idézet - 113 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2019
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2016
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

ADHD Podi

©   Haszprus   |   adhd barátok design fejlesztés google idézet life todo

IRCQuote fight! In the ring:

dankoi
Említetted, h ADHD-t emlegettek neked.
dankoi
https://spotify.link/lkk88hyG0Ib
Haszprus
köszönöm
Haszprus
[...] na, meghallgattam az adhd podcastot amit küldtél, az eleje felé valószínű kevésbé tudtam figyelni, a végére eléggé belelendültek, az már le tudott kötni, vagy nagyon keményen dolgoztam h figyeljek rá, nem tudom. igen, masszívan érintett vagyok ezekben, a tünetegyüttesekben, a társbetegségekben, stb. [...]
Haszprus

WebP

©   Haszprus   |   coreconsult fejlesztés

Esettanulmány.

www.coreconsult.hu logó (képfájl)(ld. korábbi bejegyzésemben vagy a site-on)

IRCQuote fight! In the ring:

PNG WebP
Fájlméret 200 KB 14 KB

A többi képet is megpróbáltam átkonvertálni, 1-2 kivétellel 100%-os minőséget választva is komoly látványos veszteséget szenvedtek, úgyhogy javarészt meghagytam jpg/png-ben. De a logó mondjuk pont nem, big win.

írtam magamról még két hete de annyira nem tudtam eldönteni hogy nem túl nagyképű-e hogy eddig nem hozakodtam elő vele. most mindenesetre itt van.

Haszpra Olivér vagyok, a CoreConsult Systems Kft. egyik alapítója és ügyvezetője. A programozást 14 évesen kezdtem, és csakhamar kisebb csapatokat is összehoztam különböző hobbi projektekre. A BME műszaki informatika szakát elvégezve később több, főleg nagy informatikai cégnél dolgoztam fejlesztőként, többféle backend/frontend nyelvet, frameworköt, automatizált tesztelési módszert, projektmenedzsment módszertant megismerve, megtapasztalva előnyeiket, hátrányaikat, alkalmazhatóságukat. Több projekt megújításában, áttervezésében vettem részt kulcs pozícióban. Később egy MBA diplomával menedzsment és pénzügy területekbe is betekintést nyertem, és az üzlettársammal már egy korábbi startupban is együttműködve a projektmenedzsment felé vettem az irányt, benne maradva a kisebb-nagyobb technikai feladatok ellátásában, a CoreConsult működési feltételeinek megteremtése mellett. Célom a céggel a világban egy kis happy place létrehozása, ahol az emberek jófejek, elégedettek, hatékonyak, azon dolgoznak, amin valóban szeretnének, és eredményként az ügyfeleink is a leghatékonyabb, leginkább nekik megfelelő megoldást kapják.

Vélemény?

Lehet h nagyképű, lehet h olyan mintha kompenzálna vmit, lehet h nem ilyen irányban kéne mennie, nem tudom megítélni. Az biztos hogy személy szerint úgy érzem mintha kompenzálnom kéne, de ez nemtom a szövegen mennyire jön ki. Nyugodtan kukázható is akár ha gáz, vagy átírható, ha mondjátok h mit. Kuka is OK.

Nem említ semmi tech stuffot ez nemtom előny-e v hátrány..

Haszprus

What is missing

©   Haszprus   |   barátok idézet life

IRCQuote fight! In the ring:

egy ex nekem is ez az elso karim miota nem vagy
Haszprus
nem csajügyi problémáim vannak, bár tudom hogy sokkal jobban lennék bnővel de vhogy nem hiányzik. azt is tudom hogy jobban lennék barátok közt, de az se hiányzik. nem hiányzik semmi. a saját döntésemből nem vagyok senkivel. nem tudom pontosan hogy miért. valószínűleg túl sok bántás ért az életben és nem tudom feldolgozni már. az a fura hogy réka után még voltam gyorsan egy csajjal (nem szex), de azóta nem. de nem annyira a csaj hiányzik mint mondtam. hanem úgy az élet. eltűntek a hobbijaim, eltűntek a tevékenységeim, kb minden amit csináltam az életben. régen szerettem bringázni, rengeteget bringáztam. rengeteget fotóztam. mentem haverokkal, stb. sportoltam sokat. ezekből semelyiket, egyiket se csinálom már. nem csinálok semmit csak fejlesztek, és azt se hobbiból hanem a munkahelyi dolgaimat csinálom. olyan szinten amit a cég is felismer (idézek a pár napja kapott év végi értékelésemből: A szakmai tudásodat, befektetett munkát energiát senki nem kérdőjelezi meg, messze túlmutat mindenkin.). de mást nem csinálok. érdekes módon. a lumbágóm nagyon betett a sportnak, az elferdült ujjammal pedig egy kriplinek érzem magam. féltem is a bal kezemet, minden nap csinálok valamit amikor eszembe jut hogy nehogy valami baja legyen. féltem őket a súlyok emelgetésétől is, de attól a hátamat is féltem, a lumbágó óta ha kicsit edzettem általában mindig elkezdett fájni. a lumbágó olyan dolog hogy konkrétan 20 percig nem bírtam fizikailag kimászni az ágyból amikor legelőször belémütött. az idei évem egy egészségügyi csapás. a fogam vérzése (azt még láttad), az ujjam eltörése és szarul összeforrása (végleges sérülés), a lumbágó (az is most már fél éve megvan és úgy tűnik az se valami ideiglenes dolog), aztán a medicovernél azt mondták h mélyvénás trombózisom van (konkrétan mentőt hívtak rám), ... ezek mennek... elkezdtem kivonulni az életből, ha ránézek a régi fotóimra (volt bnőimre vagy csak egyedülálló képekre), azt látom h én már nem vagyok abban a korban mint a képeken, már nem vagyok randikorú, itt már nem lesz semmi ami beindítana egy kapcsolatot... és amúgy nem a kapcsolat hiányzik mint azt hosszasan fejtegettem, erről tképp csak amiatt írok ennyit hogy úgy érzem erre kérdeztél rá az első karácsony nélküled c. mondattal... szóval nem ez zavar... hanem h nincs családom... minden más kapcsolat, legyen az akár barát, barátnő, semmi a családhoz képest. a család örökre ott van, megmarad, bármi is van, a barátok, barátnők, mind csak múló dolgok, még egy gyereket is elvihet az asszony, hiába az igazi vérrokonság... a valódi elvehetetlen kapcsolatok csak a szülők és testvérek felé vannak, velük lehet ugyan összeveszni de az idő mindig begyógyítja a családi sebeket... nos, nekem nincsenek ilyen jellegű kapcsolataim.
Haszprus

Szombaton kihagytam egy bulit ahol lettek volna csajok

©   Haszprus   |   barátok life

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
Szia, nem tuti h jövök végül, ha igen, akkor később. Bocsi. [személyes okok, szorongás, idegen társaság, ilyesmi, megértést megköszönöm hívtam amúgy arcokat akiket odaillőnek gondoltam de a mai nap nem volt jó nekik]
Ágnes Ne szorongj
En is ilyen vagyok
De egy palinka felold
vagy tobb
Es kedves tarsasag, egyszeru emberekkel
olyanok, mint mi nem sztarok
Haszprus
am néztem h értelmes felhozatal lesz
Ágnes igen szoval sokkal jobb, mint otthon egyedul

Végül éjfélre készültem el, előtte elmentem kondizni, és éjfélkor már úgy gondoltam h bizti nincs értelme menni. Fáradt voltam és nem tetszettem magamnak.

Haszprus

Nem gondoltál még arra, hogy könyvet írj?

©   Haszprus   |   barátok energiablog idézet life

IRCQuote fight! In the ring:

Csaj te nem gondoltál még arra, hogy könyvet írj?
szerintem álnéven simán írhatnál a sztorijaidról
én kérem az első dedikált példányt!!!
tök jól írsz, ezzel kéne kezdeni valamit, nem?
nincs hozzá kedved amúgy?
Haszprus
hát nézd én most be fogom valahova idézni amiket írtál
Csaj hát tedd azt
kíváncsi vagyok a reakciókra
Haszprus

Szeresse a kutyákat

©   Haszprus   |   idézet l0lzor
Csaj: ja és szeresse a kutyákat
mivel nekem is van
nálam csak olyan férfi jöhet szóba aki szereti őket  


Én: remélem te pedig szereted a gyerekeket!
mivel nekem is van  

[kurvanagy hallgatás]

Csaj: mi????


Én: na jó csak vicceltem
de azért megnéztem volna az arcod 

Csaj:         

Én: bár férfi esetén sose lehet tudni
bármikor bárki becsöngethet

Csaj: hát lefagytam

Chat conversation end
Haszprus

Dárenbéz party

©   Haszprus   |   barátok buli coronita dávid első idézet történelem wx1

Normafa Cinema Hall Dokk Club Coronita donez — with Balazs Kovacs and Dávid Rákosi at Cinema Hall Budapest.

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
első dárenbéz bulim!
Taxi pluszos diszpécser kisasszonynak örök hála hogy kitaláltuk merre vagyok!
Coronitában kényelmesen aludtam csak annyi volt a para hogy valami picsa táncolt a cipőmön és a basszustól egyfolytában centiket mozdultam odébb a kanapén.
Balage
Csoda akkor hogy nem basztak ki amiért ott alszol. És hol voltál végül amikor a diszpécser rád talált?
Dávid Botpuszta
Haszprus
ROFL
Haszprus

Fáradtan, de nem haszontalanul

©   Haszprus   |   fáradtság idézet meló sanoma zoli

Halálosan ki voltam ma merülve, de Zoli esti látogatása miatt megittam egy red bullt, ezzel ma bennem van két red bull meg egy burn. Mondjuk szerintem tudnék aludni, hazafelé a buszon megint majdnem bealudtam, hihetetlen fáradt voltam, ég a szemem meg minden, elég rossz így dolgozni, és érzem is hogy hülyébb vagyok emiatt.

Viszont tanulni is akarnék Nem jut rá időm...

Meg callcenterezni is kéne lassan. Úgy néz ki eljön egy ebédmegbeszélésre a Sanomába valamikor a megbízóm.

Az Atyaúristen pénteken jön vissza (k-cs nincs), hétfőtől meg jön az új juniorom. Elég terhelt időknek nézek elébe... Basszus...

De valahol nagyon örülök ennek, bizonyos tekintetben csodálatos dolgok történnek, rengeteget fejlődök, meglesz ennek a haszna - bízom benne.

Haszprus

Ma esti időjárásjelentés

©   Haszprus   |   buli idézet l0lzor sör

Nedves időnek nézünk elébe.

IRCQuote fight! In the ring:

Csaj 22:22 ...rám ma vár a felhőtlen tudatlan v tudatos önkívületi állapot most megyek éppen a puncibuliba
Más: ha esetleg olyat írnék h akarlak, kívánlak gyere és azonnal bassz meg keményen... le akarlak szopni stb akkor pliz ne vedd komolyan... és töröld!
Haszprus
én mára itthon levést tervezek, de nézz be

Egyébként hulla fáradt vagyok úgyhogy remélem nem kerül erre sor.

Haszprus

Before Sunday Cooling

©   Haszprus   |   barátok buli film

Nah Gioval elmentünk megnézni a Förtelmes főnököket (nem sokat tudtam róla btw, inkább úgy mondanám h semmit... Jennifer Aniston rajongóknak viszont kötelező), Allee-ban Burgernél belebotlottunk egy régi gimis csajba (párral alánk járt), nem is tudom honnan ismerjük, talán voltunk közös buliban meg táborban.

Így kell becsajozni egy perces időkeretben. Na jó nem pont így, és

ne próbáljátok ki otthon

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
Szia!
Csaj Szia!
Gio
Szia!
Csaj Hát ti, mizú?
Gio
Éppen moziba megyünk, megnézzük a Förtelmes főnököket.
Haszprus
Hát szerintem Gio akar valamit, de én meg arra gondoltam hogy jobban örülnék, ha lenne közöttünk középen egy csaj.
Csaj uhh öö ahaaaa okéé... Na jó étvágyat, sziasztoook

Pár órával később:

Haszprus
te figyelj Gio, nem megyünk el Sunday Coolingra most?
Gio (ironikusan)
höhö menjünk
Haszprus
Komolyan kérdeztem, én 100%-ig benne lennék...
Gio
Hát én olyan 50%-ig, és max éjfélig... Na jó menjünk!

Úgyhogy megyünk, és újra lebontjuk a Coronitát

De várom már, hogy vége legyen ennek a hétvégének, és aludhassak egyet végre

Haszprus

Coronita after

©   Haszprus   |   barátok buli coronita energiablog idézet

Reggeli SMS-folyam(ból kivágva a lényeg, amúgy 33 sms volt buli után):

Csaj: Smároltál a barátnőmmel? Te Dög!
H: Mek haza, nem talizunk?
C: Nem! Utállak  
H: Hát bakker, élned kéne a lehetőségekkel  
C: Te hülye vagy!   De ugyanakkor naon édes
H:   Cuki h ezt mondod, már csak azt n értem miért n futunk össze.
C: Én meg hülye és illuminált. Meek haza és házas vagyok.
H: Attól h n duglak meg, még talizhatunk   v n? Fincsi voltál...
C: Perverz állat   Imádlak. Talizunk úgyis... tudod
H: Az gáz ha nagyobb igényem van egy összebújva alvásra mint szexre?
C: Egyáltalán nem de nem én vagyok az akire szükséged van...
 még ha szeretném is.
H: Hm, miért?
C: Mert van valakim. Fiatal vagy jóképű és édes annyi lehetőséged van.
 Csak nem én vagyok a te embered.  
H: Ez kedves tőled...  
C: Ez nem kedvesség hanem igazság, nem is értem miért nincs nőd.

Én igen, de annyira mégsem.

Utána még telefonáltunk fél órát, megtudta h külön lakom és leesett az álla ("annyira jó parti vagy").

Becsülöm, hogy nem tudtam befűzni a csajt.

júl. 26. 00:13 viszont ma este taliztam vele és dumáltunk egy órát, érdekes beszélgetés volt Egyre inkább érdekel.

Előtte meg belefutottam egy régi ismerősbe (elég jó csaj), meglepett hogy még ő kezdett nekem bókolni, hogy de jól nézek ki És hogy hívjuk már őt is a bulikba. Lila ing, szövetnadrág, btw.

IRCQuote fight! In the ring:

Kurvajó szilveszteri buli volt, Balagééknél kezdve aztán egy eltés koleszos buliban folytatva! Még ilyet!

Balage
kérdezted miért volt az a sok szék a budi ajtóban... azért volt, mert volt egy részeg gyerek, aki kijött a budiról, megfogta először a szemetest, és pörögve bebaszta
Haszprus

CSS3 a blogon

©   Haszprus   |   css design fejlesztés idézet

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
Volt egy kis ráncfelvarrás a blogon, kapott sokminden színátmenetet meg shadowt, sztem tök pofás lett, képek is kaptak shadowt, de remélem nem overused.
Hedge
láttam, nice...
css3... faintos

nov. 30. 03:46 1-2 dolog megvalósult Hedge év eleji design-ötleteiből, nyomjatok egy refresht.

nov. 30. 05:34 toltam rá némi animációt is.

Haszprus

Szilárd & Corvin tető

©   Haszprus   |   buli corvin epam php power zene

IRCQuote fight! In the ring:

voltam epamosokkal bulizni az este, szilárddal feljöttünk előtte hozzám inni aztán gáborékhoz csatlakoztunk a corvin tetőn. szilárddal beszéltünk az önértékelési problémáimról, leírtam 3 gondolatát:

- nagyon értesz az emberekhez és nagyon is akarsz érteni hozzájuk

- szard le mások véleményét

- hidd el h a felhozatalban elég magas szinten állsz. akik php-vel foglalkoznak, kb. a venere csapata az akit az 5 év alatt, amióta dolgozom... alkalmaznék...

Közben rámírt Gyuri (jedlikből):

Haszprus

Lézeres szemműtét ma | update: DONEZ!

©   Haszprus   |   barátok google idézet life meló szemműtét történelem ustream

Ma műtenek. Voltam vizsgálaton a Focus Medicalnál (Margit sziget), majd az Optik-Mednél. Utóbbit választottam.

Mindkét szemem -1 dioptriás, legjobb esetben 125%-os látást tartanak elérhetőnek (a Focus Medical 120%-ot saccolt). Meglátjuk. IntraLASIK lesz egyébként, mert annak gyorsabb a gyógyulása mint a PRK-é.

Egy hét múlva kezdek az új munkahelyemen (USTREAM), remélem hogy azzal nem nagyon fog interferálni a problémás szakasz.

Nem titkolt cél hogy Google-ben a lézeres szemműtét szóra megint kicsit feljebb jussak. Jelenleg a második oldalon vagyok, pedig régóta nincs pörgés a lézeres szemműtét és alternatívái témában (ami anno harmadik volt a google találati listáján).

19:59 megvolt, látok, nem fáj, tökjó! közelre egyelőre nem tökéletes, és a fények körül látok némi glare-t. A tájékoztató szerint ez eleinte teljesen normális. Holnap reggel kontroll.

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
két nagyobb fázis van, a lebenykészítés meg a lézerezés. na két szemre ez négy fázis, mindegyik relatíve rossz volt, kivéve a jobb szemem lézerezését (azt lézerezték elsőként), ami konkrétan kurvajó volt kb mintha diszkóban lettem volna ez nálam a jövök máskor is kategória
WiZARD

aug. 31. 00:03 valami gebasz lehet

Haszprus
csáááááááááááááá
mainframe
hali! mi a helyzet? látsz?
Haszprus
ajaj nem látlak, kéne?
mainframe
most feltettem a kezem, így?
Haszprus
ígyse bakker

szep. 01. 01:10 36 órával a műtét után:

WiZARD
szemed hogy van?
Haszprus
jól. ma voltam vizsgálaton. 100% most, 125% várható jövő hétre doki szerint. ami annyi h legalsó sort is el tom olvasni majd. fények körül glare. közelre még nem tökéletes. monitoron érzem h még van mit javítani. de simán olvasok. vizsgálat 10-kor volt, utána mentem mammutba és felhívtam anyámat h lemennék telekre. 12-13 körül levezettem biatorbágyra. utána 18-19 körül hazavezettem ide, innen ustreamhez, meg onnan haza. egyhuzamban. szemem jól bírta. pedig picsaszar időjárás volt, szar látási viszonyok. fájdalom stb: mintha semmit se csináltak volna vele
Haszprus

Coronita once again

©   Haszprus   |   barátok buli mobilfotó

Oh yeah, csütörtökön hívott Imo egy playmate partyra, pénteken WiZARD rioba, végül szombaton elfogadtam egy morrisonst Geriéktől, amiből később átmásztunk a szerájba kicsit kajálni, aztán a bed beachre, onnan pedig egyedül a Coronitába. Buli 21-től 07-ig. Jó volt, kurvajó, ment a pörgés mint varázsló F.A.N.K.

A taxis hazafelé imádkozott hogy kapjon egy fuvart a Rioból. Mondom neki 7-kor már aligha fog. Aszonta ó ha tudnám, vannak még ilyenkor a főnöki fotel előtti térdelésből hazatérő csajok…

Aszondja van hogy kedden kap fuvart a hajógyáriról, mert valaki ottragadt Ott is lehetnek érdekes dolgok, mondjuk ez látszik is egy-két arcon.

Mindhárom helyen bepróbálkozott egy-egy csaj, a coronitában 4x jött oda hozzám ugyanaz (hiába húzódtam hátrébb, manapság egyre agresszívebben nyomulnak), a bed beachen meg közölte a csaj hogy a párjával van, de szívesen táncolna egy kicsit. Kérdezem, melyik a párja, mutatja, nagydarab kopasz, a csajnál 20 évvel idősebb, a fazon nekem inkább tűnt a csaj tulajdonosának, mint a párjának, dehát ez már csak így megy.

Disclaimer: nem tartozom ezen érdekes arcok táborába, a taxis meg is jegyezte hogy meglepően friss vagyok. És valóban. Szívesen maradtam is volna még akár, csak már picit kezdett uncsi lenni.

Ps. téleg pörgős volt, fogytam is fél kilót.

16:48

IRCQuote fight! In the ring:

Imo
ez?
Haszprus
valami kavboj faszi, röhögtünk rajta geriékkel, aztán geri odament hozzá és beadta neki h nagy fanja vagyok és szeretnék közös képet vele
Haszprus

Esti buli

©   Haszprus   |   barátok buli epam

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
tegnap volt john dahlback a rioban, szilárddal akartunk menni, de neki végül másik buli figyelt be
először este szilárddal elmentünk allee-ba kajálni, aztán nálam kicsit alapoztunk, ő ment máshova, lekísértem, aztán visszamentem még betölteni egy kis piát gyorsba. találkoztam zp-ben ákossal, italozgattunk tovább. a következő amire emlékszem, hogy hajnal négykor tökrészegen veszem le a pólómat a szoliban (!), és nézem hogy a karomon van egy rio belépőszalag... (!) mondom mi az isten, ezek szerint voltam a rioban??
a következő amire emlékszem, hogy fél órája nyomom a kapucsengőn a saját lakásom csengőjét, és senki nem nyitja ki (egyedül lakom)
ScoobyZoli
bazzz
Haszprus
aztán tudatosult bennem, hogy ezt azért csinálom, mert elvesztettem a kulcsaimat
ScoobyZoli
ez nagyon filmes történet
Haszprus
és a karláncomat is, egyébként
felhívtam anyámat a telekről, hogy jöjjön haza, mer nemtok hazamenni
hajnal 4kor...
aztán hívott ákos hogy bulizok-e még
ScoobyZoli
na, akkor jól készen voltál
Haszprus
mondom már nem, de jövök, és nyomtam egy sprintet egészen a zp-ig
ákos hazament, én meg vissza a rioba, és nyomtam egészen a buli végéig
ScoobyZoli
te és mi lett a kulcsoddal?
hogy jutottál haza?
Haszprus
elvesztettem őket
gyalog
ScoobyZoli
és a szoli?
az qva nagy flash!!!!!
Haszprus

hát én lepődtem meg a legjobban amikor azt látom a szoliban hogy voltam a rioban...
ScoobyZoli
mondom hogy rövidfilmes story

Melóhelyen mondták hogy megdöbbentő hogy sose látszik rajtam a buli, mindig mintha frissen vasaltak volna.

Haszprus

Office 2010

©   Haszprus   |   epam hwsw

Felraktam a cégnél és kúúúrvajóóó

Ötletes megoldás a cégnél, hogy van egy plugin ami kiszedi a céges directoryból, hogy a levél feladója fotón hogy néz ki, és beteszi a levél fejlécéhez. Így legalább tudod hogy kit keress, meg tudod társítani archoz azokat a neveket, akikkel csak távolról dolgozol együtt, de talán láttad már őket csapatépítésen meg ilyesmi. Atom. Na meg legalább láthatod, hogy hogy néz ki a rendszergazdád Oroszországban, és a fotó alapján rájöhetsz hogy ez az a dolog amit igazából nem akartál tudni…

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
vagy pl.
kaptam levelet h lesz egy tréning
van 7 címzett
már megvolt a tréning
mindenkiről van vmi benyomásom
de senkinek nem tudom a nevét
na ez megmutatja...
Haszprus

Argentin Steak House (2)

©   Haszprus   |   barátok élelmezés idézet

IRCQuote fight! In the ring:

WiZARD
re
Haszprus
hi
zup?
WiZARD
-
Haszprus
+
WiZARD
-
Haszprus
+
WiZARD
=
Haszprus
++
nice talkin

mentem qpára
nem volt ott a csapatom
eljöttem
szerencsére 1,5 percre lakom
WiZARD

éhendögölök
Haszprus
menjünk steaket enni
WiZARD
lehet azt kéne
megyünk?
Haszprus

hova menjünk?
WiZARD
pampas, minthogy más steakes helyet nemtok
Haszprus
olasz @ andrássy
de pampas is lehet
WiZARD
Pasakko pam
Haszprus
saccperkábé min 30p
WiZARD
na indulj
Haszprus
by

Így esett második látogatásom a Pampas Argentin Steak House-ba.

N.Y. Stripe steak (jól átsütve), steak burgonya, frissen facsart narancslé, pina colada, cola. Ami azt illeti, minden isteni volt, különösképpen maga a steak, de a köretet is kiválóan fűszerezték.

Haszprus

38. Jómunkásember Sch Qpa nevezőtúra

©   Haszprus   |   350d barátok bme buli fotózás idézet mátrix normafa qpa túra

Igazából kezdhetném úgy is a beszámolót hogy nesztek voltunk túrázni és itt vannak a képek, az olvasóim egy része még bőven értené is minden magyarázat nélkül hogy miről van szó, a másik felük viszont nem. Van nálunk a BME villanykaron egy Schönherz kollégium, és innen indult még 38 éve egy nagyszabású egyhetes évente megrendezésre kerülő rendezvénysorozat, a Sch Qpa. A dolog alapvetően a feelingről szól, bár vannak versenyfeladatok is. Az első nagyobb megmozdulás az idei qpa kapcsán a nevezőtúra volt a Normafán és környékén, erről hoztam most képeket.

A korábbi években a magam részéről nem qpáztam különféle okok miatt, most viszont úgy döntöttem hogy megnézem mi is ez, és nem döntöttem rosszul. A fixmask csapatban indulok, ami a Sch fotóskörének (SPOT) a csapata, bár én magam nem vagyok Spotos, de sokszor gondoltam már rá amúgy. Van köztük egy-két haver, mint pl. adams, ssophie és SzaMa, meg még néhány ismerős arc, pl. fincsi és zs (velük a 2008 dec 30-i Adams-bulin találkoztam).

A túrán belefutottam két volt kollégámba.


23:52 Haszprus: és már celebritás vagyok bazmeg
jön szembe egy fazon
aszondja, hé, te vagy a Haszprus!!!
mondom igen, honnan ismerjük egymást?
aszondja sehonnan, olvas
és hogy okvetlenül oda kell vigyen egy fazonhoz
meg csináljak vele képet
meg csináljak kettejükkel képet
és bemutatott a másiknak hogy hé ő a Haszprus
aztán lett közös fotó

Szóval hétfőn volt a negyedik blogtali, melyet a blog jubileumi hatéves fennállásának évfordulója alkalmából rendeztünk meg. Igazán megható volt hogy pillanatok alatt sikerült összehozni egy rakás embert, végülis 14-en jelentünk meg (adamo, Olthyer, Balage, Ditta, kittka, mainframe, Montana, nephlim, Orca, PAStheLoD, Szilvi, WiZARD, , valamint jómagam), 20-tól éjjel 1-ig tartott az instantból kiinduló, majd törökbe átgyűrűző dolog.

A helyszínen vártuk SzaMa, ScoobyZoli, VDavid, Tibi és TheGuNN feltűnését is (elképzelhetetlen 21 fő, omg!), ám ez elmaradt. Faszkorbács kiutalva.

IRCQuote fight! In the ring:

ScoobyZoli, 2009.09.22. 15:19:24
helloka
mi a helyzet?
melyik hétfőn lesz a blogtali?
Haszprus, 15:21:09
szia, tegnap volt
ScoobyZoli, 15:21:15
bazzz
Haszprus

Portál biznisz

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés idézet meló

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
most hívott egyik évfolyamtársam, [censored], kb. ilyen évfolyamelső kategória, hogy nem akarok-e vele közös biznict csinálni vmi portálfejlesztés témakörben
merhogy anno csináltunk már egy pici oldalt közösen és h milyen gyorsan meg faszán meglett az is
privacy power 1 aha
van erre időd?
Haszprus
nincs
privacy power 1 akkor nemet mondtál?
Haszprus
aha
kár mer jóarc meg biztos lenne mit tanulni tőle
privacy power 2,
aki tudja, hogy
censored kicsoda
pedig nem lenne rossz biztos
(magyarul: pedig biztos jó lenne )

Bejegyzés az éjszakai túráról ahol a társaságot órákra csapdába ejtette egy féltonnás szörnyvaddisznó… hárman órákra egy fa tetején rekedtek… majdnem betörtünk egy házba menedékért…

JÖN

JÖN

JÖN

11:57 Megérkeztek az első képek a SZÖRNYRŐL!

IRCQuote fight! In the ring:

(Privacy power) volt rendesen fáramászás meg minden?
és ez a vaddisznó teljesen hülye? odajön a tűzhöz, meg az emberekhez, és marad 3 órán át?
Haszprus
igen
volt
(Privacy power) most kezdem nem sajnálni, hogy nem mentem
kemény

Elég jó volt egyébként, és az tuti hogy az eddigi legextrémebb élmény. Eleve az út elején elkezdett esni az eső (kaptam kabátot!), plusz rájöttem hogy csak épp lámpát felejtettem el hozni (viszont azt is kaptam, thx ), aztán ez a vaddisznó ami megtámadott minket…

Vittem egy liter csokilikőrt (Campona márka rox!) amit össznépileg megköszönt a társaság Nem is gondoltam volna. Dehát finom, ez van, nem lehet mit tenni.

júl. 03. 03:07 more pix…

Haszprus

Mit tanít nekünk a Biblia?

©   Haszprus   |   idézet life

becsöngettek hozzánk kaputelefonon hogy mit tanít nekünk a biblia, mondom köszönöm nem nagyon érdekel, és ahogy le akartam tenni, úgy tettem le mint egy mobilt: megnyomtam a gombot... csakhogy az itt az ajtónyitó
és erre rögtön ráeszméltem úgyhogy még azt is mondtam reflexből hogy bazmeg..
amit szintén a kagylóba mondtam

remélem nem gyújtja ránk a lakást

Balage

Győri vendégszeretet

©   Balage   |   barátok bowling idézet life sör szánalmas

IRCQuote fight! In the ring:

Balage
fasza volt a bowling
gyori vendegszeretet...
*** mesélj!!
Balage
szal az volt, hogy mentünk bowlingozni
direkt foglaltam pályát 4 órára
mert mondták 5től csoport érkezik
4kor elkezdünk bowlingozni
16.20kor mondja a faszi hogy itt a csoport
***
Balage
mondom neki: és???
hát hogy itt vannak
mondom neki és ez engem hol érdekel
hát hogy távozzunk

Észleltem egy olyan személyes levélnek álcázott típusú spamet ami valahogy átjutott a szűrőn, és mindjárt keresetlen válaszra is méltattam (naivan bízva abban hogy nem spambot csinálja, és ezúttal be is igazolódott a gyanúm), majd továbbküldtem a Homárnak. Igaz, nem az én bejelentésem alapján, de lehozták a dolgot. A spammerem azonban gyorsabb volt, és válaszolt. (Ami azért nem mindennapos, ezért is gondoltam hogy megírom ilyen backstage-finomság gyanánt a levelezésemet vele.)

Haszprus

Nagymennyiségű adat

©   Haszprus   |   barátok bme fejlesztés l0lzor

IRCQuote fight! In the ring:

Carl0s 21:27 szia
Haszprus
jégcsákány
Carl0s nem tudsz nagy mennyiségű adat rendezésére valami toolt?
olyan ami nem fér be a memóriába
Haszprus
ümm
algel könyv
+ eclipse
Carl0s 21:31 tuti van vmi progi erre
Carl0s 21:48 és szerinted ha én hegesztenék össze egy ilyet az hatékonyabb lenne mint egy meglévő megoldás?
kétlem
Haszprus
nyugimá, vicc volt
nem tudok, az a lényeg
Carl0s bazz
pedig itt olvasom a könyvet
Haszprus

......
kész
Haszprus

Az ellen nem véd

©   Haszprus   |   barátok idézet life

Oké tehát tegnap este amikor hazamentem, nem bootolt a gépem, és egyéb furcsaságok vannak, ezért az elektronikus elérhetőségem jelentős mértékben sérült. A hiba elhárításán az elkövetkezendő napokban fogok dolgozni nagy erőkkel.

Szolgálati közleményünket olvashatták.

Update 13:26: visszakaptam a 20-as számomat, a 70-est hanyagoljátok, köszi.

Update 19:52: van netem jeah! mondjuk valszeg elveszett az összes dokumentumom

Update 22:05:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
van egy kibaszott vicces hírem
a backup vinyó is elszállt
Tibi
Haszprus
volt egy 80g-s vinyóm full backuppal
Tibi
ez nekem tényleg vicces
Haszprus
hát nekem is, mármint, itt vigyorgok rajta

De így tényleg, most már kezdek jó lenni ezekben a dolgokban, először kilépett az életemből valaki ((ő lépett ki?) vagy valami ilyesmi ), utána a mobilomnak elvesztettem a pinjét és a pukját, aztán hazajöttem hogy egyeztessek valakivel egy talit és amikor leírtam hogy ma tutira találkozunk, abban a pillanatban áramszünet lett az egész környéken, fejből meg nem kentem a számát, aztán újra lett áram és a Windows login képernyője után megint áramszünet lett, mondom ilyen nincs, és végül még a gépem is szarrámegy, szóval értitek, ez nem egy szerencsés sorozat, de a frizura mégis tart, mert valamitől érdekes módon egyszerűen jó kedvem van és pl. a gép szarrámenése sem igazán tudott felbaszni, meg most az se hogy még a fél éve kimentett backupjaimat is cseszhetem.

Az igazság az, hogy van egy csomó jó dolog is, de azokról most nem.

Haszprus

Boldog születésnapot!

©   Haszprus   |   barátok

IRCQuote fight! In the ring:

Hívás az éjszaka közepén…

- Te küldtél fotót a mellbimbódról?! Valami ismeretlen telefonszámról. Más szakállas embert nem ismerek.
- Ööö igen én voltam. {Női nevetés a háttérből.} Ha jól hallom, Petra örül neki.
- Jaa, jaa, örül…
- Na, akkor boldog születésnapot!

Most úgy érzem, nagymértékben ide kívánkozna egy fotó GuNNék kenutúrájáról. (DSC02084)

Btw itthon szaporodásnak indultak valamik, pedig én csak kajálni indultam.

Haszprus

Rita is back

©   Haszprus   |   barátok energiablog

2008.08.28.
2008.08.29.
2008.08.30.

Visszahódítok mindenkit, csak mondjátok, egy-két-há ommm…

IRCQuote fight! In the ring:

Rytha
éles témaváltás, hátha még idegesebb leszek?
Haszprus
ja nem, csak én full nyugi vagyok, bocs
engem q nehéz felidegesíteni
Rytha
igen, azt látom
Haszprus
[...] csak amikor össze vagyok így omolva és ki vagyok merülve
és olyankor idegesíteni is
viszont most erőteljes vagyok
Rytha
igen, érzem
Haszprus
tényleg átmegy?
Rytha
és tudod honnan lehetett érezni?
onnan, hogy írtál ma 4 smst. ha gyenge lennél, sebzett, büszke, sebeit nyalogató, nem írtál volna egyet sem, nehogy azt higgyem már, hogy te nyalizol nekem. ezt kerüli a sebzett, gyenge ember. de mivel fel vagy szívva, az sem érdekel, ha azt hiszem, nyalizol, mert te tudod, hogy nem!
energiával és önbizalommal töltve vagy
és jókedvvel

Tudjátok mi ez? POWER.

Haszprus

Alakváltozás

©   Haszprus   |   bringa élelmezés energiablog idézet kondi life önmenedzsment power történelem

Kicsit a Development Processhez kiegészítőleg (de nem az ott levő két képpel kapcsolatban).

IRCQuote fight! In the ring:

Montana
látványos egyébként
Montana
nagyon durva, hogy hogy tudod alakítani magad...
Montana
hát, mit mondhatnék, respect
The GuNN
kurvajolcsinalod

És még egy idézet. Power.

Ez a bejegyzés és a Development Process is jóval többről szól, mint amennyi le van benne írva. Nem lehet mindent leírni.

Haszprus

Balage majdnemdéhá

©   Haszprus   |   350d barátok bringa fotózás mobilfotó

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
miután Balage elmondta minden szarnak az ellenőröket
ezt úgy 10 percen át
azután a két mellettünk ülő hölgy közölte hogy jegyeket bérleteket

ránk akarták hívni a zsarukat TERMÉSZETESEN
Montana
és mi lett a vége?
Haszprus
az hogy hívták a rendőröket mi meg eltekertünk a picsába
Montana
komolyan?
Haszprus
ja
Montana
szép időtök volt
Haszprus
igen és Balage lelkemre kötötte hogy ez a kép nem mehet ki

Update 01:28:

Haszprus
és hamarosan megy ki a kép a gnóm fejedről
Balage
de kurva jó lesz
Haszprus
Balage
még jó hogy tudom törölni a szerverről
Haszprus
bazmeg
ne legyél dvid!
felrakom vmi külföldi szerverre
Balage
Haszprus
kiment a bejegyzés
Balage
BAZDMEG
Haszprus

Álmomban BB megtámadott

©   Haszprus   |   álom

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
nos álmomban bb megtámadott a saját lakásomban
(erre ébredtem)
asszem nem teljesen tiszta a lelkiismeretem
Haszprus
marcell meg be akarta dobni az ablakomat kintről hógolyóval
kérdeztem tőle mi a baj. azt mondta: az anyám akármire keres a google-ben, mindig ide lyukad ki (mármint az én lakásomhoz )
Montana
BB pontosan hogyan támadott meg?
Haszprus
hát, földszinti lakás, marcell kintről nézett, velem szemben állt az ablaknál. pontosan az én szobámat képzeld el. ajtón bejött bb és asszem elkezdett fojtogatni VAGY valahogy a fejemre lesújtott, ntom már melyik
Haszprus

Prick your finger it is done

©   Haszprus   |   mátrix

The moon has now eclipsed the sun.

Örülünk Vincent? Örülünk hát!

Egy elég nagy nyomás esett le rólam.

Update júl. 17. 00:15: készen lettem egy határidőre, amikor már igen erős kétségeim voltak.

IRCQuote fight! In the ring:

(privacy power) basszus, mert te aztán tényleg _pont_ az az ember vagy, akinek nem jön össze soha semmi
Haszprus

A könnyű dolgokat könnyebb leblogolni

©   Haszprus   |   hwsw mátrix

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
azzal fogok szórakozni hogy a combinón ha csörög a telefonom akkor látványosan előkotrom mind a hármat hogy végül a jót vegyem fel
(privacy power) ez gááááz
Haszprus
most kénytelen vagyok erről bejegyzést írni
látod, csak ilyen szarságokról blogolok
a könnyű dolgokat könnyebb leblogolni
(privacy power) érthető

Úgy alakult, hogy külföldről be kellett szerezzünk valamit a fejlesztéseinkhez, és egybeköthettem ezt egy kis továbbképzéssel. Természetesen számomra utóbbi volt a lényeg.

Igazából nincs jelentős vezetési rutinom, ezer éve nem kommunikáltam angolul, külföldön sosem voltam egyedül, pláne nem autóval kombinálva. Úgyhogy kihívásnak ígérkezett a dolog, és megragadtam az alkalmat. Nagyon helyesen tettem.

23-kor érkezés a hotelbe, Linzben (Ausztria). Tervezetten 436 km, ennél valszeg kicsit többre sikerült, és egyéb problémák is akadtak. A hotel elég szép volt, közvetlen kilátás a Dunára, panoráma-függőfolyosó, HD TV (lekötött vagy 10 mp-re), kihasználatlan francia ágy. Elalvás paplanon, ruhában. Reggel tali a cég embereivel, akiket követtem Hagenbergbe, a Software Parkba, ami ugyanolyan mint az itthoni BME I épület és környékére ráhúzódó Infopark, azzal a különbséggel, hogy az embernek elég szegényes érzése támad a hagenbergi változatot látva. Nem is akarok többet írni erről, beszéljenek a képek magukért. (Mondjuk az tény, hogy az infopark üzleti épületeiben még nem voltam.)

IRCQuote fight! In the ring:

(privacy power)hogy vagy?
Haszprus
istenien
elégedetten
önelégülten
a világ tetején
és fáradtan
de átszellemülten
a gondok felett
egy álomvilágban

Update 14:38: Megcsináltam valamit, aminek eddig a közelében sem jártam.

Haszprus

Éjszakai extrém alternatív túra (Kismaros)

©   Haszprus   |   barátok buli éjjel fotózás idézet kismaros történelem túra

IRCQuote fight! In the ring:

Na, hát olyan még nem volt, hogy autó motorháztetőjére felugorjak és onnan dobjak egy seggest, de megfelelő mennyiségű alkoholnak köszönhetően most már ez se hiányzik a listáról (Anett-féle forralt bor, Mainframe-féle ütős és fincsi szőlőlé, Tibi-féle Becherovka, saját csokilikőr, ennyi amire emlékszem). Ami még volt: autót stoppolni az út közepén (éjjel 1-kor nyilván felvesznek három részeget), fogalmazási kihívásokkal küzdve beszélni három sofőrrel (az egyiket nem sikerült meggyőzni, a másik egy taxis volt aki 8 rongyért vitt volna fel minket Bp-re, egy kurvajóarc csaj viszont felvett és elvitt minket Vácra, továbbá kérdésemre elmondta, hogy azért elég para volt megállni nekünk ), mávos jegypénztár kis pénzkiadó pultjára felülni, majd a pultos váratlan dühkitörése miatt onnan lekászálódni, csövesként aludni egy lepusztult mávos vasútállomás várótermében, igazi csövesektől 3 méterre, bank kamerája előtt kukát baszogatni, a 3-as metró egyik állomásán megint csövesként aludni, hangoskodni a nagyvilágba. Igazából bejönne ez az életstílus, lehet hogy elmegyek csövesnek.

Ez azután volt, hogy 6 fős éjszakai túránk 2x3 fősre szakadt, tekintve hogy Tibi, Montana és Mainframe hazajöttek a Kismarosi vonatmegállóból Budapestre. Akik ott maradtunk: Olthyer, adamo és jómagam. Személy szerint igen nagyot néztem és erősen magam alá kerültem, amikor az eltávolodó vonat túloldalán nem bukkant fel három túratársunk.

Zúzni egyébként teljesen fun dolog, mindenkinek ki kell próbálni, ha még nem tette. Aminek kurvára örültem, az az, hogy adamo és Anett nem fogta fel tragédiaként a dolgot, vagy legalábbis ennek nyoma se látszott rajtuk.

Egyébként kurvajó idő volt, se szél, se eső, se sár (a vonaton legalábbis ), ergo egy kurvajó túra lehetett volna. Szerintem.

21:40-es vonattal mentünk oda, végül 7-re értem haza.

Haszprus

Olvasói levelek 2007.09.17.

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés google idézet olvasói levelek

Három feedbacket kaptok a mai napra, két személytől.

hmm, ez tenyleg szepen van optimalizalva. [...] menj el website optimizernek

A fenti idézet a Private Gallery cache-elt lapozórendszerére vonatkozik, a második fele pedig az indafotó lassúságára tett kritikáim kapcsán született.

A schönherz spot archívum-ra kerestem Googlen, és baszki a te blogod jött be 6. találatnak Oldalak Google-re optimalizálásából kéne élned sztem

Ez ugye egy egész másfajta optimalizálás.

Baszkideqrvaszépképeidvannakbeszarás

Itt pedig ezekről a képekről van szó.

Na ennyit mára a feedbackekről, legközelebbi adásunk pontosan random időpontban várható.

Haszprus

Spamfiltert csak jól

©   Haszprus   |   fejlesztés

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
Ezt [a kommentet] rakd be plz. Spamnek hiszi a motorod.
(privacy power)betettem, thx. a ebony ele meg moge kerult egy-egy * a szolistaban, igy gond nelkul illeszkedett a lebonyolit szora
Haszprus
Nem ez a baj hanem hogy egyszerűen rossz a spamfiltered. Mert nem súlyozza a kommenteket, amennyire tudom. Egy spamszűrő mindig súlyozza a szövegeket, nem pedig egyetlen szempont alapján rögtönítélő bíróságot játszik.
Amint pontozni kezded a kommenteket, számos lehetőség tárul eléd. A legújabb újításom amilyen egyszerű olyan remek: magyar ékezetes betűt tartalmazó komment aligha lehet spam, nálam a $spamfactor-t csökkenti eggyel.

Amit mondani akarok, hogy több (2) blogon ütköztem bele az elmúlt időkben rosszul megvalósított spamszűrőkbe (nem mintha ennél több blogon kommentelnék rendszeresen). Egyetlen szempont alapján rögtönítélő spamszűrőt ne csináljatok sosem, mindig mérlegeljétek hogy az adott komment vajon spam vagy csak valaki leírja a hamis Rolexekről a véleményét. És ez igenis azt jelenti hogy kell valamilyen jóságot mérő eljárás is, azaz hiába szerepel a Rolex szó a kommentben, ha például olyan szavak vannak mellette, mint pl. hanem, ellenben, stb, akkor az valószínűleg egy magyar nyelvű ember véleménye lesz, ami nem spam.

Haszprus

Történetek az FBI titkos ügyeiből

©   Haszprus   |   life

János-hegyen jártunk:

IRCQuote fight! In the ring:

RÁlljon meg! Személyi igazolványt és a bringa papírjait.
Haszprus
Hát, nincs nálam egyik sem.
RAkkor mutassa az alvázszámot. Elloptak egy biciklit.
Haszprus
[Mutatom.]
RHát, ezen nincs alvázszám.
Haszprus
De.
R[Jó mindegy.]
Haszprus
Milyen bringát keresnek egyébként?
RFeketét.

Remélem megtalálják. Ha láttok egy fekete biciklit, call nine one one.

Haszprus

Éjszakai bringa #2

©   Haszprus   |   bringa éjjel hűvösvölgy idézet sport

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
na nyomtam egy magányos éjszakai erdőzést igaz csak überlájtosat hűvösvölgyben egy 1-2 km-es szakaszon, tök közel a forgalomhoz, van egy turistaút
nrg
jah
vágom
arra felé kergetett meg egy vaddisznó minket kétéve éjjel
Haszprus
jó tudni

Amúgy halál parára számítottam, de nem volt az. Egyrészt a teliholdnak köszönhetően, másrészt mert - mint most éjszaka kihegyezett hallással rájöttem - tényleg közel van ez a rész a forgalomhoz. Sose volt még a villamoscsörömpölés ilyen nyugtató hatással rám

Kell térd-/lábmelegítő.

IRCQuote fight! In the ring:

VDavid
Btw kérdés: akkor találtam ezt a cikket is amikor arról kerestem infót hogy hogy lehet egy oldalt Google-re optimalizálni. Neked elég jó találatokat szokott adni a Google (gépfüggőség stb), tudsz ajánlani vmi oldalt ahol faxán össze vannak gyűjtve erről infók?
Haszprus
nem, nem mondhatnám hogy én ebben a kérdésben művelődtem volna
1xűen csak zseni vagyok
VDavid
ja jó
Haszprus
alapként elmondható, hogy minél több link mutat egy oldalra, annál feljebb kerül a google-ben. és minél feljebb levő oldalak mutatnak rád, annál többet ér a linkjük is, még feljebb kerülsz. az én blogom belül kibaszottul kurvára tele van linkelve (a belső lapok egymásra, ld. menü) és rendszeresen frissül. feltehetően ez okozza a jó rankinget
VDavid
wow, ötletes De akkor nem értem h a porton miért nem, ott nyilvána látogatószám sokkal magasabb, és kb. minden linkel mindenre
Bár lehet h arányaiban több az oldal mint a látogató
Haszprus
ja igen van még olyan is hogy a ?id=... -s url-eket leszarja, nem indexeli
én ezért anno ?id helyett ?k -t kezdtem használni
aztán azt se szereti ha sok query string van az url-ben, a könyvtárstruktúra nyerőbb. ezért, meg a szépség miatt mostanra már elég kevés query stringes oldal van a blogon, inkább könyvtárszerkezetnek tűnik az egész.
aztán az is nagyon előnyös ha a kívánt keyword benne van a title-ben és az url-ben. az is, ha a link, ami rád mutat, az adott keywordöt tartalmazza.
tehát pl. ha azt akarod h te legyél a top csigás találat a google-ben, akkor ez egy gagyibb link: a csigák bővebben {a href=x"}itt{/a}"
ez egy jobb: a {a href=x"}csigák{/a} bővebben"
Haszprus
a látógatószám érdektelen
azt nem látja a google
Haszprus
azt tapasztalom hogy a blogomon is a havi archívum oldalakat dobja ki ha vmire rákeresek, nem az adott bejegyzést
ez is azért van mert a havi archívumra kibaszottul sok belső link mutat a blogomon, az adott bejegyzésre meg csak elenyésző számú
a portnál nem tudom vannak-e olyan oldalak amikre kibaszott sok link mutat
Haszprus
és a ?id mondom megöli a dolgot, nem indexeli
Haszprus
szerintem a portnál elég nehéz eljutni a belső oldalakra, nem igazán tallózás-jellegű a port.. inkább keresés jellegű, de a google nem fog nekiállni inputokat kitöltögetni filmcímekről meg színészekről
VDavid
Nincs olyan h ?id, csak ?perf_id meg ?channel_id meg ilyesmik
Haszprus
azt nem tudom vajon minek tekinti
Haszprus
meg kell nézni h indexeli-e azokat az oldalakat egyáltalán
VDavid
de, ha megnézed, minden filmoldalon minden személy neve link, szóval rendesen összevissza végig lehet járni
Haszprus
igen de pl. nálam az oldalon kb. akárhova eljutsz maximum (!) 2 kattintással
mert a főoldalról 1 klikk akármelyik havi archívum és onnan még1 klikk akármelyik bejegyzés
a porton meg? kurva mélyre kell ásni ahhoz h tényleg bejárd a site-ot
mert igaz h a egy színész->film->színész->film .. úton keresztül el lehet vergődni akárhova de ez mély
szerintem ez rosszul érinti a rankinget
szerintem
VDavid
És ilyen keywrodös baxakodás meg ilyesmik?
Haszprus
elképzelhető h direkt a google-nek érdemes lenne csinálnotok még néhány tallózó jellegű oldalt
Haszprus
nálam nincs keywords kitöltve, tudtommal az inkább a régi típusú keresőket érdekelte
Haszprus

Tarhál

©   Haszprus   |   life

Helyszín: Hazafelé a Móriczon, Kalapács után, 23 körül.
Rendezte: az élet.

IRCQuote fight! In the ring:

Csajszi(~22 éves, kiugrik az ismerősei közül, gyorsan megyek, de felveszi a tempómat)
Helló, ki tudsz segíteni egy százassal?
Haszprus
nem hiszem
CsajsziEgy 50-essel? 10-essel?
Haszprus
nem valószínű
Csajsziegy cigivel?
Haszprus
nem dohányzom, te se dohányozz
Csajszihát veled mi a baj??

Velem?

Haszprus

Telólog #1

©   Haszprus   |   bringa idézet life telódráma

5 órája szervizben van a bringám :'((((((((((

Ó, Biciklim, merre jársz vajon?
Kínom keserves, szenvedek nagyon.
Félek, hogy nem fogom már sokáig bírni,
Elkezdek így hát verseket írni.
Szenved a közönség, rosszak a rímek,
Jobban tekerek, mint ahogy ihlek.

Haszprus

Éjszakai bringatúra

©   Haszprus   |   12e barátok bringa első fotózás idézet sör túra

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
most jöttem éjszakai downhillből btw, jánoshegyről jöttünk le erdőben koromsötétben bringával, kibaszott jó/durva volt taknyoltam kettőt, ebből egyik után percekig a földön maradtam (már aszfalton, ilyen nyálkás leveleken)
VDavid
bazeg
beteg állat
kivel voltatok?
Haszprus
életre szóló élmény volt
két jedlikes oszt.társammal Schloddi meg Kicsi
VDavid
De ilyen jól ismered már az ottani utakat v hogy mertél leszáguldozni sötétben?
Haszprus
hát száguldozásról azért nem beszélhetünk amúgy

OHHH TE JÓ ÉG
NEM TUDJÁTOK MIT HAGYTATOK KI, MINDENKI LOOSER! ! !
bleble bleeeeeeee

(Schloddi az osztálylistára)

Végül egy kis beszámoló külön a blogra. Taliztam Kicsivel meg Schloddival a Goldmannon, vettünk sört a Budafoki úton, az első dobozt benyomtuk a fogaskerekű városmajori végállomásánál. Eleredt az eső. Számítottunk rá egyébként, úgy volt, hogy ebben az esetben legfeljebb ki-/beülünk valahova iszogatni. Felmentünk a fogassal, szemerkélt, de nem volt gáz, kimentünk a Normafához. Éjjel/este még nem voltam itt, fantasztikus a fénylő város panorámája. Részben erdőben, részben pedig aszfalton áttekertünk a Libegőhöz, közben Schloddi egy picit előrement, Kicsivel meg lemaradtunk és kikapcsoltuk a lámpákat hogy beparázzon De végül mi is megszívtuk, mert utánaindultunk, csakhogy nem volt sehol, és azon paráztunk hogy majd kiugrik valamelyik bokorból A libegőnél várt meg minket, ott volt közvilágítás. Schloddival feltekertünk az Erzsébet-kilátóhoz, Kicsi feltolta a cangát, rég tekert már (egyébként egy össztelós Merida Trans Missionnel nyomja). Fent lecsúszott még egy sör, és lemerült a fényképezőm, aztán tanakodtunk, és úgy döntöttünk, hogy a kilátóhoz felvezető aszfaltút lenti részén induló ösvényt követjük. Innentől egy elég hosszú erdei ereszkedés következett, hol gyorsabban, hol lassabban, talán két aszfaltúttal keresztezve. A túra második részét azon a vonalon tettük meg, ahol legutóbb dankoival voltam. Egy nyomvályús résznél megejtettem az első perecelést, szerencsére itt semmi bajom nem lett, minimális fájdalomtól eltekintve. Innen valahol másfele kanyarodhattunk, mert bár eljutottunk a durva downhill részhez, de úgy 100 méterrel lentebbi szakaszához. Innen egyenes utunk lett volna hazáig aszfalton, de a Szilágyi Erzsébet fasoron az esőben nyálkássá vált leveleken úgy gondoltam valamiért nekem most ki kell próbálni az első féket, úgyhogy végül megtapasztaltam a vizes beton hőmérsékletét. Többiek szerint hideg, úgyhogy keljek már fel, én inkább a medencémet fájlaltam pár percig fekve, és mint itthon ma reggel észrevettem, a lábamat is dagadtra szántotta a pedál.

de tényleg, kibiri kib*szott jó volt! abszolúte besz*rás!

Még ilyet!

Haszprus

Kismaros - Zebegény éjszakai túra

©   Haszprus   |   barátok éjjel fotózás idézet kismaros túra

Volt egy éjszakai túra Kismaros - Zebegény útvonalon, öt fővel. Danival ketten 212 képet lőttünk, igyekeztem főleg a sajátjaimból válogatni, technikai okokból (zajszint, vaku hatótávja és hasonlók). Most itt 28 képet közlök, ami elég sok egy éjszakai túráról, de egyszerűen nem bírtam lejjebb szorítani, már így is megszakadt a szívem néhány kép likvidálásakor

Vágott beszámoló:

IRCQuote fight! In the ring:

17:17 dankoimilyen volt a túra?
17:17 Haszpruskibiri kibaszott jó
kúúúúúúúúrvajó
és atompara részeken mentünk
dankoi17:18
igen? erdő?
Haszprus
jah q sokszor lóf*t se láttunk
(telihold meg lámpák ellenére)
dankoi17:18
zseblámpa?
jaaaa
az kemény
Haszprus
hát így világítottunk a fák felé az útról és ellátsz 2 méterig aztán kész
volt valami nagyvad is lol
istvánnal hátul mentünk ketten, daniék hárman elöl... és egyszercsak látjuk h futnak felénk, a bokrok meg mozognak mint állat
elég para volt, ott tanakodtunk h mi legyen, mer hát menni kellett tovább
persze ment egymás paráztatása is
dankoi17:20
pl?
Haszprus
hát h szemeket látok az erdőben meg ilyenek
dankoi17:21

mikorra értél haza?
Haszprus
az út eleje meg úgy emelkedett ilyen éjjel 1-2 között hogy istván véleménye szerint 5 méteren 3 métert... megálltunk pihenni egy picit, istvánnak kapaszkodnia kellett egy fába nekem meg 1 perc alatt úgy megfájdult az állástól a bal lábam h elindulás előtt kénytelen voltam a jobbat terhelni picit
talán 8.00-8:25, ilyesmi
dankoi17:24
nemmondtad, hogy hegyi túrázni mentek
amúgy sztem azért tűnt olyannak, mert nem láttátok, h hova léptek
Haszprus
borzalmasan emelkedett, végig azon paráztam h el ne kezdjünk lefele gurulni rajta
majd képen látod
http://censored.haszprus.hu/censored
válts csak a legjobbakat nézetre, ezeken sztem látszik az emelkedő... és mint tudjuk képen nem jön ki igazán
dankoi17:36

ok
ejha
István lába elég szép szögben állt
Haszprus
jaja
meg azon a képen nem emeltem magasba a gépet hanem néztem át a keresőn és mégis ennyivel fölöttük voltam
sztem a hosszú záridős csoportképek q yok lettek
(15 ill 30 mp-esek) (+ ISO1600 ill ISO800, telihold, szabad ég alatt - a szerk.)
dankoi17:53
jaja
csak vmi szabályos formációt kellett volna kitalálni, nem így össze-szét
Haszprus
hát hiába szövegeltem nekik
dankoi17:54
Haszprus
á baze láccik ezeken a képeken ahogy forog a föld
ha nem is az egyes képeken de köztük lépkedve máshol vannak a csillagok
Haszprus

Egymillió a Combinórongálók nyomravezetőjének

©   Haszprus   |   barátok bkv idézet life

Egymilliós jutalom a Combinók rongálóinak nyomravezetőjének

Nyomravezetői jutalmat ajánlott fel Demszky Gábor főpolgármester annak, aki információkkal szolgál a Combinók megrongálóiról.

(Index)

Mi lehet a bünti egy ilyen tettért? 50e Ft pénzbírság? Megrovás? Kiváncsi vagyok mikor jelentkezik két ember a tanú és tettes szerepre fejenként 500e-ért…

Update 13:08: tanult félművelt ( ) kollégám szerint 2-8 évig büntethető a dolog, ez esetben a fenti verziót szerintem el lehet felejteni, viszont fura hogy a törvény ilyen szigorral sújtja a rongálást és mégis ilyen balkáni állapotok uralkodnak a bkv ill. a máv járművein…

IRCQuote fight! In the ring:

Balage 22:00
csá
nézted a tüzijátékot?
Haszprus 22:06
ott voltam b****g
hali
szarrááztam
a gépemnek meg nem vittem tokot
10 mp után már csavarni lehetett a ruhámból a vizet
kicsit fostam is nehogy agyontapossanak meg ilyesmi, mert amikor elkezdett esni akkor elszabadult a pokol, és ilyenkor előfordulnak balesetek... durván megindult a tömeg...
szemüveg rajtam volt, lóf***t se láttam megin, a szél meg majnem lefújta rólam
kezem meg tele volt a fényképezővel meg állvánnyal úgyhogy levenni se tudtam pedig úgy jobb lett volna
aztán álltam 40 percet a goldmann téri aluljáróban
van 1-2 kép a vége felé
voltunk páran
gépnek szereztem zacsit
úgy néz ki egyelőre, hogy túlélte
bár vizes lett kicsit
a f***ér nem halasztották el másnapra vagy valami
mit mutatott a tv?
Balage
hát
már ment amikor elkezdett esni az eső
hát a tv2 kidőlt, a végén már csak 1 kamera ment a lánchídról
az is dőlt össze vissza
Haszprus
rofl
Balage
az m1 se tudott közvetíteni
Haszprus
lol gecc
szánalmas
Balage
telefonált a gondel takács hogy elázutt a stúdió és már az agregátorok is leállnak
rtlklub is 1-2 kamerával közvetítette
de ott is szétesett a kép
kb végig a lánchídat mutatták 1 kamerával és így dőlt jobbra balra
Haszprus
de egyébként nemtom mit láttál magából az esőből de úgy képzeld el hogy komolyan mondom eleinte kis szemerkélés, megindult a tömeg szép lassan, aztán 10 mp alatt ilyen iszonyat hideg lett, átázott az egész ruházatom, a szél meg fújt mint állat, majd megfagytam, ilyen körülmények között reszketve jutottam el a goldmannig
dülöngélő kamera lol
hát igen, kemény szél volt
vitte a szemüvegemet (!)
Balage
te, itthon tapasztaltam, nyitva az ablak, 2mp után majdnem kivitt a huzat
és ömlött az eső
bence mondta hogy kidőlt egy csomó fa a városban
Haszprus
nem igaz h nem bírták ezt előre jelezni
a másik meg
ha már ez a helyzet, f***ér nem álltak le a tűzijátékkal?
belenyomnak egy rakás zsét és senki se látta ezexerint
dülöngélő kamera... baz
Balage
mondták a stúdióban
hogy ketten fogják már a kamerát
Haszprus
Balage
hát mert nyilván nem lehet leállítani
Haszprus
mérnem
mér nincs egy terv erre az esetre?
Balage
mert kicsit költségesebb lenne megint lezárni a fél várost
egy estére
Haszprus
hmm
Balage
meg az az 1 millió ember, annak a fele gondolom vidéki
Haszprus
hát nemtom
Balage
az mit csinál addig,
Haszprus
de azok úgyse láttak semmit
mindenki menekült mint állat, mondom, attól féltem agyontaposnak vkit
Balage
hát aki ott volt már hajnalban hogy jó helye legyen
az lehet ott maradt
Haszprus

előtte villámokat próbáltam fotózni
nem volt jó előjel
Balage
Haszprus
kiváncsi vok mi lesz ebből a hírekben
szerintem le kellett volna állítani
Balage
szerintem nem
Haszprus
mer te tv-ből nézted
mondjuk ha leállítják akkor még a fanatikusok is csatlakoztak volna a taposó tömeghez
Balage
2en meghaltak

Update 2006. aug. 21. 00:12: WiZARD is ott volt…

WiZARD23:04
met.hu/…
mondjuk percre pontosan lehetett előre tudni...
Haszprus23:05
akkor wtf?
ménem halasztották el?
WiZARD
nemtudom....
elhalaszthatták volna
Haszprus
állítólag nem érdeklődtek a szervezők omsznél h milyen idő lesz...
ezt nehéz elhinni
sztem eltusolják
bár f*sztudja
tévések is odamentek besz*pni rendesen
WiZARD
hát de ha érdeklődtek akkor mérnem tették át?
mer látszólag a tüzijáték cuccain kívül minden sz*rrá ment
tehát pont az kibírta volna ha holnapra átteszik
Haszprus
mert vmi fejes gondolom úgy döntött hogy kibírják azt a kis esőt
Haszprus

Virág-völgy

©   Haszprus   |   350d art barátok bringa budakeszi fotózás normafa

IRCQuote fight! In the ring:

34.08km ~2h menetidő
dankoi
15km/h volt az átlag, ha jól emlékszem
dankoi
erdős szakasz az 15km lehetett talán

Felmentünk a Normafához, és közben tudományosan leteszteltük, hogy vajon tényleg nehéz-e DH biciklivel felmenni az Istenhegyi úton. A teszt a következő volt: kerestünk két tesztalanyt, jobbhíján ezek mi magunk voltunk, és kicseréltük az alanyok biciklijeit, majd kb. egy km-t tekertettünk velük az Istenhegyi úton. Dankoi tesztalany rendesen megszenvedett a telók és a széles gumi miatt, Haszprus tesztalany pedig úgy érezte, szinte tekerni se kell. (Persze ehhez dankoi tesztalanynak biztos lesz egy-két szókincse )

Normafa és Budakeszi között a távolság légvonalban mondjuk legyen 4 km, sokat elárul, hogy mi kb. 15-öt mentünk erdőben. Ebből, és a térképek hiányából fakadóan fogalmunk sincs, hogy merre jártunk, egy tuti, hogy Virág-völgyben igen, mert az ki volt táblázva.

Qqqqq yo volt egyébként, majd megyünk még, csak lehetőleg Normafától délre, nem pedig nyugatra, mint ahogy az ezúttal történt

Haszprus

Durva dh feleannyi tolással

©   Haszprus   |   bringa normafa

IRCQuote fight! In the ring:

9:07csá
9:10most jöttem normafáról
voltam fent kétszer
először felmentem istenhegyi úton.. kb. 30 perc alatt voltam a szent orbán térnél, aztán onnan egyszusszal bírtam az istenhegyi út - béla király út kereszteződéséig (ami így lényegében már majdnem a teljes istenhegyi szakasz... király vok)
9:10kb. 50-55 perc alatt értem fel a normafa tetejére, a padokhoz
az máskor min 1,5 óra szokott lenni
9:10most pihentem előtte 2 napot itthon, talán ezér ment így
9:11aztán lejöttem a durva dh szakaszon, estem kb 3-mat (ntom biztosan), fogassal vissza, megin durva dh, és megin estem kb. 3-mat
de már kurva meleg volt meg úgy gondoltam h ennyi esés elég egy napra meg éhes is voltam úgyhogy nem mentem fel újra
9:11azé 3,5 órára elég jól elfoglaltam magam, q yo volt
9:13ezeket a biztosnak látszó eséseket múltkor fényképezővel nem akartam megjátszani...

For the record, 3 résznél toltam (eresztettem) a bringát: itt a tetején a gyökereknél, az alján a szikláknál, és a legvégén mikor kiér az aszfalthoz. Gondolom majd ha nagyon advanced arc leszek akkor talán egyszer menni fognak ezek tolás nélkül, de asszem az még messze van, egyelőre örülnék ha nem dőlnék el a csúszós, oldalt lejtős homokban.

Haszprus

Jövőképek - alvás nélkül

©   Haszprus   |   life

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
kiváncsi vok mi lesz ha jön a tabletta amivel nem kell aludni
WiZARD
jöhetne már
WiZARD
utálom az alvást
WiZARD
felesleges időelbaszás
Haszprus
a) eddig az embereknek (egész országnak/kontinensnek) volt egy bioritmusa. nappal boltok nyitva, éjjel zárva, közlekedési dugók jól meghatározható időpontokban, munkakezdés szintén, energiafogyasztás reggel indult be, stb, érted.. na ez full megváltozik
b) kell csinálni közterületekre meg mindenhova atomerős éjszakai világítást hogy éjjel ugyanúgy lehessen mindent csinálni mint nappal
WiZARD
nem vagyok benne biztos hogy egyenértékűvé kell tenni a nappalt az éjszakával
WiZARD
illetve az éjszakát a nappallal
Haszprus
miért?
Haszprus
ha sose alszol éjjel...
WiZARD
attól még jó az ha más

Szerinted?

Haszprus

Jövőképek - (kik) fognak dolgozni?

©   Haszprus   |   life

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
az a helyzet hogy 20 év múlva csak azoknak lesz munkája akik a gépeket fejlesztik, a többiek helyett gépek fognak dolgozni
Haszprus
na jó de 50 év múlva biztosan
Haszprus
ez 100% h így lesz
WiZARD
55 év múlva meg a gépek fejlesztik magukat és te se kellesz majd
WiZARD
60 év múlva meg kilépsz a mátrixból
Haszprus
ez sose lesz így mert a gépi fejlesztésekkel saját magadat is fel tudod ruházni, memóriachip, társprocesszor, stb.
Haszprus
ill. legalábbis jóideig nem hiszem h túllépnék az emberi agy teljesítményét a gépek _minden_ területen. amíg nem minden területen lépik túl, addig az embernek lesz munkája

Szerinted?

Haszprus

Üzleti terv

©   Haszprus   |   barátok biznisz

IRCQuote fight! In the ring:

(privacy power) arukeszlet, stb.
(privacy power) amit te fillerekert siman leprogramozol
(privacy power) en pedig meggazdagszom
(privacy power) konkretan ez lenne az elkepzelesem
Haszprus
érthető végülis
Haszprus
biztos beszéltem már neked az ukránokról
(privacy power)
Haszprus
általában a beszélgetésnek ezen pontján szoktam megemlíteni őket
(privacy power) ja, mar emlitetted parszor
(privacy power)
Haszprus

Google Search Engine Optimization

©   Haszprus   |   fejlesztés howto

PHP-levlistáról egy gyöngyszem:

IRCQuote fight! In the ring:

QHogy lehetne előrébb kerülni a google találati listában? egyik ügyfelem ezt kéri tőlem... technikai megvalósítás érdekelne...
Avan PHP ugye?
set_google_pos($pos, $keyword);

LOL

Haszprus

Számok, betűk (átlagok)

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

BME VIK műszaki informatika alapképzés
1137 főÖsszlétszám
2,1A hallgatók alsó 50%-ának legmagasabb átlaga (innentől lehet ösztöndíjban részesülni)
4,7A felső 5% legalacsonyabb átlaga (töréspont)

Gyengébbek kedvéért: a hallgatók 50%-a 2,1-es átlag alatt volt ebben a félévben. Az ezt megelőzőben 2,6 körül volt ez a szám, érdekes. Lehet hogy a jelek, a fony, és az szglab idei szivatások betettek kicsit az átlagnak Meg talán az, hogy idén az első félévesek (BSC) átlaga nem számít ebbe bele, márpedig ott sokan a hozott ismeretekből még jól teljesítenek (digit, analízis, fizika). Ezek a tippjeim magyarázatként.

Haszprus

Neptun

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
na és a tanár elmondta azt is lol hogy van egy ismerőse akivel együtt dolgozik a hp-nál
Haszprus
és aszondja nézi a tavalyi névsort neptunban h kik vették fel a tárgyat, és látja az ismerőse nevét... miközben má rég lediplomázott az arc
Haszprus
kérdezi az ismerősétől hogy hogy a f***ba vette fel a(z) ************ nevű tárgyat amikor már megvan a diplomája
Haszprus
aszondja, kipróbálták h neptun micsinál diploma után, és az van, h simán enged tovább tárgyakat felvenni ÍÍÍÍÍÍÍÍÍ de le akartak jelentkezni, és azt meg már valahogy nem hagyta kicsit bugos a cucc ÍÍÍÍÍÍ

Vettem jegyet felező bálra. Pénteken tea, vasárnap sör, kedden jegesnap, utána felező.

Update 21:28: lapzárta után futott be:

Tamás
de annak idején még könyvtárakat is lehetett létrehozni a Neptun szerveren
Tamás
tulajdonképpen szerintem az van, hogy megspórolják a tesztelőgárdát, kirakják teszteletlenül egy mérnök-informatikus szakra, és az infósok majd megkeresik benne az összes bugot
Haszprus

:first-child

©   Haszprus   |   css fejlesztés howto

Sziasztok gyerekek, remélem jók voltatok, ma esti mese gyanánt a css first-child pszeudo-osztályával szeretnélek megismertetni benneteket.

First-child, azaz első gyermek. Ha a html doksit nézzük, akkor egy

<b><em>jajdejó</em><em>szupi</em></b>
kódban a b tag első gyermeke az em, tartalma "jajdejó", a második gyermeke szintén egy em, tartalma "szupi". A két em közül tehát a jajdejó tartalmú egy first-child. A b first-childja. A napokban a CSS :first-child pszeudo-osztállyal valósítottam meg azt, hogy egy táblázatban az első oszlop a többitől eltérően jelenjenjék meg.

<p class='center'>IRCQuote fight! In the ring:</p><div class='u_pic_big keprendezo ircquote-stats center'> <a href='/user/Haszprus'> <img loading='lazy' src='/pix/users/1_01.jpg' alt='Haszprus' /> <sub>Haszprus</sub> <sub> <div class='show-on-grandparent-hover'>944886 pageload</div> </sub> </a><div class='quotebig'>vs</div> <a href='/user/balazs'> <img loading='lazy' src='/pix/users/685_01.jpg' alt='Balázs' /> <sub>Balázs</sub> <sub> <div class='show-on-grandparent-hover'>3280 pageload</div> </sub> </a></div><table class="ircquote"> <tr> <td><div class='u_pic_xsmall u_pic_xsmall-flex balazs'> <a href='/user/balazs'><img loading='lazy' loading="lazy" class="u_pic_xsmall" src="/pix/users/685_01.jpg" alt="Balázs" class="right" /></a></div></td> <td>melyik php fgv is csinál md5-öt egy karaktersorozatból?</td> </tr> <tr> <td><div class='u_pic_xsmall u_pic_xsmall-flex Haszprus'> <a href='/user/Haszprus'><img loading='lazy' loading="lazy" class="u_pic_xsmall" src="/pix/users/1_01.jpg" alt="Haszprus" class="right" /></a></div></td> <td>md5() :-) </td> </tr> </table>

A fenti táblázat első oszlopában szereplő neveket ha pl. szeretnénk jobbra zárni, akkor azt a következő módon lehet elérni css-ben anélkül, hogy külön minden nyomorult td-nek megadnánk egy class-t.

.ircquote td:first-child { text-align: right; }

Ennek magyarázata, hogy a neveket tartalmazó td-k a sorokat jelentő tr-ek első gyermekei.

És boldogan éltek, míg meg nem haltak. Jó éjt gyerekek, ennyi volt a mese mára.

Update 17:43: ja igen, a módszer apró hátránya, hogy az IE6 nem kezeli

Haszprus

Google világuralom

©   Haszprus   |   amazon bme fejlesztés google hwsw idézet reklám történelem

Az elmúlt 1-2 hétben rexoc házi dolgozatom, ill. egy netmédia órán ajánlott cikk, a szgkulton ajánlott epic 2015 flash, vmint saját utánaolvasásaim kapcsán elég érdekes dolgokat tudtam meg a Google-ről. Sajnos nincs időm jobban kifejteni, mert ebben a percben már a bme-n kéne legyek. Nem kispályázik a cég, érdekes ami a terveiben szerepel. Mi pedig csak használjuk a szolgáltatásaikat, egyre többet, mint a birkák/zombik, kinek hogy tetszik.

Ők egyre többet tudnak rólunk, és egyre jobban beleavatkozhatnak abba, hogy mit látunk a neten, mire költjük a pénzünket. A Google kb. összes létező szolgáltatása (google, web accelerator, toolbar, gmail, history, analytics, orkut) a személyes adataink birtoklását eredményezi számukra, és gőzerővel fejlesztik azokat a technológiákat, amivel ezeket az adatainkat fel is tudják dolgozni. Mesterséges intelligencia iszonyat keményen befigyel. Tartalomosztályozás. Google newst ha látta már valaki, vagy pl. a Google movie reviewst. Ez utóbbi mintapéldája: rákeresel google-ben arra, hogy movie: jim carrey, és megkapod jim carrey szereplésével készült filmeket, osztályozva egy ötös skálán, amit a google az alapján készít, hogy a weben talált mondjuk 100 reviewban mégis miket írnak róla. Tehát nem számok átlagolása, hanem emberi nyelven írt értékelések számszerű adattá átalakítása történik. Párosítsátok ezt az imént felsorolt privacy-érzékeny szolgáltatásokkal.

A Gmailnél azután is megmaradnak a leveleid, miután letörlöd őket, vagy megszűnteted a Google Accountodat.

Haszprus

Kifogások végeláthatatlan listája

©   Haszprus   |   barátok bme éjjel első idézet

Hát megint nincs jó kedvem és fel is ment 120-ra a pulzusom egy-két dolog miatt.

Létrehoztam az osztálynak egy fórumot phpbb alapokon (részben NeoXon hatására), és első hozzászólásként becopyztam azt a levelemet, amiben részletek vannak a szombati kirándulással kapcsolatban. Az eredeti levélben szerepelt egy névlista arról hogy kik jönnek, kik nem tudják, kik nem jönnek. Ezt a listát a fórumban kiegészítettem még azzal, hogy ki miért nem jön.

Na lássuk, milyen érvelések hangzottak el.

  1. mostanság kevés a szabadidő
  2. suli
  3. éjjel 3-ig meló
  4. nem lesz itthon
  5. bnővel túra
  6. suli
  7. focibajnokság
  8. röpi kupa

Mint látható, kifogásokból kifogyhatatlan a lista, azt hiszem ékes bizonysága ez annak, hogy mi már sosem fogunk tudni nagylétszámú bármit is összeszervezni.

Ahogy VDavid fogalmazta egyik nap icq-n:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
én nem a szélességi barátkozás híve vagyok hanem a mélységié
VDavid
Szerintem először szélességileg érdemes barátkozni, h olyat találj, aki érdemes a mélységire.
VDavid
És akkor az mélyebb lesz, mintha nem megfelelő emberekre fecsérelsz csomó energiát

Ez csak egy összetevője a 120-as pulzusnak, úgy érzem a bme-s dolgaim is kezdenek szarul alakulni, de lehet hogy ezúttal is csak a pesszimizmus beszél belőlem.

Haszprus

jedlik2002

©   Haszprus   |   barátok első idézet strand

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
eddig 13 levél a jedlik2002-n
Haszprus
má mindenki irl meetinget akar. reméltem h ez lesz, ezér hoztam létre a listát egyébként, újra közel hozni azokat akik a távolság miatt nincsenek beszélőviszonyban sem, noha régen marha jóban voltak
Haszprus
mer azér mi nagyon jóban voltunk, az első 2 évben érettségi után volt egy csomó kirándulás strand diszkó tábor..
A blogon ennek csak egy csekély része van dokumentálva, részben mert 2002 és 2003 nyarán még nem blogoltam, részben pedig mert ezek legtöbbje nem volt dokumentálható (strand, diszkó). A private galleryn több archívumra lelhetnek a kiváltságosok. 2004-re, sőt 2005-re is jutott egy-két program, de ez már elég szegényes volt a korábbi évekhez képest. — a szerk.
Haszprus

Korszerű oprendszerek :)

©   Haszprus   |   bme

Korszerű operációs rendszerek, ib147-es labor, Active Directory, Windows Server 2003, második alkalom a félévben…

Tanár megmutatja hogy központilag be lehet állítani a felhasználóknak dolgokat, mint pl. control panel letiltása:

IRCQuote fight! In the ring:

Tanár (meglepődve)Hozzáférek a control panelhez?? Ez hogy lehet? Ez nem kéne hogy így legyen…
Valaki a hátsó sorból (viccelve)Véletlenül feltörtem…
Tanár (nem vágja)Igen? És hogy törted fel?
Hátsó sorból (rátesz egy lapáttal)Háát, múlt órán azér tanultunk dolgokat…

Másik párbeszéd

Haszprus

Hogyan mentsünk képeket az interneten?

©   Haszprus   |   howto hwsw

Kaptam egy órarendet emailben, bmp-ként mellékelve, majd a következőt találtam válaszolni.

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
A bmp amit küldtél: 801846 bájt
A gif amit kapsz, tökugyúgy néz ki (pixelről pixelre, színről színre egyezik), de: 8876 bájt.

A kérdés: ti milyen formátumban külditek a képeiteket? Bmp-ben-e?

Update 14:52: most küldök egy 65 megás bmp-t demonstrációs célzattal, remélem nem timeoutol vagy pattan vissza sajnos a címzett webfelületen nézi a leveleit, így én szívom meg jobban

Update 18:50: hazajöttem és még mindig küldi, rulz

Haszprus

Régi postok is kommentelhetők

©   Haszprus   |   fejlesztés idézet rss

Kicsit régi a post, de azért beszólok

Aewyn)

Nos, mivel van itt friss témák a menüben, sőt, még komment rss feed is, ezért a Haszprus überblogon nem okoz problémát, ha valaki régi bejegyzéshez kommentel. Sőt. Bátran, tessék csak! Nem vész kárba, mivel mindenki rá fog találni.

Update 03:32: a régi kontent is kontent, úgyhogy mostantól a menüben mindig látható lesz 5 darab random link régebbi, de csakis kommentált bejegyzésre. Érdekes visszaolvasgatni a régi dolgokat. Persze ez az én blogom, én életem, én dolgaim, szóval lehet hogy azért Például így jutottam most az izomsorvadásos, sültcsirkés lapra.

Haszprus

Életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete

©   Haszprus   |   barátok bme hwsw idézet
Tegnap 22 óta próbálunk ketten-hárman SzaMa cvs szerverére bekonnektálni. Most saccolok, 3 órán át a konnektálással próbálkoztunk tegnap meg ma, különféle hibaüzenetek, firewall kutatás, beállítás, tesztelgetés, I/O error, cannot connect to host, több programmal való kapcsolódási kísérlet, satöbbi hibaüzenetek után így végződött a sztori:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
wrong password, na egyre jobb
Haszprus
AHHHHHHHHHHH
Haszprus
JESSZ
Haszprus
látom a fájlokat
Haszprus
és a tűzfalam is jól be van lőve
Baba akkor mar nyert ugyed van
Haszprus
pezsgőt bontok
Haszprus
ez volt életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete
Baba mi volt a trükk?
Haszprus
szerintem az hogy átírtam Marcell ip-jére a geek.com-ot
SzaMa
[censored_for_blog].is-a-geek.com
SzaMa
pedig ez rám mutat
Haszprus
aha hát akkor a kötőjel helyett pontot írtam
SzaMa
lehet, hogy elcacheelte valamelyik geci program
Haszprus
sőt most nemtom te írtad-e el de eddig Geri meg én is ponttal próbáltuk
SzaMa
Geri hogy áll
SzaMa
BAZMEG!
SzaMa
én írtam el
SzaMa
1000 bocs
Haszprus
király
SzaMa
faszom, hogy 0 a hamming távolság
Gergo__ hmmm...
Haszprus

Este buli a Geronimoban

©   Haszprus   |   barátok bme buli idézet life zh

No time for such things, which is pretty sad, however I was the one who chose bme instead of life. Bizonyára van grammar error is mert ezer éve nem gyakorlom az angolt sem passzív, sem aktív formában.

65p lett az anal zh-m ami kellemes, ha azt vesszük alapul hogy mennyi időt fordítottam rá és hogy a készülés utolsó fázisa előtt meg is betegedtem szóval nem fejeztem be (abból az anyagrészből írtam is egy szép 1/18 pontos feladatot). Persze mondhatnánk hogy harmadjára ez elvárható, de igazából nem, és amúgy is egy extrém helyzet ez a harmadik menet… (ld. akkreditáció = legnagyobb fasság a földön, bizonyos helyzetekben) Mindenféle további mentegetőzést elhagyva azt mondom hogy 75 ponttal elégedett lettem volna, de ez is sokkal jobb mint az aláírás által defaultból nyújtott 40 pont. Kell a jó átlag, nagyon.

|Haszprus|buli van ma a geronimoban|

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
old schoolmatez). kedvem is lenne.
Haszprus
következtetés => nem megyek mert bme rulez.
|Balage|következtetés => gáz|

Felhívtak a sofőriskolától, hogy be akarom-e fejezni a vezetői tanfolyamomat, és menjek be konzultálni a központjukba ha igen. "Sajnos" ugyanazt az oktatót már nem tudják adni akinél anno voltam. Hát, a probléma ott rejlik, hogy nem igazán érek rá erre se, pedig ebben mondjuk már benne van a teljes zseton szal nem kéne bebukni. Ugyanakkor ha mérlegeljük hogy a bme vagy ez, és mondjuk nem fér be mindkettő, akkor nyilván bme. De lehet hogy péntekenként vezetgetnem kéne. Hát meglátjuk. Így is hulla vagyok, lemaradásaim vannak mindenből, ott a probléma, és a hardcore zh-időszak még el se kezdődött…

itt valamit javítani kell a markdown-on

Haszprus

Sweetness

©   Haszprus   |   barátok idézet life
Múltkor az R-T-H-E épületeket összekötő folyosón ballagtunk mainframe-mel, előttünk pedig két sweeet csajszi művelte ugyanezt, míg el nem jutottak egy ajtóig, amit ki akart nyitni az egyikőjük, ám rossz irányba próbálkozott, szóval ilyen tipikus szőkenős sztori zajlott le előttünk.

Mainframe helyzetértékelése:

Sweetness comes with a price…
Haszprus

Elite

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
hi
depón téged népszerűsít a Sz. Peti
Tamás
engem? osztán mér'?
Haszprus
mer jófej vagy, gondolom
Tamás
ennyi erővel minden előadáson népszerűsíthetnének, úgyhogy szerintem más van a dolog hátterében
Haszprus
két progidat mutatta, egyiknél nem figyeltem mer beszéltek hozzám, másik egy ilyen IZÉ volt ami a Sz-féle történelemfa 'bejárását' mutatta
Tamás
történelemfa??? újabban ez a neve?
Haszprus
visszalépés meg redukció
Haszprus
nem
de most így neveztem el
Tamás
igen, azt tényleg én írtam, Prolog+Java kombináció, harmadévben azt adtam be TDK-nak
de nem hittem, hogy tényleg használja is az előadáson
Haszprus
aszonta második letté vele
Tamás
jaja
Haszprus
persze csak negatív példaként mutatta hogy ilyet azé ne csináljunk lehetőleg
Tamás
aztán úgy volt, hogy továbbfejlesztem, de nem volt rá kapacitásom
Tamás
höhöhö lehetőleg ne csináljatok TDK második helyet, ne alacsonyítsátok már le magatokat ennyire
Haszprus
mondta h az meg volt zsírozva
Haszprus
és abban az évben két résztvevő votl
Haszprus
láttunk már fuldokló úszót nyerni olimpián
Tamás
nagyon pihent vagy ma este


Respektáció & demian fan club.

Update 22:44: persze demian utolsó válaszát mellébeszélésként is értelmezhetjük
Haszprus

Emberi természet - a pizzás

©   Haszprus   |   élelmezés pizza

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
emberi természet: pizzás csávó (maffiózó/security kinézet) undorodva vette elő táskájából a pizzámat amíg az ezrest látta a kezemben (pizza 990ft)

ideadta, én odaadtam zsét, látta h van még mellette egy százas

immáron sokkal vidámabban: ó, köszii, köszi kösziiii

ja és jóétvágyat is kívánt

Nos A 3 pizzástól rendeltem a netpincéren keresztül, ez az étterem számomra szintén eddig ki nem próbált volt. Különlegességét az adja, hogy 990 Ft-ért akármilyen pizzát állíthat össze magának az ember, nincsenek is gyári sablonjaik. Én egy ilyet teszteltem le magamnak: Sajtmártás, Bacon, Csirkemell, Sonka, Mozzarella, Roquefort, Trapista, Gomba, Kukorica. A cucc 30 perc alatt itt volt, mint a legtöbb más pizzéria esetén is, szóval ezzel nem volt gond, noha a netpincéren 73 percet írnak átlagos kiszállítási időnek. Lehet hogy vasárnap kevesebb rendelésük van, vagy mittu domain. Igazából azt sem lehet tudni hogy hol van ez a 3 pizzás, a netpincér nem tünteti fel az éttermek fizikai koordinátáit.

Maga a pizza? Hát az rossz volt. A tésztája szinte porzott a rengeteg liszttől. Az egész eléggé száraz volt. Nem tudom ajánlani pedig a kép eléggé tetszetős.

Haszprus

Tanulás a gép előtt

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
Előbb gondolom nem ártana tanulnom vmit a nyelvről de azért thx
Tamás
ott a konyv
Haszprus
Nincs belőle még nyomtatott verzió... Ntom mikor lesz vajon, a jegyzetboltban a nő nem is értette, aszitte dekoratív programozást keresek... A gép előtt ülve való tanulásnak meg ugye megvannak a maga veszélyei
Tamás
hja nekem nem kell ilyen trukkokhoz folyamodni, hogy kizarom magam a sajat blogom admin feluleterol, igy is szokoevente irok bele.
Haszprus

©   Haszprus   |   energiablog idézet life power történelem
Oké, itt van egy hasonlat.

IRCQuote fight! In the ring:

(privacy power)Legalizálná a fűfogyasztást az SZDSZ
HaszpTanszerintem ne büntessük a terroristákat, szerintem büntessük azokat akik a fegyvereket eladják nekik
HaszpTans hogy tovább menjünk, a fegyverkereskedők helyett a fegyvergyárakat büntessük, azok helyett pedig magát a természetet amiér rendelkezésükre bocsátja a gyártáshoz szükséges alapanyagokat
What's your opinion?
Haszprus

Locked out

©   Haszprus   |   barátok blog bme buli fejlesztés idézet life történelem tv

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
anyámmal lejelszavaztatom a gépet, császtok.
Balage
pff
Haszprus
ld. blog
Balage
te bolond vagy
Haszprus
2 hét alatt 3 órát tudtam tanulni. meg fognak baszni bsz-ből ha össze nem kapom magam sürgősen. nem tudok magamtól elszakadni a géptől. képtelen vok rá
(13:45:07) Haszprus is away: I'm locked out of my computer
(13:45:07) › you have been marked as being away on IRCnet: (I'm locked out of my computer)
(13:45:08)
Haszprus › nick: () is now known as (HaszpLCK)
(13:45:33) (WiZARD) lol
(13:45:37) (HaszpLCK)
WiZARD
a függő
majd könyörögsz anyádnak 1 óra múlva
Haszprus
anyám elmegy itthonról 1 hétre
WiZARD
felhívod
utánamész
Balage
akkor tvt fogsz nézni
Haszprus
mobil nélkül
WiZARD
1 hétig nem gépezel?
Balage
tv lesz
Haszprus
mire hazaér megtalál felakasztva
WiZARD
te se gondolod komolyan
Haszprus
nem amúgy fél órára megy el
WiZARD
nem fog otthon találni
Haszprus
netkávézóban leszek ÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
WiZARD
lesz egy cetli az ajtón
Balage
átjön netezni
WiZARD
hogy hárshegyen bezártak
Haszprus
na megyek!
Balage
degáz
WiZARD
majd írunk sms-t, hogy mi van a neten
Balage
írt haszp smst
'de fura, itt a gép és nem tudom használni'
(14:14:53) HaszpLCK is back after 29m: I'm locked out of my computer
(14:14:53) › you are no longer marked as being away after (29m) as (I'm locked out of my computer) on (IRCnet)
(14:14:53) › nick: (HaszpLCK) is now known as (Haszprus)
Haszprus
i'm free!
yeah
Balage
lol ez mi?
Haszprus
van a windowsnak valami olyan szolgáltatása h egy adott júzerhez megadjam hogy mennyi ideig használhatja a gépet...
Balage
Haszprus
azt akarom megkeresni
létrehoznék egy jogosultság nélküli júzert aki mondjuk óránként 5 percet gépezhet (mailcheck, ilyesmi)
így tehát mindig tudnám használni a gépet de csak óránként 5 percre... szal tutizsír lenne
tudok tanulni, de a mailjeimet is nézhetem
Haszprus
hol a faszomban lehet ezt beállítani?
Balage
sztem sehol
Haszprus
de igen. még win2000-nél is be lehet, láttam is ilyet vmi bemutatón
eh. valszeg ez szerver-szolgáltatás...
Haszprus

Digit or not digit?

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
jövő szerdán vizsgázhatnék digitből, azon gondolkodom megtegyem-e... pihennék már kurvára, viszont ha most levizsgáznék digitből akkor zsír lenne mer nem kéne jan második hetére 3 tárgyból készülni (csak 2ből)
Haszprus
van 4 teljes napom tanulni
Haszprus
bár még nemtok semmit belőle, azt se h mit kéne tudni mer nem jártam be
Haszprus

A tűzfal :)

©   Haszprus   |   hwsw
IRC idézet:

IRCQuote fight! In the ring:

(privacy power)kurva tűzfaladat állítsd be
(privacy power)nem megy a send icqn
(privacy power)
(HaszpTan)icq-n offline vagy, csak szólok
Lamatic
Haszprus

MaLo zh :)

©   Haszprus   |   bme
ZH-n:

IRCQuote fight! In the ring:

(hallgató)Tanár úr! Találtam egy hibát a feladatsorban!
(tanár)Az ki van zárva... már vagy százezer éve... [ez a feladatsor szerepel zh-kon ]
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/9

©   Haszprus   |   bme

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
BAZMEG
19 pont lett a digit zh-m!
össz annyit tanultam rá h éjjel 2-kor elővettem hajnalig aztán 8-tól zh volt, még éjjel is megszakítottam a dolgot gépezéssel fél órákra, és nem is értem a könyvben az anyag végére
24 pont kellett volna ketteshez
szóval most tökre örülök
Balage
Haszprus
nem is értem hogy a gecibe lett ilyen jó
Balage
hát de ez semmire se jó
Haszprus
igen de ilyen 5 pontra számítottam kb

Jegyezzük meg, hogy tényleg kb. 5 pontra számítottam, még ki is jöttem nemsokkal félidő után, tényleg nem értem hogy lett 19 (dehát ezek szerint egész jó gondolataim lehettek amiket leírtam teljesen bizonytalanul, ott helyben kitalálva hogy vajon mit hogyan kéne megoldani, mi hogy épül fel…), és így viszont akkor elég esélyes, hogy nem fog kelleni gyakiv-znem digitből, mert a túlzsúfolt tanulási ütemtervem ellenére is talán fel tudok készülni a pótzh-ra, ami dec 10-én lesz, igaz, az sajnos pont a bsz második zh-nak a napja, ami egyáltalán nem szerencsés. Holnap lájtos nap lesz, megint két zh vár rám.

Update 20:54: az I épületben a Digit ZH pont akkor fog befejeződni amikor a K-ban a BSZ ZH kezdődik. Roppant nice.

Haszprus

Az ideális blogjúzer

©   Haszprus   |   fejlesztés
Az ideális blogjúzer a regisztrációt követő 4 órában 130 oldalt tölt le a blogon és eközben megválaszolja az összes régebbi szavazást, valamint a következőképp vall a helyzetről icq-n:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
lol
látom függő letté
(ideális blogjúzer)hja.. abszolut nem tudok szabadulni
Az ideális blogjúzer nem fikció, az ideális blogjúzer létező objektum. Vegyetek példát róla, és ti is mintavételezzétek kellő gyakorisággal a blogot.
Haszprus

Gépem elszállítva

©   Haszprus   |   bme hwsw life történelem

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
áthoztam a gépemet a szerverterembe (gardrobe) mert kurvára zavart, egész nap előtte ültem. az elkövetkezendő 2 hétben azt akarom hogy a gépem itt maradjon. így engem se zavar, és anyám is tud rajta bármikor dolgozni. radikálisan le akarom csökkenteni a gépezési időmet mert [censored]
Természetesen BME-s tanulmányaim érdekében cselekedtem így.
Haszprus

A fejlesztés, mint életforma

©   Haszprus   |   adok-kapok energiablog fejlesztés idézet life power történelem

IRCQuote fight! In the ring:

(Privacy power)vazz, mennyit töltesz webfejlesztéssel?!
Haszprus
kibaszott sokat
(Privacy power)meglátszik
Haszprus
amikor az ak-t csináltam, akkor úgy éreztem, hogy baszki kurvára beszoptam ezt most, mert semmire se érek rá tőle... túl sok site..
(Privacy power)az ak miatt? esetleg a többi 100
Haszprus
az ak volt az utolsó csepp, úgymond
Haszprus

Variációk ismertségre

©   Haszprus   |   life történelem

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
mainframe meg én jöttünk le anal után lifttel a második emeletről
blogolásról esett szó, én meg vhogy kimondtam h "haszprus blogja"...

lift után egy srác megkérdezte tőlünk: ti ismeritek a haszprust?

mondom: ja, valamelyikünk a haszprus.

srác nekem: háát, te jobban hasonlítasz rá (mainframe metálos hosszúhajú feketecuccos arc)

Haszprus
(ismertség rulez )
WiZARD
én csak azt hallottam egyszer nálunk, hogy "mekkora geci az a wizard, hogy ilyen drágán csinál infrát"
inkább nem szóltam hogy én vagyok az
Haszprus

SQL átépítés

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés meló sql

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus blogja - átalakítás alatt
Hali.

A site adatbázisát némiképp átírom, remélhetőleg pár óra alatt megvagyok vele. Addig a lap nem elérhető.

Udv: Haszprus
update 13:38 tévedtem, kurvanagy meló lesz Kb. 107 mezőt neveztem át, és a kódban áttérek a mysql_fetch_row-ról mysql_fetch_array-re. Közel 300 KB kódot kell átnéznem és rengeteg helyen megváltoztatnom.
update 14:00 hát ez kurvaunalmas, eddig 20 KB cuccban írtam át a dolgokat, és várható hogy ezután még lassabban fogok haladni, mert eddig még csak olyan kódrészen jártam ahol már mysql_fetch_array-t használtam eleve
update 14:35 pause. it's killing me.
update 14:52 44 KB átnézve.
update 15:10 86 KB átnézve.
update 15:21 sok bugfix, 88 KB átnézve.
update 15:24 megjelenik az oldal vázának egy része
update 15:29 éhes vagyok, álmos vagyok.
update 16:19 112 KB átnézve.
update 17:14 147 KB. 40 KB múlva megy publikussá a dolog. Ha valami bugot találtok majd, legyetek szívesek, szóljatok, előre is thx.
update 17:32 az olvasókat érintő 181 KB-nyi kód (miért nem 300? mert 100 KB az admin felület kapásból, és voltak dolgok amiket töröltem) frissítésre került, picit tesztelgetek, aztán újra megy a site.
18:30, a lap újra elérhető. Jó sok bugfixelni-való volt.
Haszprus

Egyre rosszabban bírom a gépemet

©   Haszprus   |   barátok hwsw idézet
Kezd egyre jobban ingerelni ez a gépfrissítés dolog. Bizonyos (a legtöbb?) dolgok elviselhetetlen lassúak már.
  • xp user switching
  • 40 megás word doksi kezelése (igaz, nem mindennapi task)
  • filmnézés után őrületes hosszú swapelés, ablakok soronkénti kirajzolása (lehet hogy a vinyóm fragmentációja miatt)
  • a nav roppant gyakran bedobja azt az ablakot hogy xy alkalmazás a z fájl vírusellenőrzésére vár (gyaníthatóan szintén a fragmentáció miatt)
  • 18 cd-re kiírva 170 képem lett hibás (crc error, mert valami bugzik a gépemben, és nem tudom hogy micsoda. nem a memória.)
  • outlook roppant lassú megnyitása (nyilván a fragmentáció miatt)
  • acdsee (3.1) hihetetlen lassú megnyitása (nyilván a fragmentáció miatt)
Gyanítható hogy az egészért a fragmentáció a felelős, de nem tudok mit kezdeni vele, mert egy defragmentálástól meghibásodna az összes adatom.

Miután ezen dolgokat leírtam, végeztem elméletem megerősítésére egy gyakorlati tesztet.

IRCQuote fight! In the ring:

teljes töredezettségfájl töredezettségeösszes töredékek száma
C:26%52%47385
D:19%38%13313
E:10%21%18253
F:8%16%2107
X:9%14%58
Y:8%17%1544
Ez a táblázat nem tudom, mennyire támasztja alá a sejtésemet. Annyira nem tűnik brutálisnak. Bár a C meghajtón vannak 200 megás fájlok 3000+ darabban (többek közt az acdsee thumbnaileket tartalmazó fájlja)…

Gépcsere ellen szól:

  • anyagi megfontolások
  • 1-2 hétig nem lenne gépem
Gépcsere mellett szól:
  • sebesség
  • adatbiztonság
  • 1-2 hétig tudnék tanulni, amíg nem lenne gépem
Haszprus

Battle Royale

©   Haszprus   |   film
Battle Royale - 2000. Ajánlás alapján néztem meg. Szerintem szar.

User Rating: 7.8/10 (9,374 votes)

Genre: Drama / Thriller / Action / Horror

Tagline: Could you kill your best friend?

Plot Outline: 42 high school students are forced to kill each other on an uninhabited island.

Aki meg akarja nézni az ne olvassa el róla az ICQ-n filmnézés közben írogatott kommentárjaimat:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
2. ha 40 embernek [akik ráadásul többé-kevésbé barátok] megmondod h most meghóttok ha nem ölitek meg egymást, szted komolyan nekiesnek egymásnak? lóf###t, főleg hogy van 3 napjuk. megpróbálnak elmenekülni v akármi. mindegyiknél van fegyver, simán nekimehetnek a katonáknak is. tuti h először ezzel próbálkoznának.

ez utóbbi olyannyira trivi hogy a filmben az első lövést nem is merik mutatni [mert szánalmas volna , csak úgy jön a csaj a kertben hogy már a nyakában van a nyílvessző...
Haszprus
"ez az én fegyverem, azt hittem nem igazi"

és valami kasza van a kezében
hogy lehet arról azt hinni h nem igazi? lol
Haszprus
hogyan érzi a pulzust egy olyan nyakörv ami nem is mindig ér hozzá a nyakhoz?
Haszprus
így 1.27 körül má tűrhető
WiZARD
jóvanna mindenbe beleköcc
Haszprus
leguccsó msg-emben pont azt mondtam h kezd jó lenni
(mer egyre ritkábban gyilkolnak (azok gázos részek
Haszprus
lol hackertámadás közben faszi levágja az áramot és "újraindítani"
probléma megoldva
Haszprus
gyerek beleütött a kocsi elejébe erre az felrobbant
ühümm...
WiZARD

jó film akkoris
Haszprus

Protecting the überman

©   Haszprus   |   barátok bme
duma2003 levlista életéből 1-2 fejezet:

IRCQuote fight! In the ring:

kérdező (amúgy ismeretlen) userSubject: [duma2003] ATI
ATI Radeonokat mivel lehet húzni???
9600XT-t pl....
Haszprus
rákötsz egy spárgát
támadó (amúgy ismeretlen) userSzarpoénokat a www.szarpoenforhaszprus.hu -ra küldd lécci, és ne zavard vele a listát!
Powerstrippel egyébként lehet húzogatni bármit sztem..
megvédő (amúgy ismeretlen) userneszójjábe
ez jó poén volt, dumalistán simán elmegy
másik megvédő (amúgy ismeretlen) userÉn megvédem Haszprust, sztem jó poén volt!!!
Nem kell mindenkit mindenért lefikázni!
Thx for protecting the überman. A nép mögöttem áll. (Na jó ilyeneket veszélyes manapság kijelenteni, még bevisznek a zsaruk )

Ne szóljatok be, mert húsz pitbullt küldök rátok,
ujjam a ravaszon, szóval veszélyes vagyok,
ellenszenves emberekbe késhegyet nyomok,
aztán nyomulok a kocsiba, de nem hagyok nyomot,
a szirénazajtól meg már kicsit se szarok.

(Belga - Hello)
Haszprus

BME előrehaladás 2/1/1

©   Haszprus   |   bme
A hétfői szglab3 java kisZH eredményei:

IRCQuote fight! In the ring:

zsír10 db (enyimé is)
nem értékelhető10 db
nem jelent meg9 fő
Sejthető volt. Reggel pedig anal nagyZH#1. El kell(ene) kezdeni készülni rá. Vagy inkább aludni és majd 1-2 hónap múlva. Most már úgyis tökmindegy.

Megj. így is ketten ültünk egy gépnél, mi van ha még az a 9 ember is eljön?
Haszprus

Adok-kapok 041003

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
AK changeblog 21:15 2004.10.03.

- ak_intezmeny, ak_kar, és ak_szak sql táblák létrehozása, következő adatokkal:

IRCQuote fight! In the ring:

ak_intezmeny
i_id i_shortname i_longname
1 BME Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

ak_kar
kar_id kar_iid kar_shortname kar_longname
1 1 VIK Villamosmérnöki és Informatikai Kar

ak_szak
sz_id sz_karid sz_shortname sz_longname
1 1 Info Műszaki Informatika szak
2 1 Vill Villamosmérnöki szak

A későbbiekben a fenti lista bővítésére természetesen lehetőség nyílik.

Egyelőre nem tudom mit lehetne kezdeni azzal a problémával, hogy egy könyv tartozhat pl. két szakhoz, vagy két intézményhez. Pl. lehet hogy digitet ugyanabból a könyvből tanulnak az info szakon, mint a vill-en, sőt akár a bme-n meg a bmf-en is. (Csak példa, lehet hogy ez pont nincs így.)

Legyen egy külön táblázat ami direkt a könyvek és tárgyak közötti relációt írja le? Enélkül ugyanis csak bajosan [gányosan] megoldható, hogy egy könyv több szaknál is kilistázásra kerüljön.

Update 21:36: most kaptam az emailt SzaMa-tól, hogy egy überzsír fejlesztést amit csütörtökön irányzott elő és pénteken nálam meg is kezdtük a kidolgozását, most befejezett. Jobban mondva nagyot haladt vele. Úgy néz ki, össze tudjuk kapcsolni az Adok-kapok site-ot az OMIKK-kal (Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár).
Haszprus

Blogválság

©   Haszprus   |   barátok

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
blogválságban vagyok
nincs mit írjak

mondjuk vannak bloggerek akik csak néhanapján írnak
xtr
írd meg, hogy punnyadás van Írd meg, hogy nincs mit írni... Ez is egy dokumentálható állapot nem?
Haszprus
továbbá bevezettem azt a policyt h zéró jelentőségű dolgokról nem írok
Haszprus
emiatt nincs mit írni
xtr
buta egy policy
Haszprus
igen, mert a blogban eddig kizárólag zéró jelentőségű dolgokról írtam hiszen azok publikusak. amiknek jelentősége van azok általában a privát naplómba mentek. így most ciki helyzetbe kerültem
xtr
LOL
Haszprus
ezt az icq beszélgetést viszont lejegyzem
xtr
Simán ;D
Haszprus

(Haszprus) voltam fodrásznál

©   Haszprus   |   barátok bme idézet life

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
voltam fodrásznál
Haszprus
szinte fognom kellett a kezét akkora lámer volt
Balage
900ért?
Balage
Haszprus
1100-ér
Balage
miért volt lámer?
Balage
Haszprus
900 az női fodrász, mint utóbb kiderült
Balage
mi volt a hely neve?
Haszprus
mert mondtam neki elején hogy legyen másfél centi és oldalt fél
Haszprus
erre ilyet szól
Haszprus
és ezt kötelező betartani? mer nemtom ez a gép mennyit vág
Balage
Balage
és mit mondtál?
Haszprus
hát ott megijedtem picit
Haszprus
mondom nem fontos pontosnak lenni
Haszprus
na mindegy
Haszprus
szarakodott vele negyed órát, közben fél percenként kérdezte hogy így jó?
Haszprus
de sokmindenbe beleszóltam
WiZARD
Balage
Balage
mi volt a hely neve?
Haszprus
végén kérdezi, na így akkor jó lesz? mondom neki, hogy bal oldalt kicsit mintha hosszabb lenne, ilyen kocka alakú
Haszprus
erre méregeti a jobb oldalát
Haszprus
mondom neki: a másik oldalt
Haszprus
mondja: igen én is tudom
Haszprus
hmm
Haszprus
Haszprus
nemtom mi volt a neve, gellért tér felőli végén a bartók bélának
Haszprus
jaj legjobb
Haszprus
kérdezi suliba járok, mondom igen, kérdezi hova, mondom bme, erre ő: és az hol van? hmmm
Balage
Balage
és az hol van
Balage
Balage
mondtad neki, hogy 100m-re?
Haszprus

Duna Beach pardey log

©   Haszprus   |   barátok buli fotózás történelem

Duna Beach pardey:

IRCQuote fight! In the ring:

(23:04:20)@Haszprus is away: Szombat esti láz
(23:04:21) -> nick: (Haszprus) is now known as (HaszpBuli)
(00:33:10)@HaszpBuli is back after 1h28m: Szombat esti láz
(00:33:10) -> nick: (HaszpBuli) is now known as (Haszprus)
(00:33:14) (Haszprus) re
(00:33:21) (Haszprus) hoztam gyrost úgyhogy no typing
(00:35:11) (Balage) jó buli vót
(00:35:11) (Balage)
(00:42:27) (Haszprus) ...
(00:45:49) (Haszprus) na vok
(00:45:55) (Haszprus) odamentem 23.10-re
(00:46:00) (Haszprus) nézelődök, merre vannak
(00:46:05) (Haszprus) tárcsázom [censored]-t..
(00:46:07) (Haszprus) nem veszi fel
(00:46:21) (Haszprus) végigmentem beachen, tárcsa újra, nem veszi. visszajöttem, fotóztam ~2-t, újra tárcsa, nem veszi
(00:46:31) (Haszprus) má bme k épületnél jártam [közgázzal szemben], mikó felvette
(00:46:33) (Haszprus) tök álmosan
(00:46:35) (Haszprus) mondom hol vannak
(00:46:44) (Haszprus) mondja szar volt a buli és hazajöttek 23.15 körül...
(00:46:45) (Haszprus) hmm
(00:47:51) (Haszprus) úgyhogy elmentem gellért térig, onnan bartókon móriczhoz, útközben vettem [censored] gyrost, [censored]
(00:48:16) (Haszprus) különleges, érdekes íz, de nem hiszem hogy gyakori kajám lesz nem volt rossz csak nem tudnám ezt naponta enni
(00:48:41) (Balage) tehát jó buli volt
(00:48:41) (Balage)
(00:48:52) (Haszprus) igen fergeteges
(00:50:02) (Haszprus) bartók béla elég kellemes kis séta így este, meg a rakpart is
Duna Beach, Duna Beach, BME, Közgáz
Haszprus

Sztárok országa

©   Haszprus   |   life szánalmas

IRCQuote fight! In the ring:

Balage
Dani kepzeld kivel talalkoztam tegnap
Balage
Lent volt a zpben a Bigbrother balint, a popey, meg vv oki
Balage
multkor meg lent volt a Pako
Haszprus
én meg vv3 tommyboyt láttam
(fiR3|off)en meg multkor westend mozinal egyik vv-s f###t
Haszprus
tele van az egész város kib###ott sztárokkal
Balage
egyszer lattam az indiant is
Balage
Haszprus
sztárok országa ez, én mondom

A mostanság elkövetett változtatások meghozták a Haszprus blog 1.7-et. Ha gondolod, tekintsd át hogy mik ezek.

Update 22:37: Egy idézet ápr 22-ről:

IRCQuote fight! In the ring:

Tamás
szerintem felesleges ennyire elbonyolítanod. ez csak egy blog
Haszprus
ez csak egy blog
meghalsz, gecó
Tamás
ja bocs, ez egy multifunkciós portálrendszer, amivel a Yahoo-t is lenyomod majd, csak idő kérdése

Egyébként innen üzenem, hogy lehet hogy ez csak egy blog, de mint a jelenlegi egyetlen futó projektem, ezen élem ki az összes programozói kedvtelésemet (Már ahogy időm engedi.)

Haszprus

Srác, aki regisztrálta magát 50 nicken -> bár…

©   Haszprus   |   blog idézet
Srác, aki regisztrálta magát 50 nicken -> bár a proxy megnehezítette a dolgot, rájöttem egy dologra ami alapján a logból kiolvasható, hogy sajna egy ember próbálkozása az egész regisztráció. Vagy esetleg többé, ez tök mindegy, a lényeg hogy max néhány ember csinálta mind az 50 új usert, és új szavazatot. Ezúton is üzenem neki, hogy kurvajófej bazmeg hogy szétbassza más ember munkáját és szarik arra hogy időbe kerül kimoderálni a sok szart amit csinált.

Update 21:18 Log-analízisem szerint 2 ember műve volt. Kellemes perceket szereztek nekem azáltal, hogy kotorhatom az adatbázisban az ő regisztrációikat, mert nem akarom kitörölni azokét, akik közben regisztráltak. Pedig az tényleg fél perc lenne. Amik tutkóra fake nickek voltak:

56 levi 57 lali 58 szakszon 59 qani 60 kapo 61 Fecó 62 sanyi 63 Qupa 64 laqi 66 Petee 67 Flare 68 Pittaa 69 loqi 70 Prog 71 Gogo 72 ppapa 73 Fanny 74 becus 75 Jocccco 76 Koli 77 lalee 78 Tompo 79 tacsi 80 toTTTYA 81 liuk 82 pEPE 83 jano 84 Liu kang 85 subzero 86 Neo 87 sub0 88 Goro 89 Radeon 90 johny 91 raptile 92 Scorpoi 93 Bill Clinton 94 killbill
Ha a nap folyamán 17 óra környékén, meg máskor, az itt felsoroltakon kívüli (ezeket megelőző) nickeken érkezett 'Vidék rulez' szavazatok is tőletek származnak, kedves fakerek, akkor plz üzenjétek meg, hogy azokat is kigyomlálhassam. Bízom benne hogy nem vagytok annyira rossz arcok, csak épp nem gondoltatok bele hogy ezzel elég sok melót okoztok nekem.