történelem - 2011 június - 2 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

New Technology Meetup 2011/06

©   Haszprus   |   andrás barátok energiablog képzés

Második New Technology meetupom, ismét PAStheLoDdal voltunk, és ismét kurvajó volt. Ez a legjobb meetup sorozat, többnyire eszetlen jó előadásokkal. Mindegyiken ott a helyem! A tegnapi tematika, kiemelve a számomra két legjobbat:

  • Márai László (Noispot): Noispot - közösség által irányított zenelejátszás
  • Pásztor János (DotRoll/Docler): IPv6
  • Szabó Sándor: (EU Edge Kft.): DSDM, agilis módszertan üzleti környezetre - A májusi Meetupon hallhattunk egy előadást arról, hogy miért nem jó a Scrum arra, amire szerintem kitalálták. Előadásommal a Magyarországon kevéssé ismert Dynamic Systems Development Method (DSDM) nevű agilis szotverfejlesztési módszertant szeretném bemutatni, aminek segítségével olyan helyzeteket is megoldhatunk, amit a Scrum nem kezel, és amelyek külső megrendelőnek történő szoftverfejlesztés során óhatatlanul előjönnek. Ilyenek például az árajánlat adás, az időbecslés vagy a határidők.
  • Veres-Szentkirályi András (Silent Signal): Hack 2.0 - Aki rendszeresen látogatja a meetupot, talán egyetért velem abban, hogy a technológia legtöbb területének bleeding edge fejlesztéseiröl volt már legalább egy elöadás a meetupon. Említésre kerültek az éppen aktuális webes/mobil/cloud keretrendszerek, legújabb generációs programnyelvek, és az ezekre épített killer applicationök. Eközben Stefan Marsiske 2009-es elöadását leszámítva nem nagyon esett szó arról, mit forralnak a biztonsággal foglalkozó hackerek virtuális üstjeikben. Még mindig zölden dereng a konzol, a háttérben pedig gépi kód nyelvén énekel a 8 bit világa? Ha meghallgatod az elöadásom, kaphatsz egy frissebb képet a valóságról.
  • Endrődi Tamás (Gábor Dénes Főiskola): Stratobox