life - 2014 június - 8 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Hé YOULOG, mutasd mikor voltam kondizni!

©   Haszprus   |   angular life

Hú ez kurvajó!

Mikor fejlesztettem?

YOULOG, te mindenre gondolsz! <3

update, lett egy kezdetleges realtime kereső is, itt még nem jöttem rá mindennel az angularral.

Konkrétan amit akarok egyébként, és ezt angularral egyelőre nem tudtam megoldani, hogy az item.classes változómat akkor tegye rá classként egy elemre, amennyiben az (item.items|filter: userFilter).length > 0 kifejezés értéke true. Na ezt tudja-e valaki, hogy hogy lehet?

Tehát valami ilyesmit szeretnék, teljesen pszeudo kód, még csak nem is angular style-ben írtam egy részét, de sztem így érthetőbb:

<div class="if ((item.items|filter:userFilter).length > 0) {
    item.classes // ez egy string típusú változó, valami classnevekkel
} else "">

Sőt még az if és az else ágban is oda akarom rakni azt a classt hogy "day". Persze ezt már körbe tudom trükközni, de gondoltam megemlítem. Valaki esetleg?

16:39 YESS YESS YESS összeállt fejben amit kerestem

<div ng-class=' (item.items|filter: userFilter).length > 0 ? "day " + item.classes : "day"' ng-repeat="item in dates">
Haszprus

Fejlesztői környezet

©   Haszprus   |   blog fejlesztés life php

Na jó, az lesz, hogy összehozok egy local environmentet mégiscsak a blognak. Erre az alapkésztetés az, hogy nagyobb feature-ök lefejlesztésére nagyobb hajlandóságot éreznék, ha nem lenne folyton a nyakamban az, hogy elcseszek valamit productionben.

A második nagy késztetés, hogy előbb-utóbb portolni kell újabb php verzióra a blog motorját, és ez nem annyira frankó élőben.

Amúgy a dolog marha izgalmas, csomó deprecated dolog időközben kivezetésre került, úgyhogy jönnek a factoryk és a különféle elágazások környezet mentén.

Muy excitement, mucho power! Sose gondoltam volna, hogy egyszer lesz ez még ennyire izgalmas.

Most pedig péntek este van, sörre fel!

Haszprus

youlog

©   Haszprus   |   blog fejlesztés life önmenedzsment php

Mai állat fejlesztésünk: youlog.

Mint tudjuk régóta csinálok fancy naptárat magamnak arról, hogy miket csináltam. Most egyelőre az van hogy fel tudom címkézni a blogon a napjaimat faszán.

Aztán hosszú távon szeretném megcsinálni vele ugyanazt, amit most excelben tudok:

A cucc egyelőre a saját useremre van limitálva, de lehet hogy felkínálom még valakinek érdeklődés esetén.

Ami nagyon fontos, és ami a fő motiváció, hogy motiválni akarom magam, hogy csináljak dolgokat. Pl. kondizzak, fejlesszek, ilyesmi.

A háttérben meg mellesleg csináltam hozzá egy kis ActiveRecord implementációt szórakozásból.

/** * Class Diary * @property int id * @property string date */ class Diary extends HfModel { protected $table = "hb_diary"; protected $fieldsPrefix = "d"; /** * @var array */ public $fields = array( "id", "date", ); ?>

A fenti kód már önmagában validálja az id és a date mezőket, dob kivételt ha nem jók, stb. Nyilván a HfModelben van a lényeg, csak megmutattam hogy ilyen kis lightweight cuccka lett, a használata pedig:

$diary = new Diary(); $diary->date = $_REQUEST['date'] ? $_REQUEST['date'] : date("Y-m-d"); $diaryId = $diary->save();

Oh, I heart PHP!

Haszprus

Life after facebook

©   Haszprus   |   energiablog fejlesztés life php play scala

Mai productivity eredmény: melóban egyértelműen jobban haladtam fb nélkül, itthon pedig leporoltam a januárban félbehagyott scala play blogengine projektemet (Elavultak a cuccok alatta, már nem fordult IntelliJ-ben (ez nem egészen tudom hogy hogy lehet, habár gondolom úgy, hogy a play konzol valamit update-elt magán, az IntelliJ meg nem követte), rendbe kellett rakni. Ráment kb. 2 óra, de megérte. )

A miranda ng-t pedig még tovább customizáltam, egész barátságos lett. (Atom minimál.)

23:02 Na még egy gyors bejegyzéslájkolós feature lefejlesztése belefért. 0.1-es verzió, egyelőre lehet lájkot leadni, és kiírja hogy hányan lájkolták eddig a bejegyzést. Oje! Majd lesz fullosabb később. (Ja és csak ha belépett user vagy.) Igen, igen, tudom hogy volt már hasonló, de ez kicsit másmilyen lesz, meg jobbabb is lesz.

Mai fejlesztéssel töltött idő itthon: 3-4 óra. Roxx! Istenem, végre.

(Mert persze be kellett tolni egyből egy új 0-ról írt frameworköt is az új feature alá, nem lehet csak úgy. Rég nyúltam a blog kódjához na, és már mások az elképzeléseim.)

Ja és itt kikúrt continuous delivery van ám, annyira hogy nincs localhoston meg sehol tesztszerverem, a blog úgy jó egyből ahogy megírom.

Machete dont text test.

Nem tesztelni kell, hanem jó kódot írni, basszátok meg.*

* A szerző a pókerarcos humor hazai élharcosa. Ismeri és gyakorolja a TDD-t, de ez itt most nem az a projekt, itt tényleg izgibb egyből productionön futó kódot írni. Ennek is megvan a szépsége, ha valaki nem hiszi, próbálja ki dev/test környezetek nélkül fejlesztenie az akármilyen rendszerét.

Haszprus

Hatékonyság++

©   Haszprus   |   life önmenedzsment

Növelni akarom a hatékonyságomat, mert a béka segge alá értünk. Kibaszom az időmet mindenféle fölösleges szarságra, fb, stb.

Kezdetként ma csináltam pár dolgot amihez marhára nem füllött a fogam, de ezzel erősítem az akaraterőmet.

Elkezdem újra használni a mirandát, ami egy pici és hatékony üzenetküldő program, hogy ne kelljen folyton nyitva legyen a facebook és a gmail.

Tegnap javítottam egy apró bugot a blogon és lehet hogy csinálok 1-2 új feature-t, meglátjuk.

Back to life.