life - 2005 május - 5 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Jómunkásemberek

©   Haszprus   |   life
Reluxát fogunk csináltatni az ablakra (a 40+ éves ablakok lecseréltetése mellett). Egy tokban van nálunk egymás mellett sorban három ablak, együtt alkotnak egy nagy széles ablakot. Segédsrác felvette a méreteket. Leméri az elsőn a szélességet, magasságot. Leméri a másodikon a szélességet, újból a magasságot. Leméri a harmadikat, szintén a szélességet, és a magasságot is.

Megkérdezném hogy a magasságot minek mérte le háromszor a három egymás melletti, egyazon tokban lévő ablakon, dehát...

Update 16:11: Jómunkásember2 telefonál a főnöknek, másik szobából elkapok egy beszélgetésrészletet: "Te figyelj, ennek a vasnak hogy kell állnia?". Jó telefontéma, yeah.

Update 17:24: Kisebb ablakot kaptunk mint amekkorát lehetett volna, mondta az egyik alkalmazott. Fasza. Ezzel kezdtek tegnap. Mit lehet tenni.

Ma meg látom hogy a redőny zsinórjának az elszívóját (...) szar helyre fúrták az egyik oldalon bazmeg. Bele az ablakba, ahelyett hogy a toktoldóba fúrták volna.

Ezt át fogjuk rakatni de így lesz két tök fölösleges lyuk az ablakszerkezet szélén. Ami nyilván jót tesz a hőszigetelő-képességének.

És bazmeg akárhány munkás járt nálunk eddig, mindegyik elbaszott valamit. Ilyen "próbafúrások" jópár helyen felfedezhetők a lakásban, hogy először máshova álmodta meg a művész úr a szerkezetek rögzítését, satöbbi. Vagy hogy berajzoljuk a falra hogy két konnektort kérünk egymás fölé, és erre egymás mellé fúrják. Ofkorsz a bútorok elhelyezkedése miatt imígyen egyik használhatatlan lett.

A legjobb az volt, amikor tavaly az összes csatlakozó-kidobós konnektor (tudjátok, szélén kis gomb amivel kilövi a cucc a csatlakozót) fordítva került felszerelésre, fejjel-lefelé. Mivel mindegyikbe bele van írva a gyártó cég neve, ezért csak a fejjel lefelé levő betűket kellene felismerni hogy rájöjjön a jómunkásember, hogy valamit kurvaszarul csinál. Miután ezt kijavíttattuk, még mindig maradt pár konnektor, amibe csak bizonyos elektromos csatlakozók mennek bele, vélhetően valami illesztési hiba miatt. Mit lehet tenni... Mert ugye egy dolog hogy megígérik hogy majd visszajönnek megjavítani, a másik dolog hogy ezt nem tartják be. (Szóval maximum a következő munkához más embereket hívunk. De jó tapasztalatunk még nem volt.)

Update 17:30: A legfrankóbb azonban mégis az egyedi szabású konyhabútorunk, aminek a borítása megolvadt a sütő mellett, és a főző fölött is. Ja és a csempe és az asztallap közé rakott szilikontömítést meg szintén szarul csinálták meg és ofkorsz be is folyt a víz (tulajdonképpen nem víz volt hanem Maszat egyik gonosz cselekedete), és feljött az asztallap is egy darabon. Jeah.
Haszprus

A nagy bukás?

©   Haszprus   |   bme life
Az utóbbi 1 héten összesen 2,27 órát tanultam. Besokalltam. Mi lesz így? Viszont elterveztem, mennyit kéne tanuljak ahhoz, hogy teljesíteni tudjam ezt a vizsgaidőszakot. Hát nemtom, mission impossible, főleg hogy nincs kedvem már hozzá. Egyszerűen ülök a gép előtt és "majd egy óra múlva", "na még ezt a site-ot megnézem", "na most megnézem a leveleimet, aztán utána", "hopp frissült egy blog, na majd utána", "na most már ha ennyit gépeztem akkor egy film is belefér, oszt majd utána", "hopp éjjfél van, mosmá nem"...
Haszprus

A romaügyi államtitkár :)

©   Haszprus   |   life

Úgy jött ki ma Mainframe-mel a HSZK-ban, hogy véletlenül tréfás helyre tettük a kurzort egy kép fölött, így az alt tag a következő helyre került

Idézném Mf kollégát: Értitek… Mi könnyesre röhögtük magunkat.

Haszprus

Gép kitiltva

©   Haszprus   |   bme life történelem
Az elmúlt 1-2 héten elhatalmasodott rajtam a gépfüggőség, úgyhogy meghoztam a döntést amit már egy hete (vagy egy hónapja?) meg kellett volna: kihoztam a gépem a szobámból.

Értékrendek, hmm. Erről most nem írok. Az enyémet a negyedik félév alapvetően megváltoztatta.

Haszprus

Telefónia

©   Haszprus   |   life
Mi a fasz van ebben az országban, jött annak idején a matáv, éveket kellett várni egy telefonvonalra, aztán számláztak impulzus alapú díjakat, ami mittoménhány percet jelentett.

Aztán oda fejlődött a technika hogy másodperc alapú számlázás létre tudott jönni.

Ma meg hol tartunk? Terjednek a 2-3-10 perces impulzusokban gondolkodó tarifacsomagok, az ősrégi vitamax kivételével [ami nekem is van egyébként] asszem már semmi se számláz másodperc alapon.

(Mielőtt vki meg akarna téríteni: telefonálási szokásaimhoz a vitamax illik, és valszeg minden mással szarabbul járnék.)