek a főnök nem védi a védhetetlent.
Haszprus

Jómunkásemberek

©   Haszprus   |   life
Reluxát fogunk csináltatni az ablakra (a 40+ éves ablakok lecseréltetése mellett). Egy tokban van nálunk egymás mellett sorban három ablak, együtt alkotnak egy nagy széles ablakot. Segédsrác felvette a méreteket. Leméri az elsőn a szélességet, magasságot. Leméri a másodikon a szélességet, újból a magasságot. Leméri a harmadikat, szintén a szélességet, és a magasságot is.

Megkérdezném hogy a magasságot minek mérte le háromszor a három egymás melletti, egyazon tokban lévő ablakon, dehát...

Update 16:11: Jómunkásember2 telefonál a főnöknek, másik szobából elkapok egy beszélgetésrészletet: "Te figyelj, ennek a vasnak hogy kell állnia?". Jó telefontéma, yeah.

Update 17:24: Kisebb ablakot kaptunk mint amekkorát lehetett volna, mondta az egyik alkalmazott. Fasza. Ezzel kezdtek tegnap. Mit lehet tenni.

Ma meg látom hogy a redőny zsinórjának az elszívóját (...) szar helyre fúrták az egyik oldalon bazmeg. Bele az ablakba, ahelyett hogy a toktoldóba fúrták volna.

Ezt át fogjuk rakatni de így lesz két tök fölösleges lyuk az ablakszerkezet szélén. Ami nyilván jót tesz a hőszigetelő-képességének.

És bazmeg akárhány munkás járt nálunk eddig, mindegyik elbaszott valamit. Ilyen "próbafúrások" jópár helyen felfedezhetők a lakásban, hogy először máshova álmodta meg a művész úr a szerkezetek rögzítését, satöbbi. Vagy hogy berajzoljuk a falra hogy két konnektort kérünk egymás fölé, és erre egymás mellé fúrják. Ofkorsz a bútorok elhelyezkedése miatt imígyen egyik használhatatlan lett.

A legjobb az volt, amikor tavaly az összes csatlakozó-kidobós konnektor (tudjátok, szélén kis gomb amivel kilövi a cucc a csatlakozót) fordítva került felszerelésre, fejjel-lefelé. Mivel mindegyikbe bele van írva a gyártó cég neve, ezért csak a fejjel lefelé levő betűket kellene felismerni hogy rájöjjön a jómunkásember, hogy valamit kurvaszarul csinál. Miután ezt kijavíttattuk, még mindig maradt pár konnektor, amibe csak bizonyos elektromos csatlakozók mennek bele, vélhetően valami illesztési hiba miatt. Mit lehet tenni... Mert ugye egy dolog hogy megígérik hogy majd visszajönnek megjavítani, a másik dolog hogy ezt nem tartják be. (Szóval maximum a következő munkához más embereket hívunk. De jó tapasztalatunk még nem volt.)

Update 17:30: A legfrankóbb azonban mégis az egyedi szabású konyhabútorunk, aminek a borítása megolvadt a sütő mellett, és a főző fölött is. Ja és a csempe és az asztallap közé rakott szilikontömítést meg szintén szarul csinálták meg és ofkorsz be is folyt a víz (tulajdonképpen nem víz volt hanem Maszat egyik gonosz cselekedete), és feljött az asztallap is egy darabon. Jeah.
Haszprus

A nagy bukás?

©   Haszprus   |   bme life
Az utóbbi 1 héten összesen 2,27 órát tanultam. Besokalltam. Mi lesz így? Viszont elterveztem, mennyit kéne tanuljak ahhoz, hogy teljesíteni tudjam ezt a vizsgaidőszakot. Hát nemtom, mission impossible, főleg hogy nincs kedvem már hozzá. Egyszerűen ülök a gép előtt és "majd egy óra múlva", "na még ezt a site-ot megnézem", "na most megnézem a leveleimet, aztán utána", "hopp frissült egy blog, na majd utána", "na most már ha ennyit gépeztem akkor egy film is belefér, oszt majd utána", "hopp éjjfél van, mosmá nem"...
Haszprus

A romaügyi államtitkár :)

©   Haszprus   |   life

Úgy jött ki ma Mainframe-mel a HSZK-ban, hogy véletlenül tréfás helyre tettük a kurzort egy kép fölött, így az alt tag a következő helyre került

Idézném Mf kollégát: Értitek… Mi könnyesre röhögtük magunkat.

Haszprus

Gép kitiltva

©   Haszprus   |   bme life történelem
Az elmúlt 1-2 héten elhatalmasodott rajtam a gépfüggőség, úgyhogy meghoztam a döntést amit már egy hete (vagy egy hónapja?) meg kellett volna: kihoztam a gépem a szobámból.

Értékrendek, hmm. Erről most nem írok. Az enyémet a negyedik félév alapvetően megváltoztatta.

Haszprus

Telefónia

©   Haszprus   |   life
Mi a fasz van ebben az országban, jött annak idején a matáv, éveket kellett várni egy telefonvonalra, aztán számláztak impulzus alapú díjakat, ami mittoménhány percet jelentett.

Aztán oda fejlődött a technika hogy másodperc alapú számlázás létre tudott jönni.

Ma meg hol tartunk? Terjednek a 2-3-10 perces impulzusokban gondolkodó tarifacsomagok, az ősrégi vitamax kivételével [ami nekem is van egyébként] asszem már semmi se számláz másodperc alapon.

(Mielőtt vki meg akarna téríteni: telefonálási szokásaimhoz a vitamax illik, és valszeg minden mással szarabbul járnék.)
Haszprus

Fony, algel, mérés, szemcsi

©   Haszprus   |   bme life történelem
10-kor elővettem zsebemből a telómat és aszonta, kell neki a puk kódom. Ami egy ~5 éves papírra van felírva. Fogalmam sincs, hogy hol van, és hogy egyáltalán megvan-e. Ami egészen biztos, hogy nem a kurrens lakhelyemen tartózkodik a papír. Nemtom most mi lesz.

A FONY ZH javítása folyamatban van. Négy feladat ugye. Tegnap a harmadikat javították ki, így 144 júzerből a 13. voltam a ranglétrán (5 of 7,5 pointz). Mára a negyediket is kijavították, így most 8. vagyok (9 of 15 pointz). A jelenlegi listavezető pontszáma 14, a második helyezetté pedig 11,5. Ha 144 júzerre nézzük, az átlag-összpontszám a két feladatra 1,93. Ha 85 júzerre nézzük (ennyien írták meg a zh-t), akkor 3,26, de tessék hozzászámolni hogy a 30. júzer után mindenki 3 pontot vagy annál kevesebbet kapott . Jövő hétre meglesz az első két feladat is. Nézek elébe.

Algel ZH-t is kijavították. 26 pointz. Ezzel a versenyzők létszámának pontosan egyharmadánál vagyok a pont szerinti rendezésben. Lehetne jobb is, de nem rossz ez se.

Szerdán megvolt a kettes mérésem. Érdemjegy: 5, és másfél órával hamarabb végeztünk. Pedig a hármas mérés anyagából készültem. Szerencsére a 2-esét már egy hónapja elolvastam, igaz, csak kevéssé rémlett. Nah legalább a hármas mérést illetően előre dolgoztam.

Sűrű a program és közeleg a depo, valszám, elektro. Ezektől félek, nem kicsit. PótZH, gyakiv, kereszt, mindezek elképzelhetők.

Szerdán pedig szert tettem egy überállat szemüvegre. Jessz.

Diszkópatkányok soundtrack rulez.

Vizsgaidőszakban 3 kurva tárgyból kizárólag csütörtökönként tartanak vizsgát, bakker

Haszprus

Ráng

©   Haszprus   |   bme life történelem
Szerda óta folyamatosan ráng a bal szemem. Alatt, fölött. Pedig most már túl vagyok az algel zh-n. Igaz ez nem jelent semmit, kedden fony, szerdán mérés, és ez akkor az utolsó "lájtosnak" tekinthető hét. Hát, überbrutál időszak áll előttem.

Update 13:11:


A dolgok heti bontásban. Napi sorrendezés nincs, csak heti, hetin belül oszlopokba szedve a számonkérések típusuk szerint. Az utolsó 3 fony kiszh dátuma csak tipp, hasraütősen.
Haszprus

Bankok

©   Haszprus   |   life
Bazeg, vigyázzatok ezekkel a modern technológiákkal*, mert ha nem telefonálok be a bankomnak hogy mi a rák van, simán kétszer vonták volna le a hétfői 6e ft-os vásárlásomat (telefonon is több körben kellett feltegyek kérdéseket hogy kiderüljön a turpisság). Csak néztem neten hogy mi a rákért vagyok mínuszban. Hát anyjukat, mindegyiknek, egyenként. Szeretek kártyával vásárolni mert sokkal kényelmesebbnek találom, de az ilyesmik borsot törnek az ember orra alá. Mi van ha nem nézem az egyenlegemet rendszeresen? Az ügyintézés amúgy full korrekt volt, gyors és fájdalommentes. 0-24h support rulz, szerencsére kevesen telefonálnak éjjel fél egykor.

*Modern technológiák szóhasználatom hátterében Veres András, püspöki titkár nyilatkozata áll II. J.P.p. halálával kapcsolatban: "Az Evangélium terjesztésére a modern technológiákat is felhasználta. Nagyon nyitott és kézséges volt" - Izé, szerintem a tv-t meg rádiót 2005-ben modern technológiaként megnevezni kicsit cinkes (a riport szövegkörnyezetéből kiderült hogy a tv-ről és rádióról beszél).
Haszprus

Szemcsi

©   Haszprus   |   life
Lefoglalóztam egy kurvajó szemüvegkeretet, jessz. Kontakt lencse projekt alacsony prioritásba lépett (napszemüveg mögé jó lenne).

A boltos szerint az Ofotért és a Vision Express nemzetközi hóhányók. Szimpi ez a bolt Ajánlás alapján mentem oda egyébként.

Ja, voltam három Ofotértben is előtte, egyikben odalépek egy csávóhoz akiről gyanítottam hogy a bolt egyik alkalmazottja. Megkérdeztem tőle: "Bocsi, te itt dolgozol?" (Mert nem volt semmi munkaruhában.) Mire ő: "Az attól függ…" Jézusom, micsoda alkalmazottak… Amúgy hányás keretek voltak mindhárom helyen.
Haszprus

Fodrászos, pólós, szemüveg-egyenesítős, iskolakerülős

©   Haszprus   |   bme fotózás life
  • Nem voltam valszámon
  • Nem voltam depón
  • Voltam fodrásznál
  • Voltam kiegyenesíttetni a szemüvegem szárát
  • Voltam pólót venni (ezzel célszerű lesz leállni)
  • Voltam a deák téri Megapixelben
Utóbbi helyen össze akartam komparálni a 20D-t és a 350D-t, már ami a keresőjüket illeti, tekintve hogy állítólag a 350D-nek kisebb, kevésbé látható. Két boltossal beszéltem. Az első hozzáállása a témához az volt, hogy ők nem egy tesztbolt hanem vevős bolt, a második viszont némileg készségesebb volt, hozott is egy 20D-t, 350D nem volt a boltban. De ha lett volna se bontják ki, és különben is lemerülve szállítják az akksikat. Ígyhát fogtam egy obi- és akksimentes 20D vázat a kezemben. Nem sokra mentem vele. Remek kis gép egyébként, művészi kivitelű.
Haszprus

Vision Express

©   Haszprus   |   life történelem
Voltam westendben vision expressnél. A vizsgálat ára 2200 Ft. Nem lehet kontakt lencsém, legalábbis reguláris, mert túl kevés könnyet termel a szemem. Sejtettük. Hüpp-hüpp. Úgyhogy üres kézzel, és könnyebb tárcával távoztam.

Közben - mivel két vizsgálat között várnom kellett fél órát, mert nem volt elég kapacitása a vision expressnek - megnéztem a Speedben az Oakley A Wire 2.0-s szemüvegkeretet (normál szemüveghez). Nem tudom, normális dolog az, hogy a lencse közepére raknak egy b#szott nagy O betűt, hogy véletlenül se lássad magad jól a tükörben a szemüvegen át, ha felpróbálod? Bakker.

A szemész csaj egyébként azt mondta, hogy menjek el egy normális szemészetre és nézessem meg, lehet-e valamit kezdeni ezzel a könny témával (pl. beültetnek egy hagymát a szemem alá vagy ilyesmi).

A Media Marktban megtaláltam az utolsó adag fotós tasakomat is, örvendetes.

Elzarándokoltam az Andrássy úton lévő Oakley bolthoz, ám zárva volt. Nem örvendetes.

A Boráros téren betoltam egy McRoyal menüt, örvendetes. Letelt kiszolgálás közben a 60 mp, és kaptam még egy krumplit, meg egy kólát. Nem örvendetes. Nyitva kell tartsam a szemem, bakker, ne rendeljek már menüt, ha úgyse tudják 60 mp-en belül hozni a szendót… Váá.

Haszprus

Sztármérő

©   Haszprus   |   bme life
Na én vagyok a sztár, úgy látszik. Ez van. Most hogy így elit gyerek lettem és a laborvezérünk még körbe is sztárolt (Látják, neki sikerült, úgyhogy uraim, nem olyan lehetetlen ez - és még ehhez hasonlók úgy kb. hatszor - roppant idegesítő volt), megeresztek erről egy bejegyzést. Szóval itthon szoptam kicsit a méréssel, az érdemi munka nem volt sok idő, olyan dolgon akadtam el amit végülis nem sikerült megoldanom. Odabent kiderült H.J-nek köszönhetően (mérésvezér) hogy a RESET jelet hiányolja az áramköröm, jobban mondva a szimulátor, mert hiába önkorrigáló az áramköröm, neki kell a RESET. Ez fasság, de ez van. Erre nem jöttem rá, noha benne volt állítólag a mérési útmutatóban, de úgy tűnik nem olvastam el elég alaposan vagy nemtom, mert megütköztem a dolgon eléggé.

Egy óra alatt már voltak működő ledjeim meg minden, utána még oszcilloszkóppal készítettünk róla pár képet, felvettem a jegyzőkönyvet, atomság. Sun is shining, hazafelé - a hosszú úton - napszemcsi.


Holnap FONY kisZH #2, überpara. Valszeg nem lenne az, ha nem N lenne a gyekvez, dehát. Asszem kisZH megírása után át is megyünk másvalakihez.

Jessz. I feel sometimes that good dayz are coming.

Ja és ma láttam egy értelmes alkalmazási lehetőségét a színes nagyfelbontású mobiloknak.

Benassi Bros - Turn me up

A levegő hőmérséklete kellemes.

Update 18:56: voltam burger kingben, elcsaptam a hasam mert sürgős esethez hívtak, távoznom kellett. Egyébként a whopper receptje szerintem változott és kurvára nem jól.

Haszprus

Mérés #@!!

©   Haszprus   |   bme life zene
Mérés hf - mert megérdemlem…

Visszahoztam a gépem a szobámba hogy az elmúlt 6 órában ezzel szophassak.

Update 18:13: oh yeah, így végre nemcsak fülhallgatón hallgathatok zenét. Micsoda öröm ez!

Hybrid - Finished Symphony
Haszprus

Gyros

©   Haszprus   |   élelmezés life
Jártam ma bme után a Skála körül, eredetileg az volt a terv, hogy vegyek egy adag tortilla chipset, de miután nem volt nálam százas - erre a skála előtt jöttem rá -, így inkább elkerültem a helyet, nehogy bevásárlókocsi hiányában megin valami lopást próbáljanak rámbizonyítani (igen, szeretem azt a helyet).

Jó volt az idő, úgyhogy elcammogtam a Móriczra, ahol található egy fényképezőbolt, de még sosem jártam ott. Hát, kellemetlen meglepetés volt hogy a bolt kb. másfél méter széles területen ér ki az utcára és a kirakatába 1-2 fényképeződoboz van kirakva, ez úgy kb. elég előítéletet halmozott fel bennem ahhoz hogy új cél felé vegyem az irányt rögvest. Következő cél a Móricztól nem messze lévő gyrosos volt, aminek az eredménye jobb oldalon szemlélhető. Finom.
Haszprus

Sweetness

©   Haszprus   |   barátok idézet life
Múltkor az R-T-H-E épületeket összekötő folyosón ballagtunk mainframe-mel, előttünk pedig két sweeet csajszi művelte ugyanezt, míg el nem jutottak egy ajtóig, amit ki akart nyitni az egyikőjük, ám rossz irányba próbálkozott, szóval ilyen tipikus szőkenős sztori zajlott le előttünk.

Mainframe helyzetértékelése:

Sweetness comes with a price…
Haszprus

Sch-ergonómia

©   Haszprus   |   hwsw life
Az ilyen dolgok felbasszák az agyamat. Kezdődött ott hogy már saját feledékenységem miatt sem voltam éppen higgadt, de igazából ami szerintem gáz, hogy ott van 3 léptetőkapu a sch belsejében, plusz egy portás által manuálisan nyitott, de igazából semelyikre semmi nincs felcímkézve. Ja de igen. A portáséra az, hogy a portás nyitja, kisbetűkkel, de azért nem gáz. A többi háromra viszont nincs ráírva semmi. Kijárat, bejárat, ilyesmi? Nem szokott az ember ilyen feliratokkal találkozni közhasználatú létesítményeknél? A f#szt nem! Ott kéne legyen. Persze 1 mp gondolkodás után az ember rájön, hogy ott van a kapu felé eső oldalán is egy kártyacsekkoló (de azt is csak ránézésre azonosíthatja be, mert ráírva ofkorsz nincs, nyíl nem mutat rá, stb).

Hol van itt az ergonómia?

És akkor jön a legtutibb. Rányomom a tirisemet az egyik kapura, villog a led zölden meg pirosan, felváltva, és pittyeg egyet. Na ebből dekódoljam hogy mi a fasz van. Megpróbálom újra (windowson nevelkedtem), ugyanaz. Megpróbálom másik kapunál, ugyanaz. Oké megyek a portáshoz, kienged, end of story.

Most pedig elmélkedhetek hogy mi lehetett a piros-zöld felváltott pittyegés. De úgy konkrétabban annál, hogy 'hiba'… Ugye valszeg az van hogy nem aktiválták még a tiris kártyámat a rendszerben, de mit lehet tudni, lehet hogy elvileg már rég aktiválva kéne legyen, az is lehet hogy átvételkor realtime aktiválódnia kéne, stb, de az is lehet hogy csak elbaszták az adminisztráción. Nem lehet tudni. Csak azt tudom hogy piros és zöld felváltott pittyegéssel kellett szembesüljek. Informatív.

Update 18:51: amikor berakták az első új lifteket és valamikor bementem tavaly (akkor még nem voltak belső léptetők asszem), akkor is hasonló volt. Ezek a liftek nem teljesen szokványos használatúak. Lehet hogy rábaszol és lehet hogy megszopatsz másokat. És nincs kiírva semmi b+, mintha alap lenne hogy mindenki mindennap a sch-ben jár és mindenki olvassa a liftes topicot a KIR-en. Ami amúgy már nincs, merhogy KIR sincs.

SZAR-on pedig megint elaludtam úgyhogy amint felébredtem el is jöttem, óra felénél járás ide vagy oda, ennek így semmi értelme.
Haszprus

Kúra

©   Haszprus   |   life
Vettem coldrexet, strepsilst, meg procazot. Na jó, utóbbit nem Megfejeltem ezeket még egy algopyrinnel, kamillás teával, mézzel. Fincsi, mi?

Voltam valszámon. Überbrutál. A szavazógépen helyesen tippeltek akik ezt jelölték (elsöprő többség) bukásveszélyes tárgyként.
Haszprus

Beteg

©   Haszprus   |   life
megbetegedtem kőkeményen. megvan az első kihagyott előadás is. azért a délutáni valszámra bemegyek mer abból sajna muszáj.

kihirdették a levlistán hogy vannak hétfőn-csütörtökön valami depo konzultációk 17-től 19-ig. Nemtom mi legyen, azért elég húzós ez az időpont. Baz, kib. durva ez a félév, iszonyat túlhajtás.
Haszprus

Pokol

©   Haszprus   |   life
most ébredtem
irdatlanul fáj a torkom és nem saját felelőtlenségemből, az is tuti
ma se tanultam még (hazaérve rögtön elaludtam)
vááááá ez így maga a pokol
Haszprus

Cipő, táska

©   Haszprus   |   life történelem

Nem tudom pontosan mi motiválja az embert amikor ide kirakja az új táskájáról meg cipőjéről a képet.


Szóval élőben sosem hívom fel új cuccokra az emberek figyelmét, és rühellem amikor valaki ilyet csinál. Nézd az új cipőmet, nézd az új telómat, nézd az akármit. Árnyaltabb verzióban: nézzük már meg ezt-azt a netről [MERT AZ ÚJ TELÓM TUD NETEZNI IS].

A cipőt majd szép időben, az anyagára való tekintettel. Vagy csak itthon

Január-február: az anyagi mélypont (és akkor ez még csak az első két hónap ).

És vettem még egy könyvet. És még lehet hogy veszek további kettőt de lehet hogy inkább fogom oszt' kinyomtatom mer megvan pdf-ben, a probléma az hogy 350 oldal kinyomtatása már majdnem annyira megmutatkozik költségekben mint egy könyv megvétele, sőt, lehet hogy egy jegyzetet még olcsóbban is meg lehetne venni. De a franc se akar év közepéig várni mire megjelenik nyomtatásban.

Ja és vicces dolog ez de úgy félek most szglab4-től mint állat. Kellett nekem ilyen überelite™ csoportba kerülni

Haszprus

Mai nap + a McDonalds látogatói

©   Haszprus   |   élelmezés life szociotrip történelem
8-tól csörgött az ébresztő a telefonomon nemtom meddig, az első néhány akció után ugyanis a kezembe vettem és úgy aludtam tovább, 10 percenként felébredve, egészen addig a pontig, amíg valószínűleg véletlenül vagy más gombot nyomtam le, vagy álmomban ráfeküdtem a gombra, nemtom, minden esetre végül 11.20 körül sikerült felébrednem hogy bemenjek aláíratni még az egyetlen kimaradt tárgyamat és leadjam a kth-n az indexet. Kis shopping körút vette kezdetét az Ersténél tett látogatásom után, melynek első célpontja a könyvesbolt volt. Lehetett volna a könyvtár is, de jobbszeretem birtokolni az efféle objektumokat, ez talán családi hagyomány.


Színes patront a nyomtatómhoz csak a harmadik sztech boltban találtam, ennek feltehető oka hogy az első két boltban valszeg memóriazavar okán 57-es helyett 27-es tintapatront kerestem, amire bőszen mondogatták hogy az biza elég ritkán van náluk.

Kipróbáltam újra az egyik már kipróbált fodrászt is, igaz, most egy másik hölgynél kerültem sorra, aki elég profin értette a dolgát. Asszem ezzel egy több mint nyolchónapos nyüglődésnek vetek véget, végre találtam egy normális fodrászt, csillagászati összeg alatt.

Mivel rég voltam már mekiben is, igazából tegnap estére terveztem de az időhiány miatt meghiúsult (bezárt volna a meki mire odaérek , úgyhogy erre is ma kerítettem sort. A kaja perfekt, egyedül az a gáz hogy az összes mcdonalds látogatásom után pokoli gyomorfájás lesz rajtam úrrá. Ilyenkor mindig a Supersize Me jut eszembe.

Úticéljaim között egy megálló kivételével az összes utat gyalog tettem meg, és a McDonald's-ban a szokásosnál ráérősebben kajáltam.

Megfigyelésem szerint a McDonald's látogatóit a következő osztályokba sorolhatjuk:

A plázacica
Ez egy kedves állatfaj, szeretjük. A McDonald's-ban az átlagosnál nagyobb az előfordulási rátája, mely azzal magyarázható hogy a McDonald's trendi, ergo neki ott a helye.
A garázscégesek
Amerikában némely nagy cégek garázsokból indultak, Magyarországon a pénzhiány miatt ahogy figyelem sokan inkább a mekiben tartják az üzleti megbeszéléseiket A szitu ismerős, a fénykorban én is résztvevője voltam hasonló eseményeknek
A kirekesztett
Ebbe a típusba a fiatalabb korosztályból kerülnek az alanyok, akik odajönnek a McDonald's elé, alaposan áttanulmányozzák az árlistát, mely az ő szemükben ezen a ponton a kidobóembert testesíti meg.
Aki nem enni tér be
Õ sietve ront be a gyorsétterem ajtaján, ám dolga nem a pénztárhoz, hanem egy félreeső sarokban lévő ajtóhoz vezeti. Dolga végeztével étkezés nélkül távozik.
A trendi mobilos
Aki félórás telefonbeszélgetését nem intézheti bármilyen söpredék bolt előtt, neki feltétlenül a McDonald's mellett kell vagy 15 kört leírnia mire befejezi megbeszélnivalóját. A mutatványát feltehetően a kinti embereknek szánja, de nem kérdéses, hogy előadása eljut a hatalmas üvegtáblák belső oldalán ülőkhöz is. A trendi mobilos dolga végeztével odébbáll.
A punk
A punk elutasítja a fogyasztói társadalom minden szemetét, számára a McDonald's megvetendő dolog, épp ezért nem hajlandó odabent elfogyasztani az étkét, a gyorséttermet rögtön elhagyja vásárlás után, s kint az utca kövére letepeledve lakmározik társaival egyetemben, a nulla fok dacára.
És Te miért mész a mekibe?
Haszprus

Barátaim a vitaminok - mennyit mesélhetnék A-ról B-ről C-ről

©   Haszprus   |   bme life történelem
Noh tettem egy 65 perces körsétát a met.hu szerint -10 fokban. Mindig az első 30 perc a kritikus, olyankor még fázik az ember, ám a hátralevő időben már nem érez semmit, gondfeledten sétálgat. Azon töprengtem még tegnap, hogy esetleg a Margit szigetig elmegyek, de áá, az azért elég húzós túra lenne. Viszont jó kérdés hogy vajon a Móriczon reggel 10 előtt lehet-e a mekiben normális kajákat kapni, nemcsak ilyen reggeli ratyikat. Ma ez sem derült ki. Az útvonal egyébként:
  1. Starting point
  2. Kosztolányi Dezső tér
  3. Móricz Zsigmond krt
  4. Szent Gellért tér
  5. Goldmann tér
  6. Starting point
A Műegyetem rakparton két fazon is kocogott velem szemben, lehet hogy ezt is ki kéne egyszer próbálni. A napfelkelte gyönyörű volt, mint egy teljes égboltot beterítő szivárvány.

Tegnap 3,3 órán át tanulmányoztam a SzAr slide-okat. Egyelőre nem értem a végére. Viszont kurvajól nyomom. Érzem, jó lesz ez a 48 kredit (Egyébként két hangulat között ingázok: az egyik mikor úgy gondolom hogy iszonyat szopás lesz, a másik mikor úgy gondolom hogy egy jó tanulmányi átlagot is megcélzok a 48 kredit dacára.)

A szavazógépről ("Szerinted melyik tárgyat bukom a 4. félévben?") levettem a Tesi lehetőséget, tessék "normális" szavazatokat leadni

Vegyük észre, hogy eddigi életformám gyökeres átalakuláson megy keresztül. Persze nem biztos hogy ez a blogon nyomon követhető.

Reggel kiírtam egy audiocd-t hogy majd hallgassak zenét útközben, és feltöltöttem volna a discmanem akksiját (legutóbb nyáron használtam), ám kiderült hogy újra megadta magát. Mármint ez az akksi is. Nem rosszul nyomja a Sony az akksi témát, a két darab ami való bele, együtt 10e Ft, és átlagosan 1-1,5 évente tönkremennek. Elgondolkodtató viszont, hogy vegyek-e újat, tekintve hogy némi zsét hozzárakva már egy komplett mp3 lejátszó is kijön, igaz, lowend szektorban, fogalmam sincs milyen hangminőséggel.

A bejegyzés címe pedig egy Alvin szám ("Fő az óvatosság") egy sora. Ezzel együtt nem szeretem sem az Alvint, sem a punk zenét.

Haszprus

Hajnali projekt

©   Haszprus   |   life
Tegnap 04.45-kor csörgettem a telómat hogy egy kis hajnali sétára indulhassak, ám totál kész voltam úgyhogy hanyagoltam a projektet. Minden esetre ma újabb próbát teszek.
Haszprus

TV színvonal 2005

©   Haszprus   |   life reklám szánalmas tv
Belenézek a tévébe, mit látok? Egy dolog hogy miféle népek vannak a Mónika showban, a másik és egyúttal sokkal durvább, az a tv-shop szerű műsor ami a show-t követte. Rózsaszín háttér, egy fószer beszél valami tisztítószerről, mellette maga Mónika. Pár másodpercig azt hittem ez valami paródia, de nem, ez egy reklám b##meg, ahol rövid idő múlva még valami porszívógyár szakértője is feltűnt, aki jól ismeri a porszívógyár termékeit, mert csak így tudnak maximálisan megfelelni vásárlóik igényeinek. Teccikérteni? Csak akkor tudnak megfelelni a vásárlói igényeknek ha ez az öltönyös fószer jól ismeri a porszívókat meg a tisztítószereket. Ennél a fél perces betekintésnél tovább nem néztem a műsort, úgyhogy egyebet nem tudok. A készüléket kérem kapcsojjaki.
Haszprus

Vége a harmadik vizsgaidőszaknak

©   Haszprus   |   bme life
Na meglett a BSZ, és vége a vizsgaidőszaknak. Azon gondolkodtam hogy a köv. héten megtanulnám az opre anyagát előre, vagy nemtom mit csináljak. Az tuti hogy párszor elmegyek éjjeli sétára. Igazából hajnali bringázáshoz lenne még kurvanagy kedvem, de ebben a pudvás házban nincs hol tárolni a bringát ergo elérhetetlen messziségben van az ügy.
Haszprus

Út az éjszakában

©   Haszprus   |   life történelem
Az elmúlt hosszú időt eléggé itthon töltöttem a vizsgákat leszámítva. Már bennem volt, hogy mennék valahova, úgyhogy ma 5:30-kor hirtelen úgy éreztem, eljött a pillanat.
5:45-kor elindultam
00. perc: Starting point
12. perc: Móricz Zsigmond körtér
23. perc: Szent Gellért tér
29. perc: Fővám tér
36. perc: Szent Gellért tér
52. perc: Goldmann tér
62. perc: Starting point

Sajnos későn indultam, úgyhogy az út vége felé már hajnalodott, noha ez még nem volt világosnak nevezhető állapot. Kint eszelős hideg van, úgyhogy jól tettem hogy 4 réteg göncöt aggattam magamra. A pajzsom leggyengébb láncszemének a kék farmerom bizonyult, mely helyett egy feketével jobban jártam volna, a lábaim még mindig égnek.

Ez a negyedik hajnali kirándulásom (a második alkalomkor kétszer mentem, de csak egyet blogoltam le).

Haszprus

©   Haszprus   |   energiablog haszprus idézet life power történelem
Oké, itt van egy hasonlat.

IRCQuote fight! In the ring:

(privacy power)Legalizálná a fűfogyasztást az SZDSZ
HaszpTanszerintem ne büntessük a terroristákat, szerintem büntessük azokat akik a fegyvereket eladják nekik
HaszpTans hogy tovább menjünk, a fegyverkereskedők helyett a fegyvergyárakat büntessük, azok helyett pedig magát a természetet amiér rendelkezésükre bocsátja a gyártáshoz szükséges alapanyagokat
What's your opinion?
Haszprus

Szótár?

©   Haszprus   |   life
Nem tud valaki valami szótáradatbázist vagy akármit amiből kiszedhetem az adatokat olyan formába hogy pl. excelbe két oszlopként beillesszem? Egy idegen meg egy magyar nyelvű oszlop. Jól jönne angol, német, ill. spanyol nyelven. Nyilván kritérium, hogy az adatok áthelyezése ne egyesével történjen.

Tulajdonképpen a szópárok kinyomtatása a célom két jól elkülönülő oszlopba (mint egy szótárfüzet), úgyhogy ha az adatok nem is exportálhatóak, ez a fajta nyomtatási mód létezése is elég. Valaki tud ilyet?

Haszprus

Sporttalanság

©   Haszprus   |   kondi life történelem úszás
Időnként rámjön az, hogy valamit sportolnék. Most 7 hónapja a bkv-zás sem tart edzésben (eltűnt), és szinte sehova nem mozdulok ki. Se diszkó, se semmi, még a kötelező tesi tantárgyakat is halogatom (eddig a tesi-A-m van meg oszt ennyi). Utoljára egy éve voltam úszni.

Ma (tegnap, 13-án) fekvőtámaszoztam elég sokat itthon, just for fun, egészen addig míg már ki se bírtam emelni magam És még utána is. Hát kellően fáj most a karom, és fekvőzás után a mellkasomat mintha begipszelték volna (roppant furcsa ).

Remélem a KDO-mmal a következő félévben néha átmegyek majd a SCH-be kondizni, ill. újra felvettem az úszást (már negyedszer), hát arra vagy bejárok majd, vagy nem, meglátjuk. Igazából rossz időpontban van, úgyhogy utálom, ugyanakkor egyéb sportot nem szívesen választanék, ráadásul az úszás orvosilag is javallott nekem.

Még gondoltam egyszerű futásra is, de azt este kéne tolni amikor nyugi van, meg low noise, kevesebb por & szmog, meg kevés ember, de akkor meg ugye a közbiztonság hiányos. Hát ez van. És a testőreimet azért mégse szeretném magammal vinni, ugyanakkor várhatóan a kapuban tolongó autogrammkéregetők egész addig követnének amíg lehet, meg aztán ott van a paparazzik problémája is.

Egyébként most azért foglalkoztat így a téma, mert borzalmasan kezdek elhízni (némi túlzással), azt hiszem, de sajnos az elmúlt 7 hónapban mérleghez sem fértem, hogy erről meg is bizonyosodhassak.

Update 2005. jan. 15. 03:06: de rohadtul fáj a karom

Update 2005. jan. 15. 16:22: aaa, rágyúrtam még tudományos alapon, de nem kellett volna, vááá, poklok pokla Í Teljesen lesérültem ettől a fekvőzéstől, hamarosan gipszbe raknak

Haszprus

Karácsony 2004 helyett

©   Haszprus   |   life történelem
Olvastátok a cikket az Indexen miszerint a plázákban csomó üzletben 50%-os leárazás van január-február tájékán, merthogy különben senki semmit nem venne a karácsonyi kiköltekezés miatt? Én olvastam, s kaptam is az alkalmon, ma megrendeztük a pótkarácsonyt, mely esemény helyszínéül a Mammut 1-2 szolgált. Alapvetően nem szeretem a Mammutot de most valahogy jó volt, nem volt túl sok ember, stb. és valahogy az ottlévő népek is nemtom kevésbé néztek ki gázul (plázaboyz & plázagirlz) mint a westendben.

Szert tettem egy

  1. mconeil vékony kardigánra (hervis) (drapp, piros & barna betéttel)
  2. cassone hosszúujjú pólóra (cassone) (sötétkék)
  3. mcroyal menüre (mcdonald's) (színes)
  4. scott vékony kardigánra (jeans club) (fosbarna, drapp & piros csíkkal)
  5. u-turn vastag kardigánra (jeans club) (barna, drapp betéttel)
  6. fundango vastag kardigánra (dockyard islands) (drapp, kék & piros betéttel)
  7. fundango hosszúujjú pólóra (dockyard islands) (piros & drapp)
  8. közepes kólára (fekete)
Mindezt annyiból amennyiért van aki másfél inget vesz Leértékelés power: nem gagyi cucc, és mégse drága. Persze kinek hol a gagyi és kinek hol a drága.
Haszprus

Konzumer

©   Haszprus   |   barátok bme élelmezés life
Voltam ma westendben hogy nézzek valami karácsonyi ajándékot (elsősorban magamnak), de nem volt semmi konkrét célom egyrészt, másrészt meg rohadtul antipatikus volt a westend belseje. Rég jártam ott és már viszolygok az üzletektől meg mindentől. Váh. Kezdek én is antiszoc lenni.

Utána belakmároztam mekiben, rég voltam már, de megtapasztaltam hogy a mekihez edzés kell, nem lehet ám csak úgy betolni egy menüt. Súlyos gyomorfájással torolta meg magát a mcroyal menü.

BSZ gyakiv után eldumálgattunk Imoval a bme-s dolgokról, hát, kemény az élet, kemény lesz a köv. félév, ez a félév is kemény volt - legalábbis a harmadik féléves tárgyak egynémelyike, bár én azokból még nem vettem túl nagy kóstolót. A FONY-ról továbbra is azt remélem hogy lájtos lesz, vagy legalábbis szeretni fogom (automaták, reguláris kifejezések, már eleve jól hangzik), de majd meglássuk, sokan másként vélekednek.
Haszprus

Bloggertevékenység

©   Haszprus   |   fejlesztés life történelem

A blog kezdete óta

Megj. fenti adatok nem igazán állnak túl sok dologgal összefüggésben. A mennyiség nemcsak az életbeli események mennyiségének függvénye. Pl. év vége felé bevezettem egy napi 4 bejegyzéses bloglimitet, és a gépemet is többször kitiltottam a szobámból. Továbbá a régi bejegyzések kategóriái csak utólag lettek létrehozva, és a grafikonról lemaradt még jónéhány egyéb bejegyzés-kategória is, úgymint pl. life, hwsw, …