life - 2004 április - 30 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Megérte felkelni. Először is elmentem a…

©   Haszprus   |   barátok bme élelmezés fáradtság fotózás life
Megérte felkelni. Először is elmentem a topsecret helyre, azután 8:30-tól 10:00-ig egy remekbeszabott BSZ gyakorlaton vettem részt, idén másodszor. Ugyanis az első nem nyerte el a tetszésemet, és utána átvándoroltam más BSZ gyakvezérhez. Nemtom, lehet hogy hiba volt.

Ezután elslattyogtunk a K épület mellé, mert mainframe valami cseresznyefa-virágot akart fotózni, de mókás módon rögtön le is merült az újratölthető elem a fényképezőgépében. Miközben vándoroltunk a HSZK felé, találkoztam a Most Beautiful Girl Of BME-vel (MBGOBME#1). HSZK-ban gyaktam némi BSZ-t mf utasításainak alárendelve. Úgy néz ki hogy a tavalyi ZH-t elég jól meg tudnám jelenleg írni. Ez a gráfelmélet ilyen lájtos kis téma. Az első ZH-t húzósabb lesz pótolni, a másodikat lehet hogy nem fog kelleni.

Ezen a ponton megemlíteném, hogy tévedtem, és fizikából ZH-k alapján nem kapunk vizsgára megajánlott jegyet. FAKK. Elszomorodtam. Teher, stb.

HSZK-ból I épület felé újabb Most Beautiful Girl Of BME-t láttam (MBGOBME#2).

I épületben pedig volt alkalmam végigülni egy Jóféle Digitet, megin mindent elhibázott amit lehet, és lehurrogta az egyik usert aki szólt neki hogy valamit rosszul írt fel, és fel se fogta hogy rosszul írta fel. A többiek feladták, de én jeleztem újra hogy rosszul írta fel. Megértette. Elismerő pillantásokat fogadhattam.

Nem vittem ma kaját magammal, úgyhogy kénytelen voltam beténferegni a McDonaldsba és elfogyasztani egy Sajtos McRoyal menüt. Nem volt ellenemre. Amúgy is leadtam kilókat, most szedhetek fel újra
Haszprus

Oaah, gyerekek, az imént láttam…

©   Haszprus   |   bme life
Oaah, gyerekek, az imént láttam a K és az R épület között félúton a BME legjobb nőjét, esküszöm. Bár most így tavasszal a jó nők száma mintha megnövekedett volna.

Update 15:06: 15:05 Úúúúúúúú, hűűűűű, hóóóó, szóval több legjobb nője is van a BME-nek, minimum kettő. Nem gyenge volt a mai felhozatal. Legalábbis ők ketten. Bearanyozták két egymás utáni szünetemet.
Haszprus

Jelenlegi teendőim mellett a 30 órás nappal…

©   Haszprus   |   fáradtság life zene
Jelenlegi teendőim mellett a 30 órás nappal talán kibékülnék. Hm legyen inkább 48 és akkor szórakozhatok is. tucc tucc tucc. Rég volt muzikális rekommendáció. Ez több dologra is utal. Rég nem szembesítettek új zenékkel, ergo rég nem voltam szórakozni, valamint nincs időm zenét hallgatni se. Most igazából C++-ozni volna kedvem de könyörgöm 3:05 van, és továbbra is 6-kor kelek. Kb. 1 óra múlva fogok lefeküdni. Remek napnak nézek elébe [mint mindig].
Haszprus

12-re bementem Digit ZH-t írni. Épphogy beértem…

©   Haszprus   |   barátok bme life történelem
12-re bementem Digit ZH-t írni. Épphogy beértem, a terem már tele volt, úgyhogy két sor közé ültettek le (tehát üres sorba). Aztán jöttek még 1-2-en utánam is, azok mind odaültek. Reményeim szerint egész tűrhető lett, de majd meglássuk.

14-től Prog/BSZ magánkonzi lett volna a HSZK-ban Mainframe-mel, de bezárták a HSZK-t úgyhogy inkább itt folytattuk. Szerintem überzsírul átvettük a dolgokat, legalábbis ami a progot illeti, mert eléggé erőltettem a témát (Mindezt 15-től 21-ig kb) BSZ-ből kevesebbre került sor sajna, de majd talán legközelebb.

Voltaképpen ennyi történt ma. Ja esetleg megemlítendő, hogy kocsival megjártuk a csepeli hév végállomásra vezető utat oda-vissza 30 perc alatt. Ezt az utat én általában 2 óra alatt tettem meg 10 és 18 éves korom között, naponta. Fakk.

Haszprus

Készítettem némi Digit házit, meg megértettem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Készítettem némi Digit házit, meg megértettem/begyakoroltam egy pár dolgot a pénteki Digit ZH-ra. Most pedig elhúzok aludni. A reggel még nemtom hogy legyen, egyelőre elvileg 8-kor ébresztem magam de lehet hogy inkább 10-kor kellene. Nemtom télleg, mi a jobb megoldás ilyenkor, bemenni egy ~fakultatív, de meglehetősen hasznos órára, vagy 3,5 helyett 5,5 órát aludni. Melyiket választanátok?

Update 04:11: utóbbi mellett döntöttem

Update 04:16: úristen ma retkes meleg lesz, kb. 22 fok. Lehetne kevesebb.
Haszprus

Hmm. Eredeti életcélomhoz képest a BME műszaki…

©   Haszprus   |   bme life történelem
Hmm. Eredeti életcélomhoz képest a BME műszaki informatika szakával felülkvalifikálom magam. Amikor idejöttem, webes überfejlesztő akartam lenni. Tulajdonképpen most is az akarnék lenni. De elbizonytalanodtam. Minek szopatom magam felülkvalifikációval? Ofkorsz a BME-t nem kívánom otthagyni, csak ez most így furcsa hogy nem annak tanulok mint ami akarok lenni.

Kommentolj. (lol ez tisztára egy eszperantó szónak hangzik)

Haszprus

(Haszprus) angelday mekkora kocka lol, tegnap ké…

©   Haszprus   |   barátok hwsw life
(Haszprus) angelday mekkora kocka lol, tegnap képes volt úgy látom 3 képernyőn át ecsetelni egy windows telepítést
(XTR) Ja! :-) És ráadásul hogy telepít windowst, ha nem cd-ről bootolva?
(Haszprus) mármint hogy az lamzor dolog? [mer én aszondom igen]
(XTR) Mármint mi a láma? cd-ről bootolni vagy sem?
(XTR) Zárójel: vadi új gép, töküres (particionálatlan) vinyó
(Haszprus) cd-ről bútolni láma dolog ha egyszer úgyis formázni/particionálni akarsz ÉS van fenn jelenleg egy oprendszered
(Haszprus) faszt üres, volt rajta egy angol xp
(Haszprus) jaaa
az angol xp-t is ő rakta
hmm
vmit félreolvastam
(XTR) Ja, akkor ok, úgy emlékeztem zsír új a cucc... Persze hp nem árul win nélkül gépet :-S
(Haszprus) "Bedugtam, bekapcsoltam a szerkezetet, feljött a Kínában előre installált XP regisztrációs kékség" nem értem
(XTR) He? Na mosmá odamegyek vazz :-)
(Haszprus) ahaaaaaaaaaa
megvan mi a helyzet!!
(Haszprus) "A szűz XP installban mindig az a kurva jó érzés, hogy az ember úgy érzi:"
[...]
"Bedugtam, bekapcsoltam a szerkezetet, feljött a Kínában előre installált XP regisztrációs kékség"
tehát csak aszitte h szűz install lesz
(XTR) aha, előre telepített xp votl, csak kínai a hw=>kínában tettek rá sw-t.... (angol xp-t)...
(Haszprus) mi meg azér vagyunk kockák mer szintén egy képernyőn át dumálunk egy egyikünket sem érintő windows installról
(XTR) LOL
Haszprus

Váá a saját beállításaimat akarom…

©   Haszprus   |   hwsw life
Váá a saját beállításaimat akarom, hordozhatóra. Mikor jön el az az idő amikor majd bárhova leülök, bármilyen gép elé, az a szoftverkonfiguráció fogad, amit otthon beállítottam magamnak? A megvalósítása nagyjából kizárólag sávszélesség és licenszjogok kérdése.
Haszprus

Ja egyébként délután Angyalföldön jártam

©   Haszprus   |   life
Ja egyébként délután Angyalföldön jártam. Esküszöm halálfélelme van a nyugis környékhez szokott embernek, olyan a hely.
  • csövesek alszanak a padkán, de félig ébren vannak, köpnek egy hatalmasat mikor elmész mellettük [kénytelen vagy mert csak 2 méter van közte és az épület között, a túloldalon pedig autóforgalom], veled szembe jövö kiscsaj tolja a babakocsit és a tőle negyed méterre landoló köpetre azt mondja közben a családjának kacarászva, 'jéézusom..'
  • sötét aluljáróban még sötétebb alakok leszólítanak
  • etnikumok jönnek szembe
  • metróban szórólapokkal traktálnak
  • metrós mozgólépcső hatalmas olajfoltot juttat a kezedre
  • etc.
[némileg konkrétabb helymeghatározás: Írpád-híd, Róbert Károly körút]
Haszprus

Szánalmas, az RTLK híradóba bekerült az az ór…

©   Haszprus   |   life
Szánalmas, az RTLK híradóba bekerült az az óriási hír, hogy a tegnapi VV3 kiválasztás ma lesz megtartva, és hogy miként módosul a tv-műsor. Oké, biztos sokakat érint, meg minden, de hogy ez hírértékű volna…

Ahogy az Érveléstechnika előadó megmondta. A híradó a legtöbb tv-csatorna esetén egy showműsor.

Egyébként semmi bajom a VV3-mal, szerintem rulz. (Hogy kő írni? VV3-mal? VV3-al? Szerintem előbbi, de mindenki utóbbinak írja.)
Haszprus

Ma három kávét toltam be. Brutál. (A második…

©   Haszprus   |   bme life
Ma három kávét toltam be. Brutál. (A második után még lazán elaludtam BSZ gyakon) Lehet hogy több erőforrást kéne allokálni az éjszakai alvás számára.

Asszem újra elkezdek bejárni a pénteki bsz gyakra, bár nem biztos. Nemtom, meglássuk mennyi haszna van, meg hogy mire jutunk BB-vel BSZ-ből. Gondolatban amúgy már azt tervezgetem hogy pénteken miket fogok tanítani Progból BB-nek
Haszprus

Különféle gyomorproblémák folytán nem…

©   Haszprus   |   barátok bme life
Különféle gyomorproblémák folytán nem tudtam volna beérni Anal 2 gyakra ma reggel, úgyhogy csak a következő órára mentem be. Viszont úgy gondoltam, hogy az Anal 2 gyakot nem nagyon jó dolog kihagyni, főleg így egy héttel a második ZH előtt, így hát bementem egy másik kurzus órájára, Hári Józsefhez a V2/716-ba. Apám beszállított, csak az nem tetszett hogy a 10 fokban a légkondit nyomatta. Hári órája minden esetre Király volt - szerintem jó gyakvezér (nem véletlen talán hogy elég népes hallgatóság van a gyakorlatán). Ez mondjuk azzal járt, hogy ki kellett hagyjak egy fizika órát, de elkértem BB órai jegyzetét és lefotóztam BSZ előtt. No hát a BSZ az persze pokoli unalmas volt, mint mindig, nem egy szimpi tárgy. Megállapodtam abban BB-vel, hogy barterezünk, és ő tanít nekem némi BSZ-t, én meg majd Prog1-ben segítek be neki. Menni fog mert azt mondja hogy ő annyira reménytelen Progból, mint én BSZ-ből (Szóval eléggé

Közgáz előadás következett, ezzel kapcsolatban el is felejtettem, de most leblogolom, hogy 36-ból 24 pont lett a ZH-m, pedig csak ZH előtti éjjel átolvastam a könyv 4 helyett 2 fejezetét és kiírtam magamnak a képleteket (Amiket aztán egyébként nem használtam ZH alatt.) Az előadás a szokásos lájtos stílusban zajlott, kevesebben voltunk mint valaha, bizonyára nem jöttek el csomóan azok közül akik átmentek, vagy pont hogy nem mentek át és inkább jövőre újra próbálkoznak (ha még itt lesznek a BME-n

Megpróbáltam Imo felé terjeszteni az igét, és odaadni Belga zenéket, de nem nagyon hajlott a dologra, pedig ahogy az album címe is mondja, 'majd megszokod…'

Közgáz és Szglab között tettem egy kis kirándulást Imoékkal a BME környékén, ők hazafelé mentek, nekem meg volt fél óra üres időm amiben ofkorsz semmit sem tudok kezdeni magammal. Na jó ez Szglabra pont nem igaz, mert ott előtte le tudnék ülni a gép elé, és vagy átolvashatnám Szebi jegyzeteit, vagy netezhetnék, blogolhatnék, stb, ilyen izgi dolgok. Mondjuk a jegyzet átolvasása hasznos lett volna, mert kicsit gáz volt órán hogy nem tudtam semmit a legújabb anyagból. Szerencsére most relatíve gyorsan tudom követni az újdonságokat, C++-ból nem vagyok reménytelen [konkrétabban mondva elég jól megy].

Szglab után hazautazás, meg kell mondjam pokoli fárasztó volt.
Haszprus

Úgy terveztem, hogy ma reggel elmegyek fodrászho…

©   Haszprus   |   life
Úgy terveztem, hogy ma reggel elmegyek fodrászhoz. Tulajdonképpen ez össze is jött, csak a hajvágás maradt el. De megbeszéltem velük hogy 14:45-re jövök majd vissza, és akkor nyélbeütjük a bizniszt. Mondták hogy ok, de addigra majd nem ők lesznek itt, mer műszakváltás, és majd a Hédi fog vágni mer nála van hely 14:45-kor. (Egyébként sz#rok rá hogy ki vágja le, bár a Hédi vágja le legkorrektebbül. Lehet hogy ragaszkodnom kéne hozzá.) Hazagyüttem, mindenféle adminisztrációs okokból kifolyólag. Ezután jött Anal 2 a BME-n, majd Anal 1 # (amire csak úgy bejárok…), és ezután találkoztam R-rel. Dumáltunk egy adagot az I épület előtt, és belénk futott Bill is. Később kiderült hogy ők ismerték egymást régen netről, rajtam keresztül, csak ez nem jutott eszembe Közben kihagytam a fodrászt mert ahhoz rögtön Anal 1 után el kellett volna indulnom, de szerintem R-rel vagy másfél órán át dumáltunk. Nemtom, Bill esetleg tudsz írni kommentbe infót hogy mikor indultunk el az I épületből a K felé?

Szóval odaértem a fodrászhoz olyan 16:30 körülre, és megkérdeztem hogy van-e az elkövetkezendő negyed órában hely náluk. Mondták hogy nincs. Hédi, akihez be voltam jelentve - de amúgy nem tudja azonosítani a nevemmel a személyemet, ergo nem tudja hogy nem jöttem el a bejelentett időpontra - aszonta kissé idegesen, hogy üljek le és fél órán belül biztos megcsinálja a hajamat mert úgyis lesz aki nem jön el…

Rosszat sejtettem, a csajnak biztos csomó kuncsaftja nem jött el ma, gondolom az eső miatt, és lehet hogy ideges. Sőt, lehet hogy mégiscsak tudja hogy én vagyok aki be volt jelentve és nem jött el. És lehet hogy szabotálni fogja a hajvágást.

Eljött az idő, székbe kerültem, és elkezdte vágni géppel a hajamat oldalt de az első mozdulatnál leesett a gépről a távolságtartó bizgentyű, majd Hédi így kommentálta az esetet a többiek felé: "még a végén belevágok a kuncsaft hajába egy nullás csíkot akaratomon kívül!"

Rosszat sejtettem, komolyan aggódni kezdtem De végülis nem lett semmi és most atom hajam van yeah ezt megúsztam… egyelőre…
Haszprus

Egyszerűen kiváncsi lettem hogy ki nézi a…

©   Haszprus   |   life
Egyszerűen kiváncsi lettem hogy ki nézi a blogomat az Auchanból!

Kedves olvasóm az Auchanból, kérlek írj egy levelet a blog{kukac}haszprus{pont}hu címemre és írj valamit hogy ki is vagy te, mikor szoktál olvasni, stb. Thx.
Haszprus

Hát, srácok & lányok, egy olvasóm beszólt…

©   Haszprus   |   fejlesztés life
Hát, srácok & lányok, egy olvasóm beszólt hogy mekkora lamzor vagyok hogy egy string replace-t nem bírok megírni C-ben. A következőt javasoltam:
(Haszprus) értesz c-hez? átküldöm a cuccot és megmondod mi a baja
(K) fél év után ma programoztam elöszőr c-ben
irtam egy apache module-t
elsőre lefordult.
amúgy nem értek
(Laikusoknak: utóbbi sor a fentiek tükrében irónia volt, noha nincs smiley.)

K 0:50-kor kezdte nézni a kódot, majd 0:59-kor:
(K) nem értem ez miért cserélni ki az összeset
Már miért ne cserélné le, gondoltam, és indítottam egy BorlandC fordítót, és megnéztem hogy mi lehet a baja a proginak, léptetéssel. Csodák csodájára a cucc nagyjából működött, nem fagyott le. Itt-ott értelmetlen karaktereket írogatott, de nem lényeges. Kivettem belőle azt a sort, hogy
sor[strlen(sor)-1] = 0;
Innentől kezdve a progi 100%-osan működött. Ennek fényében K kolléga fenti beszólása nem kicsit minősíti az ő kompetenciáját. Ezen felül köszönöm K kollégának azon megjegyzését (még mielőtt látta volna a kódot), hogy
(K) minek próbálsz egyáltalán programozni?
Azt hiszem K kolléga kellőképpen minősítette magát a szememben. Ha lenne droidzóna a blogomban, ő lenne a droid-001.

Ehhez kapcsolódik valamilyen mértékig hogy Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. (Mostanság ez a legtöbbet emlegetett idézetem.)
Haszprus

Jeah királyság, most nézem, már megjelent…

©   Haszprus   |   fejlesztés hwsw life
Jeah királyság, most nézem, már megjelent valamikó a Total Commander 6.02! (Mióta nem írok számtech híreket, azóta teljesen le vagyok maradva a szoftverekkel, otthon még 5.5xx-es verziót használok...)

Emellett megoldottam, hogy a blogom admin felülete automatikusan jelezze a blogringnek, ha publikáltam egy bejegyzést. Special thanx goes to demian & mr.a.

Haszprust beszélt hozzátok, a HSZK-ból.

Update valami nem oké a blogring-meghívó cuccal még mindig... Hmm.
Haszprus

Mai Fizika C1 # zh-m jegyét/pontos eredményét…

©   Haszprus   |   bme life
Mai Fizika C1 # zh-m jegyét/pontos eredményét még nemtom, sőt, csak sokára fogja kijavítani a tanár saját bevallása szerint, ellenben biztos hogy megüti a kellő szintet. Mondjuk nem lepődtem meg ezen túlzottan, de azért megkönnyebbültem

Programozás alapjai 2-n Szebi április 1 alkalmából pókerarccal elkezdett előadni egy ún. whitespace nyelvről szóló előadást, meglehetősen mókás volt, a végén ZH-t is írtunk belőle, ami feltehetően jelenléti ívként funkcionált. Nos így a Prog2 azon kevés tárgyak közé sorolódott ahol a jelenléti ív is többszáz lapot foglal

Egyébként rendesen meg vagyok fázva, szipogok egész nap, elhasználtam egy harmad százas pzs-csomagot. Holnap reggel meg BSZ ZH, elég para de ez van, utána lyukas órámban veszek C++ könyvet (Programozzunk C++ nyelven) és meglátogatom a KTH-t is némi adópapír-ügyben. Utána egy Digit előadás fog következni ami lehetne izgalmasabb is, de még mindig ez az egyik legszimpatikusabb tárgy amit tanulunk, sajna.

update 37,3-as hőemelkedésem van, ami bőven elég a rossz közérzethez [ha a fájó fog és a kidörzsölt orr nem lenne elég].