life - 2005 szeptember - 9 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Analszig & jogsi

©   Haszprus   |   bme life történelem

Analszig meglett, és meghökkentő gyorsasággal megérkezett a jogsim is.

Fáj a torkom és a fejem, hétfőn megfázhattam vagy ilyesmi. Reggel vettem strepsilst, ám a helyzet csak rosszabb lett. Ma kihagytam (éppen kihagyom) az szgkultot, vmint egész nap halálos fáradtság volt rajtam, noha tegnap 22.30 körül képes voltam elaludni.

Nem jó körülmények a pénteki digitszighez.

Haszprus

Eszperantó

©   Haszprus   |   life történelem
Tegnap este elkezdtem eszperantóul tanulni (egy '68-as tankönyvből aminek az első eszperantó mintaszövegében már rögtön a szocializmust építik), és ma este folytattam, mert marhára nincs kedvem a bme-s anyagokkal foglalkozni.
Haszprus

Jogsi két hét múlva

©   Haszprus   |   life

Eredetileg azt terveztem, hogy kedden megyek el a jogsipapírokat intézni, de végül ezt ma tettem meg az MI második fele és a valszám első fele helyett. Hogy jót cselekedtem-e, azt nem tudom, mindegy. A Petzválban nem volt sor, de ennek ellenére oly' lassan bírtak behívni, hogy iszonyat. (Sorszámnyomtatós módszer.) Reggeli kávézgatós munkatempó rulz. @nyátok.

Aztán az önkormányzatnál is téptem sorszámot, volt alkalmam egy fószerrel egy folyosón várakozni, aki nemtom mentálisan hendikeppelt volt vagy valami ilyesmi, egyrészt a kinézetéből, beszédéből, másrészt abból hogy minden nyomorult kiírt és amúgy tök magától is értetődő dolgot megkérdezett. Úgy mint például a kezében a sorszámos papírral azt találta kérdezni, hogy sorszám alapján behívják-e az embert, miközben a falon bőszen pittyegett egy sorszámjelző lcd (tudjátok, mint a bankokban). Meg azt, hogy melyik ajtóhoz kell menni, miközben azt is kiírta az lcd, de ki volt írva papírra is kurvanagy betűkkel, sőt az ajtóra is ki volt írva, meg még a sorszámos papírra is. Váh. És ilyen emberek kapnak jogsit. Ugye tudjátok hogy már nem kell nyolc általános sem ahhoz hogy jogsija lehessen valakinek? Durva, féltsétek az életeteket.

Ja még egy dolog, a fószer olyan hevesen köhögött (mindenféle kezet a száj elé módszer nélkül) hogy alaposan megijedtem, el is távolodtam a közeléből, remélem nem kaptam el semmi szart.

Haszprus

Fáradt vok + eü donez + valszám

©   Haszprus   |   bme fáradtság life történelem

Így csütörtök tájékára már totál hulla vagyok. A helyzet az, hogy szúnyog-invázió van, és amikor éjjel 1-3 körül lefekszem, kivétel nélkül mindig elalvásomat akadályozandó van egy szúnyog a szobában. Lámpa fel, várakozás, szúnyog nem látható, lámpa le. Majdnem elalvás, szúnyog megin megjelenés, csapkodás/leszarás, elaludni próbálás. Maszat egész éjjel falat/ajtót/dobozt kaparás, zajcsinálás, felébredés óránként. Reggel totál kómásnak levés, negyedik napon délután bealvás.

Elsősegélynyújtó vizsgát 15-kor letettem sikeresen, de az órarendem nem teszi lehetővé a petzvál ill. okmányiroda meglátogatását egészen keddig. Nem mintha számítana bármit is hogy mikortól vagyok egy fölösleges plasztikkártya tulajdonosa.

Valszámot V@rga K@talinnál vettem fel, ill. nemcsak én, hanem Mf meg még jópár ember is, és marhára örülünk, mert úgy néz ki, nem tekint mindent trivialitásnak. Ez az első órán inkább nyűg volt mint előny, de reményeim szerint későbbre is megtartja ezt a jó szokását. A siránkózókat pedig tájékoztatom hogy mostantól nem átlagolják a sikertelen zh-t a pótzh-val és a gyakiv-vel, hanem a jobbik számít. Sikeres zh esetén továbbra is lehet javítani (meg rontani) a pzh időpontjában, átlagolós módszerrel.

Egyúttal döntöttem a csütörtöki hármas ütközésemről: webprg valszám és szghálók közül valszámra fogok bejárni. Szghálókból van valami jegyzet, webprogból felrakja a kivetített anyagot netre, a valszámra pedig mivel egy szakiránykövetelmény töki is épül, ezért egyértelműen a három közül a legnagyobb jelentőségű.

Haszprus

Szépségverseny és borosta

©   Haszprus   |   barátok life

[Haszprus] WiZARD most írt sms-t hogy menjek rióba mer szépségverseny van
[Haszprus] felhívom mikor. mondja má megy. mondom meddig. nem tudja. FAKK
[Haszprus] itthon ülök borostásan fürdetlenül, szal ez így is marad mosmá
[Balage] rió suxx
[Haszprus] szépségverseny rulz, rió rulz
[Haszprus] rióban még alapból is szép csajok vannak!
[Balage] jah persze
[Balage] kurvák
[Balage]
[Haszprus] so what
[Haszprus] gondolkodtam h fél óra alatt odaérek ha kibaszottul kapkodok de lehet h addigra vége is van, mer ntom milyen verseny ez, lehet h csak a helyi csajokat versenyeztetik a diszkó közönségéből nem derült ki
[Balage]
[Haszprus] ha ezek után WiZARD hajnal 5-kor jön fel irc-re h "na végre vége a szépségversenynek", akkó kibelezem
[Haszprus] fáradt a szemem órák óta
[Haszprus] el is tépek aludni

Haszprus

Rend és reluxa

©   Haszprus   |   art fotózás life történelem
Oh yeah, végre. Visszakerestem az archívumban, hogy mikor is csináltattuk az ablakot meg redőnyt. Május 31. Figyelem. Azóta ígérgették, hogy jönnek hamarosan a reluxával. Mi pedig vártunk rájuk, hiszen jobb ha egyazon fúrja meg az ablakokat, amelyik beszerelte őket, így esetleges szar munka esetén nincs cégek közti egymásra mutogatás. Végül kb. másfél hete bejelentették, hogy nem fogják megcsinálni a reluxát, ugyanis kiszálltak a bizniszből.

Szóval több mint 3 hónapja át van rendezve a szobám amiatt, hogy az ablakok hozzáférhetőek legyenek szerelési céllal. Ugyanennyi ideje hiányzik a függöny is. Királyság. Még fél óra és függönyöm is lesz, fél órája már reluxám is van. Rulz.

Minek reluxa amikor van redőny? Egyszerű. Délutánonként 3-4 órán keresztül pont a képembe és az asztalomra süt a nap. Akár fenn van a redőny, akár nem, nem látok. Vagy a fénytől, vagy a sötéttől. Megoldva.

Update 15:00: reluxa fenn, függöny fenn, szoba visszarendezve, az új szekrényem is elfoglalhatta a megcélzott helyét.

Update 2005. szep. 03. 22:58:


a reluxa résein besütő nap
Haszprus

EÜ V: szept 15 (wtf)

©   Haszprus   |   life

Mit gondoltok, gyorsan lehet-e eü vizsgát letenni a jelentkezéstől számítva? Sure. Szeptember 15-ére "már" kaptam is időpontot (pedig a helyszínhez se ragaszkodtam). Jeah.

És legközelebb már just for fun lestopperolom hogy mennyi időbe telik lebetűzni illetve elmagyarázni (!) a nevemet.

Haszprus

Forgalmi donez

©   Haszprus   |   kocsi life történelem

[Haszprus] re
[Haszprus] forgalmi hibátlan
[Haszprus] 15 perc után a faszi elégedett volt, össz 20 percet vezettem (mer még visszafelé)

Még egy eü vizsgát kell letennem (nehezíti hogy kb. egy hónapja voltam egy amúgy is meglehetősen tré eü tanfolyamon) aztán jogsi, aztán lesz mivel kitörölni, még akkor is ha erre egy plasztik kártya nem a legalkalmasabb.

Viszont ezúton ajánlanám oktatónak Nagy Ferencet (Peugeot 206), aki betartja a hivatalosan előírt 100 perces órákat, sőt néha többet is ad, marha türelmes, jókedélyű, ismeri a kreszt (szemben az előző oktatómmal), nem üti meg ököllel a diákot (szemben az előző oktatómmal), nem tart baseball-ütőt az ülés mellett (szemben a 2 évvel ezelőtti oktatómmal), állítólag a rutin-oktatást a rutinpályán tartja (szemben mindkét előző oktatómmal), egyszerűen remek munkát végez, nem pedig valami pikniken érzi magát. Thx.

Egyébként az előző forgalmi oktatóm, a mostani, és a vizsgabiztos is észrevételezte, hogy ugye nem most ülök először autóban Atom vok. Skill rulz. Különösen arra vagyok büszke, hogy milyen szépen állok meg (ezt egyébként a forgalmi alatt tanultam meg). Köszönet a szüleimnek, akik legalább ezt lehetővé tették.